רגע, רגע
קודם כל קחי נשימה עמוקה. תנסי להרגע ולהכניס את העניינים לפרופורציה. יש אנשים שאוהבים אותך ואכפת להם ממך, בזה אני בטוחה. אולי כעת נדמה שהם נעלמו, זה קורה שאנשים קצת נעלמים לתוך החיים שלהם מדי פעם. הרי בכל זאת, את יודעת, לכל אחד יש את הצרות שלו. אם את מרגישה שאת צריכה תמיכה מחברים או ממשפחה או מאנשים מסויימים בכלל, למה שפשוט לא תרימי טלפון? תגידי "היי, בואו נלך לאיזה בית קפה, אני צריכה לאוורר את הראש/חייבת שיחת עידוד". זה מאוד הגיוני להזדקק לאנשים ומאוד לגיטימי להודיע להם שאת זקוקה להם. אם יש משהו שלמדתי בשנה האחרונה זה שרמיזות וציפיות מאנשים זה סתם בולשיט. אף אחד לא יכול לדעת מה את באמת רוצה ומצפה ממנו אם לא תגידי לו את זה. אז בואי דבר ראשון נתחיל בזה שאת יוצאת קצת להתאוורר. עם כל הכבוד למה שקורה עם סבתא והלחצים בבית, זה שתתפרקי לא יעזור לאף אחד. קחי את עצמך לחברה או שתצאו ביחד לאנשהו, מצדי שבי איתה בגינה עם קולה. אבל תדברי. תגידי מה שמפריע לך, תספרי לה על המאורעות של הימים האחרונים, על כל מה שגורם לך ללחצים ולמתחים. או שאפילו תצאי לקניות, תפנקי את עצמך קצת. תעשי הליכה, תקראי ספר. פשוט תנסי לשנות אווירה. עכשיו עוד דבר. שעמום אף פעם לא עושה טוב. כשמשעמם לך את מתחילה לחשוב וכשמתחילים לחשוב, חושבים תמיד דווקא על כל הדברים הרעים. למה? כי הכי כיף לבכות. זה הטבע של האדם. לא נכנס לזה יותר מדי, זה כבר פילוסופי. הפואנטה היא שאת צריכה למצוא לעצמך עיסוקים אחרים מעבר לבית ולמשפחה. משהו שיכניס לך קצת אור ושמחה לחיים, יגרה את השכל שלך וירגש את הלב שלך. משהו שתהני לעשות, משהו שהוא פשוט כיף. אז מה את אומרת לגבי איזה עיסוק שתמצאי לך לעשות בזמן החופש? אולי קיים איזה חוג שתוכלי להירשם אליו וללכת פעם, פעמיים בשבוע? עבודה? בייביסיטר אולי? מה לגבי קריאה? אולי תירשמי לספריה? זה אחלה דבר, אני גם מחזירה את המנוי שלי שבוע הבא. אין איזה ארגון חברתי כזה באיזור שלך שאת יכולה להצטרף אליו? הרצאות של סופרים, תערוכות של אומנים, משהו שיעניין אותך ויוכל למלא את שעות הפנאי שלך ותהני ממנו? תחשבי על זה, יש אינספור אופציות - את רק צריכה לבחור. מעבר לזה, יש לי עוד שאלה. אני מתנצלת אם הנושא נידון כאן בעבר, עדיין יש לי פערים רבים מפני שבזמן השירות לא עקבתי באדיקות אחרי מה שקורה כאן ועמך הסליחה. מה לגבי ייעוץ? טיפול מקצועי? גורם מבוגר אחר כלשהו שיכוון אותך? חשבת על זה? לסיום, אני רוצה להגיד לך שאת בחורה מקסימה, חזקה ואמיצה ואין שום סיבה מוצדקת שתגרום לך להרגיש כמו שאת מרגישה עכשיו, ומאוד חבל לי שזה המצב הנוכחי. מה אני יכולה לומר, תרגישי טוב מותק. ותחשבי קצת על מה שכתבתי, אני מקווה שזה יוכל לסייע קצת, אולי להוביל אותך למשהו אחר שיוציא אותך קצת משגרת היום יום המשעממת. לילה טוב