משרשר להודעה חדשה

צר לי.

טרור הוא אך ורק פעולה אלימה המכוונת נגד אוכלוסיה אזרחית ממניעים פוליטיים. פגיעה באזרחים תוך נסיון לפגוע בחיילים אינה טרור. בחלק מהמקרים היא רשלנות פושעת ובאחרים היא בלתי נמנעת. תקיפת כח צבאי תוך לקיחת מגנים חיים אזרחיים היא פשע מלחמה אבל לא טרור.

Frank2

New member
גם אני גרתי בלוזן

עד לפני שנה. באיזו חנות ראית את הפסל?ואולי זה בכלל בצחוק?

Frank2

New member
תארתי לעצמי שזה שם

אבל אל תיקח ללב,זו חנות של שטויות שמיועדת למעמד הסוציו-אקונומי הנמוך הדבר היחיד שזה צריך להעליב זה את הטעם הטוב...

Jemand

New member
חרא של קופרייטרים יש למלחמות האחרונ

חרא של קופרייטרים יש למלחמות האחרונות בטרור... "הלם ומורא".. "שחרור עירק".... כמו שנאמר בשפת המקומיים - 80er Jaheren sind zuruck

Sparker

New member
משרשר להודעה חדשה

כדי שהשרשור יוכל להמשיך לקפוץ...

d h t

New member
פרט קטן, שלדעתי תמיד נשכח

בכל הויכוחים אנחנו מתיחסים אל המזרח התיכון בנורמות אירופאיות, כביכול נאורות, ומצפית על פי הנורמות הללו לשכנה צד זה או אחר. גבירותי ורבותי, כללי המשחק וקודי ההתנהגות במזרח התיכון הפוכים!! הבלגה היא חולשה, אמינות היא טיפשות, טוהר כוונות - טעות פטאלית. אל תשכחו, אנחנו מתעסקים כאן עם מנטליות של ארצות ערב. אני לא מגיע לכן עם אידיאולוגיה גיזענית, אבל צריכים לקחת את העינינים בערבון מוגבל. ברומא התנהג כרומאי, ומכיוון שכך, כל עניין האלימות מקבל משמעות שונה.

ובהמשך לזה, אני אסכם את דעתי

שבעצם... מה שאני מנסה להגיד פה זה שהצידוד העיוור של ישראלים ב"קואליציה המשחררת" עלול לטפוח להם בפרצוף מאוד בקרוב, כשהשלב הבא במפת הדרכים יגיע לנקודת היישום שלו - וזה הקמת מדינה פלשתינית. כל העולם תומך במדינה פלשתינית. כל העולם חושב שהפלשתינאים מסכנים ושהכיבוש הישראלי צריך להסתיים. גם הצרפתים, גם הגרמנים, גם הסינים, גם הרוסים וכמובן שגם הבלגים (שמרוב שהם "רעים" אף אחד לא שם לב איזה מדינה פצפונת הם). יכולים להיות שני תסריטים לשלב הזה: 1.הפלשתינאים לא מראים סימנים מעשיים של לוחמה בטרור, לא מקיימים דמוקרטיה ושלטון חוק במחוזותיהם - ואז "הקואליציה המשחררת" תתערב בכוח, תזרוק כמה פצצות על חברון ועזה כדי להעיף את עראפת ואת מנהיגי הטרור שם, וכמיטב התו"ל האמריקאי, מהפצצות האלה ייהרגו גם כמה מתנחלים יהודים בחברון ובעזה, קבר רחל ומערות קדושות עלולות להיהרס, אבל זה הכל מוצדק בעיני ה"קואליציה המשחררת" כי צריך להילחם בטרור, ולפעמים המחיר כבד ממה שמתכננים בהתחלה, ותנחומינו הכנים למשפחות ההרוגים האזרחיים התמימים. - מה תהיה דעת הישראלי המצדד אז? 2. הפלשתינאים מראים סימנים יפים של דמוקרטיה, הטרור נחלש עד כדי כך שאפשרי למנהיג הפלשתינאי הדמוקרטי לחסל אותו לכשתהפוך פלשתין למדינה (עניין של משאבים וסמכות שלטונית מלאה) ו"הקואליציה המשחררת" רואה שכל הדרישות מהפלשתינים מולאו במלואן, ובאו"מ מחליטים פה אחד על חלוקה חדשה של השטחים, שלפיה ישראל חוזרת לגבולות 67', ובשטחים הכבושים לשעבר מוקמת מדינה חדשה - פלשתין. יש גבולות מסודרים, תמיכה מלאה באו"מ (חוץ מישראל ומיקרונזיה) ו... ישראל לא מצליחה (או לא רוצה?!?) לפנות התנחלויות וערים ויישובים בשטח פלשתין. מה יקרה אז? יהיו סנקציו כלכליות? "הקואליציה המשחררת" תבו לכפות את זה על ישראל? - מה תהיה דעת הישראלי המצדד העיוור אז? ישראל כבר לא החברה מס' אחת של אמריקה במזהת לאירופה לא אכפת מישראל ו...תמיכה במלחמה עלולה לגרום לריקושטים לעוף גם לכיוון שלך..(התומך).

א' אתה מגזים

ב' הרבה אירופאים בטוחים שרק הערבים עונים לנורמות האירופיות ושהישראלים והאמריקאים עונים לתיאור המוגזם שנתנת.

Nathi

New member
עראקים הפילו את פסל סדאם../images/Emo124.gif

"עראקים שיעים-הרוב בעראק חוגג" מי התנגד למלחמה בטענה כי היא לא מוצדקת(חופש-זה לא מוצדק?!) מי חשב שהוא יציל בכך את העם העראקי?(להציל?בלהשאירו תחת שילטון סדאם?!) מי אמר שבוש מטורף-יוצא למלחמת שווא? התמונות מדברות בעד עצמן. נו קומנט. כולי שמחה לראות את האנשים האלה בוזזים ושוחטים רכוש של שילטון שדיכא אותם כ"כ הרבה שנים. שיוציאו את כעסתם. עכשיו אני רוצה לשמוע את אלה שהפגינו נגד המלחמה מדברים. מה יש להם להגיד בתגובה? המדיה? הממשלות? אותו עיתונאי ששמעתיו אתמול מדווח מבגדד וקורא בטעות לאמריקנים "גרמנים"(בצרפתית זה נישמע צורם עוד יותר)... כל מי שהיה נגד המלחמה- עאלק פסיפיסטים-הצבועים למינהם-האינטרסנטים-השפוטים-אוהבי הנפט-וחסרי עמוד השידרה (צרפת-גרמניה-בלגיה-סין-רוסיה וכו')-אמנם המלחמה טרם הסתיימה אבל ארה"ב יכולה כעת ללא חשש להוריד את מכנסיה בפני כל ההיפוקריטיות האלה ולחשוף בפניהן את חריצה המעוצב בגאווה: ארה"ב שוב הוכיחה לעולם שהיא צודקת. העולם אכן זקוק לשוטר. (שוטר שמוכן לאבד את בניו למען ערך החופש- הדמוקרטיה- והבטחון).

forglemmigej

New member
וכל מלה

מיותרת

אני מציע לעיתונות האירופית לעסוק גם

בזכויות הלגיטימיות של מי שמקופח על ידי ערבים.

שרשור שלם על מלחמה לשחרור

מי שמקופח ע"י ערבים, כל התקשורת העולמית מתעסקת עם זה, ועדו לא שם לב... אני מקווה שברשימת העמים שזכאים לשחרור מכיבוש/דיכוי/מסכנות כללית אתה כולל את הפלסטינים.

ראשית, עדו באמת לא שם לב לזה.

עדו מחפש ומחפש וכמעט שלא מצליח למצוא כתבות בעיתונות האירופית על הכורדים, על השילטון הרקוב והגיזעני של סוריה וכו' שנית, אם לא שמת לב, מדינת ישראל כבשה את השטחים בחזרה אחרי שהטרור הפלסטינאי החזיק במשך תקופה ארוכה ב'הישג' של טווח ישראלים פעם ביום. את ודאי זוכרת שרבין,אהוד ברק ואפילו ביבי פינו שטחים לפלסטינאים למרות טרור מתגבר ונתנו להם עוד ועוד סמכויות. אהוד ברק הציע לפלסטינאים בדיוק את מה שאת מציעה. הם אמרו לו: לא. והגבירו את הטרור לשיא שלא היה כמותו קודם. הפלסטינאים פתחו מבלחמת אנטי-עצמאות נגד מדינת ישראל בראשות אהוד ברק. אני בעד עצמאות לפלסטינאים. הבעיה היא שהפלסטינאים נגד עצמאות וקיום מדינת ישראל, ובכל מחיר. גם במחיר עצמאותם ופרנסתם.

נכון, אבל

(חייב להיות אבל)... אולי בגלל שאני נזונה מהתקשורת ההולנדית, אני דווקא מקבלת מידע, לפעמים מאוד מעניין, שבא כביקורת על מדינות ערב, על האיסלאם וכיו"ב. ובהרבה מקרים, הביקורת באה דווקא ממהגרים מאותן מדינות, ובעיקר מכיוון נשים! כשבטלוויזיה מראים משהו על ישראל, הוא בהרבה מקרים מנקודת מבט אוהדת וכלפי אנשים כמו גב' דאוזנברג מדברים בסלחנות מהולה בזלזול, והתקשורת מאוד חוגגת סביב דברים מסריחים שמתקשרים אליה, כמו העובדה שבנה נתפס במזרח הרחוק בחשד של סחר בסמים. אני לא מוצאת את עצמי מתמרמרת על סיקור לא נכון והשמטת פרטים, או על יחס עוין מכיוון התקשורת כלפי ישראל, כמו שלפעמים קורה לי כשאני צופה בסי-אן-אן. לגבי השטחים שניתנו חלקית לפלשתינאים - עדיין לא מדובר במתן מלא של שטח להקמת מדינה, כולל פינוי ערים והתנחלויות - והעברת הסכסוך לפסים צבאיים משני הצדדים, אם יש צורך. אין לרשות הפלשתינית שום סיבה לרצות מדינה משלהם כשהם מקבלים הכל מישראל (חשמל/טלפון/מים/תקציב) ויכולים במקביל לצאת חופשי ל ערי ישראל לפוצץ את עצמם. אני טוענת שישראל צריכה לצאת בעצמה, להכריז על מדינה פלשתינית על אפם וחמתם של הפלשתינים, לפנות את כ-ל היישובים שקמו אחרי 67, לצייר מחדש את הגבול, לזכות בתמיכה ובדעת הקהל העולמית, לשקם את מצבת המשקיעים הזרים בישראל, להפוך ל"טובים" ואם יהיה צורך - להלחם בכבוד מול הצבא הפלשתיני, במידה ואחד כזה ינסה לתקוף את ישראל. לתת זה אומר לא לקחת חזרה, גם אם קצת מתחרטים.

למעלה