מתוסכל

Fistandantilos

New member
מתוסכל

אני התחלתי לנגן בקלאסית שלי כשהייתי בכיתה ח, אני זוכר שגם לי לקח קצת זמן וטיפה כאבי אצבעות עד שהצלחתי לתפוס אקורדים כמו שצריך ולעבור ביניהם במהרה, אך אני מלמד כעת את אחי הקטן בכיתה ח לנגן על גיטרה קלאסית, הוא שמאלי לימדתי אותו להחזיק את הגיטרה בצורה הנכונה כל ההסברים למתחילים וכו', את הפוזיציות של האקורדים איך צריך לתפוס וכו' אך הוא נראה כאילו הוא משתמש בכל כוחו ללחוץ על קצות האצבע באקורד על מנת שהצליל ישמע נקי(נכון הגיטרה אדמירה סוניה, לא הכי קלה לניגון אבל עדיין קשה באימונים קל בקרב :p) נתתי לו 2 שיעורים קצרים על אקורדים בסיסיים ונראה שהוא סובל מכאב ממש רציני כאשר הוא תופס את האקורדים אע"פ שהוא מחזיק אותם לפי הספר. אני זוכר שגם לי כאב בזמנו אבל עד כדי כך.. ולי היו ידיים אפילו יותר קטנות יש עיצות?

Sunshine41

New member
דבר ראשון הוא שמאלי

יש גיטרות מיוחדות לשמאלים כי אז הכל מתהפך כשמנגנים... דבר שני... גם לי כאב בהתחלה... זה כואב אין מה לעשות... מפתחים עור קשה עם הזמן... תכלס אני שנאתי את הימים הראשונים אבל יהיה בסדר... אם ממש ממש כואב לו אז כנראה שממש קשה לנגן בגיטרה הזאת

Mr MAG

New member
אהלן

קודם כל גם אם הוא שמאלי זה לא אומר שדווקא יהיה לו נוח לנגן על גיטרה של שמאליים ואולי גיטרה רגילה בכיוון הרגיל תתאים לו. אם הוא מאמץ את השרירים והגידים של היד - זה לא טוב. קצת מאמץ בהתחלה לא מזיק אבל לטווח הארוך זה נזק רציני. זה הגיוני שהיד מתעייפת אבל כאבים אמיתיים לא אמורים לקרות וזה מעיד על אחיזה לא נכונה. קודם כל תתחיל איתו תמיד מחימום ומתיחה של הידיים. תוודא ישיבה נכונה וזווית נכונה של היד כולה ושל הגיטרה, תשים לב להכל מהכתפיים ומטה. תתחיל תמיד בקצת תרגילי מתיחה, תראה לו איך שמים את כל האצבעות על 4 שריגים צמודים, תעזור לו לפתח גמישות וחוזק ביד, ואת היכולת למקם את האצבעות איפה שצריך זה משהו שלא בא לבד וצריך לעבוד עליו, יצירה של מרווחים נכונים בין אצבע לאצבע והזווית הנכנה של היד ושל האצבעות, כמה צריך לקשת את האצבעות, איזה חלק נוגע במיתר ואיפה וכו'. כשהוא תופס טוב את האחיזה ויודע למקם את האצבעות על השריגים בהתאם לצורך תתחיל לעבוד על אקורדים ותתחיל מהפשוטים, אל תלמד ישר 10 אקורדים. תתחיל מהבנאלי ביותר למשל מי מינור. תוסיף לאתגר עם מי מז'ור, ואז תקשה עליו בפריטה עם לה מינור כי צריך לדעת לדלג על מיתר מי. תעבוד על אקורד אחד כל פעם. איזה אצבעות כדאי לשים ובאיזה סדר ומאיפה באה היד ואיך לא חוסמים את המיתרים. אחרכך תעבור לאקורדים אחרים, מלה מנור קל לעבור לדו מז'ור. אחרכך יש לך רה מז'ור וסול מג'ור, לכל בנאדם אחד מאלה בא בקלות והשני לא, אבל לך עליהם אחד בכל פעם. וחשוב מאוד תוודא שברגע שכואב או שהוא מתעייף צריך להקפיד להוריד את היד לשחרר ואז להתחיל מהתחלה - מתיחה ואקורדים פשוטים ואז מסובכים יותר וכו'. עליך להבין, כשאתה מלמד אותו לנגן - נגינה על כלי היא פעולה מורכבת, שהידיים לא יודעות לעשות מטבען וזו יכולת נרכשת ונלמדת שצריך לאמן. בזמן שהיד יודעת לאחוז בחפצים ולבצע פעולות יום יום שונות עוד מגיל מאוד צעיר רק מי שמשקיע ולומד יכול להגיע לרמה שבה הפעולות שהוא צריך לבצע בנגינה והתנוחות שבהן צריך למקם את האצבעות יבואו לו באותה טבעיות כמו לקשור שרוכים ולכפתר חולצה. גם בכלים אחרים כמו פסנתר צריך לאמן את הידיים כדי לנגן משהו שהוא מעבר לתו בודד. צריך זמן, צריך לפתח את הכח והגמישות והשליטה בכל האצבעות וצריך להקפיד על עבודה הדרגתית והקפדה על צליל נקי בכל עת, על מנוחות נכונות ועל חימום לפני הכל. בהצלחה !

Fistandantilos

New member
אממ תודה

העיצות נכונות אבל נורא מוזר לי, אני למשל לא מרגיש עכשיו הבדל בין נגינה על האדמירה סוניה שלי לבין האדמירה מאלאגה כמשהו מהותי, לעומת זאת שנתתי לו את האדמירה מאלאגה(מכוונת לימניים) שלי ואמרתי לו שיתייחס אליה כאילו היא לשמאליים, ביקשתי ממנו שינגן את ארקוד D (שהיה נורא קשה לו) וכעת אע"פ שהיה על הבסים (וכמובן שלא היה D אמיתי) הצליל היה חלק והוא הצליח לתפוס אותו כברת זמן הרבה יותר גדולה. הצוואר של הגיטרה נורא נורא עבה(SONIA) אך מצד שני אני גם התרגלתי(אמנם זכור לי הסבל הכרוך :D) אליה וכשעברתי למאלאגה שלי הרגשתי כאילו אני מנגן על על כריות עדינות(אך אני חושש מה יקרה כשהוא יצטרך לתפוס את האקורדים ברה) אז מה אתם אומרים? להרגיל את האצבעות שלו לקשה מכל ? או לנסות להשיג גיטרה יותר נוחה לשמאליים? אני אישית דוגל בשיטה הקשוחה יותר כי לי היא עשתה פלאים :)

eVeR WiSH

New member
שמע

תנסה ללמד אותו לנגן כמו ימיני גם אני שמאלי ומנגן ימנית ואני ממש מרוצה מזה כי עכשיו אני לא צריך לבזבז הון רק בגלל שאני שחור ההה שמאלי

Fistandantilos

New member
הוא שמאלי לכל דבר

עושה הכל ביד שמאל ניסיתי את זה וראיתי שלא ילך

eVeR WiSH

New member
אני עדין לא

חושב שאתה צריך לוותר כי אני אותו דבר! הכל שמאל אצלי ועדין שהתחלתי פשוט לא חשבתי על לנגן הפוך... שמתחילים זה לא משנה זה פשוט הדרך בה אתה תלמד ותתרגל

Fistandantilos

New member
אשמח אם תפרט על תרגילי המתיחות

כי לי הם לא מוכרים, ומה הכוונה במנוחה נכונה, שיתאמן ויקח הפסקות כראות נפשו זה מה שאמרתי.

למעלה