מתגעגעת

מתגעגעת

היי בנות יקרות. רציתי לשאול אתכן כמה שאלות א. האם יש כאן בנות שרבו עם אמא שלהן ולא דיברו איתה לפני מותה. אם כן איך התמודדתן ? ב. האם קורה לכן שעוברים עליכן ימים שהם לכאורה בסדר , אתן אפילו מחייכות וצוחקות והחיים בסדר ואתן דואגות מזה שהכל בסדר ופוחדות שאולי שכחתם. תמיד כשיש ימים כאלה אני מאוד מאוד מודאגת מעצמי ומחכה כבר שתגיע הנפילה . וכשמגיעה הנפילה רק אז אני מרגישה בסדר. האם זה נורמלי שאני מחכה שתגיע הנפילה. ג. האם יש כאן בנות שאצלן לא מדברים על אמא . כולם פוחדים לדבר ובמיוחד לא אבא. אותי זה קורע לפעמים שלא ממש מזכירים אותה וזה כולל אותי. מה עושים? איך גורמים לאחרים לדבר ולהזכיר אותה יותר בלי להכאיב. ד. האם אתן נתקלות בהרגשה שכשמדברים על אמא אתן מתקפלות ומתכנסות בעצמכן ורוצות להעלם אפילו מתביישות שלכולן יש ולכן אין את הדבר הכי חשוב ובסיסי בעולם אמא. ה. ושאלה אחרונה האם אתן חולמות על אמא? האם אתן מרגישות שהיא איתכן שומרת עליכן? האם אתן מדברות אליה? מתייעצות איתה? מספרות לה על דברים שקורים לכם? אמא שלי נפטרה לפני שנתיים (יהיה בסוף החודש). עדיין לא הספקתי לקלוט ולהבין ונראה לי שזה יקח עוד הרבה זמן עד שאני אבין. לפעמים אני מרגישה כאילו אני מתעלמת ממותה ומתרכזת בלשרוד ולחיות את החיים. זה גורם לי לרגשות אשמה אולם מצד שני אני יודעת שזאת הדרך שלי להתמודד. אחרי שנתיים אני מרגישה אולי טיפ'לה אבל ממש טיפ'לה מסוגלת להתמודד , להזכיר ולהיזכר בה ואולי לא. עוד מעט האזכרה . אני נורא פוחדת מקווה שהפעם זה יהיה צנוע רק המשפחה בלי כל האנשים האלה שהיא לא אהבה בחייה ככה יהיה גם יותר קל. פוחדת נורא כי לפעמים נראה לי ששכחתי ואני חיה אפילו טוב. אוהבת אותך אמא שלי היקרה בכל ליבי ונשמתי ולפעמים אני כל כך פוחדת לדעת שאת לא נמצאת איתנו כאן.

דואבת

New member
מיכלי..

מיכלי, אני קוראת אותך ומרגישה שאת עמוסה מאד בכל כך הרבה מחשבות ותהיות לגבי אמא והחיים בלעדיה. וזה מובן, אחרי הכל עברו סה"כ שנתיים..לדעתי זה השלב שבו רק מתחילים לעכל את גודל האובדן. יותר מכל כאב לי לקרוא שאת חשה שאת צריכה ליפול כדי להרגיש שאת "בסדר", שמקוננת בך תחושת אשם על זה שאת ממשיכה עם חייך..ואולי זה מתקשר לשאלה הראשונה ששאלת..."האם יש בנות שרבו עם אמא שלהן ולא דברו איתה לפני מותה"..אולי את מרגישה שיש נושא שאינו פטור..וכתוצאה את מתהלכת עם תחושה כזו של אשם. ..לשתף את הסובבים במחשבותיך וזכרונתיך אולי יוכל לעזור לך להתמודד עם האובדן ולהקל את תחושות האשם, מאחר שציינת שבקרבתך חוששים מלדבר עליה כדי לא להכאיב ולכאוב..אולי תתחילי לשתף פה בפורום הפורום הזה הוא אוזן קשבת נהדרת..

אשבל1

New member
היי מיכלי

אני בת 37 ואיבדתי את אימי לפני 20 שנה ובהקשר לשאלתך הייתי בשיא מרד גיל ההתבגרות ומרגישה החמצה גדולה שלא נפרדתי מאימי כאם ובת מפוייסות, חברות , כמו שתי נשים בוגרות, ולשאלתך אני חיה עם זה וזה לא קל אבל אני בטוחה שאימי ידעה שאני אוהבת אותה ואם היא הייתה יכולה אני בטוחה שהייתה משנה מצידה גם מס' דברים ויודעת שהיא אהבה אותי. אני מספרת עליה הרבה לבנותיי ומקווה שהיא רואה אותנו ושומרת עלינו. בנוגע לאזכרה גם אני לא אהבתי את הפורום הרחב למרות שהצטמצם עם השנים והיום אני הולכת לבד, מדברת וזה עושה לי טוב רק חבל שאני עושה את זה לעיתים רחוקות. הכי חשוב תוותרי לעצמך, לתחושותייך ותמשיכי להיות חזקה..

למעלה