משתפת...

maymayush

New member
משתפת...

הרבה זמן אני מתלבטת אם בכלל לפתוח הודעה כזו... בסוף החלטתי שכן. אולי אתם תוכלו לעזור לי בצורה כלשהי. או שלפחות אני אוכל סתם לשתף. אולי סיפרתי את זה פה פעם, אבל עד לפני כמה חודשים אני התייחסתי להערצה בדרך מאוד... שלילית. חשבתי שמעריצים זה אומר פקאצות עם מיליון פוסטרים ותמונות על הקירות, שאלו שצורחות 'תעשה לי ילד'. חשבתי שזה סתם לאהוב מישהו בגלל מראה. בקיצור ממש לא סבלתי את כל העניין. וכאילו כדי ללמד אותי לקח, גיליתי את עברי. אני זוכרת את הפעם הראשונה ששמעתי אותו ברדיו. 'ניסים' התנגן, ואני ממש חיבבתי את השיר. אחריי כמה זמן שמעתי את 'זכיתי לאהוב' בערוץ 24. התחלתי לשמוע עוד שירים, לחפש מידע על עברי, ולקנות את 'זה לא אותו דבר'. מאז כבר בערך התחלתי להעריץ. זמן לא רב אחריי זה קניתי את 'האנשים החדשים', הצטרפתי לפורום, קראתי את כל הראיונות עם עברי שיש באינטרנט, הדבקתי תמונות ביומן, כתבתי לו מכתבים (ולא שלחתי)... בהתחלה עוד סירבתי לקרוא לעצמי מעריצה. אמרתי שאני סתם... אוהבת את השירים ואת המילים. אחריי זה הגיע השלב של ה'מעריכה'. פיתחתי לעצמי תיאוריה שלמה על זה שאני לא מעריצה אלא רק מעריכה את עברי ואת הכישרון שלו. ושלב אחרון לפני שהסכמתי לקבל את העובדה שאני מעריצה: החלטתי שאני מעל לכל המעריצים. שאני נקשרת למילים, שאני מבינה את עברי, ושהשאר לא. כשנכנסתי לפורום והכרתי אתכם הבנתי שזה לא נכון. הבנתי שמעריצים זה לא חבורת פקאצות, שאתם אנשים נחמדים ובוגרים ולא כמו שחשבתי. רק אז קיבלתי את העובדה שאני מעריצה. ובעצם כל זה היה די הקדמה... רק כדי שתבינו את המצב אולי. עכשיו אני כל הזמן מדברת עליו, החברים וההורים שלי כבר משתגעים ממני. אני כל הזמן מחכה לכתבות ועיתונים עליו (ופנאי פלוס מעצבנים! הם לא נותנים לו שער!). אני שומעת כל הזמן שירים שלו, שומרת פוסטרים, חולמת עליו... קיצר כל מה שלא חשבתי שאני אהיה. ועכשיו אתם אולי שואלים את עצמכם אז מה הבעיה? הרי את נפתחת לסגנון מוזיקה חדש לך, התחברת לאומן מסוים, את מתחברת לשירים שלו... מה רע? אז נכון, בכל זה אין דבר רע. אבל אם תסתכלו על זה ככה, מעריץ הוא בעצם אחד שאוהב מישהו כשרוני במיוחד, שרחוק ממנו ולעולם לא יתקרב. אהבה חד צדדית במקום כלשהו. אז נכון שעברי נכנס לפורום מדי פעם, ומופיע בשבילנו ומוציא אלבומים, ובאמת זה ממש לא אשמתו- אבל בסופו של דבר אני יושבת וחולמת על איך זה היה יכול להיות נחמד אם הייתי מכירה את עברי, ואני כותבת לו מכתבים, ו... הוא לא ייענה. וגם אם כן, אני סתם אתלה בתקוות שווא שלא יתגשמו. ומצד אחד אני באמת אוהבת את עברי, ומצד שני... פשוט כואב לי קצת עם המחשבה שזה תמיד יישאר ככה שאני אוהב אותו מרחוק והוא אפילו לא ידע. ופשוט רציתי לשתף אתכם. אולי אתם מבינים. אותי אתם מרגישים כמוני. לא יודעת... אולי אני פשוט מחפשת דרך להשתחרר מהמחשבה הזו שמעיקה עליי כבר כמה ימים. אולי בכך שאני שולחת את ההודעה הזו אני נפטרת ממטען כבד של רגשות. ובכלל, אני רוצה לומר תודה לפורום הזה, שבמקום כלשהו עוזר לי להתמודד עם הכל. מחזק אותי. ובכלל, כל כך כיף ונחמד פה... פשוט אני מתחילה להתקשר למקום הזה, אפילו שהוא רק דף באינטרנט. בעצם הוא לא. אז תודה. וכמובן, תודה גם לעברי, שפשוט... קיים. לא הייתי משנה בו כלום. (טוב, אולי לא היה מפריע לי אם הוא היה בצד השני...
... אבל לא נראה לי שזה היה עוזר לי במיוחד). ערב (או שאולי כבר לילה) טוב לכולכם.

mor298

New member
אממ..

קודם כל אני שמחה שאת משתפת אותנו. אני חושבת שיש פה מקום לשיתוף וזה נושא מספיק חשוב גם בשביל לפתוח הודעה חדשה, כי אני בטוחה שגם השאר פה שמחים לשמוע מה את חושבת, חוץ ממני. עכשיו בקשר למה שכתבת.. אני לא יודעת אם אפשר להגיד שאני מזדהה.. יש דברים שהרגשתי כמוך.. בכל הקטע של המעריכה.. ולקח לי זמן, ואולי אפילו עדיין לא השלמתי עם זה שאני מעריצה את עברי. כי גם בשבילי איפשהו זה קצת, אממ.. לא יודעת איך להגיד.. קטע של פקצות? טוב, בעצם לא. לא הייתי אומרת פקצות. אז אולי זה נראה לי קצת אובססיבי להעריץ מישהו.. עד כדי רמה של ללכת לכל כך הרבה הופעות ולחלום עליו וכל זה. אז אני משתדלת לא להגזים, והאמת היא שגם לפעמים זה קצת נמאס ומאבד מההתרגשות וכל זה. טוב, אני קצת סוטה מהנושא. מה שבאתי להגיד לך זה שאני מבינה אותך, שאת מרגישה שבאיזשהו מקום זאת אהבה חד צדדית. אבל בואי נגיד שזה לא אמור להיות ככה.. כלומר, את לא צריכה להרגיש שזו אהבה חד צדדית. כי זו לא באמת אהבה, אלא הערצה. האמן יכול להחזיר לך רק בנתינה שלו, שזה הופעות, דיסקים וכל אלה.. הוא לא יחלום עלייך בחזרה, בזה את יכולה להיות בטוחה. הוא לא מכיר אותך. וגם את המעריצים שלו שהוא כן מכיר, הוא לא מכיר אותם טוב כמו שהוא, וזה אף פעם לא יקרה.. אז בקטע הזה זה כן חד צדדי. בכל אופן, אין לך מה להתאכזב.. ככה זה. וזה טבעי. אבל אני דווקא חושבת שהוא כן יודע מזה, זתומרת, אולי לא יודע שאת ספיציפית אוהבת אותו.. אבל הוא יודע שיש לו הרבה מעריצים שתומכים בו ואוהבים אותו. ואני בטוחה שהוא מעריך את זה. טוב, אני מקווה שקצת עזרתי עם החפירות שלי.. אגב, אני שמחה שנחמד לך פה וזה..

maymayush

New member
צודקת...

אני יודעת שהוא בחיים לא ידע עליי. וגם לי לפעמים יש פחד קטן מלהפוך לאובססיבית. או שאולי אני כבר... אבל אני בכל אופן חושבת שאפשר לקרוא לזה אהבה, כי כולנו כאן אוהבים את עברי. זה שונה מאהבה רומנטית, או מאהבה אל חברה טובה, אבל... זה סוג כלשהו של אהבה. וגם אם עברי נורא ירצה הוא לא יוכל להחזיר אהבה לכל אחד, וגם אם הוא יצליח להחזיר קצת אהבה, הוא לא יוכל לאהוב אותנו כמו שאנחנו אותו. כי זה לא איך שזה עובד. זה בלתי אפשרי. וזה קצת קשה, וטיפה עצוב. אבל ככה זה. תודה

האגוש

New member
מאיה ../images/Emo9.gif

אממ..אני יכולה להגיד שאני מזדהה איכשהו, גם אני הייתי ככה.. אבל כמו כל דבר בחיים, זה עובר :] אז אמנם אני עדיין גרופית
ואני לא מכחישה, אבל זה הרבה פחות מבעבר.. ההתרגשות מכל שטות פוחתת עם הזמן, אבל ההערכה רק הולכת ומתעצמת. שמחה ששיתפת, ואני ממש שמחה שכיף לך פה.

maymayush

New member
אני יודעת שגם לי זה יעבור

וזה כבר מתחיל... הרי בבום אחד קניתי את כל הדיסקים, והתחלתי להעריץ. טבעי שהכל ייחלש בהדרגה, ואני פשוט אעריך אותו וזהו בסוף. אבל עכשיו... עכשיו זה עדיין קצת קשה.

האמ, אני די ניתקתי ת'צמי.

ראיתי שזה מתחיל לעבור את הגבול. אז שיניתי צלצול בפאלפון, שיניתי תמונת רקע בפאלפון והתחלתי לשמוע בעיקר דיסקים אחרים שיש לי, ברור שאני שומעת עברי, והמון, אבל פחות ואני נורא מעריכה, אבל כבר לא משתגעת כשיש הופעה וכבר לא מתה לתמונות איתו וכאלה. פשוט.. נורא נורא אוהבת את המוסיקה שלו ואת הלוק שלו (הו השטחיות)

maymayush

New member
ממ רעיון טוב...

אם אני אראה שזה לא עובר לבד אני אנסה. חח זה נשמע כמו קבוצה תמיכה... אתם צריכים להגיד 'כן מאיה, אנחנו אוהבים אותך מאיה'... זה כל מה שחסר.

may17g

New member
היי ../images/Emo9.gif

המממ...לדעתי זה טוב שאת כותבת פה את הדברים... ככה את גם מקבלת נקודות מבט שונות על הדברים וגם תפרקי את ה"עול" הזה שאת מדברת עליו... ולעניין...גם אני, כמוך, התחלתי בתור מישהי ששונאת את המושג "הערצה".. התכחשתי אליו.. אח"כ נהייתי גרופית משוגעת.. ואז זה התמתן, כמו שהגר אמרה, ההתלהבות מכל שטות נעלמת וההערכה למוסיקה, למילים, ליצירה ולבנאדם רק מתעצמת. נראה לי שזה איזשהו שלב בהערכה לאמן שעוברים אותו... וגם אם לא, אז מה? בקשר לתחושה של החד צדדיות.. דבר ראשון, את יכולה לנסות לפגוש את עברי, אפילו אם זה לדקה מאחורי הקלעים של איזו הופעה.. להגיד לו, אולי לתת אחד מהמכתבים שכתבת, אני בטוחה שזה ישמח אותו, וגם יגרום לך להרגיש שהוא יודע. דבר שני, אני יודעת שהתחושה שלך היא שלו יש מיליון מעריצים כמוך, ולך יש רק עברי אחד, יחיד ומיוחד... ואמנם הוא לא מכיר אותך בתור מאיה, ואמנם הוא לא מתקשר אלייך להגיד לך תודה שהגעת להופעה, אבל זה לא אומר שהוא לא מעריך את זה, בדרכו שלו. בקיצור, לדעתי את לא אמורה להרגיש רע. תהני מהשירים. תכתבי מכתבים. תחלמי חלומות רטובים
. בסוף, או שהתחושה הזו תעבור, ותשאר רק הערכה בלי סוף, או שתתרגלי לעובדה שהוא אמן מוכר ויש לו עוד אלפים כמוך... (בלי להעליב, אבל זה ככה כן?) אוהבתותך!
מאי

maymayush

New member
חח הייתי מורידה את הר'...

זה נשאר חלומות טובים. (טוב החלום האחרון שלי הוא הופיע בבית הספר וההורים שלי היו שם אז כמה רטוב זה יכול להיות?). רק הפורום הזה מראה שיש לו מלא מעריצים... ועברי בן אדם אחד. בטח קשה לו לעמוד בכל זה. אני לא יודעת אם אני מרגישה ממש רע... זה סתם קצת עצוב, מעיק. תודה מאי
לפני שנכנסתי לפה שאלתי את עצמי אם תגיבי...

maymayush

New member
זה היה עד כדי כך נורא?

את נשמעת כאילו נורא סבלת... לפחות חלומות מעניינים?

MaaYanGa

New member
כ"כ מזדהה...

אני באמת מרגישה כמוך. ולפעמים אני אפילו מפחדת שזה יעבור. אמנם, גם אני קצת פחדתי מהמילה הזו "הערצה" בהתחלה, אבל עכשיו אני יודעת שאני מעריצה את עברי בדרכי שלי, בדרך הנכונה שבחרתי בה. אני יודעת שמתישהו ההערצה הזו תיחלש, אבל תמיד תישאר ההערכה שלי אל עברי, וכמו שכתבו פה לפני, אני גם יודעת שהיא רק תתעצם. אז... קחי הכל בקלות, העובדה שאני מזדהה איתך, ואני בטוחה שעוד רבים שקוראים את זה מזדהים, רק מחזקת את העובדה שמה שאת מרגישה זה טבעי. תאהבי את עברי בדרך שלך, וגם אם נדמה לך שזה אובססיבי מדי, אל תעצרי את עצמך בגלל זה. תנצלי את מה שאת מרגישה עכשיו, ותדעי, שבעתיד אולי את תעריכי יותר את עברי ותאמיני לי, זה יקל עלייך. מקווה שעזרתי

maymayush

New member
האמת שגם אני מפחדת לפעמים שזה

יעבור... וכןף עזרת לי המון. תודה

זiהרים

New member
גם אני הרגשתי ככה

פעם אבל זה עובר אחרי כמה חודשים, באמת אין לה מה לדאוג

למעלה