מתחיל ..

מעבד

New member
מתחיל ..

אויי .. כמה בילבול .

מעבד

New member
מתחיל ..

לא יודע ..

הכל מרגיש לי לא נכון וכן נכון .

בילבול ..

חייב הזדהות וכאלה .

מעבד

New member
מתחיל ..

בכל אופן אני בתחילת דרכי , והחיים .. כמה שיתבארו , יהפכו לברורים פחות .

עברתי המון .. אבל המון .

כיצד מציבים תמונה ברורה ומובנת למרות הכל ?

שמע נא ידידי

אנשים פה לא משועממים.

אם תמשיך לכתוב הודעות שנראות כמו הגדרות בתשבץ היגיון אף אחד לא יתייחס אליך.
מנגד - אם תסביר בצורה ברורה מה הבעיה שלך, יש סיכוי לא רע שאנשים פה יתייחסו אליך יפה ויגיבו. אני יודע שלא נוח לכתוב מהפלאפון, אבל אף אחד אחר לא יכול לעשות בשבילך את העבודה.

מעבד

New member
מתחיל ..

או קי אני רואה שאני חייב להיפתח קצת יותר .

אז כך :
נולדתי למשפחה חרדית בעלת אמונה וערכים , רוחניות באופי , חום ואווירה מיוחדת .
האבא , מסור מעוניין לחנך יותר מידי , ובו בזמן זורק פחד אדיר לעבר המחונך , הוא מסוגל להעניש בצורה יוצאת דופן , אם כי גם לתגמל כך .
על רגשות , קשה לשמוע ממנו , כי לא לגמרי נאה לו . צריך לחכות לקריזה טובה בשביל לקבל איזה חיבוק או מילת הערכה . ולא שזה לא קורה .

האמא , מסורה ואכפתית מאוד . אוהבת אותנו לפני עצמה . מאמינה בכל מאודה ונפשה , מסיימת תהילים כל יום . ובוכה עבור הצלחתינו בתורה ויראת שמים .
לא רק עלינו היא דואגת , היא מיוחדת במינה , מקרבת נשים מסכנות שקשה להסתדר איתן . היא רכה מאוד , רגשנית , משרה אווירה חמה ונעימה . תמיד .
המזן עובר . אני גודל , מתחתן , וורוכש מחשב , מחשב בלי מודם ? אני מצרף גם אותו .
בכל העת עולה בי התחושה שזהו . הגיע הזמן להשתחרר מהכלא האבאי . ואינטרנט , יכול להיות צעד ראשון מתאים .
העיניים נפקחות לאט לאט , אני צופה בתוכניות ובסדרות , ומבחין שאבא , יכול להיות גם משהו אחר .
הוא מסוגל להביע רגשות לא פחות מהאמא בבית , להראות אהבה , ולפעמים גם לומר שכואב לו .
האמונה שהחדירה בי האמא , דווקא הצליחה עלי , ויכולתי לחוש בכל מיני סיטואציות בחיים מין קדושה שכזאת . משהו עמוק ואמיתי .

לפני מספר חודשים - האמא הזאת , שכל כך חדרה לליבי והשלימה את החסר - הלכה לעולמה , בגיל 54 .
אני חש נחנק בכל פעם שאני דש בזה , אז אני פשוט מדחיק את זה - ככל האפשר .
לכן גם אתמצת :
היא היתה חולה שנה במחלה , ולכל אורך המחלה , היתה אחריות של התחזקות ,
גם בשבילה , וגם מתחושת אמונה שזה מה שמצופה מאיתנו כבנים לאמא טובה ומיוחדת .
עשינו הכל למענה .
יום אחד מודיעים לנו שמדובר בימים . אני לא מאחל לאף אחד את התחושה הזו .
התחלנו להתחזק עוד יותר . קיבלנו על עצמנו דברים . התפללנו . מה לא .
מגיע יום פקודה . "תבואו , זה הזמן" .
האמא שוכבת ומונשמת , ומתחיל קבלת עול מלכות שמיים , לא אשכח בחיים את הבכיות והתחנונים של כל הנוכחים בחדר , שהיא רק תקום ותחיה , בשבילינו .
פשוט דיברנו עם ה' שיעשה משהו !
אך למרות הכל , נראה היה שיש מישהו מלמעלה , שפשוט חסם שיחות נכנסות , והחליט לעשות מעשה ... האמא נפטרה .

השתדלתי לתמצת , גם כי אני לא רוצה לחפור , וגם כי אין לי כח לזה , ואני עדיין לא יודע מאיפה להתחיל , למרות שהתחלתי כבר .

עם הזמן אני מוצא את עצמי מתרופף מאוד בכל מה שקשור לאמונה .
והתחושה מעורבת . מצד אחד אל תהיה כפוי טובה לאמא שכל כך עשתה למענך ובטח בוכה עליך שם בשמיים ,
מצד שני , אין מושג כזה . החיים לפני הלידה ולאחר המוות - אינם קיימים בשום מובן .
אני שואל את עצמי אם האמונה שווה , כאשר גם כאן 2 צדדים :
1 . הרי כל כך טוב יהיה אם יום אחד יבוא המשיח ויקיצו שוכני עפר , אני מדמיין את עצמי שוכח מהמשיח בכלל ורץ לאמא בכל הכח .
ואם אתה לא מאמין בזה הרי שאין לך על מה לחשוב בכלל . היה ונגמר . וזה קשה שבעתיים .
2 . אם אלו החיים , התחושה מאוד מקלה עלי , תנצל כל רגע תהנה כמה שאפשר , אל תביט לבדמעות לעבר שמיים , כי אין שם אף אחד . פשוט תחיה ותחייך !

עם הזמן , יצא לי לצפות בכתבתו של אמנון לוי על ה"אנוסים" . מאוד מצאתי את עצמי שם . הוא גם דיבר על הפורום הזה , מה שהוביל אותי היישר לכאן .
לראות שיש עוד אנשים במצב כזה , בהחלט מעניק לסיפור שלי תפנית ברורה יותר . וכולי הערכה כלפי האחראים לפורום והמשתתפים בה .

נדבר קצת על האשה ,
היא פחות רוחנית באופי , אך מאוד ערכית ותמימה . מה שהכניסו בה - יישאר בה .
סוג של מקובעות , שלא קל לפצח אותה על פניו .

יש לי 2 ילדים , אני רואה את עצמי מחנך אותם ומוכר להם לוקשן ? כל כך לא פשוט .

בכלל יצא לי לחשוב על הדת , והמון סימני שאלות לדבר .
אם התורה לא ניתנה מאת ה' , מי המוכשר שהצליח לכתוב אותה ולגרור אליו כל כך הרבה מאמינים תמימים המסוגלים להקצין עד להודעה חדשה , ובכלל ומה העניין שלו ?
ואז התשובה נענית לי מאליה , פשוט מדובר באישיות אחראית מישהו שקבע את החיים על פי משהו שמבוסס על חוקי אנושיות , ועשה אותם מעניינים דווקא ..
בטו בשבט אוכלים פירות , בפסח מצות , בסוכות גם יש סיטואצייה מעניינת וכו' .. מבחינת תרבות , הדת הזה יכול אפילו להיות נחמד בחיים .
ואז שאלה : אם כך הוא שאין ישות עליונה כרשום בספר , איך אנו עדים לסיפורים על מופתים של זמננו , אצל אדמורים וצדיקים . הם קוסמים ?

פפפפ ...

אשמח אם יקרה לי כאן סדר בבלאגן .

מקווה שלא הטרדתי איש .
ושוב תודה על הרעיון , מקווה שסופסוף מצאתי את הבמה הנכונה

ברוך הבא

קבל תנחומים על פטירת אימך ע"ה.

בקשר לסדר בבלגן, לא נראה לי שבמצב שלך תוכל להגיע ל"סדר", נכנסת לקונפליקט גדול
תתחיל להתרגל שאתה חי בקופליקט, והנחמה הקטנה זה שיש עוד הרבה אנשים כמוך שחיים כך...

בקשר לסיפורי המופתים, על פניו נראה שכאשר קורים "הניסים" שהרבנים מבטיחים, מפרסמים אותם וזה הופך למופת
וכאשר ה"ניסים" לא קורים יש מספיק סיבות שלא לדבר על זה. חוצמזה גם בעולם הכללי ישנם אנשים עם כוחות מיוחדים
שמתמזל להם ו"ניסים" נעשים על ידם.

בהצלחה

לא לא יוכל להגיע לסדר?

מה יש לכם אנשים?

לאחד אחר נאמר כאן שלא יוכל למצוא חברים. למה?
וכאן הוא לא יוכל להגיע לסדר, למה לא בעצם?
וב"סדר" איני מתכוונת לדרך חיים כזו דווקא או אחרת, אלא למנוחת נפש בקשר לאמונות ודרך חיים תואמת. (לאו דווקא חילונית, אלא לאילו מסקנות שהוא יגיע)

בסופו של תהליך השחרור הוא עצום

מה שנשאר לאחר מכן זה איך מכילים את הזהות הזו בתוך החיים החרדים, והאם אתה מסוגל לכך.
בן כמה אתה?

שלום לכבודו

סיפור מענין יש לך
תנחומי לפטירת אמך (רוצה שנלמד משניות?)

לעניות דעתי, אין טעם שתכניס את עצמך לחפירות אינסופיות בעניני דת
זה נושא משעמם ומעצבן, שלא יביא לך שום תועלת
תעשה מה שטוב לך
ומה טוב לך? לאט לאט

motii011

New member
פתחת בחלק שלהערכתי הוא המנוע המרכזי

דיברת על אבא שמסוגל להעניש בצורה יוצאת דופן.
מצד שני הקדמת על משפחה בעלת חום ואווירה מיוחדת...
באיזה שהוא מקום זה קצת סותר. אז אני לא יודע על מה לתת פוקוס.
זה מראה על איזה שהיא קופסה מאוד גדולה (מהילדות) שקבורה עמוק בפנים.
אני לא רוצה ללחוץ אותך בכיוון הזה. אבל דע לך שהאורך של הבלבול שאתה מתאר טמון עמוק בחלק הזה.
יש פה איזה שהוא רצון לרצות את אמא מצד אחד. שלא נותן לך אפשרות להתבונן במבט מפוכח, על מה באמת אתה רוצה?!

אמרת כאן משהו על כפיות טובה לאמא, נראה לי שהלכת קצת רחוק!
הכרת טובה זה לא אומר לשעבד את החיים שלך לרצון של מישהו אחר!
בסופו של דבר אותה אמא שאוהבת אותך זה לא בגלל כמה שאתה דתי! אלא בגלל מי שאתה!

מעבד

New member
מתחיל ..

היי שוב ,

ראשית אני מוכרח לציין כי הפורום הזה במידה רבה מטיבה עם תחושתיי , מעל המשוער .
התגובות והאכפתיות שלכם זה משהו שמאוד נוגע וסוחף . קבלת הפנים וה"ברוך הבא" מעניקים תחושת "אתה משלנו" וכבר אני מרגיש בבית .

אז ככה : לגבי לימוד המשניות לזכר האמא , אני חושב שהוא מיותר , מאוד בכיתי כשנשמתה עלתה למרומים ואין סיבה שאעלה אותה גבוה עוד יותר .
מה גם שאולי יש לה פחד גבהים .

רציתי לשתף אותכם בכמה תחושות מעניינות , ואף לחלוק איתכם שאלות העולות לי מידי פעם כמו צרבת :

קורה לי כאשר אני בבית כנסת למשל , ורואה אנשים מתפללים במלוא העוצמה והכוונה , או בכל סיטואצייה מצוותית , אני חש כלפיהם תחושת "עברתי את הגיל"
אני כל כך רוצה לחלוק איתם את המושג המציאותי וההגיוני שבניתי לעצמי . פשוט לעזור להם . אני מאוד מקווה שהם לא רואים את זה עלי ..

ביני לבין עצמי גם קורים דברים הזויים , לעיתים אני חושב לעצמי לברך ברכה ואז נזכר בתובנה החדשה וחושב לעצמי , הלו ! הברכה שאתה מברך היא ברכה לבטלה .
ורק אז אני נזכר שגם בזה אין בעייה ...

עוד משהו חשוב ששמתי לב , הפרשנות החדשה שלי לחיים חוסכת ממני המון פחדים ודמיונות , אלו שכאשר לא עשית משהו טוב , הרחש הזה והרעש ההוא בא לרמז לך משהו . מפחיד ..

וכעת לשאלות :

1) אם התובנה מבוססת , איך זה שבכל אופן מאות אלפים מאמינים בני מאמינים ?
2) ואולי אכן קיימים אנשים רבים שלא בהכרח אנוסים , אך מאמינים שהדת והתרבות הזאת , טובה להם כמסגרת ולא משנה מי הוא המחתיב .
לכן הם הולכים בדרך הזאת מרצון , אך בלי אמונה בישות של ה' ?
3) האם קיימים אנוסים גם מהמגזר החסידי , בפורום ובכלל ?
4) אם "לכל נברא יש בורא" , איך הכל התחיל ?
5) בין מחשבותי אני מנסה לצאת יפה - גם אם יתברר שטעיתי , אני לוקח עורך דין לבית דין של מעלה בטענה כזאת : "השם . אנשים אמרו לי להאמין בך , אני חייב להאמין להם ?" האם זוהי טענה חזקה ?
6) עם הכל , אני עדיין מחפש את ההוכחה המפוצצת , שאכן הכל חרטא ! האם יש כזו ?
7) ידוע לנו על "שומרי מסורת" . מה עדיף צום כיפור מחילול שבת ? כאשר שניהם נכתבו באותה תורה ?

אשמח אם תתייחסו לתחושות , ותמספרו את התשובות
תודה מראש חברים :)

motii011

New member
טבעי..

בקשר לתחושה של לחלוק עם האנשים בבית כנסת. זה דיי טבעי! כי כשמגלים משהו חדש, וזה גם מרגיש כל כך נכון. אוטומטית ישנה מחשבה וואלה?! אני צריך להראות לאנשים האלה שהם טועים!
אבל האמת היא שכדרך התמודדות בכלל בחיים. לא נראה לי שבכלל אפשר להגיד על משהו כנכון או לא נכון....
אין דבר כזה נכון ולא נכון!
אותו אחד שמתפלל או בא לבית כנסת בגלל שהוא בא לדסקס עם החברה. זה לא אומר שהוא עושה משהו לא נכון!
במקום ללכת לפאב ולעשות את זה על כוס בירה הוא פשוט עושה את זה על סידור!
ופה אני מדבר על אלה שבאים לפטפט.
ויש גם כאלה שעומדים ומתנוענעים בדבקות וזה ממלא אצלם איזה צורך רוחני שאחרים מרגישים כשהם שומעים למשל שיר של אלטון גון או השד יודע מה... כך שהתחושה של לבוא ולנסות להגיד להם מה גילית לא בטוח שתהיה רלוונטית אליהם.
לגבי השאלות הספציפיות אתן לאחרים לענות.
סחתיין על הפתיחות... ובהצלחה בהמשך...

זה ענין של הרגל

כל הנושא של "ברכה לבטלה" ו"דברים מפחידים" וכל מה שהזכרת בענין.
עם הזמן - אם אינך מאמין בדברים האלה - זה יעבור.

לשאלותיך

1) אם התובנה מבוססת , איך זה שבכל אופן מאות אלפים מאמינים בני מאמינים ?

-- "לכבוד מיליארד מיליארד טועים". התובנה (אתה מתכוון במילה הזו לאמונה?) אינה מבוססת לוגית, הדתות והאמונות התפתחו, אותי זה דווקא הטריד וערער מגיל צעיר מאד - המצאותן של אמונות ודתות נוספות, שכל אחד בטוח ששלו נכון והשאר חוטאים/טועים. נורא נוח להיות דתי, בתחילת התהליך של נטישת האמונה קולטים כמה האמונה מחבקת כל צעד ושעל בחיים ונראה שאי אפשר בלעדיה (הערה חשובה: אפשר ואף מומלץ)

2) ואולי אכן קיימים אנשים רבים שלא בהכרח אנוסים , אך מאמינים שהדת והתרבות הזאת , טובה להם כמסגרת ולא משנה מי הוא המחתיב .
לכן הם הולכים בדרך הזאת מרצון , אך בלי אמונה בישות של ה' ? - -

קימים והם בדרך כלל מכונים חרדים מודרניים, מה שנקרא רבי נוח. לא נוח להם לצאת והם גם ככה נהנים מכל העולמות. מכירה כמה כאלה. הם לא שלמים עם עצמם בדרך כלל, אם הם אנשים הגונים הם גם מלאים בנקיפות מצפון ואמונה לא יציבה במיוחד או מהשפה ולחוץ.
3) האם קיימים אנוסים גם מהמגזר החסידי , בפורום ובכלל ?
כן.

לשאלותיך 4-7 אשאיר לחופרים מקצועיים להגיב.

מעבד

New member
מתחיל ..

המון תודה על כל פיסת יחס ,

אבל אל תתנו לי הרגשה שהשאלות שלי מופנות לאחרים , בטח שלא לחופרים ;)

פליז ..

למעלה