כמשמורן:
אני מבינה שאתה עדיין בשלב בו אתה מגדיר את גבולות הגזרה שלך, אבל כמשמורנית, אני יכולה לייעץ לך להפסיק לבחון את הבחירות של אמא של הילדים. הנח לזה, אין בזה כל תועלת ולא תלמד מזה כלום. היה שלם עם עצמך, עם בחירותך. וודא שילדיך גדלים בבית מגן, שלם, קשוב ומבין. אם ישנם "חורים" לדעתך בדרך בה היא מתייחסת לילדים, השלם אותם בעצמך. אל תשפוט, פשוט השלם. אם אתה מרגיש לא בנח אם היא לא מדברת עם הילדים כל יום, זום בעצמך את השיחה היומית בלי לכעוס, בלי לשפוט ובלי להתרעם. זכור שאתה עושה זאת מתוך אמונה שזו טובת הילדים ומתוך היענות לצורכיהם. עוד צפויות לך שנים רבות, בהן תתמודד עם בחירות שלה לעומת תפיסת העולם שלך. אם תחליט מראש, שאתה מקבל כל החלטה שלה ומגיב בדרך הראויה בעינך, תקל על עצמך מאד. אני אתן לך דוגמא מחיי: בסוף השבוע הילדים היו אצל אבא. בחצות קיבלתי טלפון מהבן הצעיר (בן - 11) שהוא לבד בבית, פוחד ולא מצליח להרדם. אחיו הגדול יצא עם חברים ואבא בדייט במרחק של 45 דק' נסיעה. המנגנון הראשוני שהתעורר בי היה ביקורת וכעס. מה פתאום אבא יוצא לדייט ביום שהילדים אצלו? הרי יש לו ערבים פנויים בשפע, ומה פתאום הוא עוזב בבית ילד שידוע כחששן ומה גם שזו כבר הפעם השניה החודש שזה קורה וכבר דיברנו על הנושא. עצרתי. נשמתי עמוק. ספרתי עד 700. וכתבתי לאבא SMS. שהבן ער בביתו, פוחד ומתקשה להתמודד לבד. ושאלתי אם היה רוצה שאקח אלי את הילד עד שיחזור? תגובתו של האב היתה לסיים את הדייט ולחזור הביתה לילד. עד שהגיע דיברתי שוב עם הילד והרגעתי אותו. יומיים לאחר מכן, ביקשתי לדבר על הנושא, תשובתו של האבא היתה "פישלתי, לא חשבתי שזה יגיע לכדי כך, אני אדאג שזה לא יקרה שוב". יכולתי לכעוס ובצדק. יכולתי להתחיל מלחמה ולגרור את כולנו למסע צלב. אבל אני בוחרת שלא לכעוס, אני בוחרת להוביל את ההתנהלות לכיוון חיובי ולא שיפוטי. אני חושבת שזה עדיף לכולנו.