מתג גומי

popi199

New member
מתג גומי

טוב, אז לרוב אני לא רוכבת עם מתג אבל יש מצבים שאני מרגישה שלא יזיק אם לאותם מצבים ספציפיים יהיה לסוס מתג בפה, כמו נניח שאנחנו מטיילים בשדות והסוס שלי לחוץ בצורה מאוד לא אופיינית, ברור לי שזה ישתפר עם יותר עבודה בחוץ (מדובר בסוס בן 15 שלא יצא לטיולים בכלל בגלל שהיה מופרע רציני בעברו) אבל בנתיים זה מרגיש לי לא מספיק בטוח.

העניין הוא שקשה לי המחשבה של מתג מתכת בפה של הסוס שלי, ובטח לא מתג שבור פשוט שנראה לי כמתג לא פשוט בכלל.......
מצאתי בבוידעם של החווה מתג גומי שלם שנראה מאוד תמים, אני יודעת שזה מתג שמשמש בעיקר בסייחים אבל רציתי לשאול אם בכז יש למישהו ניסיון עם מתג כזה לפני שהוא נכנס לפה של הסוס שלי.

הורסמאן

New member
העניין הוא שקשה לי המחשבה של מתג מתכת בפה של

באיזה שלב הפכת למטומטמת?

Half Halt

New member
חחח

zoyaaa

New member
...

אני לא מכירה את הסוס שלך אבל יכול להיות שב15 השנים שהוא חי עצם העובדה שאת לא מכניסה לו מתג נורמאלי לפה גורם לו לא לשים על אף אחד ואף אחד לא מציב לו גבולות ולכן הוא "מופרע רציני". הטעויות מתחילות אצל הרוכב ולא אצל הסוס- תמיד. אי אפשר לא לרכב עם מתג אף פעם ולקרוא לסוס מופרע שבעצם אין לך טיפת קשר עם הפה שלו כשאת רוכבת. מתג שבור הוא המתג הפשוט והעדין ביותר. הוא מומלץ מאד , אם הסוס שלך לא רגיל למתג מברזל אולי תקני לו משהו שנשבר עם מפתחות קטנים או כל מיני דברים שאפשר לשחק איתם בפה, כמו לסייחים לפני אילוף, כך זה יהיה לו יותר רך והוא יתמקד בלשחק איתם מאשר להלחם בך. מתגים עם סנטריות, מנופים ומתגים שלמים ולא שבורים הם מתגים חריפים למדי והעבודה איתם צריכה להיות עדינה מאד.. אני לא רוכבת עם כאלה, זה לא הסגנון שלי. ובקשר למתג גומי, זה מתג נחמד לסייחים שלא רוצים לעבוד איתם קשה מדיי בתחילת דרכם. אני עובדת עם הסייח שלי בימים אלו עם מתג כזה, זה כביכול אמור להיות בר לעיסה כמו לתינוקות ואמור להיות לזה טעם למרות שטעמתי וזה לא מרגיש לי משונה.. חח , מה שכן לא הייתי ממליצה עליו לרכיבות, כל עוד הטבעות בצדדים הן מתחברות לגומי עצמו.. כי ברגע שאת תופסת שליטה על המושכות מה שקורה זה שלסוס נתפסת הלחי בחיבור בין הטבעת לגומי ומה שהוא חווה זה צביטה צביטה צביטה... אבל מה שתחליטי לעשות, אם את רוצה שיהיה לו יותר קל תמרחי לו משהו מתוק, דבש אם הוא אוהב.. יכול להיות נחמד בשבילו. ותראי לו מי הבוסית ואל תתני לו לשחק בך . לא בשדות, לא במאנג' ולא בשום צורה.. בהצלחה !!!

fliperit

New member
המון טעויות...

1. סוס שעובד כסוס טיולים, ממש לא חייב להכיר מתג בפה או לרכב עם קשר בפה כדי להיות סוס טיולים מוצלח ורגוע. ומהצד השני- סוס יכול לרכב תמיד עם קשר בפה ומתג, ולהיות סוס טיולים גרוע מאוד, פחדן ולא נעים. נכון שרוב הטעויות הן של הרוכב, אך יש לא מעט סוסים, במיוחד כאלה שלא מטיילים הרבה, שיכולים לכבד מאוד את הרוכב ובכל זאת להיות לחוצים בטיול
2. אין שום צורך במתג כדי להציב לסוס גבולות, הרי מדובר באילוף בסיסי שלרוב נעשה בלי מתג, ובהתחלה מהקרקע ולא מהגב. מתג מועיל בעיקר כשהעבודה ברמה גבוה יותר מאילוף בסיסי. (וגם, מהכרותי עם פופי בפורום, היא יודעת לעבוד עם סוסים)
3. מתג עם "משחקים" רק מבלבל את הסוס ומפריע. אין שום צורך "לרכך את המכה" כששמים לסוס מתג שבור פשוט בפה. בוודאי שזה מיותר לחלוטין למרוח בדבש או משהו טעים.
4.

zoyaaa

New member
..

אבל אם היא טוענת שכשהיא יוצאת עם הסוס שלה לשדה פתוח, והסוס נלחץ.. זה סוס, הוא יכול להילחץ ולהתרגש מכל דבר, אפילו אם סתם ערב עם הרבה רוח.. לכן אני אומרת, שאם הסוס שלה נלחץ אולי עם מתג היא תצליח להשתלט עליו יותר.. הקשר עם הפה יהיה חזק יותר (לא מהבחינה הפיזית, זו כמו שפה.. ) וכך היא בעצמה תוכל להעביר לו את המסר באופן ברור יותר מאשר לתת לו להיות יותר עצמאי.. ולזה התכוונתי גם כשאמרתי להציב לסוס גבולות.. כי יש סוסים שבלי קשר לפה גם יכולים לפתוח בשדה פתוח ולא לשים בכלל על הרוכב.. אני לא מכירה אותה ואת הקשר שלה עם הסוס שלה.. זה לא משנה, תמיד צריך להיות דרוך בכל אופן..
ואני שמעתי המלצות רבות על מתגים עם משחקים לסייחים, כמו שהיא ציינה הוא לא סייח אבל היא לא רוצה להכניס לו מתג ברזל לפה.. אולי כי זה נראה לה קצת.. אכזרי או משהו.. לכן הצעתי כל מיני רעיונות ידידותיים שיכולים להעביר לסוס תחושה רכה יותר מאשר טעם מתכתי וצביטות . לפעמים גם אפשר לחשוב על מה שהסוס חושב, טועם ומרגיש, ולא רק טכניקה, you know :)

fliperit

New member
לחשובעל מה שהסוס חושב טועם ומרגיש?

כמובן שצריך לחשוב על זה. אבל בין זה לבין להכניס לסוס מתג לפה, ש"יגנוב" את תשומת הלב שלו מהרוכב והבקשות שלו המרחק גדול. סייח ילמד לאהוב את המתג אם הוא לא יכאיב לו, כלומר אם לרוכב יש יד עדינה ונעימה. רוכב לא נעים, לא יעזור לו גם מתג שעשוי מגזר מסוכר...

היתרון של מתג מול ביטלס מבחינת חוזק הקשר הוא פיזי נטו. סוס שמכבד אץ המתג יכול באימון קצרצר ללמוד לכבד את הביטלס באותה מידה. ההבדל ב"שפה" בין ביטלס למתג, כמו שאמרתי,מגיע לידי ביטוי רק ברמות עבודה גבוהות יותר.

zoyaaa

New member
מהניסיון שלי

מהניסיון שלי זה לא גונב את הפוקוס מהרוכב, זה גונב את הפוקוס מהסיטואציה של המתג.. זאת אומרת.. במקום לחשוב על זה שיש לו מוט לא טעים בעליל וקר בפה, הוא משחק קצת ומתרכז.. זה מרכז אותו בכל מה שקורה עם המתג והמושכות, מניסיוני בכל אופן.. אני קניתי לסייחצ'יק שלי אחד כזה שנשבר באמצע ויש לו מין חרוזים עדינים עדינים סביב המתג עצמו שאפשר לגלגל עם הלשון.. הסייח תיק תק התרגל למתג במקום להלחם איתו.. זה נראה לי עדין במקום להעמיס על סוס מסכן מתגים חריפים ככ כמו הערסים שאני רואה ברחוב לפעמים שבאלי להוריד להם אגרוף.. חחח

fliperit

New member
כמה סייחים יצא לך לאלף?

כי לי יצא לא מעט, ואף אחד מהם לא נלחם במתג.

זה שיש ערסים שמעמיסים במתגים חריפים, לא רלוונטי לדיון כי די ברור שהם לא יודעים מה הם עושים

zoyaaa

New member
יאכס

כאב לב לראות אותם עם הקטנטנים המסכנים האלה תחת החבלים שלהם..
בכל אופן אני לא מתכוונת להתווכח, לכל אחד יש את שיטת האילוף שלו, למרוח קצת דבש על המתג של הסייח שלך לא יפגע באף אחד, ואם מישהו כאן כ"כ רוצה להדגיש את העובדה שהוא לא עושה את זה כי זה מיותר וכו' וכו' זה לא כל כך מעניין כי לדעתי זו שיטה נחמדה.. אני לא שמה לסוס מתג בפעם הראשונה שאני עולה עליו, הסייח שלי פיצפונצ'יק ואני שמה לו את המתג כדי שיכיר את המתג, לא כדי שיקשיב עכשיו לימינה ושמאלה ויאסוף את הראש.. זה פשוט נראה לי עדין ונעים ולכן המלצתי על כך לpopi, כי זה מה שהיא מחפשת :) משהו עדין מאד ולא להיות רעים.. מתג מגומי נראה לי לא מתאים, ולכן אמרתי שאם כבר מתג, אז מהנשברים הפשוטים כי הם עדינים ולא מסובכים מדיי.. ובזה נגמר בלבול השכל שחל כאן :)

fliperit

New member
את לא מבינה

המתגים עם המשחקים הרבה יותר קשים להבנה בשביל הסוס ממתג שבור פשוט עבה רגיל. יש בהם יותר תנועה והם מורכבים יותר, ולכן יותר מסובכים להבנה לסוס שעוד לא יודע להגיב נכון ללחץ.

זה אמנם לא המצב במקרה של הסוס של פופי, אבל גם הוא ממש לא זקוק למתג עם צעצועים. אם היא תחליט להכניס לו מתג לפה יהיה לו הכי נעים ונוח עם מתג שבור פשוט, בדיוק כזה שנועד לסייחים.

לגבי "שיטת אילוף" נראה לי שאת עוד צריכה לצבור ניסיון לפני שתגבשי לך אחת

popi199

New member
אני

הצלחתי להבין שמתג גומי לא רלוונטי, האמת שחשבתי ככה אבל רציתי לשמוע עוד דעות.

אני חושבת שאם אני אשים מתג למען המטרה הזו זה יהיה פרנץ לינק, נראה לי הכי ידידותי בין כל המבחר המטורף של המתגים.

popi199

New member
הסוס

עד לפני שנה היה סוס קפיצות ודראסז והיה לו מתג והכל, לפני שנה החלטתי שלא מתאים לי.
לגבי הטיולים, אפילו שהסוס מאוד לחוץ הוא לא עושה כלום רק מאוד לחוץ, אבל אני מכירה את הסוס הזה מאז שהיה בן שלוש, הוא סוס מאוד חזק.
לא יודעת מאיפה החלטת שהוא מופרע אבל הוא מאוד רחוק מזה, פשוט סוס שלא רגיל לטייל.

zoyaaa

New member
חח

הבנתי שהוא מופרע מזה שאמרת שבעברו הוא היה מופרע רציני..
תוציאי אותו יותר לטיולים, שייחשף יותר לעולם של בחוץ, לציפורים ולרעשים מוזרים של בעלי חיים שונים, וכל דבר אחר שיכול להפחיד אותו.. טרקטורונים ובלה בלה בלה.. לאט לאט הוא יתחיל להתמודד עם זה יותר..
למה בעצם את לא רוצה לשים לו מתג מברזל ?

popi199

New member
כי

ב99 אחוז מהזמן הוא עובד ממש טוב בלי, אז אני חושבת שגם את הבעיה הזאת אפשר לפתור את זה בלי.

אם היה עובד לא טוב בלי לא הייתי הולכת עם ראש בקיר.

popi199

New member
אגב

בין אם מתג ובין אם בלי מתג בטיול אני נוהגת לרכב עם מושכות ארוכות בכל מקרה, אין צורך בקשר תמידי עם הפה או הראש של הסוס בטיול, אם כבר אני רוצה שיילמד שטיול זה כייף בין השאר כי הדרישה פוחתת.

zoyaaa

New member
אני בכל אופן

גם בטיולים ביערות כאן ליד הבית לא נותנת לסוס לחשוב שאני דורשת ממנו פחות, העבודה שלו היא עבודה קלה מאד, הטיולים רגועים, הוא הולך ונהנה, אני נותנת לו לעצור לנשנש מדיי פעם איזה שיח טעים חח.. אבל שלא יחשוב אף לא לרגע שבטיולים מותר לו לעשות מה שהוא רוצה כי זה טיול.. לכן תמיד אקפיד על ערנות וקשר, גם כשהמושכות רפויות והכל נורא נינוח

למעלה