מתוך NRG: "ירוק אדום"

shay or eli

New member
מתוך NRG: "ירוק אדום"

"מפלגת חד"ש מזוהה בעיקר עם סיסמאות כמו "שתי מדינות לשני עמים" ובזכות המאבק לשוויון בין יהודים לערבים ולמען צדק חברתי. אבל נראה כי מפלגה זו הולכת ומסתמנת כביתם הפוליטי של שוחרי איכות הסביבה בישראל. ההערכה מתבססת על העובדה שחד"ש הציבה בראש רשימתה לכנסת הבאה שני מועמדים, שמזוהים עם עיסוק בנושאים סביבתיים. בשלישיה הפותחת של הרשימה לכנסת, בנוסף ליו"ר ח"כ מוחמד ברכה ששימש כחבר השדולה הסביבתית בכנסת היוצאת, אפשר למצוא גם את ד"ר חנא סווייד, ראש מועצת עילבון לשעבר ויו"ר המרכז לתכנון אלטרנטיבי, ואת עו"ד ד"ר דב חנין, ראש התוכנית לצדק סביבתי בפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל-אביב ויו"ר ארגון הגג של ארגוני הסביבה בישראל." לכתבה המלאה: http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/049/114.html

נו ו?

אז אולי במקום לשמור על איכות הסביבה ולפנות לרחוב הפלסטיני שהיו שמים אישה במקום ריאלי. סתם שרמוטות חד"ש.

חמודה,

בלי איכות הסביבה את היית מתה היום. והסיבה היחידה שאת לא מתה ויש לך 90% פיח בגרון, זה בגלל צמחים בעולם שפולטים חמצן אל האוויר. אני לא פעיל למען איכות הסביבה, נמאס לי מהאטימות הזאת של אנשים לגבי זה שהסביבה עוזרת להם, ולא הם היום היו מתים.

shay or eli

New member
מנאל שלבי

היא בת המין הנשי והיא ממוקמת במקום ה- 6 ברשימת חד"ש לכנסת. עפ"י סקרי גיאוקרטוגרפיה, זה מקום יחסית ריאלי, ואם כל החבר'ה של "יכול להיות ששלבי לא תיכנס אז אני לא אצביע חד"ש ואז היא בטוח לא תיכנס" לא יעשו את השטות הזאת, אז כניראה שהיא תהיה בכנסת.

נו באמת.

טוב, אני מבינה, אתה תומך בחד"ש, אבל מכאן ועד דברי הבל כמו נשים במקום ריאלי בחד"ש? לא, מקום שש ברשימה הוא לא ריאלי לחד"ש (גם עם תעשו הסכם עודפים עם בל"ד או בכלל תתאחדו איתם). נשים התמודדו על כל אחד מהמקומות הראשונים בחד"ש, אבל במקום זאת הלאומנים הערבים שם, העדיפו לזרוק אותן לכלבים. מפלגה בלי נשים לא מייצגת אותי וחבל שמפלגה שכ"כ אוהבת לחרוט על דגלה את סמל השיוויון והדו-קיום, אין לה נשים במקום ריאלי והדו-קיום היחיד שם הוא בין ערבים לערבים.

ככה.

בישראל יש בעיה אקוטית של תת יצוג לנשים במוקדי קבלת ההחלטות. זה מצב מעוות, כי שיוויון הוא גם יצוג. מפלגה שאינה מפלגת ז'אנר (נישה? כדוגמת עלה ירוק וכאלה) ואין לה נשים במקום ריאלי מבחינתי משרישה את ההגמוניה הגברית ונוגדת את האינטרסים הכי בסיסיים שלי, לפני הכיבוש ולפני הכלכלה. ואין לי מושג למה התכוון וינסטון החרטטן.

בסדר,

אבל נניח ומפלגה המורכבת רק מגברים פועלת על אותו מצע ובאותם התנאים שבהם תפעל אותה מפלגה בה ישנן גם נשים, מה זה משנה? ועוד שתי הערות - 1. רוב הייצוג הנשי היום בכנסת אינו מרשים במיוחד. האם העובדה שענבל גבריאלי, רוחמה אברהם ודומותיהן מוקמו בליכוד בכנסת האחרונה העלתה את רמתה של המפלגה בעיניך? האם שימוש בשיריון נשים כפי שנעשה במפלגות האלה (בדיוק מהסיבה שציינת) הוכיח את עצמו? 2. הומוסקסואלים לא יוכלו להצביע בבחירות בהם אין מתמודד הומו? צ'רקסים לא יצביעו עד שיהיה להם מועמד מייצג במקום ריאלי? קרביים לא יוכלו להצביע לאולמרט? וכן הלאה.

קופר, קופר..

גם רוב הייצוג הגברי לא מרשים. שיויון נועד כדי שכולם יכלו להתקדם ולא רק נשים מבריקות וגברים בינוניים. בלונדינים לא יצביעו לג'ינג'ים? חובבי החומוס בסיבוב יצאו לרחובות נגדי ה"דוח"? בחייאת. יש הבדל תהומי בין מחצית מהאוכלוסייה שהיא בגדר נוכח נפקד ללסביות מתנחלות.

למה?

למה שזה ישנה אם נבחר גבר מוכשר או אשה מוכשרת? בחירה בנשים אך ורק בשל היותן נשים זו בעצם אותה הכרעה של "הנצחת ההגמוניה הגברית", מן הצד השני של המגדר.

אז מה?

את רוצה לתקן את העובדה הזו באמצעות אותו אקט בדיוק? זה מזכיר לי את אלו שקוראים לשנות את ההגייה העברית מטעמי פמיניזם, היות והיא באופן טבעי פונה בלשון זכר (דהיינו "האט" במקום "האטי") ולהפנותה ללשון אשה כאמצעי לקידומה. בפועל, זה סתם החלפת אי צדק אחד באי צדק אחר, כי תמיד יהיה צד מופלה בעניין.

די!

אתה באמת לא מסוגל להבין שיש משהו מאוד חולני בכל שמחצית מן האוכלוסייה נפקדת מכל מוקד כח? אתה סתם מערב דמוגוגיה בדמות קריאות של קבוצות שוליים. איזה בדיוק אי צדק יהיה בכך שמחצית מן האוכלוסייה תיוצג בכנסת? ששמלאנים יוצגו ע"י מתנחלים אחרים, נשים וגברים. הא? הא? הא? שתפול עליך לבנה.

את לא עונה לעניין.

יש לי בעיה עם כך שנשים לא ישולבו אך ורק בשל היותן נשים, אין לי בעיה אם הן לא ישולבו מסיבות שאינן קשורות לכך.

הן לא משולבות כיוון שהן נשים.

ההגמוניה ההיסטורית וההגמוניה בצבא, שמובילה להגמוניה בכנסת. אבל אפסיק לומר "הגמוניה" כי וינסטון החרטטן יצעק עלי. בכל אופן, ד"א כשהנשים התמודדו בחד"ש, האשה שהתמודדה על המקום הראשון אח"כ הסירה את מועמדותה. כי הרבה פעמים נשים נדרשות להקריב//לוותר למען האינטרס הכללי כביכול (אבל האינטרנט הוא שיוויון! ושום שיוויון לא יוכל להיות כש-90% המחוקקים מייצגים פחות מ50% מהאוכלוסייה. כיוון שפרלמנט הוא לא על כישורים, אין אותם, אלא על ייצוג, השפעה וכח). בדיוק כמו שבספירה הפרטית שאשה מפסיקה את הקריירה כי היא נדרשת ע"י בנזוגה לטפל בילדים.

למעלה