מתבגר סרבן

jud42

New member
מתבגר סרבן

שלום. שאלה לי.. מה עושים כאשר הילד/מתבגר בן ה-16 מסרב ללמוד!!כלום לא עוזר פרט לגלים ובנות כלום לא מעניין אותו. אשמח לקבל עצות. תודה.

גליה12

New member
הי ג´וד ברוכה הבאה

מצטערת- לו היתה לי תשובה הייתי משתמשת בה בעצמי... ואם תדעי משהו- כולנו נשמח לשמוע. יש ילדים שאוהבים ללמוד- אבל הם לא שלי...ולמרות שאני הייתי תלמידה שקדנית וטובה- וכך גם בעלי- לא הצלחתי להעביר את זה לבני.

AYELET1

New member
נראה לי שזה גם איכשהו קשור בגיל

אני יודעת- נדוש, לעוס, משעמם ולא ממש מציע פתרון... הכל נכון בתי למדה כשד בחטיבת ביניים (כנראה גם בגלל תחרות שניהלה עם תלמידה אחרת
). כיום , כיתה י"א, ציוניה ירדו פלאים. מה לעשות?? השד יודע...
אני רק מקווה שמתישהו לפני גיל 80 היא תתעשת...

jud42

New member
מתבגרר סרבן

תודה לכולכם.. אבל זו ממש בעיה כי לא מדובר בציונים נמוכים...הלוואי
)) אלא אי הגעה כלל וידיעת החוק חוק חינוך חובה שהוא עד גיל 16. אני ואביו בוגרי תיכונים, אחותו חיילת טובה ובוגרת תיכון... אבל אופטימית אנכי..בכללי מתבגר מקסים.. שמחתי להצטרף לכאן jud42

vered4

New member
לדבר על ההשלכות

היי ג´וד חשוב לדעתי שיבין מה זה אומר מבחינת ההמשך. הגיסות שלי שתיהן לא סיימו בגרות לפני הצבא, ואחריו עשו אקסטרני. זה לקח זמן ומשאבים כלכליים, אבל זה אפשרי. לגבי החוק, הוא גם צריך להבין מה המשמעות, ואם לא בא לו ללמוד, שילך לחמם את הכסא. הוא בטח לא ירצה לסבך אתכם בצרות, לא?

bimbo.

New member
היי ג´וד, שמחים שהצטרפת. וכעת ../images/Emo20.gif

לעניין: אני לא רוצה לייאש אף אחד, אבל לדעתי אין מה לעשות!!

AYELET1

New member
היי ג´וד וברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אני מכירה כמה אנשים , שלאחר הצבא סיימו תיכון... מה הוא עושה כרגע? פרש או פורש לחלוטין מבי"ס? עובד.?

jud42

New member
חן חן

חן חן.. מבינה וכנראה קולטת כי לא ניתן לעשות כלום פרט מלשוחח ונסות ולהמשיך לנסות ולהסביר.. jud42

jud42

New member
../images/Emo143.gif

תודה. הייתי מיואשת בתחילת השנה..אבל מטבעי הגיונית..ומבינה כי לא ניתן לעשות כלום בכוח אבל הפחד האימהי..מה יהיה? מה יעשה? קצת סוגר ..אבל אופטימית. jud42

dml

New member
לבי לבי איתך...

עברתי זאת ב-3 השנים האחרונות עם בתי, אשר סיימה תיכון בשנה שעברה. היא היתה תלמידה טובה מאד, עם ראש ריאלי, עד סוף חטיבת הביניים. ומאז שנכנסה לתיכון חלה אצלה נסיגה הדרגתית, שנבעה אולי כתוצאה מהשפעות חברתיות. היא התחילה ב-5 יחידות מתימטיקה, ירדה ל-4 ועברה בגרות ב-3 יחידות. אפילו שיעורים פרטיים שלקחנו בשבילה לא עזרו - כי היא לא עשתה את מה שנדרש ממנה. היא ויתרה על כל המקצועות הדורשים השקעה מסויימת, ובסופו של דבר ניגשה לבגרות ממש מינימלית. במקום ללמוד ולהכין שיעורים - היא רבצה מול הטלויזיה וצפתה בטלנובלות, למורת רוחי הרבה. ואני ראיתי את ההתדרדרות, וניסיתי להסביר, ולעשות כל מה שחשבתי שיכול השפיע, אך ללא הועיל. בסופו של דבר הרמתי ידיים, ועזבתי אותה לנפשה. כמו לך, גם לי זה היה קשה מאד, כי הייתי תלמידה טובה ומשקיענית. אבל, כנראה שאין ברירה, צריך לקבל את העובדה, שהם מגיעים לגיל, שבו ההשפעה שלנו עליהם קטנה מאד.

אטיוד5

Active member
איזה כף להגיד היי ג´וד

והמנגינה של הביטלס כבר מתנגנת לי בין האזניים. ולשאלתך, אין לי תשובה. הילד הגדול שלי הולך לבית ספר מפעם לפעם. החל מכיתה ד´ בערך רושמים לו 35-35 חיסורים כל שנה. אני מניח שהוא היה מצליח יותר בלימודים אילו היה הולך כל הזמן. אבל גם ככה הוא די בסדר. יש לי חבר שהבן שלו הבריז באופן טוטאלי. הוא התעשת לאחר הצבא, השלים בגרות, היום הוא כבר חצי פרופסור. אז אם הוא אינטליגנטי ההפסד לא כל כך גדול כנראה. בינינו, לומדים שם מעט מאוד. הקטע הוא יותר של אחריות והתבגרות. והבן שלך קצת ילדותי בטקע הזה כנראה. לא נורא, אל תקחי ללב, זה יבוא יותר מאוחר. או שלא, וגם אז אין מה לעשות. הרי להכריח אי אפשר.

AYELET1

New member
והביטלס- זה בדיוק מה שהתנגן לי

כאשר כתבתי אתמול היי ג´וד

DizzyMissLizzy

New member
לא הרבה יודעים אבל...

Dizzy Miss Lizzy - הוא שיר של הביטלס אמנם לטעמי הרבה פחות יפה משירים אחרים שלהם...

AYELET1

New member
עכשיו יודעים ../images/Emo13.gif

על המפגש דובר כבר מזמן. מקווה לראות אותך במפגש הבא!

jud42

New member
היי ג´וד..שיר נפלא../images/Emo13.gif

אכן..שיר נפלא להקה אגדית!! מאמינה כי יתפכח בני היקר במוקדם או במאוחר...המוח יזעק הצילו..וישלים את החסר..רק חבל לי כי לר בדרך הקלה.. תודה! jud42

bimbo.

New member
אז בואי ואעודד אותך קצת. אחד

מבני החליט בסוף השביעית שבית הספר משעמם נורא והוא לא מוכן להמשיך. אביו דאג מאוד. אני בכלל לא דאגתי, וזאת מכיוון שאהב מאוד לקרוא על כל הנושאים שבעולם. הגעתי למסקנה, שמי שמתעניין ככה בכל כך הרבה נושאים, האינטיליגנציה שלו תדריך אותו לבסוף לכוון הנכון. לקח לו שנתיים, ואז נרשם לבי"ס אקסטרני, וגמר עם ציונים טובים מאוד, אנגלית ומתימטיקה 4 ו-5 יחידות. היינו - יש תקווה.

אספמיה

New member
שיקום הסמכות ההורית

לגו´ד שלום את מביאה קושי המוכר ולא חביב על הורים רבים.יחד עם זאת כדאי להגיע עם המתבגר להסכם והסכמה בשלושה דברים. א.עמידה בלוח זמנים. ב.תיפקוד סביר בבית הספר. ג.סבלנות וסובלנות לכל דיירי הבית. נכון לא פשוט ומצריך שיחה,שיתוף פעולה,דיאלוג,הסכם והסכמה.אני מאמין כי ניתן לבצע זאת וצריך הרבה סבלנות ואורך רוח.בנוסף ממליץ לקרוא את ספרו של חיים עומר-שיקום הסמכות ההורית,ספר מצויין העוסק ברובו בגיל ההתבגרות ומביא מיגוון רחב של נושאים בנושא.

למעלה