מתחילים עונה

שאלה קטנה

מי זכתה במקום הראשון באליפות הארץ בדרסז' ברמה הכי גבוהה השנה???

נורא מוזר

באתר ההתאחדות הוסר לוח התוצאות. בכל אופן, ברמה ד' ניצחה אורטל לב, על מופאסה. נדמה לי שאורטל נכנסת השנה ל-ג' עם בייג'ינסקי, סוס צעיר יותר ומוכשר מאוד, אני בטוחה (ומאחלת) שתהיה להם עונה מוצלחת ביחד. מקום שני ורוכבת השנה, שני פיצ'ו על ג'רי, הסוס והאגדה, שהלך מעימנו לאחרונה

מתחילים עונה ../images/Emo106.gif

עונת התחרויות - קפיצות ודרסז' - בפתח. מי מתחרה? באלו מקצים? האם יש לכם פרשנויות מעניינות לעונה הקרובה? הימורים על הצלחות צפויות? שאיפות אישיות? אנא שתפו

../images/Emo41.gif ועונה לעצמי ../images/Emo3.gif

חושבת שצפויה לנו עונה מעניינת בדרסז'. אני מהמרת שהעונה המעניינת ביותר, תהיה ברמה ג' דווקא. הרוכבים הטובים של ב' עלו ל-ג', ואני חושבת שהם יתנו הופעה טובה שם, ושיהיו תחרויות מותחות וצמודות. הרוכבים שנשארו ברמה, השתפרו והם יותר משופשים, כך שגם מצידם יהיה פייט הולם. יש לי הרגשה, שב-ד' לא יהיו הרבה משתתפים, וחבל. למרות שבסוף העונה הקודמת היה דיבור של לשנות מסחנים, הוחלט שלא לעשות זאת בסופו של דבר. מהעיניים שלי, זה אומר, שרמה ב' ו-א' מאוד דומות בדירשותיהן, ושיש קפיצה ל-ג' אח"כ. אני חושבת שמבחני ב' היו יכולים להיות יותר מאתגרים, וגם מבחני א' כבר נטחנו עד דק. כשלעצמי, מקווה להשתתף העונה. את הצ'לנג' וההכנות לו לא אספיק, אבל אם תרצה השם, והכל ילך כשורה, יש סבירות שאתחיל עונה אחרי הצ'לנג', עם סוס חדש עבורי. המשמעות היא, על אף שצברתי את הנקודות ל-ב', היא לעשות עונה נוספת ב-א'. מבחינתי זה בסדר, אני מרגישה בשלה יותר ושואפת לתוצאות טובות יותר. אני פחות מתעניינת במיקומים, אבל שואפת להיבחן היטב ולהשיג תוצאות משביעות רצון באחוזים, זה המבחן שלי כלפי עצמי. מאחלת לעצמי עונה שעומדת בציפיות האלה. מאחלת לעצמי לבוא רגועה (אני ככה בד"כ, לא נורא מתרגשת), לחצות את המשברים בשלום (ותמיד ישנם כאלה) ולהתפתח מבחינת היכולת, וכצמד שעובד היטב ביחד. בהצלחה לכוווווווולם

dixie chick

New member
שאלות!

שאלה ניסוחית אבל... למה הרמות היותר גבוהות הן באותיות יותר נמוכות? והאם המקצים שלכם ממוינים גם לפי גיל הסוסים\ הרוכבים? או רק לפי הרמות? מותר למאמנים להתחרות נגד תלמידים שלהם למשל? ו... האם הנקודות מצטברות לרוכב בלבד או לרוכב+ סוס? ו... מה בכלל ההבדלים בין רמות הקושי השונות?

מנסה לענות:

א. כי ככה זה, אין לך שאלות יותר טובות? (מה שואמר שאין לי מושג). ב. בעקרון, המקצים לא ממויינים לפי גיל סוס (אף כי בעולם ישנן תחרויות לסוסים צעירים, פה המבחר והרמה לא מצדיקים את זה). המיון הוא לפי רמה. ג. דירוג רמה ניתן לצמד. העלייה מרמה לרמה הולכת לפי ניקוד. למשל, על כל מבחן שהשגת בו 60% את מקבלת נקודה (על 65% 2 נקודות). אם את רוכבת א', אחרי 5 נקודות את רשאית לעבור ל-ב', אבל אחרי מספר נקודות מסויים - אתחייבת לעבור ל-ב'. בכל תחרות יש מקצה קל וקשה באותה רמה. מרגע שהתחלת את המבחנים הקשים של הרמה, את לא יכולה להמשיך ברמה הקודמת. הדירוג ניתן לסוס ורוכב יחד. ככה שלמשל, אם את העונה הזו אתחיל עם סוס שלא דורג מעולם, אהיה חייבת להתחיל ב-א', אפילו שלי כרוכבת יש את הנקודות ל-ב' (למעט ההסתייגות של מי שהוא מדריך, שחייב להחיל ב-ב' ומנוע להשתתף ב-א'). אין מניעה שמאמן יתחרה נגד תלמיד, בפועל זה כמעט לא קורה, כי המאמנים מדורגים יותר גבוה (אלא אם הם נכנסו עם סוס צעיר. וגם אז, יש אפשרות לעשות מבחן מעבר רמה, לעבור אותו בציון מחייב ולהתחיל מרמה יותר גבוהה). ד. ההבדלים בין הרמות מתבטאים בדרגת קושי. התרגילים כוללים תנועות יותר מורכבות, והאיכות הנדרשת מהסוס היא יותר גבוהה (איכות הצעד, כיסוי קרקע, חופשיות, גמישות, אימפולסיה, רמת הכינוס, נשיאה עצמית וכו').

dixie chick

New member
הניקוד...

לא נשמר גם לסוס בנפרד? למשל אם קנית סוס שהתחרה ברמה ג' אבל את עצמך לא התחרית לעולם, את מחוייבת להתחיל איתו בג'? או שאת יכולה להתחיל איתו מא'? או למשל אם הסוס שקנית כבר היה מתחרה עם רוכב אחר ברמה ב', ולך יש את הנקודות האישיות לרמה ב', יכולתם שניכם להכנס לב'? ההבדלים בין הרמות הם סובייקטיבים או אובייקטיבים? איך שופטים דברים כמו תנועה למשל? לכל סוס יש את התנועה הטבעית שלו שכמה שתשפר אותה וגם אם זה בהרבה יכול להיות שהיא תהיה אסופה, נכונה, וכן הלאה, אבל עדיין לא יפה... או שסוסים כאלה מראש לא מתאימים?

כאמור,

הניקוד לצמד. ז"א, שאם הסוס ג', אבל את א', אז אין לכם ג' ביחד, ולכן תתחרי איתו א' (אלא אם כן את מדריכה שאז תתחיליל איתו מ-ב'). את את ב' והסוס ב', תיכנסי איתו ל-ב', כי כצמד יש לכם את הדיורג הזה (גם אם לא הישגתם אותו יחד). חלק מהעניין בדרסז', זה שסוס מיומן יכול להיות יותר קל לרכיבה, אבל בסופו של דבר, סוס לא יכול לחפות על הכשלים של הרוכב שלו, ורוכב לא מוצלח לא יוכל לרכב מעל הרמה שלו רק כי הסוס יודע. זה לא יעבוד. השיפוט, הוא במידה מרובה מאוד סובייקטיבי. מצד אחד, יש כללים מנחים, ואנחנו יודעים מה נחשב נכון ומה שגוי, מה תנועה טובה ומה לא. מצד שני, יש המון תחומים אפורים. מה ששופט אחד יאהב, שופט אחר פחות (ונתקלתי בעונה הקודמת ממש בהערות סותרות). נגיד, קצת דומה לשיפוט של התעמלות קרקע, למשל. אגב, כדי לתקף יותר טוב את הישפוט, בתחרויות הרמות הגבוהות, ישנם שלושה שופטים, והציון הסופי הוא ממוצע הציונים. ההבדלים בין הרמות, הם מאוד ברורים. ובהחלט, מרמה מסויימת - הסוס צריך להראות כשרון, ולא כל סוס יכול לעבוד דרסז' (אבל לא ברמת הבסיס) בריינינג - זה לא ככה?

dixie chick

New member
כן אבל זה לא סותר לחלוטין

יש נכון ויש לא נכון... יש יפה ויש לא יפה. שופט מחויב לשפוט לפי נכון\ לא נכון ולא לפי יפה\ לא יפה. כלומר גם סוס שעושה את הדברים נכון, למשל עוצר עם הראש גבוה, אם העצירה ארוכה ויפה השופט יתן לה פלוסים. מצד שני היופי בהחלט עוזר במקרים של "אפור" למשל, הסוס עצר לא הכי ארוך בעולם ונע איפשהוא בין פלוס חצי לפלוס אחד נגיד, אם הראש למטה והפוזיציה יפה זה בהחלט יעודד את השופט לתת את הפלוס אחד. עוד דבר שמאוד קיים בענף בקשר ליופי זה אופנות, אבל שוב רוב השופטים מצייתים לאופנה... למשל פעם האופנה היתה לרוץ בטיל לעצירות ואז למשוך חזק בפה של הסוס ולהראות את ה"אגרסיביות" בעצירה (ראש למעלה, רגליים קדמיות כמעט באויר, 4 רגליים ננעלות, כמו ברופינג), היום האופנה היא עצירה על חופש במושכות או נגיעה קלה, עם ראש משוחרר וטבעי והרגליים הקדמיות "מפדלות". במקצים בלי טעויות, לאורך עונה, כן רואים ששופטים שונים נותנים בממוצע את אותם ציונים לסוס מסויים\ למנברות של סוס מסויים, ככה שזה כן קונסיסטנטי.

גמצלנו ככה

אפשר להגיד שבאופן די קונסיסטנטי הצמדים הטובים יקבלו את הציונים הגבוהים יותר. ולמרות זאת, פתיע לראות, איך לפעמים באים השופטים מחו"ל והעניינים מתערבבים קצת. אחד החסרונות הגדולים של שיפוט הדרסז' בארץ, הוא שהשוק מאוד קטן. שלמאמן יצא לשפוט תלמידים שלו. ששופט שראה אותך כבר עשר פעמים, לפעמים יזכור לך דברים מהעבר. ששופט יכול לאהוב או לא לאהוב סוס או רוכב מסויים וזה יקבל ביטוי בשיפוט.

dixie chick

New member
יקבלו את הציונים הגבוהים

אבל זה יהיו בערך אותם ציונים? או כלפעם הציונים הכי גבוהים אבל שונים? אני יודעת שבליגה בארץ בריינינג מביאים שופטים מחו"ל... ככה שאנחנו נהנים מהשפעה ישירה של אירופה בעיקר. ובליגת הנוער לפי דעתי אסור למאמן לשפוט או לשפוט תלמידים שלו מינימום. מנסים לעשות את זה כמה שיותר אובייקטיבי.

בחתך רוחב של העונה

הציונים יהיו דומים. למרות זאת, באליפות, עם שופטת בכירה מאוד מאירופה, פתאום הציונים (לפחות ב-א' זה ניכר) היו הרבה יותר גבוהים, ונראה היה שהסטנדרט הרגיל פה - מחמיר מדי (למרות שאם הוא מחמיר עם כולם במידה שווה, אז בעיני זה בסדר).

dixie chick

New member
גם כשיש יותר משופט אחד אגב...

הניקוד הוא פחות או יותר זהה, אלא אם כן אחד השופטים במקרה זיהה טעות שהאחרים פיספסו (למשל בדיוק בצד שלו הסוס זרק ליד, והשופט בצד השני של המגרש לא ראה את זה בכלל)- אז יהיו סטיות גדולות בציונים, אבל זה ההסבר היחיד.

ווינגז

New member
שאיפות? לבוא כמה שיותר../images/Emo8.gif

יחסית קל לי- המון תחרויות נמצאות ביגור
בהצלחה לכל המתחרים

עונה...

מי מתחרה? באלו מקצים?אני מתחרה השנה בג' ועושה את הnovice בתחרויות צ'לנג' האם יש לכם פרשנויות מעניינות לעונה הקרובה? אמממממ לא הימורים על הצלחות צפויות?לא יודעת מקווה לטוב שאיפות אישיות?להצליח ולהנות שזה הכי חשוב!!!

עשית עונה יפהפיה

בשנה שעברה. בהתמדה, ברמה גבוהה ועם שני סוסים
. את מתכוונת להתחרות עם שניהם ב-ג'? מה מאתגר אותך מבחינת תנועות? יש תרגיל שחביב עלייך? יש תרגיל שיותר קשה לך או למי מהסוסים? >מראיינת<

אמממממממממ

דבר ראשון תודה
לצערי אני כרגע ממשיכה לרכב רק על סתיו כי אני לא שולטת על הגובה שלי ונראה לי ש 169(שזה נראה לי גם המספר שלו) זה גובה יפה לפרוש מהפונים(לצערי הרב מאוד!!).מה שכן,אני בכל זאת עולה עליו פעם בשבוע שלא יהרס והעונה הוא יכנס עם שני רוכבים צעירים לא'. בקשר לתרגילים....כרגע אין משהו שיותר מידי קשה....ברור שיכול להיות יותר טוב אבל אני נותנת לסתיו את הזמן לעכל כי כמו שהכל חדש לי אז לו בכלל, ואני צריכה להיות סופר ברורה כדי לא לגרום נזק(למזלי הוא גם מאוד משתדל) כמו שאמרתי רב התרגילים כרגע מסתדרים לנו בסדר...מה שכן אני,בעזרת נוגה גם כמובן,עובדת הרבה על ההליכה שלו שהייתה ממש חלשה..... דרך אגב,גם חצי קלט יפה מאוד ואפילו הספקנו לעשות תרגילי ג' יפים בבית...אבל נו,זה מה יש...לא יזיק לו לצאת לפנסיה! גיל 17 זה גיל יפה לפרישה עבור רמות נמוכות יותר..

למעלה