משרות סטודנט בי"ם

משרות סטודנט בי"ם

הפוסט האחרון עבר לדיון של חוקי עבודה��
ולא קיבלתי מידע ממשי...

אשמח לדעת
אני מסיים כרגע שנה א בלימודי מדמח בי"ם
וממש רוצה משרת סטודנט על מנת להתחיל לצבור ניסיון בתחום
אילו משרות סטודנט קיימות בי"ם למעט אינטל(רפאל אלביט לא נמצאות ,הם היו בעדיפות עליונה)

תודה חברים

GuestOfHonor

New member
יש רפא"ל

מעבר לזה, אפשר לבדוק את IBM, אקס-ליבריס, סטארטאפים של JVP, ואם הם מרכז הפיתוח הירושלמי עוד קיים אז סיסקו\NDS.

טיפ שאני מצטער שלא קיבלתי כסטודנט בירושלים: עדיף למצוא משרת סטודנט טובה מחוץ לעיר ממשרת סטודנט לא-משהו בעיר. לדעתי האישית זה נכון גם במחיר של להוסיף עוד סמסטר לתואר.

giladnaor

New member
יש פריחה של סטארטאפים בירושלים בשנתיים האחרונות

אתה יכול לחפש באתר של MadeInJLM. לדוגמא, LightTricks מגייסת עכשיו הרבה עובדים והם יושבים בגבעת רם.

גילוי נאות: אני עובד בברייטסורס. אנחנו מחפשים כרגע הרבה עובדים.

באתר של רפאל כתוב שאין בי"ם,ומה הכוונה משרה לא משהו?

רפאל פרושה בארבעה אתרים ברחבי הארץ: מכון דוד (באזור הקריות) מכון לשם (בגליל) הגבעה (בגבעתיים) שדמה (אתר הניסויים במצפה רמון)
והאם משרה בחברות האלה היא לא משהו? מה ההגדרה ללא משהו?

GuestOfHonor

New member
לפחות לפני כמה שנים היה רפא"ל בירושלים

וכפי שאמרו פה, ב"משרה לא משהו" הכוונה איננה לחברה ספציפית. IBM למשל זאת חברה עם 400,000 עובדים. ברור שחלק מהמשרות שם הן אחלה וחלק לא משהו.

בדוק מה שמציעים לך לגופה של משרה או לגופו של צוות \ פרוייקט, לא לפי שם של חברה.

giladnaor

New member
עדיין יש רפאל בירושלים

מדובר במרכז קטן יחסית, בגלל זה זה פחות מכירים אותו.

איטלקי8

New member
עדיפות עליונה

עצם זה שסדר העדיפויות שלך נקבע לפי שם החברה ולא לפי התוכן של התפקיד זה רק מראה כמה אתה לא מבין איך שוק העבודה עובד.

אין צורך לתקוף

עדיפות עליונה כיוון שאני רואה בחברות הנ"ל שליחות אפשר להתווכח אבל זו דעתי כמובן שממה שביררתי יש שם משרות איכות

איטלקי8

New member
אלה לא חברות ממשלתיות.

אם היו כאלה העובדים בהם היו עובדי מדינה.
&nbsp
אין פה שום שליחות.
&nbsp
ואם אתה מחפש שליחות אז אתה במקצוע הלא נכון, לך תלמד יחסים בינלאומים וצא לקורס צוערים של משרד החוץ.

אתה בטוח? בלימודי הייטק אין שליחות?

אנשים שפיתחו את כיפת ברזל/מעיל רוח /טיל החץ / שנמצאים ביחידות סייבר וכו'

איטלקי8

New member
שליחות זה לפתח את כיפת ברזל תמורת שכר נמוך מאוד.

מצטער לומר לך, כנראה שאף אחד מהמפתחים שם לא היה נשאר בפרויקט אם לא היו לו תנאים מעולים.
&nbsp

זו לא מהות הדיון אך...

אני אומנם צעיר ועדיין לא בתעשיה וכו' וכו'
אבל אם (סתם זורק) היה לי אפשרות להיות בורג בפיתוח כיפת ברזל ולהרוויח 15 או להיות בחברה שמפתחת אפליקציה של GMAIL , ב 20 , הייתי מעדיף את כיפת ברזל
בכל מקרה זו הנחה אישית ואני מאמין שיש חולקים
anyway זו לא היה מהות הפוסט:)

vinney

Well-known member

חכה עד שיש לך חשבונות לשלם. פתאום לוותר על רבע מההכנסה בשביל אידאולוגיה לא יהיה רעיון מושך במיוחד.
&nbsp
מה גם, שבעיניי להיות בורג קטן בפיתוח כלי רצח והריגה אימתניים (ומה אתה חושב, כיפת ברזל זה הדבר היחיד שמפתחים בתעשיה הצבאית?), זה משהו שהייתי מתרחק ממנו כמו אש. מי שרואה שליחות בלפתח כלי מלחמה - בעיניי זה בן אדם עם בעיה מוסרית קשה.
&nbsp
&nbsp
בכל מקרה, זאת הנחה אישית ואני מאמין שיש חולקים, אבל יש סיבה למה אנשים לא ממהרים לרשום בקורות חיים חברות שמפתחות נשק או מכונות הימורים.

choo

Active member
ויני, לא כל אחד בוחן הכל דרך החור שבגרוש

&nbsp
יש גם כיום אנשים שהמילה "אידיאולוגיה" עבורם היא משהו בעל משמעות גם בבואם לחפש עבודה, גם כשהם משלמים חשבונות.
&nbsp
וכמו שאתה יודע, אידיאולוגיה כלשהי היא לא בעלת ערך מוחלט - משהו שבעינייך הוא טוב - בעיני מישהו אחר עשוי להיות רע. הנה אתה נותן פה דוגמא מאוד יפה לזה.

vinney

Well-known member
זאת בדיוק הנקודה

אני לא חושב שהבחור מודע לכל מכלול המקרים שמושפעים מהחלטה שכזאת. לא באמת איכפת לי אם מישהו עבד ברפא"ל או לא, אבל בהחלט יש אנשים שזה יגרום להם לסנן החוצה קורות חיים, במיוחד בחו"ל.

למעלה