מתחילה דיון חדש

Palalolito

New member
ישר.

תפוס לך פינה ורקוד עליה. לא צריך להתפרע ותפוס חצי רחבה ולפגוע בכל דבר שזז מסביב.

Night-Girl

New member
עגול

למה לא להתרחב ולתפוס חצי רחבה?

Lechko

New member
עגול!!!

רואים שלא היית בבילטינו
דווקא אנשי הקווים הם אלה שתופסים קילומטראז'! עגול של כמויות אנשים לא חיובי בהכרח, אבל עגול באופן כללי תמיד עדיף
שפיצר... עגול היא הצורה הכי מושלמת בטבע ולא משנה מה תגיד. אתה רוצה קווים לך תרקוד על הכביש הראשי

Palalolito

New member
ישר !

יא משעממים.... ויש סיבה טובה שכל העולם עבר לרקוד LA וניו יורק...

Lechko

New member
איזה עולם?

אירופה? כשאירופה כבר תשכח מה זה סלסה, הפורטוריקנים והקובנים ימשיכו לרקוד בלי קווים וליצור מוזיקה מדהימה. ובקשר לרקדנים האמיתיים... אחרי שראיתי סרטים שצילמו בקונגרסים, יש לי רק דבר אחד לומר לך אח שלי... רק אלה שלא יודעים לרקוד רוקדים בקווים ישרים (אלה שחושבים שהם יודעים אל איי סטייל). כל הקווים רלוונטיים אך ורק להופעות וכשבנאדם עולה על הרחבה כדי לרקוד ולא כדי להופיע, הקווים נעלמים מהר מאוד. אתה לא מאמין לי, אתה מוזמן להסתכל על ג'וני ואסקז או יותר טוב, פרנקי מרטינז שמתחרפן לחלוטין כשהוא לא מופיע, שם על כולם ורוקד פשוט איך שבא לו... אמנם לא סגנון קובני, אבל בטח שלא בקווים.
הקווים הם לאלה שבאים להבנרה בימי רביעי ללמוד סלוני

Palalolito

New member
פרנקי מרטינז

רוקד פורטוריקני על 2. הוא עושה מה שהוא למד מאדי טורס רק על הבסיס שהוא למד בהתחלה. ג'וני ואסקז לא רוקד הוא עושה שטויות ומתלהב יותר מדי אני לא מתלהב ממנו בשקל. תראה את סופר מריו... ישר וחד כמו תער... חואן מאטוס. לא זז מטר מהקו שלו. איזמאל אוטרו... ישר. אלכס דה סילבה רוקד בצלב... שזה על קו ישר ואז הוא שובר 90 ורוקד על קו ישר ניצב לקהל בתרגילים מסויימים. גם אני שובר לכוונים שונים אבל לפעמים זה מאילוצים שונה כמו קטע רצפה גרע או אנשים שנדחפים לי לאזור ריקוד. הבעיה בLA זה שמלמדים אותו יותר מדי טכני. מי שרוקד קובני בדר"כ אוהב את המוזיקה. אבל גם אצלכם לא חסרים אנשים שרוקדים רואדה על דונדה ואן. מישהו שאל אותי כמה זמן לוקח להגיע לרמת ריקוד "כמו שלך".... אני עונה בלי לחשוב פעמיים: "מי שלא אוהב את המוזיקה בחיים לא ירקוד כמו בן אדם" עידן הקוף זה דוגמא טובה. ההבדל בין מדריך שיודע לעשות תרגילים לרקדן הוא ההתמכרות למוזיקה. המאסטרים הגדולים באמת לא למדו לרקוד הם פיתחו את הסגנון שלהם מגיל 0 - אדי טורס הדוגמא הטובה. פרנקי לדוגמא גדל על המוזיקה בבית אבל מעולם לא רקד אותה מקצועית עד גיל 20 - האהבה למוזיקה הפכה אותו לרקדן המבוקש. התנועה על קו ישר מיפה את התנועה ע"י כך שהיא גורמת לה להיות חדה יותר - מהירה יותר ומכאן נובע שמרהיבה יותר. אבל לעמוד כמו שמוק והלעביר אותה מפה לשם זה לא לרקוד... מה שעושה את הריקוד זה האהבה למוזיקה. וכן ההקפדההאובססיבית שלי על קו ישר היא כדי להוביל את הבחורה ביתר קלות כשהיא שוברת בכוונה רק לא כיף לרקוד איתה זה כאילו מישהו מושך אותי בהובלה הצידה. תשאלו את רננה: כשיש שיר קובני אני מעדף לעשן בחוץ... זה פשוט לא מתאים לרקוד LA על שיר טימבה טהור.. זה לא זה. זוהי לא דרכה של הטבע... דרך אגב אלכס - מישל היה אצל פרנקי חודש והוא מעביר את זה בסדנא. אותי זה מאוד מעניין - בוא תצטרף ורק כדי להעשיר את הידע שלך. זה יוצא בכל פעם כמו מחיר כניסה לסלסרו + 5 ש"ח...

Night-Girl

New member
שפיצר חומד...

בדיוק כמו כשיש שיר בסגנון LA אני מעדיפה לנוח בצד... טוב, אבל כנראה שלשכנע אחד את השני זה לא יילך

Lechko

New member
הערות

אם היה לי איך וכסף הייתי בא לסדנאות של מישל. העניין הוא אחר... לא יודע בקשר לחואן מאטוס אבל אחרי שראיתי את יסמאל אוטרו, אלכס דה סילבה וסופר מאריו רוקדים, גם הם לא רוקדים את שיטת הstuck up של רקדני האל איי בארץ. אולי אתה מדבר על ההופעות שראית, אבל על הרחבה, דה סילבה רוקד חופשי לגמרי עם רמיזה בלבד שהצעדים שלו הם בערך על הקו, יסמאל ומאריו בערך באותה שיטה... אז נכון שהם לא רוקדים בסיבובים ועניינים, אבל ממש קטע של קווים כמו בהופעות, לא הייתי אומר. באמת, הריקוד שלהם בהופעה שאמור להיות מדוייק ומושלם מבחינת הצדדים, לא נראה כך בריקוד החופשי, בדיוק כמו שרקדן של מיאמי סטייל לא בודק אם הוא סיים את הצעד על הצד הנכון של הרואדה כשהוא רוקד בזוג, ככה גם הם לא בודקים את הזוויות ורוקדים הרבה יותר זורם. ובנוגע ל"אהבת המוזיקה הקובנית"... בוא נדבר ברצינות, כמה אנשים אתה יכול לספור לי שאפשר להגדיר אותם כ"אוהבי מוזיקה קובנית". אתה הרי יודע בדיוק כמוני שאם אני אתחיל לשים את הלהיטים של קובה, הרחבה תתרוקן ב10 השניות הראשונות לשיר כי אנשים לא יקלטו איפה ה1 ואיך בדיוק עושים על זה רואדה. עצוב, אבל נכון... אני מנסה לחנך את האנשים לראות גם את הצד השני אבל זה לא קל.. .ברגע שמישהו למד לרקוד בארץ, הוא נורא עסוק בלרקוד ברמה שלו ונורא קשה להוציא אותו לרגע מההתעסקות הזאת ולהגיד לו "שמע, יש פה קטע שלא יעזור לך לרקוד עליו וואפאה כי הקלאווה מתהפך בו 7 פעמים".

Night-Girl

New member
היי

שים לי מוזיקה קובנית ונשתולל על הרחבה
אני אשאר עד שהגב שלי יתפרק לחלוטין הברכיים יתמוטטו והאלרגיה תוריד אותי מהפסים

Palalolito

New member
אנחנו לא מדברים על השטח שהם תופסים.

זה לא הקטע. גם אני שובר לכל הכוונים ולפעמים אני מתחרפן ועובר לאיזה קטע קצר שבו אני חוטף ג'נאנה ועושה אל אונו ואל דוס עם איזה אינשופלה קומליקדו ואז חוזר לCBL. זה לא הקטע השאלה.... למה לרקוד על קו ישר שיש מסביבך מעגל עם הרב שטח. ואסור לקפח את כולם צריך שיראו את החולצה המגניבה שלך מכל הזוויות. מה שכן אם הוא יעשה CBL הוא יעשה אותו הכי ישר ופלס שקיים ! מה שמפריע לי זה לא אם אני שובר לצדדים זה שאני מתחיל CBL turn לבחורה ובמקום לעבוד לצד השני בסיבוב היא תעשה את החק הראשון בסדר ואז בסיבוב במקום להמשיך לצד השני היא תעצר ותסתובב במקום ותשבור אלי ב90 מעלות. זה מה שרננה עושה היא כופה עלי להשיך לרקוד איתה מאיפה שלה בא ולא לאיפה שאני מוביל אותה. תקשיבי רננה אנחנו יודעים שאת מזל עקרב ובאלאגנים אבל בניגוד לחיי המין הפרועים שלך, על רחבת הסלסה אני מוביל !!!! ורננה הוא צודק לא יעזור לך אני שומע את הדיסק של צ'רנגה יש שם כל מיני פראקשנים והתחפנויות שיוצאים מהקצה ואם אתה לא מכיר את השיר בע"פ אתה מאוד תתקע בלרקוד אותו. תורידי את הקליפ של סליה קרוז. תראי איך כל המשוגעים האלה רוקדים... יש אולי 3 או 4 זוגות שעושים אינשופלה קומפליקדו בכל הקהל. כל השאר בג'ננה שלהם לבד...

Palalolito

New member
אנחנו לא מדברים על השטח שהם תופסים.

זה לא הקטע. גם אני שובר לכל הכוונים ולפעמים אני מתחרפן ועובר לאיזה קטע קצר שבו אני חוטף ג'נאנה ועושה אל אונו ואל דוס עם איזה אינשופלה קומליקדו ואז חוזר לCBL. זה לא הקטע השאלה.... למה לרקוד על קו ישר שיש מסביבך מעגל עם הרב שטח. ואסור לקפח את כולם צריך שיראו את החולצה המגניבה שלך מכל הזוויות. מה שכן אם הוא יעשה CBL הוא יעשה אותו הכי ישר ופלס שקיים ! מה שמפריע לי זה לא אם אני שובר לצדדים זה שאני מתחיל CBL turn לבחורה ובמקום לעבוד לצד השני בסיבוב היא תעשה את החק הראשון בסדר ואז בסיבוב במקום להמשיך לצד השני היא תעצר ותסתובב במקום ותשבור אלי ב90 מעלות. זה מה שרננה עושה היא כופה עלי להשיך לרקוד איתה מאיפה שלה בא ולא לאיפה שאני מוביל אותה. תקשיבי רננה אנחנו יודעים שאת מזל עקרב ובאלאגנים אבל בניגוד לחיי המין הפרועים שלך, על רחבת הסלסה אני מוביל !!!! ורננה הוא צודק לא יעזור לך אני שומע את הדיסק של צ'רנגה יש שם כל מיני פראקשנים והתחפנויות שיוצאים מהקצה ואם אתה לא מכיר את השיר בע"פ אתה מאוד תתקע בלרקוד אותו. תורידי את הקליפ של סליה קרוז. תראי איך כל המשוגעים האלה רוקדים... יש אולי 3 או 4 זוגות שעושים אינשופלה קומפליקדו בכל הקהל. כל השאר בג'ננה שלהם לבד...

Lechko

New member
חחח עכשיו אני בהחלט איתך

בהחלט צודק.
הלוואי שליותר אנשים תהיה גישה כזאת. בברכת:ג'ננה join us with the

Palalolito

New member
לא בושה.

נכה אם כבר... אבל בינינו גם אני לאמעט נכה. איזה כיף במועדון הנכים של הסלסה !!!!!!!!!!!! וטל מה הבעיה של הפורום !?!?!!? הוא כל הבוקר היה תקוע לי ועשה לי את ההודעה האחרונה פעמיים.

אממ לא יודע...

לי לא היו בעיות.. אבל מה שכן לפעמים יש קצת עומס על השרת אז זה גורם לפעמים לבעיות..

עגול...

בטכלס אני משלב את כל הסגנונות שאני יודע אבל אני עושה ת'תנועות עיגוליות
L.A קובני
וכמו שרננה אמרה
GO אלכס

למעלה