מתוך עניין..פיקאפים

ran 15

New member
מתוך עניין..פיקאפים

נניח שאני רוצה לשפר את הסאונד של האיפיפון - אז פיקאפים זה החלק בעצם שנותן את רוב (?) האופי לצליל ?!.. לאיזה פיקאפים הייתי משנים באפיפון לס פול - איזה צוואר ואיזה לגשר ?!...ומה סכום בערך לשינוי כזה. ממש מעניין אותי כל הקטע - גם אתרים של חברות שמות של חברות מה לחפש ?! איך לחפש ?!.. אני ממש לא מבין בזה כלום והייתי רוצה לדעת טיפה יותר.. **כן אני יודע שיש גוגל בעולם פשוט זה להתפרס ליותר מידי כיוונים אני מעדיף לייעל את ה"מחקר" הקטן שלי בעזרתכם. תודה

Aviraman

New member
אולי תשדרג לפיקאפים של גיבסון?

כאילו, פשוט שדרג אותה לפיקאפים שיש לגיבסון סטנדרט או קאסטום. הייתי משאיר לה את הסאונד ה"לס-פולי", אני אוהב אותו.

ran 15

New member
אממ...כרגע זה בגדר התעניינות ...

אני רוצה קצת פרטים על כל מיני האמבקרים שכדאי להחליף אילהם... יש אנשים שמחליפים את ההאמבקרים של הגיבסון שלהם אז לא ידוע סתם מעניין אותי איך כל האמ' משנה את הצליל ...

Mr MAG

New member
זה משפיע

אבל זה לא הדבר העיקרי. לדעתי אין "מרכיב עיקרי" בצליל בכלל, כל שילוב של רכיבי גיטרה, הגברה, אפקטים ונגן מניב תוצאות שונות וכשאתה לא מרוצה מהצליל שלך מבחינה כלשהיא אתה צריך לחפש בדיוק מה בצליל לא מספק אותך ולנסות לשפר בהתאם. להחליף פיקאפים יכול לעזור לבעיות מסוימות, אם אתה מרגיש למשל שהאאוטפוט לא מתאים לך ושהגיטרה לא מעבירה כמו שצריך את הדינאמיקה של הנגינה שלך, ומשחק עם גובה הפיקאפים לא עזר אז אולי הבעיה בהם... מצד שני יש בעיות אחרות שייפתרו דווקא ע"י הוספת אפקט מסוים, ולפעמים פשוט צריך להחליף ציוד שלא עונה לטעם שלך. בכל מקרה אם אתה מנגן על אפיפון ואהבת צליל של איזה איבנז אז תמיד עדיף להחליף, לגיטרה שהיא בתור נקודת התחלה יותר מתאימה לך ולשפר אותה עד שתגיע בדיוק לצליל הרצוי. אין טעם להשקיע בציוד שלא מספק אותך מלכתחילה. אם אתה כן אוהב את האפיפון שלך ולא מעוניין להחליף תחפש מה בעצם מפריע לך בסאונד, מה אתה מרגיש שחסר לך וגם בהשווה לגיטרות אחרות שניסית. נשמח לכוון אותך בצורה יותר מדויקת אם תוכל להגדיר בעיות וצרכים יותר ספציפיים. בכל הנוגע לפיקאפים, החברות הכי מוכרות בעולם הן סיימור דאנקן ודימרציו, יש להן פיקאפ פחות או יותר לכל מטרה והטווח כ"כ רחב שדי קשה לבחור. יש גם את EMG, ויש את חברות הגיטרות כמו פנדר וגיבסון שיש להן פיקאפים משלהן, ויש חברות פחות מוכרות החל מברטוליני שנפוצים יותר בתחום הבאס וכלה בבוטיקים למיניהם שבכלל צריך להזמין אישית... שוב קשה להמליץ כי אנחנו לא יודעים מה בדיוק הבעיה שלך ומה אתה צריך לשפר.

ran 15

New member
אוקי , תודה רבה ..

עכשיו יש לי יותר מזן לבחון מה אני לא אוהב בצליל ולראות אם זה בעיה בי או בגיטרה ... מכאן ההמשך הוא איתכם...תודה רבה על התגובה המפורטת!..

למעלה