משתחרר...

nivshalom8

New member
משתחרר...

בס"ד

שלום. אני משתחרר מהצבא בשעה טובה בשבוע הבא, ויש לי כמה שאלות:

1.אני משתחרר ביחידה ולא בבקו"ם. היחידה שלי נמצאת גם במחנה תל- השומר, אבל לא בבקו"ם עצמו.
מישהו יודע אם אני מקבל שובר נסיעה הלוך וחזור? הרי אני הולך להשתחרר על אזרחי. אם כן, ממי אני אמור לקבל אותם?
אם אני לא אמור לקבל שוברי נסיעה, האם אני יכול לעלות לאוטובוס על אזרחי בהלוך, ולהראות לנהג חוגר?

2.אני עובד כללי, יותר נכון כתוב לי בתפקיד שאני חייל בתפקיד כללי. רשום שאני עושה מילואים (כנראה בגלל שהיה לי בהתחלה
מקצוע, עשיתי קורס, ופסלתי מקצוע, וכך נהייתי עובד כללי ואני שייך לחיל הכללי). רשום לי שאני עושה מילואים ורשום לי במילואים
"מאגר אכ"א מיידי וכמה מספרים". מישהו יודע למה יכולים לקרוא לי בתור מילואים ובאיזה תדירות? ומה אני אעשה אם יקראו לי?
אמרו לי שאם אני אגיד להם שם שאני לא רוצה לעשות מילואים, הם יוותרו לי.מישהו יודע אם זה נכון? ואם לא, כי אני מאמין שלא,
איך אני יכול לשכנע אותם לוותר לי על זה? ובכלל, האם אני אראה שם קצין מילואים? הרי אני משתחרר ביחידה שלי בתל- השומר,
ולא בבקו"ם. האם באמת אני אמור להשאיר את הנעליים אצלי, אם אני עושה מילואים?

3.האם אני צריך לקבל צו שחרור או צו אחר כדי להראות להם ביחידה כשאני משתחרר? או שאני צריך רק לומר להם שבאתי להשתחרר
ולהראות להם חוגר?

תודה רבה ולילה טוב

דימה18

New member
מזל טוב! :)

אני השתחררתי לפני 4 שנים בבקום, והשובר נסיעה שקיבלתי היה לאגד בלבד. הבעיה היא שממש מחוץ לבקום זה היה דן או כל חברה שהיא לא אגד.. ככה שהייתי צריך לשלם. צבא מטומטם אבל מה לעשות..
לגבי מילואים אני לא יודע בדיוק להגיד לך לגביך או אפילו מה האופציות, אבל רק שתדע שהייתה ידיעה של הרמטכל לא מזמן על זה שאין כסף וחוסכים במילואים. במקומך לא הייתי דואג לגבי זה ב5-6 השנים הקרובות. את הנעליים תשאיר בכל מקרה למה לא... מקסימום צא איתם לטיולים עם המשפחה.
בקשר לשחרור, רק תבוא עם החוגר וכל הציוד א' שחתמת עליו כשהתגייסת.

nivshalom8

New member
תודה רבה אבל

אתה יודע אם אמורים לתת לי שוברי נסיעה גם לפני השחרור וגם אחריו? ואם כן, מי אמור להביא לי אותו לפני השחרור ואחריו?
בתור אחד שהשתחרר, אתה יודע אם אני יכול להיפטר מהמילואים לפני השחרור עצמו, בגלל שהייתי עובד כללי? והאם בכללי אפשר איכשהו להיפטר ממילואים, אם יזמנו אותי, בלי עונש או כלא?

בבקשה תחזירו לי תשובה גם אנשים אחרים שיודעים את התשובה..

תודה.

דימה18

New member
אין לי מושג לגבי מילואים

שובר נסיעה אתה אמור לקבל בבקום איך שמשחררים אותך משם (אחרי שלוקחים את החוגר ואתה מזדכה על הציוד).
בקשר למילואים, שלא יטריד אותך, באמת. אומר לך אותו חייל שחותך לך את החוגר איפה אתה אמור לשרת במילואים. אם לא אומרים תשאל.
ואני אומר לא לדאוג כי זה משפט שתזכור תמיד - מילואים זה זכות זה לא חובה (למרות שזה לא ככה לפי החוק כידוע לכולנו). אבל בפועל מי שלא רוצה לעשות מילואים לא עושה, יש מספיק דרכים להתחמק

אושי231

New member
הפוך, גוטה, הפוך

כמו שאמרת- אין לך מושג במילואים, אז כדאי לא לומר סתם.
היום צה"ל נכנס חזק מאוד לעניין שוויון בנטל, וכל איש מילואים שלא מגיע למילואים- חוטף עונש, לעיתים יכול להיות גם כניסה לכלא ויכול להגיע אפילו לרישום פלילי.
אז אני מציעה לא לתת עצות "זהב" לאנשים שלא מבינים בזה.

דימה18

New member
אני בטוח שיש לך מספיק ניסיון

בשביל לדעת שמי שלא רוצה לעשות מילואים לא עושה. ולא סתם מבריז, לא מגיע באישור. אני בעצמי כן עושה מילואים וכן מגיע כל פעם שקוראים לי לכן אני לא מעוניין לפטור את החבר משירות כמחצית חייו, אבל אם אני יכול לחשוב על כמה וכמה דרכים חוקיות להתחמק אני בטוח שגם את יכולה.
על אחת כמה וכמה שמדובר בחייל שאין לו תפקיד ספציפי בצבא (תפקיד כללי כאמור), שרק מזה אני ממש לא בטוח כמה מילואים הוא יעשה אם בכלל.

אושי231

New member
לגבי המילואים תברר עם שליש היחידה שלך

במידה וכן תשובץ במילואים, בקש שיפנו אותך לקצינת הקישור שלך שתן לך את הטלפון של המפקד הישיר ואיתו תדבר על הכל.

SuperShiro

New member
המשמעות של שיבוץ ביחידת מילואים

אכ״א מאגרי כוח אדם משמעה שאתה ככל הנראה עתיד לבצע שירות מילואים, אך טרם נקבעו תפקידך ויחידתך הסדירים להמשך שירות מילואים. בהתאם לצרכי הצבא, קורסים שביצעת וכיוצ״ב עתידים בעתכ״א מילואים לקבוע לך שיבוץ עתידי, או לחלופין לגרוע אותך ממערך המילואים לפטור (מה שנדיר יותר, אך בהחלט קורה). אתה מוזמן ליצור קשר עם משרד הקישור שלך במספרים אותם קיבלת על מנת לקבל מידע נוסף.

למעלה