מתבונן מהצד...

arcdsgn

New member
מתבונן מהצד...

איך ידעתי שהפיצוץ הזה יגיע, בכל פעם שאווה תורמת סקיצה (בחינם) למישהו שמעדיף לתכנן את ביתו, דירתו, מרתפו, וכו´ בשיטה הוירטואלית מתחילה המהומה. אחד נעלב, שני נפגע, השלישי לא מקצועי והרביעי סתם ילדותי.... אווה, אסור לך לפזר כאן סקיצות לכל דורש !!! הם לא מוערכות ובכך גורמות לזילות המקצוע אותו את מייצגת ומגינה בחירוף נפש! כל מי שיש לו בקשות תכנוניות שיגש לאדריכל הקרוב למקום מגוריו ויעבוד בצורה מסודרת ולא על גבי הפורום, השיטה הזאת לא עובדת! אני אישית נמנע מלתת פתרונות "ספציפיים" לאנשים ספציפיים וזו הסיבה שאין לי הרבה מה לכתוב בפורום הזה, הדיונים כאן הם בד"כ סוג של העברת מידע על ספקים וחוות דעת אישיות לגבי חומרים וחנויות...וכך צריך להיות הפורום הזה (לדעתי). סיגל, "הר געש" יקרה שלי !!! איתך הכל מילה שכתבת בשרשור הקודם

מתבונן מהצד בשרשור משלו...

לא נאה לך להצטרף לשרשור הלוהט? - סתאאאאם כן , גם אני ידעתי שזה יגיע. אבל לא חשבתי שאני אפוצץ את זה... וגם אני חשבתי שאווה מגזימה עם הנדיבות הזו של הסקיצות המהממות שלה. ובכלל איך היא עשתה אותן, עם הצייר? וגם ראיתי שמי ששאל ראה זאת כמובן מאליו שהוא מקבל ציורים צבעוניים כאלו. והיה ברור שבסוף אנשים יתרגלו לשירות. אבל אני חושבת שיש כאן באמת נושא אחר לדיון והוא: מה בעצם יכול ו/או צריך הפורום הזה להיות? זה לא פורום של אדריכלים. כזה יש כבר. עשה בעצמך, אומרים האנשים, יש מספיק. פורום שיפוצים? - אז מה מותר ומה אסור לומר? פורום תכנון? - כמה שאנשים קטרו על התוספת, אני רואה רבים ששואלים שאלות על תכנון. אז עד כמה לענות מבלי לפגוע במקצוע , בפרנסה? איפה להפסיק לנדב מידע מבלי להעליב את הגולשים? אני לא מדברת בציניות. באמת. אם אומר למישהו בפורום. : "טוב בשלב הזה כדאי שתתייעץ תמורת תשלום עם איש מקצוע" אז כולם יקפצו שמה הוא רק ביקש? - קצת מידע, אינפורמציה? תכניות עבודה? פרטי בנין? כבר אי אפשר לענות לבן אדם. ואם אפשר בקנה מידה ברור. 1:50 ופרטים 1:20 ... (עכשיו אני כן צינית...) אולי כדאי לחישוב מראש מה בכלל אפשר וכדאי לתת בפורום כזה. רק מידע איפורמטיבי לגבי חומרים? משעמם. ואז יבואו בטענות. למה בפורום שלכם לא אומרים שמסוכן לעשות חשמל לבד או למה לא סיפרתם שלצינורות מי שופכין צריך שיפוע מינימלי.... לא יודעת... נראה לי שבכל מקרה תמיד יהיה אנשים שלא יקבלו כאן מספיק... אבל אולי באמת צריך לשנות משהו בגישה... ותחשבו על זה...

arcdsgn

New member
מצטרף לשרשור קיים

שרשור....זה לא הורודים האלו שתמיד מוצאים חצי מהם על המעדר?
לדעתי, הפורום צריך להיות אינפורמטיבי מאוד, ברמה של העברת נתונים ודרך התקשרות בין אנשים מתחומים שונים לצרכים משותפים. לומר את האמת, הסקיצות של אווה הם מאוד ברורות והיא מצליחה להעביר את מה שהיא רוצה (באמצעות הצייר!!!) בצורה טובה מאוד, אבל בעיני מי? "השפה"(האדריכלית) איתה מדברת אווה ברורה למעטים כך גם הגדרת המילה "ביקורת" (מי שלא עבר לימודי ארכיטקטורה, אינו מחושל מספיק בכדי להבין שביקורת היא תמיד!!! חיובית.) ולכן כל סקיצה (מדהימה ככל שתהיה) תהיה ברורה פי כמה במפגש בין היוצר והלקוח. אני לא מדבר על יעוץ לגבי חומרים, פרטים טכניים ושיטות בניה אלא על תיקוני תכנון ועיצוב מעל דפי הפורום, זהו עניינם של שני צדדים בלבד, הלקוח והמתכנן, הקשר ביניהם לא מעניין את הציבור כלל! כשראיתי את תוכניות הקבלניות שנשלחו לכאן, לא תארתי לעצמי שמישהו ירים את הכפפה וכשאווה "ששה אלי קרב" אמרתי לעצמי "אוי, היא שוב מסתבכת" וכך היה. טוב די עם זה מישהו מכיר "גרילים" עגולים, סטנדרטיים למערכות מיזוג אויר או שדרוש יצור מיוחד? מודה מראש שי

yboob

New member
לא חושבת שצריך להפסיק לייעץ.

גם אני באה מהתחום(עיצוב) והדיונים והביקורות על תכניות אמיתיות מלמד ומעניין גם אותי, אני לא חושבת שזה יכול להחליף איש מקצוע אמיתי -לא וירטואלי-הרי אין כאן ירידה לפרטים. לי כמעצבת יש מה ללמוד ולשמוע ולהחליף דיעות גם על תיכנון-לא חושבת שזה יקח פרנסה למישהו אלא להיפך יעלה את המודעות לצורך בזה(ראו מקרה "איקיאה" שחשפה לאנשים עיצוב אחר וזול ובכך העירה והקפיצה את המכירות בשוק הריהוט כולו,אני חושבת שיש איזושהי תיאוריה כלכלית בעניין) יום טוב ויאללה, אפשר לחזור לעניינים שלשמם קיים הפורום? יפעת

Rשף

New member
מסכים ! (ועצה לאווה)

אני לא יודע אם הסקיצות לא מוערכות (אני מעריך אותם מאוד) אבל זה באמת לא המקום הנכון. דווקא ה"חידון" האחרון מאוד מועיל ומלמד. אווה- ההודעה "אור ואוויר בחללים השונים" אולי ברורה לך לגמרי, לי אין מושג מה קורה שם, תצרפי איזשהו הסבר.

רק רציתי להגיד ש

אני לא "איש מקצוע" מתחום הבנייה אני "בונה בית חובבנית" אני לא משתתפת יותר מדיי פעילה כי אין לי הרבה מה לתרום וחשוב לי לציין שאני מאוד מאוד מעריכה את הסקיצות של אווה, לומדת מהם הרבה, ומבקשת לא להפסיק. וזו לא פעם ראשונה שאני אומרת לה תודה. (וגם הפעם, תודה!) אומנם לפעמים הטונים פה לא נעימים אבל שווה להבליג, לומדים המון. מה שכן, אין לי אומץ להעלות את תוכנית הבית שלי
(אדריכל של קבלן ..)

../images/Emo45.gif מצטרף!

גם אני לא ממש איש מקצוע, ואני נמצא פה בערך שבוע - ועדיין אני מרגיש שלמדתי הרבה מהסקיצות, העצות והרעיונות. כבר אחרי שבוע אני מסתכל קצת אחרת על תוכניות שמוצגות פה - ואני מאמין שזה יעזור לי בעתיד. אני דווקא אשמח להעלות לפה את התוכניות שלי (כשיהיו לי), ולקבל פידבקים (גם אם תקרעו לי את הצורה) - אני דווקא מעריך את דעותיכם (טוב, לפחות אחרי שבוע...) ניר

למעלה