מתג גומי

popi199

New member
יש הבדל

בין הפחתת דרישה לבין לתת לסוס לעשות מה שהוא רוצה.

זה לא המקרה.

popi199

New member
אז זה מה שאולי

חלק מהאנשים לא הבינו פה, הוא לא משתולל, הוא לא פותח, הוא אפילו לא נבהל בדרכ.
הוא פשוט דרוך, אם זה מתבטא בללכת יותר מהר, בהתחלה להראות דריכות על ידי הרמת הראש, התנשפויות.
העניין הוא שאני יצאתי איתו כבר מס פעמים ויש שיפור קטן כל פעם אבל הבטחון האישי שלי לא מרקיע שחקים כי אני יודעת מה הוא מסוגל ואני לא בטוחה שהביטלס יעזור לי במקרה צרה, אין לי זמן לצאת איתו בצורה יומיומית, אני מטיילת איתו פעם בשבוע.

כבר רכבתי עליו בעבר בחוץ עם מתג וההתנהגות כמובן הייתה דומה אם לא יותר גרועה כי זה היה די בתחילת הטיולים שלנו, אני יכולה בוודאות לומר שאין קשר בין הביטלס לבין ההתנהגות, הסוס שלי כבר שלוש שנים, במגרש מעולם אפילו לא נבהל לי, אני רוכבת עליו המון בלי ציוד בכלל ויש לי אמון מלא בו במגרש כי הוא מאוד מכבד אותי אבל כמו שפליפרית אמרה סוס יכול לכבד ועדיין להיות לחוץ וזה מה שקורה בחוץ.

zoyaaa

New member
יכול להיות באמת

שזה נטו מזה שזה זר לו.. אם את אומרת שככל שאתם יוצאים יחד יותר כך הדריכות שלו פוחתת.. אני חושבת שזו תגובה טבעית .. היותו חשדן וסקרן.. זה עולם שונה..
הוא מסורס?

zoyaaa

New member
ולפי מה שהבנתי

רק איתך הוא כזה נינוח, ועם רוכבים אחרים הוא פחות בסדר.. נכון? אף אחד אחר לא יכול לצאת עליו כשאת לא נמצאת?

popi199

New member
לא

חוץ מהמאמנת שלי אני לא אתן לאף אחד לרכב עליו בחוץ, וממנה הוא נלחץ יותר אז אין טעם.

zoyaaa

New member
בסדר..

לאט לאט תצאו ותבלו ולדעתי הוא יתרכך עם הזמן, תשקלי אולי מתג פשוט רק לטיולים, מהפשוטים שבפשוטים, שתוכלי להיות מוכנה גם אם הוא יפתיע אותך.. ואם תראי שההתנהגות שלו ממשיכה להתרכך כמובן שלדעתי כבר תוכלי לשוב לרכיבתך הטבעית והנעימה :) שיהיה לך בהצלחה פופי! מחכה לפוסט הבא לראות את ההתקדמות איתו!!!

popi199

New member
אממממ

רכיבה טבעית, אם למדתי משהו מהשנה הזאת שצמד המילים האלו פשוט לא יכולות לבוא ביחד.

אבל תודה על האיחולים בכל מקרה.

zoyaaa

New member
למה?

תנועה על סוס זה הדבר הטבעי ביותר שיש, מבחינת הזרימה של התנועה.. זה דבר טהור! והתכוונתי יותר לרכיבתך בלי כל מיני מתגים וכאלו, זה יפה בעייני..

popi199

New member
תודה

אבל עצם הרכיבה על סוס היא לא טבעית, לא לי ולא לסוס שלי.
וגם רוב הסוסים בישראל לא מוחזקים בצורה טבעית.
אז אני בכלל לא מנסה כי אם אני אנסה זו תהיה סתם התיימרות, יש דברים שאני עושה אולי קצת אחרת מסיבותי שלי.

אבל הבנתי למה את מתכוונת.

jgut

New member
אני מניחה שאני מבינה למה את מתכוונת

זה מסוג הלחץ הפנימי של הסוס. מרגישים את זה בצעד ובנשימה שלו.
לפעמים כלפי חוץ, למי שלא מכיר את הסוס, הוא אפילו ניראה בסדר.
מהנסיון המועט שלי במצבים כאלה (בשנים האחרונות הסוסים שלי מאוד רגועים), זה לחץ שלוקח הרבה זמן לסוס להשתחרר ממנו. לא בטיול עצמו, אלא לאורך הרבה טיולים.
ממה שאני זוכרת מהסוס שהיה לי, הוא היה נרגע כשהיינו חוזרים לחווה (גם לא מיד), או אחרי שהוא היה מתפוצץ.
זה הצריך בזמנו עבודה יומיומית. כמו שכתבו לך, זה התחיל מטיולי קירור שלאט לאט התארכו. הקפדה על יציאה עם סוסים מאוד אדישים שלא יפרצו איתו.
משהו נוסף שלא שאלתי קודם -אמרת שהוא יותר רגוע לבד. האם כשהוא עם סוסים אחרים, משנה לו המיקום שלו בעדר? איך הוא עם סוסים אחרים במגרש? האם כמות הסוסים משנה לו?

popi199

New member
הבנת נכון

זה בדיוק מה שהתכוונתי. יש אנשים שאפילו לא יראו את המצב כבעיה אבל אני מרגישה שזה מתח פנימי מיותר וכדאי לעבוד על זה.

עם סוסים אחרים הוא לרוב מאוד חברותי וידידותי בחווה, אני יכולה לשחרר אותו עם כל סוס מלבד הסוס השני שלי אבל זה בגלל שהסוס השני מניאק...פעם אחת גם טיילנו למרעה במטע תמרים ושיחררנו אותו שם עם עוד סוסים והוא נורא נהנה וזו הייתה הפעם היחידה שבדרך חזרה הביתה הוא היה רגוע להפליא, אבל שוב זה דברים שמצריכים זמן שלא תמיד אני יכולה להקדיש.
בטיול זה לא ככ משנה אם יש עוד סוסים הוא בדרכ הולך די רחוק מהם וכשהוא לבד הוא לפעמים אפילו יותר רגוע מאשר עם סוסים נוספים, לא הרגשתי אחרת כשיצאתי עם קבוצה או עם סוס אחד, בכל מקרה חברים לרכיבה זה משהו שקשה לי לארגן מראש, אם מישהו יכול להצטרף אני תמיד אעדיף אבל זה לא תמיד מתאפשר.

fliperit

New member
עם מה את רוכבת?

אני לא כל כך מבינה את הבעיה במתג בפה (בתנאי שהידיים שלך יציבות ורגישות), אבל לא חסרים פתרונות אחרים, שהם לא פחות חריפים ממתג שבור פשוט.

popi199

New member
עם ביטלס

ולעיתים גם בלי ראשייה בכלל. הסוס הוא סוס מאוד קשוב ורוצה לרצות את הרוכב, עם כשעבד עם מתג עבד עם סנאפל עבה הכי פשוט שיש, אף פעם לא פתרתי בעיות התנהגות עם מתג יותר חריף ואני לא מאמינה שצריך גם.
המחשבה של מתג בפה של הסוס גורמת לי היום אי נוחות, המחשבה שהלשון נצבטת והסנאפל עולה למעלה ונוגע בחיך פשוט נראה לי לא נעים, בנוסף הסוס גם מגיב מאוד יפה ללא מתג ותמיד היה מאוד צייתן, בטוח חייבת להיות אופציה אחרת.

הבעיה שעד שקניתי אותו פשוט לא יצאו איתו החוצה, כי כשיצאו היה בלאגן, הוא לא עשה כלום בכל הפעמים שיצאתי איתו, פעם אחת הוא התפוצץ כשהחלפתי עם רוכבת אחרת. אבל איתי הוא תמיד החזיק את עצמו, הקטע שאני לא מרגישה בטוחה שהוא תמיד יחזיק את עצמו, עבדתי עם סוסים בחוץ אבל הוא באמת חזק במיוחד וכשהוא מתפוצץ הוא לא רואה בעיניים, לעצמי אני לא ככ דואגת אבל אני דואגת שיפגע בעוברי אורח או בעצמו.

אגב הוא סוס לא פחדן בכלל, להסתובב במושב אין לו שום בעיה עם או בלי סוסים הבעיה נוצרת רק בחוץ והלחץ מצטבר בהדרגה.

popi199

New member
תודה

כמו שכתבתי לjgut זה בהחלט אופציה שנלקחת בחשבון, אני צריכה משהו לבינתיים אין לי ספק שהוא ירגע בסוף.

jgut

New member
אני זוכרת את המתגי גומי האלה

מהתקופה שהייתי ילדה. לא ראיתי כאלה כבר המון שנים.
לפי מה שאני זוכרת, היו משתמשים בו רק לסייחים בהתחלה. כמו שהיום משתמשים בסיידפול במקום בשבור בתחילת האילוף.

אני אישית לא מרגישה כמוך בנושא המתג, אבל אנסה בכל זאת לשים את עצמי במקומך.
אם המטרה היא להימנע ממתג בכלל, הייתי חושבת על פתרון של אקמור. יש כאלה במגוון שונה של חריפות. יכול להיות שבמקרה שלך, זה יחטא למטרה, אבל זו אופציה אחת.
האם ניסית סיידפול עם חיבור מלוכסן למושכות? הוא אמור לתת קצת יותר שליטה על התנועה הצידה של הראש.

למרות שאת לא מעוניינת לרכב עם מתג, לדעתי צריך לשים לב שאת לא מסתכנת. פתרון ביניים יכול להיות, לרכב עם מתג עד שהוא ירגע לאט לאט ואז לעבור נניח לאקמור ואחר כך למשהו פחות חריף.
יכול להיות שהוא לא באמת צריך את המתג, אבל אם את תרגישי יותר בטחון, את תשדרי לו את זה.
בנושא הטיולים בחוץ, יש הרבה דרכים לעבוד עליהם. הפתרון לא חייב להיות בעזרת שינוי מתג.
כמו למשל שאם יש סוס שלחוץ בחוץ ולא מקשיב כ"כ עם מתג שבור פשוט. אנחנו לא נעביר אותו בגלל זה למנוף. נעדיף שירכב עליו רוכב שיכול להתמודד איתו ולרכך אותו על המתג השבור פשוט. ירכבו עליו בחברת סוסים מאוד רגועים ויתחילו איתו במסלולים קלים ולא מלחיצים.
את יכולה לעשות את ההקבלה לציוד שמתאים לך.

אני בטוחה שאני לא מחדשת לך כלום. אבל לפעמים צריך לשמוע את הדברים מגורם צד ג'.
בהצלחה.

popi199

New member
חשבתי עם הקמור

ויכול להיות בהחלט שבסוף אני אלך על האופציה הזאת.

כרגע יש רק המאמנת שלי יכולה לרכב עליו בטיול מהסיבה שהיא היחידה שרוכבת יותר טוב ממני הבעיה שאיתה מסיבה מוזרה הוא נלחץ כפליים, הייתה לה את אותה בעיה איתו בתחרויות בזמנו.

Half Halt

New member
אם הוא עדיין עובד במגרש

את יכולה להתחיל עם טיולי קירור ארוכים יותר (כשהוא כבר עייף ורגוע אחרי העבודה במגרש) ולהאריך אותם ולקצר את העבודה במגרש במקביל...

למעלה