מתווה פיצוי?

צביקה5311

Well-known member
שאף אחד לא ישלה את עצמו. כל מי שנםגע כלכלית מהלחימה בחיזבאללא ואירן, לא יראה שקל.
גם אלה שנפגעו כלכלית בקייץ, עד עכשיו לא ראו שקל.
יתרה מזאת. אני שומע שאת בית החולים סורוקה, אפילו לא התחילו לשפץ.ברור לי שהמצב לא שונה שאתרים אחרים שנפגעו בקייץ.
מלחמה עולה הון תועפות. תוסיפו לזה את הסחטנות החרדים שמקבלים מיליארדים, מאין יקחו כסף לפצות אנשים על רכוש שהושמד כמו בית למשל או רכב?

שאף אחד לא ישלה את עצמו. כל מי שנםגע כלכלית מהלחימה בחיזבאללא ואירן, לא יראה שקל.
יתרה מזאת. אני שומע שאת בית החולים סורוקה, אפילו לא התחילו לשפץ.ברור לי שהמצב לא שונה שאתרים אחרים שנפגעו בקייץ.
מלחמה עולה הון תועפות. תוסיפו לזה את הסחטנות החרדים שמקבלים מיליארדים, מאין יקחו כסף לפצות אנשים על רכוש שהושמד כמו בית למשל או רכב?
יהיה כסף לזה אחרי הבחירות ששלטון הרשע יזרק לפח.

evglev1

Well-known member
מנהל
יהיה כסף לזה אחרי הבחירות ששלטון הרשע יזרק לפח.
לא בהכרח, כי לפי מה שנראה בסקרים העיקריים האפשרויות הם להקים ממשלה עם ערבים ולתת להם את הבוכטות שהממשלה הזאת נותנת לחרדים או להקים ממשלה עם גורמים מהקואליציה הקיימת שחוץ מהליכוד שאר השותפות דורשות כסף למגזר.

לא בהכרח, כי לפי מה שנראה בסקרים העיקריים האפשרויות הם להקים ממשלה עם ערבים ולתת להם את הבוכטות שהממשלה הזאת נותנת לחרדים או להקים ממשלה עם גורמים מהקואליציה הקיימת שחוץ מהליכוד שאר השותפות דורשות כסף למגזר.
הערבים פחות דורשניים.

Harrington

Well-known member
מנהל
מילא החרדים שסוחטים, אבל שמעתי שכל החילונים שהשם הפרטי שלהם מתחיל באות צ' מקבלים פי 2.4 מכל חרדי. משהו על החיבור לציון.

evglev1

Well-known member
מנהל
מילא החרדים שסוחטים, אבל שמעתי שכל החילונים שהשם הפרטי שלהם מתחיל באות צ' מקבלים פי 2.4 מכל חרדי. משהו על החיבור לציון.
חרדים, עובדי חברת החשמל, אנשי מרכז ליכוד, משכורות חברי הכנסת והשרים, והשד יודע מה, אבל שיקום הערים שנהרסו במלחמות הוא בתחתית סדר העדיפויות של הממשלה. מבחינת הממשלה אפשר גם לבנות בתי כנסת בערים ערביות ומסגדים בערים יהודיות, העיקר לא לתת כלום לערים שנפגעו מהמלחמות.

Harrington

Well-known member
מנהל
חרדים, עובדי חברת החשמל, אנשי מרכז ליכוד, משכורות חברי הכנסת והשרים...
ואפילו ים של חילונים מהצד השמאלי של המפה הפוליטית או ללא אפיון פוליטי כלל. מי היה מאמין... (סלח לי שלא קראתי מעבר להבעת הרל"בת העלובה הזאת).

דורי 1981

Well-known member
זאת ישראל, ציפית למנהל תקין?

evglev1

Well-known member
מנהל
אין כסף אז דוחים כמה שאפשר טיפול בדברים.

זה גם הוכחה שהמצב הכלכלי מחמיר מתחת לפני השטח.
תמיד לא היה כסף, זה נחמד שדואגים לאישור התקציב, הממשלות מעולם לא עמדו בתקציבים שהם קבעו, וממש כמו קווי יסוד של ממשלות התקציב הוא רק הצהרת כוונות.

הפרבולה1

Well-known member

טוב שלא שיפצו עדין את סורוקה , הוא עלול להפגע שוב במילחמה הנוכחית.

המדינה צריכה לפצות קודם רק את מי שרכושו נפגע פיזית במילחמה , למשל ביתו ו\או ריכבו נפגע מירי הטילים.
לפצות את מי שנפגע כלכלית בגלל העדרות מהעבודה, או פגיעה בעסקים בגלל שאין קונים זה בד"כ מסובך ...

Harrington

Well-known member
מנהל
טוב שלא שיפצו עדין את סורוקה , הוא עלול להפגע שוב במילחמה הנוכחית.

המדינה צריכה לפצות קודם רק את מי שרכושו נפגע פיזית במילחמה , למשל ביתו ו\או ריכבו נפגע מירי הטילים.
לפצות את מי שנפגע כלכלית בגלל העדרות מהעבודה, או פגיעה בעסקים בגלל שאין קונים זה בד"כ מסובך ...
המדינה מפצה כמובן ועושה זאת במהירות האפשרית (למרבה הצער בכל זאת בכפוף לביורוקרטיה, אם כי היא משתדלת להמעיט בו ככל שניתן במקרים האלה). הכותב למעלה @צביקה5311 עם כל הכבוד שאני (עדיין מתלבט אם לרכוש) רוכש לו, פשוט מחרטט את עצמו לדעת. מן הסתם נטו נסיון רל"בי שגרתי להוציא את הממשלה הנבחרת רעה, כהרגלו.

יתכן שהפער כאן הוא בס"ה בין נכסים פרטיים (קרי של אנשים פרטיים) שנפגעים לבין מוסדות ציבור, אשר לגביהם גם הדחיפות פחות גדולה בדרך כלל וגם הביורוקרטיה יותר גדולה (למשל מתוך רצון שהשיפוץ לא יהווה שיפוץ -חזרה למצב הקודם- גרידא, אלא שיפוץ שיוסיף יעילות וכו', אולי בתוספת תקציבית מעבר למחויב, בדרך אגב).

למעלה