משתף פה פוסט של חבר יקר

חנן44

Well-known member
בוקר טוב. בואו נעשה ביחד תרגיל מחשבתי. אתם מוזמנים לשתף אותו עם אחרים. נראה אם מישהו יעמוד באתגר הזה. ידוע לכולם שתלמוד ה"תורה", עומד כנגד כולם, והוא מה שמחזיק את העולם בכלל ואת עם ישראל בפרט.
אז אנחנו לומדים "תורה", למעשה משננים דפי ברייתא, משנה וגמרא עם רש"י ותוספות, ומנסים להבין למה התכוונו התנאים והאמוראים לפני אלפי שנים. מידע אישי, זה לפעמים מאוד מאוד מעניין ומאתגר את השכל.
ועכשיו האתגר: תמנו לי בבקשה תרומה אחת לאנושות של המגזר החרדי: זה יכול להיות ספר חשוב, יצירת מופת באומנות, פריצת דרך מדעית או טכנולוגית, תנועה חברתית, יצירה ארכיטקטונית, משהו בתחום המוזיקה, המחול, משהו שמישהו מכיר ומשהו שעוזר למישהו.
בוא נלך רגע ל"בורא עולם", המפעיל הדמיוני של החרדים. תספרו לי על משהו שהוא או היא באמת עשו, במיוחד אחרי שאנחנו יודעים ש"הכל נהיה בדברו". גם הפוסט המטופש הזה שלי נהיה בדברו.
לא תמצאו, אין כאלה דברים.
אז בפעם הבאה שאתם או ילדיכם או נכדיכם מהרהרים באפשרות להתחזק או להתקרב לקלוקים, או חושבים על זה שאולי בכל זאת באיזה שהוא מקום הלימוד בישיבות הוא חשוב ל"עם ישראל". תחשבו שוב: העגלה שלהם ריקה.

Harrington

Well-known member
מנהל
בוקר טוב. בואו נעשה ביחד תרגיל מחשבתי. אתם מוזמנים לשתף אותו עם אחרים. נראה אם מישהו יעמוד באתגר הזה. ידוע לכולם שתלמוד ה"תורה", עומד כנגד כולם, והוא מה שמחזיק את העולם בכלל ואת עם ישראל בפרט.
אז אנחנו לומדים "תורה", למעשה משננים דפי ברייתא, משנה וגמרא עם רש"י ותוספות, ומנסים להבין למה התכוונו התנאים והאמוראים לפני אלפי שנים. מידע אישי, זה לפעמים מאוד מאוד מעניין ומאתגר את השכל.
ועכשיו האתגר: תמנו לי בבקשה תרומה אחת לאנושות של המגזר החרדי: זה יכול להיות ספר חשוב, יצירת מופת באומנות, פריצת דרך מדעית או טכנולוגית, תנועה חברתית, יצירה ארכיטקטונית, משהו בתחום המוזיקה, המחול, משהו שמישהו מכיר ומשהו שעוזר למישהו.
בוא נלך רגע ל"בורא עולם", המפעיל הדמיוני של החרדים. תספרו לי על משהו שהוא או היא באמת עשו, במיוחד אחרי שאנחנו יודעים ש"הכל נהיה בדברו". גם הפוסט המטופש הזה שלי נהיה בדברו.
אז בפעם הבאה שאתם או ילדיכם או נכדיכם מהרהרים באפשרות להתחזק או להתקרב לקלוקים, או חושבים על זה שאולי בכל זאת באיזה שהוא מקום הלימוד בישיבות הוא חשוב ל"עם ישראל". תחשבו שוב: העגלה שלהם ריקה.
יפה. מזמן לא נפתח שרשור שנאה ייעודי לחרדים. אשריך :).

לגופו של עניין:
א. לא חסרים תרומות כמו אלו שהוזכרו גם של חרדים. יואיל נא השואל לצאת מבועתו ולראות עולם.
ב. הבן אדם קצת סותר את עצמו. אם הוא מכיר בכך ש'תלמוד תורה כנגד כולם' (ואגב זה ממש לא רק המקורות שהזכיר שם, אבל ניחא), אזי אין מנוס אלא להכיר בתרומתם של לומדי התורה. ואם אנחנו מכירים בכך, מי אמר שתרומה כזאת נופלת מתרומת אתר ארכיטקטוני למשל? שאלה של השקפת עולם מן הסתם. אבל בשני המקרים, לפי ה"חבר היקר" לפחות, מדובר בתרומה.

אכן, הכותבים פוסטים כאלה (בוודאי כשהם עושים זאת כמו כאן, ברמה רדודה של כשל לוגי מובנה) והמרגישים צורך להנפיץ אותם, למרבה הצער עגלה ריקה הם ומה שהם מציעים לחברה. כמובן וכרגיל הם ישליכו מושג זה על הצד השני. (גם) בכך אין כל חדש.

certified.woke

Well-known member

לגופו של עניין:
א. לא חסרים תרומות כמו אלו שהוזכרו גם של חרדים. יואיל נא השואל לצאת מבועתו ולראות עולם.
ב. הבן אדם קצת סותר את עצמו. אם הוא מכיר בכך ש'תלמוד תורה כנגד כולם' (ואגב זה ממש לא רק המקורות שהזכיר שם, אבל ניחא), אזי אין מנוס אלא להכיר בתרומתם של לומדי התורה. ואם אנחנו מכירים בכך, מי אמר שתרומה כזאת נופלת מתרומת אתר ארכיטקטוני למשל? שאלה של השקפת עולם מן הסתם. אבל בשני המקרים, לפי ה"חבר היקר" לפחות, מדובר בתרומה.

אכן, הכותבים פוסטים כאלה (בוודאי כשהם עושים זאת כמו כאן, ברמה רדודה של כשל לוגי מובנה) והמרגישים צורך להנפיץ אותם, למרבה הצער עגלה ריקה הם ומה שהם מציעים לחברה. כמובן וכרגיל הם ישליכו מושג זה על הצד השני. (גם) בכך אין כל חדש.
מה בדיוק מקיים "למוד התורה"?
האם "למוד תורה" מקיים את העולם (Earth)?
האם "למוד תורה" מקיים את היקום (Universe)?
האם "למוד תורה" מקדם את תובנותינו בנוגע לטבע, למציאות הניצפית?

Harrington

Well-known member
מנהל
תלמד תורה ותדע.
בדוק שם.
יכול בהחלט.

certified.woke

Well-known member
תלמד תורה ותדע.

בדוק שם.

יכול בהחלט.
כשאני נשאל שאלה ויודע התשובה, אני יכול להסבירה במשפט, בפסקה בת תריסר משפטים, במאה משפטים, בכל נפח טקסט.
אם אינני יודע התשובה, או אינני מבינהּ - אתחמק ואשלח את השואל לקרא וללמוד.
תגובתך מסגירה כי אין לך תשובות...וזה OK...אינך יחיד...

Harrington

Well-known member
מנהל
כשאני נשאל שאלה ויודע התשובה, אני יכול להסבירה במשפט, בפסקה בת תריסר משפטים, במאה משפטים, בכל נפח טקסט.
אם אינני יודע התשובה, או אינני מבינהּ - אתחמק ואשלח את השואל לקרא וללמוד.
תגובתך מסגירה כי אין לך תשובות...וזה OK...אינך יחיד...
מצוין. הבן מה שאתה רוצה. זה בסדר גמור. תשובתי פשוטה והיא שהיא מופיעה שם ותוכל לאתרה אם במקום להניח שאתה יודע הכל (או שאני יודע הכל) תיגש, תלמד, תתעמק וכך תשכיל.

פשוט לאללה :). אם חשבת שמפריע לי שאתה מנצל את תשובתי כדי לנסות לעקוץ ולהשמיץ, חשוב שנית יקירי :). אני הראשון שאודה שאינני בקי בתורת ישראל אף לא פרומיל מכפי שהייתי רוצה להיות.

certified.woke

Well-known member
מצוין. הבן מה שאתה רוצה. זה בסדר גמור. תשובתי פשוטה והיא שהיא מופיעה שם ותוכל לאתרה אם במקום להניח שאתה יודע הכל (או שאני יודע הכל) תיגש, תלמד, תתעמק וכך תשכיל.

פשוט לאללה :). אם חשבת שמפריע לי שאתה מנצל את תשובתי כדי לנסות לעקוץ ולהשמיץ, חשוב שנית יקירי :). אני הראשון שאודה שאינני בקי בתורת ישראל אף לא פרומיל מכפי שהייתי רוצה להיות.
אמור איני יודע, אם אינך יודע.
לא קבלתי תשובה ואני מציב את שאלותי מחדש:

אם לא היו יהודים ולא היתה תורה - כלום לא היה העולם מתקיים? כלום לא היה היקום מתקיים?
האמת היא שהעולם מידרדר וגם היקום...עם יהודים ותורה ובלעדיהם...במדה שווה...

נערך לאחרונה ב:

Harrington

Well-known member
מנהל
אמור איני יודע, אם אינך יודע.
לא קבלתי תשובה ואני מציב את שאלותי מחדש:

אם לא היו יהודים ולא היתה תורה - כלום לא היה העולם מתקיים? כלום לא היה היקום מתקיים?
האמת היא שהעולם מידרדר וגם היקום...עם יהודים ותורה ובלעדיהם...במדה שווה...
סורי, משמים מדי (מראיה מזורזת, אודה שלא התעמקתי). אם יש לך משהו חדש לספר, תרגיש חופשי לעדכן. חזרה על אותן שטויות אולי נראה חשוב בעיניך, אבל לא באמת עושות לי את זה. עמך הסליחה.

מיצינו.

certified.woke

Well-known member
סורי, משמים מדי (מראיה מזורזת, אודה שלא התעמקתי). אם יש לך משהו חדש לספר, תרגיש חופשי לעדכן. חזרה על אותן שטויות אולי נראה חשוב בעיניך, אבל לא באמת עושות לי את זה. עמך הסליחה.

מיצינו.
ניחא, אפסו מיליך...שתיקה כהודאה דמיא (יבמות פז ב)

חנן44

Well-known member

לגופו של עניין:

אתה כהרגלך לא עונה לענין אלא מתפלפל בתשובות ללא מוצא

Harrington

Well-known member
מנהל
אתה כהרגלך לא עונה לענין אלא מתפלפל בתשובות ללא מוצא
אוקיי... תודה על הסבת תשומת ליבי :). ככל שבכל זאת תחשוק נפשך להתייחס עניינית לדברי, תרגיש חופשי לעדכן. עד אז, תתמודד עם זה שחברך דיבר שטויות כמפורט מעלה.

DANIAVNI

Well-known member
תגיד לחבר הזול שלך שהוא מפגר, אהבל, מטומטם, חסר השכלה בכלל.
נתחיל מהפיגור השכלי הראשון: מדברים על לימוד תורה, והוא שואל על החרדים,
כאילו רק החרדים לומדים תורה. מתחיל עם נוכלות מה שמעיד על אנטישמיות.

נבהיר לאידיוט שלך רק תרומה אחת של התורה לעולם,
התורה היא הבסיס לכל המשטרים הדמוקרטיים בעולם,
ובעיקר לדמוקרטיה הגדולה ביותר, ארה"ב.
זכויות אדם מגיעות מהתורה, חשיבות האדם הבודד מגיע מהתורה.

לאף עם בעולם אין בסיס מוסרי כזה.
בלעדי התורה היית חי בעולם ברברי, גיהינום עלי אדמות.
מה ת'אומר
כל החוקים החברתיים בתורה הם שכתוב והעתקה מעמים אחרים
לא המציאו שום דבר בעצמם ( כן שכחו לרשום מה המקורות שמהם העתיקו את "המצאותיהם" )

כרמיזן

Well-known member
מה ת'אומר
כל החוקים החברתיים בתורה הם שכתוב והעתקה מעמים אחרים
לא המציאו שום דבר בעצמם ( כן שכחו לרשום מה המקורות שמהם העתיקו את "המצאותיהם" )

טענה קבועה של הקופים הכופרים.
תראה לי מאיפה העתקנו, חמור גרם שכמוך?
אלו שמקריבים קורבנות ילדים לפסלים כתבו ספרי מוסר....
יש לך משהו יותר פסיכופאטי מזה?

xyxy210

Well-known member
טענה קבועה של הקופים הכופרים.
תראה לי מאיפה העתקנו, חמור גרם שכמוך?
אלו שמקריבים קורבנות ילדים לפסלים כתבו ספרי מוסר....
יש לך משהו יותר פסיכופאטי מזה?
ואללה, באיזה מהירות כרמיזן לובש את חליפת הרינג/מיציתי/אשריך וההיפך.
הביטוי : ככל שבכל זאת תחשוק נפשך להתייחס עניינית לדברי, תרגיש חופשי לעדכן. עד אז, תתמודד....
ייכנס לפנתיאון.........
הרינג/כריזמן - הגיע הזמן לביקור רופאים....וישא"ק.

certified.woke

Well-known member
ואללה, באיזה מהירות כרמיזן לובש את חליפת הרינג/מיציתי/אשריך וההיפך.
הביטוי : ככל שבכל זאת תחשוק נפשך להתייחס עניינית לדברי, תרגיש חופשי לעדכן. עד אז, תתמודד....
ייכנס לפנתיאון.........
הרינג/כריזמן - הגיע הזמן לביקור רופאים....וישא"ק.
אין דין Harrington כדין Cremizan.
האחרון - אידיוט עם קבלות...

DANIAVNI

Well-known member
הגאון מוילנה היה גם מדען ומתמיטקאי
הבעייה שכבר אז נחשב כחריג בעולם החרדי בשל התעסקותו בדברים חוץ מהתורה .

יש גם היום פרופסורים ומדענים בעלי אורח חיים דתי חרדי אלא שהם נחשבים חריגים ואינם רבים .

תמנו לי בבקשה תרומה אחת לאנושות של המגזר החרדי: זה יכול להיות ספר חשוב, יצירת מופת באומנות, פריצת דרך מדעית או טכנולוגית, תנועה חברתית, יצירה ארכיטקטונית, משהו בתחום המוזיקה, המחול, משהו שמישהו מכיר ומשהו שעוזר למישהו.
כי לימוד עצמו כמובן לא תורם כלום,היישום שלו תורם.

אלוהים עושה מה שאנחנו לא יכולים לעשות:

ברא את העולם ומתחזק את כל מה שמסביבנו.

לא נראה לך מוזר למשל שלמרות שאסטרואיד אמור לפגוע בנו ולעשות נזק רציני הוא אף פעם לא פוגע בנו?

או שהחיזרים לא מגיעים ועושים בנו שמות.

את הדברים הלא נראים האלה שאנחנו לא יכולים לטפל בהם אלוהים מטפל.

אף אחד לא הופך לחרדי מחילוני זה מאוד מאוד נדיר.

פשוט בגלל שהעיסקה כ"כ רעה.

לא יודע מי באמת כתב את זה(וחמור מאוד שלא כתבת מי) אבל יתכן שמדובר ב"עוד מישהו מהתקשורת"

שהמטרה היא לא באמת לקח להם את הקיצבאות אלא פשוט לגייס עוד אנשים למלחמה של ארה"ב.

certified.woke

Well-known member
כי לימוד עצמו כמובן לא תורם כלום,היישום שלו תורם.

אלוהים עושה מה שאנחנו לא יכולים לעשות:

ברא את העולם ומתחזק את כל מה שמסביבנו.

לא נראה לך מוזר למשל שלמרות שאסטרואיד אמור לפגוע בנו ולעשות נזק רציני הוא אף פעם לא פוגע בנו?

או שהחיזרים לא מגיעים ועושים בנו שמות.

את הדברים הלא נראים האלה שאנחנו לא יכולים לטפל בהם אלוהים מטפל.

אף אחד לא הופך לחרדי מחילוני זה מאוד מאוד נדיר.

פשוט בגלל שהעיסקה כ"כ רעה.

לא יודע מי באמת כתב את זה(וחמור מאוד שלא כתבת מי) אבל יתכן שמדובר ב"עוד מישהו מהתקשורת"

שהמטרה היא לא באמת לקח להם את הקיצבאות אלא פשוט לגייס עוד אנשים למלחמה של ארה"ב.
אויל משריש, הנה רשימת פגיעות של מטאורים ואסטרואידים בכדה"א...

מה אתה מקשקש,התכוונתי פוגע והורג בזמננו.

אם עץ נפל ביער ואף אחד לא ניפגע...

נערך לאחרונה ב:
למעלה