מתוסבך מול עצמי

AceMagician

New member
מתוסבך מול עצמי

שלום,
אני בן 24, עוד חצי שנה 25.
אני פשוט לא יודע על מה לדבר קודם. יש לי כל כך הרבה דברים שעומדים מולי ואני לא מצליח לקום ולהתקדם הלאה, להתפתח...
אני עובד בחברת הייטק קטנה. התחלתי שם לפני שנתיים וקצת.
עם הזמן למדתי את התפקיד ואת הרוטינה וצברתי נסיון.
התחברתי עם המנהל תפעול שתחתיו עבדתי והיינו פשוט מגבים אחד את השני בכל מצב.
לפני חצי שנה הוחלט לקדם את שנינו. אני הפכתי להיות מנהל התפעול החדש של החברה. אחראי על התקנות, תקלות של המערכת של החברה ברחבי הארץ, ציוד, לוז. מה לא...
כשהייתי עובד תפעול המנהל שלי לאט לאט התחיל להאציל עלי אחריות, לעשות דברים לבד. אבל אף פעם לא הייתי מוכן להיות האחראי על הכל.
ועכשיו, זה התפקיד שלי.
הבעיה שלי היא שאני לא מצליח להכנס לתפקיד הזה. למלא את הנעליים שהמנהל הקודם שלי השאיר.
הוא שפיץ בכל מובן המילה. ידע לתכנן לוז, לתעדף לקוחות ותקלות, לתת מענה נכון ללקוחות ולאנשי קשר כאלה ואחרים, להיות שם כשצריך אותו ועדיין גם לסיים את היום בצורה נורמאלית מבלי להגיע הביתה ב20:00 בערב אחרי שהתחלנו ב7:00...

אני מקנא בו, שיש לו את הסמכות, את האסרטיביות, את היכולת הזו לדעת מה לעשות בכל רגע מול מצבי לחץ או אירועים בלתי צפויים.
אין לי את זה, או לפחות לא ברמה שגורמת לי להרגיש בנוח מול הלקוחות שלי, מול העובד שלי או מול עצמי אפילו.
כמובן שכל העניין הזה מדכא אותי,
לחשוש מיום המחר כי אני לא יודע איך אני עובר אותו; למרות שבסוף אני עובר. אחרי טלפונים מרובים, למנהל הקודם שלי ולמנהל של שנינו שאחראי על כלל הפעילות בארץ.

הרבה אנשים אומרים לי שאני יכול לעשות מה שאני רוצה, ושזו רק עבודה.
אבא שלי תמיד אמר לי שהוא תולה בי תקוות, ואני מבין אותו; כי אני יודע שיש לי יכולת אינסופית להסתגלות, ללמידה, להתפתחות.
אז למה פה אני לא מצליח?

אני מתוסכל.
אני לא יודע איך לעשות את זה.
אף פעם לא הייתה לי כל כך הרבה אחריות וכל כך הרבה דברים לעשות.

מה גם, שאני מרגיש כל הזמן כמו כישלון, שאני פונה לאנשים אחרים בשביל פתרונות במקום להיות בטוח בעצמי לגבי ההחלטות שלי.
וזה חרא.

זה ישמע מצחיק, אבל טוב לי בחברה הזו.
קטנה, אנשים טובים.
אני גם רוצה להתחיל ללמוד משהו במקביל לתפקיד שלי.

אבל אני תמיד חוזר לנקודת המוצא.
שאני לא טוב מספיק.
וזה מה שאני מרגיש כל הזמן. לא טוב מספיק.
ואני לא מבין למה...
למה זה כל כך קשה לי לשבת, לארגן, לסדר ולהיות אדון לעצמי?
למה אני בנוי כאחד שיודע לקבל פקודות מאחרים, ומשם לצמוח, אבל לא יודע לתת פקודות בעצמי ולהפתחת בזכות עצמי?

juggernaut

New member
אז ככה

הבעיה העיקרית היא שאתה בן 24 שממלא תפקיד של מנהל תפעול. זה לא תפקיד פשוט וזה לא תפקיד שאפשר להגיע אליו בלי המון ניסיון.
יש כאלה שמסתגלים מהר יחסית ויש כאלה שלוקח להם זמן. שזה רק הגיוני כי לא עברת שום קורס ניהולי(בין אם זה ניהול צוות או ניהול זמן) ושום הכשרה מיוחדת ולכן זה בסדר שיש לך עומס ושאתה קצת קורס, אז תפסיק להרגיש רע.
דבר שני, זאת באמת רק עבודה. ואתה לא יכול לתת לה כל כך הרבה ספייס בחיים שלך כי אחרת אתה הולך לאיבוד ומקטין את שאר הדברים, ואז כשקורה שם משהו רע זה מבחינתך סוף העולם.
אני יודע שאתה מסיים כל יום מאוחר בגלל זה אבל אל תתבייש לבקש עזרה, לא מהמנהל הקודם ולא מאנשים אחרים בחברה.
והכי חשוב - אל תתבייש להגיד. תבוא ותגיד. תבקש פחות עומס, תבקש יותר טכנאים או עזרה מתוך החברה.
יש לך עומס ואתה לא מצליח להשתלט עליו - זה לא אומר שבהכרח אתה לא טוב. יכול להיות שהמנהל הקודם היה פשוט מצליח לנווט בין כל הבלאגן אבל זה לא אומר שזאת השיטה הנכונה לעשות את זה.
יכול להיות שכדי לעבוד מסודר כמו שאתה עובד(אני מניח שאתה עובד מסודר) אתה צריך יותר אנשים, וזה בסדר.
ואם לחברה אין את מה שאתה צריך - אתה לא צריך להיות מתוסכל ולא צריך לסיים כל יום בשעה כל כך מאוחרת אחרי 14 שעות עבודה(ובטח אתה גם נוהג חצי יום, אז בכלל זה מסוכן בטירוף השעות האלה)

הבעיה היא לא רק אצלך. רוב רובה היא בחברה שמאפשרת לך את זה ובעובדה שאתה לא שם את הרגל ואומר "די", ומתחיל להציף בעיות אל החברה.
תעשה את זה. תפסיק לשתוק. אתה לא לבד. אתה בן 24 וזאת כולה העבודה הראשונה שלך. יאללה.

אני חושבת ש-juggernau

נתן לך תשובה מלאה ולעניין. אני רוצה גם להוסיף שכדאי לך לדבר עם המנהלים שלך ולשקול (אם לא תצליח להסתדר בזמן הקרוב) להביא אולי אפילו מישהו מבחוץ ואתה תחזור לתפקיד הקודם או אחר.
כנראה שאתה פחות תקתקן בכל הקשור לאירגון ומשימות מרובות ומגבילות. אין סיבה שתישחק בתפקיד עם 13-14 שעות עבודה.
בקש עזרה. תתייעץ עם החבר(הקודם בתפקידך).
יש גם את האפשרות שתעזוב לחברה אחרת לתפיד יותר מתאים לך עם משכורת יותר גדולה וחצי משעות שאתה עושה כרגע ותשקיעה בלימודים. כמובן בתיאום עם מקום עבודה נוכחי.
תבדוק את כל האפשרויות. על תרוץ כמו אוגר בגלגל פלסטיק
עד שתפול מאפיסת כוחות. בהצלחה

למעלה