מתחיל להיות לי קשה

googit

New member
מתחיל להיות לי קשה

אבל אסור להרים ידיים נכון??
מתחיל להיות מסובך קצת הנגינה על הפסנתר, לא ספרתם לי את זה,
אבל ת'אמת... בשבילי זה מצויין.
מה שלומכם??

googit

nothingman1

New member
זו רכבת הרים...

לפני שבועיים נמאס לי מכל האימונים והלמידה, ובכל פעם שהתיישבתי לנגן (בעיקר בפסנתר) נלחמתי בעצמי לכמה דקות ואז התייאשתי. כשבאתי למורה שלי לבס ושיתפתי אותו, הוא אמר שיש תקופות שבא לו לזרוק את כל הגיטרות מהחלון ולעזוב הכל. והוא נגן מדהים, כן?
לפעמים צריך לקחת צעד אחורה ולנגן מה שרוצים ומתי שרוצים. אחרי זה הרצון בוער שוב

googit

New member
אני מסכימה איתך אבל...

אני רק בהתחלה, שיעור שלישי שלי בפסנתר,
נגנתי על אורגן, מנגנת משמיעה, ועכשיו בעצם החלטתי ללכת על כיוון הפסנתר, אז בשבילי כל הנגינה על הפסנתר, זה משהו חדש.
הנגינה בכמה אוקטבות, ויצירת אקורד המתחלף תוך כדי נגינה בקלידים שכנים, קצת מבלבל אותי.

googit

אולי

הקצב של ההתקדמות או הדרישה של המורה קצת מכבידות עליך?
את תמיד יכולה לבקש להאט את הקצב

תעשי לאט לאט כל תרגיל עד שבסוף זה יצליח
כשאת מרגישה שאת עייפה או שאיבדת ריכוז תפסיקי

חשוב להתאמן כשהריכוז בשיאו

בהצלחה

טןאנה מורה לפסנתר 0545870569

מסכימה

הכי חשוב לנגן מה שרוצים ומתי שרוצים כי מוסיקה זה קודם כל בשביל הנשמה בשביל הכייף וההנאה שלנו....

זה עניין של תקופות

לפעמים אני ביובש ולא מנגן כלום ואפילו לא שומע, לפעמים זה מפריע לי לחיות מרוב שיש בי תשוקה לנגן.
כמו שאמרו מעליי, עליות וירידות.
לדעתי תני לזה קצת זמן ותראי אם זה סתם תקופה

נגינה בפסנתר

היא לדעתי אחד הדברים היותר מסובכים שאני מכירה אם לא "ה" זה הרבה יותר מסובך מלהטיס מטוס מכיוון שהשליטה בו זמנית על כלכך הרבה פרמטרים עושה את המשימה למורכבת ומסובכת אבל....

אפשר להתחיל ללמוד מהקל לקשה לאט לאט ובהדרגה לפי הקצב שלך.

יש בלימוד נגינה הרבה רגעים של תסכול זה חלק מהעניין וחלק מהתהליך ומורה טוב יידע תמיד להסביר ולעודד....כן זה קשה....לכולם....ולא רק בהתחלה-בכל שלב.

מעודד שכתבת שבשבילך זה מצויין

אם כך-הכל בסדר

תודה ששיתפת

אנחנו כאן גם בשביל הקיטרים

אורנה מורה לפסנתר 0545870569

byrdparis

New member
חחחח

אין גבול אה?!
נו באמת המורה אורנה.. פסנתר יותר קשה מלהטיס מטוס.. מה הלאה?
ובגלל מה? בגלל שצריך לשלוט על 2 ידיים בו זמנית בדרישות אחרות, זה הטיעון שלך?

עם כל הכבוד לגילך ולכך שאת מורה לפסנתר ושאת פה "איתנו" גם עבור הקיטרים (הקוטרים?) הייתי ממליץ "להוריד קצת את הרגל מהגז."
פסנתר זה כלי מדהים, אבל מן הסתם אחד הקלים שישנם בעולם ללמידה, יחסית לכלי נגינה אחרים, כמו כינור למשל או כלים אחרים (רשימה ארוכה בהחלט).

לא תורה מסיני, ואפילו לא להטיס מטוס.

ול OP שיהיה בהצלחה. אם את רק בתחילת הדרך וכבר על גבולות "הקשה" .. ממ..

חחח אהבתי....

טוב האמת ש אהבתי את העובדה שגרמתי לך לצחוק....

האמת השנייה שמעולם לא הטסתי מטוס....חח אבל היה נדמה לי ש....
אני באמת אשאל טייס שגם יודע לנגן בפסנתר...מה דעתו....

אהבתי מאד את הקלילות והאופטימיות שבך כלפי הקלות שבנגינת פסנתר

וכן הטיעון שלי היה מה שכתבת למעלה...פחות או יותר....

לא הבנתי איך לדעתך פסנתר הוא אחד הקלים ללמידה...אתה מנגן גם פסנתר וגם כינור בוירטואוזיות?
נשארת בדעתי שלדעתי פסנתר הוא אחד הכלים הקשים ביותר לנגינה והכוונה שלי לנגינה ברמות הגבוהות ולא רק לשני אקורדים וחצי...מה שיש כמעט ברוב השירים העכשוויים.....

כינור אכן כלי קשה אבל למי שיש מיעה טובה הוא יהיה יותר קל מאשר פסנתר....
כינור דורש נגינה של תפקיד אחד בעוד שפסנתר מנגן לפעמים תפקידים של תזמורת שלמה

מבחינה טכנית שניהם מאד קשים לנגינה....כשמדובר ביצירות מורכבות

אבל אני שמחה שלך קל לנגן בפסנתר

thewierdo

New member
אני בכנות מאמין שאין כלים קלים

כל כלי, בין אם בוירטואוזיות או במדורתיות דורש השקעה, התמדה, כישרון, וכח רצון. יש אנשים שכלי מקלדת קלים להם יותר, יש אנשים שדווקא ההפרדה בין מלודיות של יד ימין לשמאל קשה להם. וכלי מיתר באים להם בקלות, בואו לא נהפוך את זה לתחרות השתנה.

אני אישית מאוד מסתדר עם קלידים, אבל גיטרה יותר חלק ממני. כלי נשיפה לדוגמא מקריסים לי את המוח ללא קשר לכמות ההשקעה בהם, הם פשוט כלים פחות "וויזואלים"

זה נטו עניין אישי, חברים.

thewierdo

New member
ולאורנה היקרה

אני שמח שהצטרפת לפורום, תמיד כיף לשמוע עוד דעות. גם שהן שונות משלי.
אבל שמעתי שראש זה כמו מצנח, שימושי יותר כשהוא פתוח.
ולכן הנה המלצה שלי לקטע שאולי קצת ישנה את דעתך על נגני גיטרה.

מקווה שנראה אותך הרבה פה, המשך יום מצויין ושבת שלום

וואוו איזה קטע יפה ,אהבתי

וכמה צפיות.....

יש לי ראש מאד פתוח בניגוד אולי לרושם שקיבלת....

אני מעריצה נגני גיטרה

אוהבת מאד נגני מוסיקה ספרדית בגיטרה....

מקווה להיות פה גם בהמשך

תודה רבה על קבלת הפנים

שבת שלום

רונסולD

New member

בקשר לכלי נשיפה - יש לי ניסיון רק עם חלילית ועם מפוחית.
המפוחית די ויזואלית, ז"א, הצלילים בה מסודרים לפי הגובה ולא קשה להבין איך מנגנים כל צליל.

nadav779

New member
אני גם חשבתי שזו אמירה מגוחכת

אבל אז חשבתי על זה קצת... בוא נראה. אורנה מתכוונת לנגינת פסנתר ברמות הגבוהות ביותר, למעשה פסנתרן קונצרטים, לעומת טייס קרב. בוא נזרום עם זה:

כמה זמן אורך קורס טיס בימינו? משהו כמו 3 שנים? כאשר חלקים גדולים מהקורס כמעט שלא קשורים לפעולה הישירה של הטסת המטוס: אימוני כושר, אימוני ניווט רגליים, התמודדות עם שבי, לימודים אקדמיים וכו'. כדי להגיע לרמה של פסנתרן קונצרטים נדרש הרבה, הרבה יותר זמן ואימונים של שעות ארוכות בכל יום.

קורס טיס אפשר להתחיל בגיל 20, האמת היא שאפשר גם בגילאים הרבה יותר מאוחרים - רק שזה יוצר בעיה טכנית מבחינת צבאית. אבל את המיומנות אפשר לרכוש כמעט בכל גיל. לעומת זאת אם אתה רוצה להיות פסנתרן קונצרטים, כדאי מאד להתחיל לנגן בילדות, ואם אתה מתחיל בגיל ההתבגרות אתה תיהיה נגן קונצרטים אולי בגלגול הבא...

אז על סמך מה בעצם אנחנו קובעים נחרצות שלהטיס מטוס זה מסובך יותר מלנגן על פסנתר ברמה קונצרטנטית?

למעלה