מתגעגע

מתגעגע

מדהים כמה אומץ צריך בשביל לכתוב אפילו אם זה אנונימי אני מאוהב בחבר שלי מהישיבה הוא לא יודע (לפחות אני לא יודע שהוא יודע), אבל הוא היחידי שסיפרתי לו שאני הומו. זה די מתסכל לאהוב מישהו ולרצות להיות איתו כל הזמן בלי שהוא יודע שככה אתה מרגיש ובלי שהוא מרגיש ככה כלפיך עכשיו עזב את הישיבה, מתחיל ללמוד באוניברסיטה, ואני נורא נורא מתגעגע, רק רוצה לחבק אותו ולהגיד לו שאני אוהב אותו

עיגולד

New member
איש אמיץ

היי אני מוריד בפניך את הכובע - מתאר לעצמי שהיה לא קל לספר לחבר שלך מהישיבה שאתה הומו. הוכחת לעצמך שיש בך כוחות ותעוזה שאולי לא הכרת לפני כן. מדוע בחרת לספר דווקא לו? היית מאוהב בו עוד כשסיפרת לו, או שזה רגש שהתפתח רק לאחר מכן? אני חושב שהרבה תלוי בשאלה - איך החבר שלך הגיב אחרי שהתוודית בפניו על הנטייה המינית שלך? האם הוא תמך? אולי ניסה להתעלם או לצנן את הקשר ביניכם? שתף אותנו אם יתחשק לך. האם נראה לך שיש איזה שהוא סיכוי שגם הוא אוהב בנים? אם לא - אז זה קרב אבוד מראש, ואין ברירה אלא לנסות לשכוח ממנו, בכל הדרכים האפשרויות - אם זה לנסות להכיר בנים אחרים, להעסיק את עצמך בפעילויות ותחביבים האהובים עליך, לנתק איתו את הקשר הידידותי שיש ביניכם עכשיו. אני יודע, זה כואב, אבל בסופו של דבר זה רק יעשה לך טוב. כולנו מתנסים באהבה חד צדדית - אם אנחנו בן או בת, סטרייטים או הומואים. זה תמיד קשה, אך במקרה שלך אני חושב שאפילו קשה עוד יותר, כי אולי אין הרבה אנשים שאתה יכול לשתף אותם במחשבות או ברגשות שלך ולקבל מהם תמיכה. אני כאן, גם במסרים האישיים, אם תרצה לדבר. תרגיש טוב!
גל

מונגודר

New member
שאלה לרב שרלו בנושא ותשובתו

שלום לרב, אני בחור בן 21, לומד בישיבת הסדר. מאז שהייתי בן 13 בערך היה ברור לי שאני נמשך לגברים, לעומת משיכה קלושה לנשים, אבל לאחרונה קרה לי דבר שלא קרה לי בעבר - התאהבתי בחבר טוב שלי בישיבה (בכל מקרה, אין לי שום סיבה להניח שיש לו אותן נטיות מיניות כמו שלי). התאהבות עקרה כזו גורמת סבל עצום. ניסיתי להתרחק ממנו, וגם זה בכלל לא קל, אבל הוא שם לב ונראה שנעלב, וזה כואב לי מאוד, בפרט כי אני אוהב אותו כל כך. אני לא שואל לגבי הנטייה המינית עצמה, כי הרב התייחס לכך די והותר באתר, וקראתי את עשרות תשובותיו, אבל האם יש לו עצה עבורי בעניין ספציפי זה ? מעניין לעניין באותו עניין, אם אדם דתי כמוני מחליט שהוא אינו מסוגל לוותר על הנטיה המינית שלו ומחליט לפעול לפיה (אני אישית עוד רחוק משלב זה) - האם לא עדיף שיעזוב את הדת כליל כדי למנוע חילול ה`, בדומה למה שנאמר בגמרא לגבי לבוש שחורים והליכה לעיר אחרת. תשובה שלום וברכה המציאות בה הסתבכת היא בוודאי קשה ביותר. האהבה שאתה חש כלפיו היא אהבה אסורה, ובשל כך אינך יכול לבטא אותה בפועל, ולא זו בלבד אלא שאתה חושש שאם תנסה לבטא אותה בפועל היא גם תתנפץ לך בפרצופך. מאידך גיסא, אתה סוחב משא כבד על שכמך ואתה מבקש לומר אותה למישהו - ואין לך למי. אמת הדבר שאתה כנראה תצטרך להסתובב עם המשא הזה שנים רבות. זה לא יהיה לך פשוט. ייתכן שבהמשך תמצא מישהו שנכון יהיה לספר לו, אבל עדיף שזה כמובן יהיה מישהו שלא התאהבת בו, כדי שהוא יוכל לסייע לך ולא להיות מישהו הפוחד כל הזמן מיחסים שהוא אינו רוצה להגיע אליהם. אני מציע לך בנתיים להדחיק את היחס שלך אליו – לא לבטא אותו ולא להתרחק ממנו באופן מיוחד, כי אם לעשות את הקשה מכל – להתנהג אליו כרגיל. בקשר לשאלה השניה, זה לא יהיה נכון שתעזוב את הדת ואת האמונה. אתה במצוקה, ואף שאסור באיסור חמור לבטא את הנטייה שלך בפועל, אתה בסוג מסוים של "אנוס", ולא של מי שמורד בכוונה ובכוח וברצון לחלל שם שמיים. על כן, איני חושב שזה יהיה נכון לעזוב. הנכון יותר הוא להתאמץ לנהוג נכון, וכשנופלים קמים שוב ומנסים ללכת הלאה. כל טוב והרבה כוח ואמונה פנימית

ezzv

New member
מבין ללבכם

שלום ל"מונוגודר" ו"סתם הומו" אני בן 23 גם אני בחור דתי ,גם אני עמוק בארון ונטול ניסיון,וקרה לי הדבר שהיה בחור הומו שדיברתי איתו מעיין אוזן קשבת ומפה לשם עבר הזמן וגם נפגשנו (אך גם בפגישות רק דיברנו) גיליתי שאני מתאהב בו ניסיתי להתרחק אבל אז גיליתי שגם הוא מרגיש כלפיי משהו,לאחר מחשבה החלטתי שאין לאהבה הזו מקום אצלי כרגע בחיים לא בשל לזה ונאלצתי להתנתק זה כאב כמו סכינים שעולים ויורדים וחותכים אותך לאורך ולרוחב שוב ושוב ,בעקבות כל המצב הזה ובכלל נכנסתי למשבר דת קטן בגלל כל השאלות של למה? ואיך?(השאלות שלאף אחד אין תשובה עליהם) ,בגלל המלחמה חודש הקשר ושוב נפגשנו כי הוא נפצע קל במלחמה אתם אןמרים קשה להיות בחברת דם שאוהבים אבל הוא לא מרגיש אותו דבר דמיינו לעצמכם להיות באותו מקום עם בנאדם שמרגיש כלפיך אותו דבר שאתה אליו,זה הדבר הקשה ביותר (טוב נקצר סיפור ארוך) עכשיו הוא יוצא עם מישהו ואמר לי שמתחיל לפתח ליו רגשות. אז תאמינו לי שלא תמיד שהצד השני יודע זה עוזר או מקל וגם אם הוא מרגיש משהו אליך להפך זה רק גורם ליותר יסורים אני מנסה לומר לעצמי אולי זה מלמעלה נעשה כדי שעכשיו הניתוק יהיה סופי אולי הוא עשה את זה כדי שאמצא מישהי אבל בתוך תוכי מלא שאלות למה אני לא יכול היות מאושר כמו הוא עשה אותי ולמה רשמתי את כל זה את כל הספר הזה:מהסיבה הפשוטה, תבינו שאני ואני מניח שעוד כמה אנשים פה לכולם יש את הסיפור של אהבה נכזבת ,אבל לפעמים עדיף שהצד השני לא יודע כי בד"כ שהוא יודע זה מוסיף עוד קושי ועוד כאב וכמובן בתקווה שהכל ב"ה יהיה יותר טוב לכולנו ובאמת אני יודע מה ההרגשה שלכם. וכממובן חג שמח לכולם

סבבב

New member
גם אני מתגעגע...

לפני 3 חודשים נפרדתי מהבנזוג. נפרדנו כי מבחינה טכנית אנחנו לא יכולים להיפגש יותר בשנים הקרובות. נותרנו חברים מאוד מאוד טובים ומדברים כל יום... עם זאת, אני מתגעגע בטרוף ומאוהב בו לחלוטין... אני לא מסוגל לחשוב על קשר עם מישהו אחר, כי מבחינתי זה כאילו ברור שקשר יכול להיות רק איתו. אני "כאילו" מסרב להשלים עם זה שהקשר הוא בלתי אפשרי... זה קשה, קשה וכואב...

dkey

New member
אני קצת לא מבין

מדוע לא להמשיך בקשר. יש לו אני מניח סלולרי, יציאות, חמשושים, אפטרים ורגילות. זאת דווקא תקופה נהדרת בעיני לבנות קשר בריא. גם מאוד כיף בקשר להתגעגע, לחכות, לתכנן כל יציאה שתהיה הדבר הכי כיפי בעולם. אהבה גוברת על הכל. גם התנ"כ מלא בדוגמאות על אהובים שחיכו והמתינו ובכלל על אהבות שגוברות על מכשולים. אהבה והתפתחות אישית הם כמעט כל מהות החיים.

סבבב

New member
זה לא כ"כ פשוט...

היציאות שלו הן אחת לשלושה שבועות - שישי שבת. הוא גר רחוק ממני. מרחק שעה נסיעה. הוא בארון ודתי - כמוני. ביום וחצי שהוא בבית, וברובו מושבת בגלל השבת - לא מתאפשר לנו להיפגש. המשפחה מחכה לו בכליון עיניים וגם הוא... הוא נוסע אליהם. ושבת נכנסת. מוצ"ש הוא עושה סידורים לקראת השלושה שבועות הבאים... אנחנו חשבנו על זה. המצב שאתה מתאר הוא באמת אידיאלי וחביב. אבל זה לא המצב פה... פשוט לא ייצא לנו להיפגש כמעט ובכלל.

dkey

New member
המוטו שלי הוא

שאהבה אמיתית פוגשים מספר פעמים מועט בחיים. וכשהיא מגיעה צריך קודם כל לזהות אותה ואחר כך לשמור עליה ולטפח אותה. בעיני היא הילד האמיתי של החיים. ממרום גילי אני יכול לומר לך חד משמעית שאלה לא ממש קשיים. אפשר לשמר ולבנות את הקשר ובכלל, התקופה הזאת של הריחוק עוברת מהר מאוד. על פי מה שאתה אומר בכלל אין לך אלטרנטיבה. הלב שלך נתון לו כך שבין אם אתה בקשר איתו או לא הרהוריך והוויתך איתו. כמו עם אהבה נכזבת, יום אחד זה יעבור. אבל אני אישית חושב שזה חבל. כי יתכן שמחר הוא יוצב במקום יותר קרוב או שהיציאות תהיינה טובות יותר. מחר הוא הזמן שלכם והוא מלא הפתעות טובות אם שואפים אליהן. בכל אופן זאת דעתי והיא לא חייבת להיות מקובלת. :)

טוהרtoar

New member
סליחה שאני מתפרץ ככה...

אבל אני גם רוצה להעיר שאני מסכים עם דבריו של דיקי אני זוכר שהחלטתי לסיים את הקשר שלי עם הX-חבר בגלל שהתחלתי להיות מסיבי בנוזא של הדייטים ובגלל שעזבתי לחו"ל תקופה שאיך תחזיק קשר בחו"ל אבל דברים עוברים, ואני קצת חושב שוב... בקיצור- אני כותב את זה מאכפתיות כלפיך [ואתה יודע את זה סבב] אולי מחשבה שניה...

סבבב

New member
הלטנו לנתק לגמרי את הקשר...

מזה כמה ימים אנחנו כבר לא מסמסים אפילו... בתקווה שזה יעזור לי להתאושש...

SmartToyBoy

New member
סילחו גם לי על ההתפרצות...

רק רציתי להעיר משהו מנסיון אישי: אמנם הייתי צעיר (17 וחצי), אבל כשאני נאלצתי להיפרד מה-X (וזו היתה פרידה מ-א-ו-ד קשה) - פשוט לא יכולתי "לנתק" איתו את הקשר. כל כך אהבנו והקשר היה כל כך חזק, שזה היה בלתי אפשרי. המשכנו והמשכנו לדבר ולהיות בקשר, ואפילו נפגשנו כמה פעמים ! לאט לאט, אחרי יותר מחצי שנה, הקשר דעך, התרחקנו. הייתי מאוד עצוב, אבל זה טבעו של עולם. על כל פנים, ניתוק מהיר לא היה אופציה מבחינתי. כשהקשר היה טוב, זה עניין של תהליך...

SmartToyBoy

New member
ההרגשה מוכרת...

כל כך מתכסל, כל כך מדכא! היה לי גם מקרה שכזה והתמודדות קשה מאוד. תשובות כמו של הרב שרלו מחזקות - וכדאי לזכור אותן - זה עוזר בזמנים הקשים. אבל, למוד ניסיון, אני יודע שאפשר לקום ואפשר להמשיך הלאה. לפעמים אותה הדמות שהיתה כה עוצמתית בחיינו, תשאר תמיד במידה כלשהי בתוכנו. אבל באמת שאפשר להתמודד, ולהמשיך - גם אם זה לפעמים אל עבר הלא נודע... חזק ואמץ, וה' יהיה בעזר כולנו!!! שבת שלום, וחג שמחת תורה הכי שמח שיש
SmartToyBoy.

טוהרtoar

New member
תגובה שלי

כפי שאני מניח יצא לך להבין מהתגובות המקרה שלך הוא לא משהו מיוחד וזה קרה/קורה/יקרה כמעט לכל אחד פה. אני זוכר למשל שלי יצא די להתאהב במישהו בשיעור שלי בישיבה [בשיעור א] ובסוף הוא היה מהראשונים אצלנו שהתחתנו [התחתן בזמן השר"פ] שזה קצת שבר אותי,כמובן, על אף שבשבילו הייתי די שמח והגעתי במיוחד מהצבא לחתונה שלו. וזה כמובן רק 'דוגמית' מכל מיני "התאהבויות-סרק" שעברתי במהלך החיים. כמובן שהיה הרבה יותר קל אם הרגשות שלנו לא היו יכולים להשאר בפנוכו וישר היו מתפרצים או לחלופין,יותר טוב, שהיינו יכולים להגיד את זה לנשוא האהבה ולדעת שבמקרה הגרוע הוא יגיד "לא מעוניין" וימשיך להתייחס אלינו כאילו כלום לא קרה , כנ"ל לסביבה. אני מסכים בהחלט עם התשובה של הרב שרלו [לא שהוא צריך כמובן ת'הסכמה שלי...]. הדבר הכי טוב במקרים כאלו הוא לשים את כל החבילה הזו בצד ולהמשדיך הלאה. להתרכז בעשיה חיובית. אם אתה מעוניין באמת בקשר עם מישהו תמיד אפשר לחפש בדרכים ה"מקובלות" [היום זה אפילו מגוון יותר באופציות]. אני יודע- קל לכתוב קשה לעשות מה לשעות THAT'S THE WAY LIFE GOES נ.ב. מה שכן, אני בהחלט לא מסכים עם ההגדרה של הרב את האהבה המדוברת כ"אהבה אסורה" כמובן

dudu1212

New member
כיף לי

בזמן שהייתי בחו"ל כל אהבות הסרק שלי התחתנו. חוץ מזה עוד כמה חברים שלי התחתנו באותו זמן. חוץ מזה גם בן דוד שלי התחתן באותו הזמן. כיף שבשנה של חתונות הייתי רחוק. לגבי "להמשיך כרגיל" ו-"להתרכז בעשייה חיובית" - כשאיבר מסויים עולה לראש אין להמשיך כרגיל ואין עשייה חיובית. אני חצי מהתיכון הייתי בדיכאון בגלל סיפור דומה. אולי עדיין יש לי צלקת מאז (אי אפשר לדעת, הנפש בלתי נראית ולכן לא רואים צלקות). חוץ מזה חזרתי לעבוד אחרי החגים ואין לי כוח כבר מהיום הראשון.

למעלה