משתחרר

• פותח הנושא dolf
  • פורסם בתאריך

dolf

New member
משתחרר

כן סוף סוף מגיע עת השיחרור (עוד חודש וקצת) ובתור אדם שהיה בסיירת (לא משנה איזה אבל לא מטכ"ל) רוצה לומר לכול הג´ובניקים שלא תורמים כמובן, תודה תודה רבה שכול הזמן באוטובוסים לפני הגיוס ששמעתי אותכם מדברים נגעלתי שחברים של אחי הגדול שגם היו ג´ובניקים היו חוזרים הבייתה והיו מדברים על זה שהם עשו הרבה כלום היום בקיצור הוכחתם כמה שאתם מעפנים. ובלי קשר שום קשר לפז"מ צבא זה חוויה שאתה קרבי יש רגעים קשים אפילו קשים מאוד כמו כש חברה שלך שהיית איתה עוד מלפני שהתגייסת אומרת שהיא עוזבת אותך לטובת הג´ובניק השכונתי כי לא חזרת איזה חודש, להעביר את היום הולדת שלך באיזה עמדת שמירה או לקבל את הידיעה הכי קשה שחבר שלך מהמסלול לא חזר ביחד עם כולם מהמארב. אבל ברגעים אלו את מתחשל לקראת האזרחות לקראת החיים עצמם ואתה מבין מה הדברים החשובים בחיים-- משפחה חברים שתומכים בך עד הסוף החברים שלך מהצוות או המחלקה שאתה כבר נהייה חלק מהם. ויש רגעים טובים כמו שמדגמים בחמשוש את כל החברה,הצעד האחרון במסע כומתה לראות את המשפחה בטקס סוף מסלול. ולקבל את הפק"ש כי אחרי הכול כבר נמאס לקום מוקדם כל יום (בייחוד ביום ראשון) בכול אופן לכול המתגייסים החדשים או אלה שגוייסו כבר קחו את הצבא בקלילות כי הוא רק צבא ותעזבו את כל המשפטים הרגילים של השביזות והעצב וקחו איתכם משפט שמילואימניק אמר לי פעם באיזה עמדה בשכם:"יש מנייאק שיכול לתת ריתוקים יש מנייאק שיכול לטחון אותכם בשמירות יש מנייאק שיזיין את חברה שלך שאתה בצבא יש אפילו מנייאק שיכול להכניס אותכם לכלא ואפילו יש מנייאק שיתן לכם דו"ח מ"צ על זה שהכומתה נפלה, אבל אין אין אין אין אין אין מנייאק שיכול לעצור את הזמן..."

*-*SUNSHINE*-*

New member
באמת שניסיתי להתעלם אבל...

זה חזק ממני... אם לא שמת לב,אז ההודעה שלך מתחלקת לשני נושאים,האחד הוא "שנאת הג´ובניקים" או שבא לך לקרוא לזה והשני הוא הרגעים הטובים שהיו לך ועוד מעט יסתיימו.... ואני חייבת לציין שהחלק השני של ההודעה היה מרגש משהו... אבל,יש בעיה עם החלק הראשון.הג´ובניקים אומנים עושים פחות מהקרביים והלוחמים אבל חשבת על זה...מה ז"א "לא תורמים כלום"??? אם לא היה ג´ובניק באפסנאות-לא היו לך מדים ואם לא היה ג´ובניק במטבח-לא היה לך מה לאכול, וזה רק על קצה המזלג מה שנקרא. באמת,שעם כל הכבוד וההערכה שיש לי לקרביים ושאין מה לעשות,הם עושים הרבה עבודה,גם הג´ובניקים עושים עבודה תרצה או לא... שני.

gilroz

New member
תגובה חריפה

טוב אני נקרא בהגדרה שלך ג´בניק, יש לי פרופיל 97 ולא ניסתי להוריד פרופיל, המשכתי אותרתי למודיעין והמשכתי י"ג , אחרי הי"ג התגייסתי (מאי 2002 = כבוד) , עשיתי קורס סגור במשמעת טירונות לאחר מכן עשיתי קורס פתוח ועכשיו אני עושה עוד אחד, בקורס הסגור היה לנו אפשרות לבחור בסיס, בחרתי בבסיס הכי קרבי (תומך לחימה ) והכי רחוק, למרות זאת שמו אותי בגלילות , בהמהלך הקורס הפתוח נאבקתי כדי להיות בבסיס סגור(כן זה שאני הג´בניק יסגור בו 11/3) כי אני חושב שכל החוויות זה בבסיס סגור ולא פתוח , אז עכשיו אחרי הקורס שאני עושה עכשיו(עוד חודש) אני ירד לבסיס הסגור ויסגור שם המון שבתות מה שרציתי לומר שלא כל הג´בניקים הם ג´בניקים שלא מועילים תחשוב קצת לפני שאתה אומר דבר כזה... גיל

praetor

New member
אולי די כבר?

כל הזמן באים לפה חיילים קרביים ומלכלכים על הג´ובניקים. נמאס! קרביים יקרים - אתם עושים המון! התרומה שלכם היא ענקית, וכולנו מאוד מאוד מאוד מעריכים אתכם. אבל! - בלי ג´ובניקים לא יהיה צבא! לא כולם יכולים להילחם (פיזית, נפשית וכו´) וגם אם כן - אם כולם היו נלחמים, הצבא לא היה שורד יום. מה עם אנשים שעוזרים לפיתוח של נשקים חדשים? מה עם האחראים לכל הציוד בצה"ל (נשקים, מדים, ציוד כמו קסדות, אפודים וכו´)? מה עם חיל הרפואה? ומה עם הטבחים? ועם האנשים שדואגים לתחמושת? (חיל חימוש) ומה עם האנשים שמתקנים את הציוד, ומטפלים בטנקים (תחזוקה)? ומה עם מי שמנהלים את כוח האדם? ודואגים לגיוסים? ומה עם חיילי המודיעין שנותנים לכם, הלוחמים, את כל המידע הממוקד על מבוקשים, ועל כוחות צבא של סוריה וחיזבאללה? ו-1001 תפקידים אחרים? בלעדיהם לא יהיה צבא. עד כמה שאתם, הקרביים, חשובים (ואתם הכי חשובים, כי בסופו של דבר אנחנו כאן בשביל לאפשר לכם להילחם), גם אנחנו, הג´ובניקים חשובים, וגם אנחנו תורמים.

TerminalFrost

New member
עוד קרבי ממורמר

אתה יודע למה אתה שונא ג´ובניקים? כי קינאת בהם יא אפס מאופס על מי אתה מתנשא? על אחד שיצא פי 9000 ממך בצבא הביתה? חחח לך יא ממורמר ותחשוב לך שעשית משהו בצבא, כי בתכל´ס פשוט דפקת לעצמך ת´ברכיים וטחנת לעצמך ת´שכל בעמדת שמירה או במארב שלא עזר בשיט. ואני קורא פה לכל המתגייסים הצ´ונגים - לכו להיות ג´ובניקים כי הצבא לא שווה שנייה אחת שתשקיעו מעצמם, מבחינה בריאותית או שכלית

dolf

New member
טוב עכשיו

תקשיב ותקשיב לי טוב יא נשכן קטן אם תקרא את החלק השני של ההודעה תבין שאני כל כך לא ממורמר אבל כל כך לא ממורמר שזה פשוט מצחיק אז תבין דבר אחד אבל אחד... שבזמן שאתה מאונן לעצמך בקריה או בצריפין או באיזה שהוא מקום שבו הרס"ר הוא אלוהים יש אנשים בגיל שלך שמתים בשביל שתוכל לחזור לבית שלך ותאונן גם שם אזז כדאי שתפתח את הראש שלך קצת ותראה מה קורה סביבך....!! בתקווה גלעד...

למעלה