מתחלב E471

AnnabeI Lee

New member
מתחלב E471

בדקתי קצת בקשר לרכיב הזה ומסתבר שהוא חלק מחומצות שומניות (מונו או דיגליצריד למקרה שתהיתן), מסתבר שרובן נלקחות מהצומח אבל אפשר להפיק אותן גם מהחי. אין שום הזכר למקור המדוייק על האריזות ולכן אני תוהה מה אתן עושות במקרים כאלה. אני מניחה שחשוב לציין שעל האריזה כתוב שזה כשר פרווה, אבל זה לא סותר את זה שאולי זה נלקח מדגים. בקיצור, מה אתן יודעות על הרכיב הזה?

אישעם

New member
לא עושים כלום

אם לא ניתן להשיג מידע אז זה כשר. אין משמעות לחפש כל רכיב E וכל מרכיב מקרוסקופי אחר. אין בכך יותר נזק לבע"ח מאשר נזק של יציאה לרחוב ודריכה על נמלים או קנית עיתון. כיום דוחפים בע"ח והפרשותהם לכל דבר כמעט, כמובן שיש להמנע מכל מה שאפשר, אבל ללא מידע אז בטוח שאי אפשר להמנע. גם אם הייתי יכול להמנע לא בטוח שהייתי נמנע, אני צריך להמשיך ולחיות בעולם כפי שהוא, עם כל הרוע שבו. לא מוכן להביא את הצמחונות עד כדי בדיקה מקרוסקופית, ואם זה יגרום לי שלא להיות צמחוני אז חבל מאוד אבל אני לא חי כדי להיות מותאם להגדרות. כמובן שפה נוכל גם לטעון שאין בכלל צמחוניים בעולם בגלל חלקים מקרוסקופים בתזונה. כל זה מבלי להכליל אחרים לדעות שלי. מי שיכול ורוצה לבדוק עד כדי כל מספרי ה E, כולל אלה שבספק וחלקיקים מקרוסקופים, אז שיבורך. כל אחד לפי יכולתו וסבלנותו. בסה"כ גם אנחנו חיות וגם לנו מגיע להיות חופשיים ומאושרים, למרות איך שהעולם בנוי.

AnnabeI Lee

New member
תהיתי כי אני יודעת שבקשר לספציפי

הזה יש "בעיה" לשומרי כשרות במדינות שהשימוש בחזירים הוא נפוץ.

אישעם

New member
אההה, סליחה, לא הבנתי, זה משהו אחר

חשבתי שאת כותבת "כשרות" במובן הצמחוני טבעוני, כלומר משהו שמכיל חלקים של חיות. אמנם מחזיר זו אותה אותה משמעות... אבל אם את מדברת על כשרות מבחינת יהדות אז זה משהו אחר. בכל מקרה זו כבר שאלה של יהדות ולא של צמחונות. אם הבנתי אותך נכון לגבי חלקים של חזיר כ E471. עד כמה שאני יודע, מבחינת היהדות שום דבר שיבא מחיה כמו חזיר לא יהיה כשר לעולם. בקשר לבשר שכן כשר אז יש את חוק בטל בשישים ועוד כמה דברים אז זה כן יכול להיות פרווה בגלל רכיב מקרוסקופי. בכל מקרה לצמחונים זה לא משנה מבחינת היהדות כל עוד ומדובר בבשר אז זה כבר פסול, לפני שידובר על סוג החיה ועל היחס היהודי אליה.

doronimous

New member
יש הבדל גדול

בין לדרוך על נמלה בטעות לבין מימון תעשייה שדוחפת בעלי חיים לכל מוצר מזון כאילו להרגיז. אני לא יודע מה יותר גרוע, חיה שחוטה בחלון ראווה, או חלקי חיות מעובדים בתוך וופלה

אישעם

New member
הטענה שלי היא שאין הבדל

שכך העולם בנוי כרגע. אני טוען שאין הבדל בין לדרוך בטעות לבין לא לבדוק רכיבים מקרוסקופים כמו מספרי E שבספק.

lightflake

New member
|נצל"ש| מי שקונה שמן זית בג'ריקנים

בטח מכיר את התופעה שבתחתית יש המון משקע סמיך וחום. מה דעתכם? כדאי לאכול את זה? זה נראה קצת כמו שמן מכונות.

למעלה