משרד התקשורת

Rtitan

New member
ואת הפרטים הללו...

"שאתה מתגונן ועם ייסורי מצפון..." את יודעת איך?... מתוך שתי פסקאות?
רדי מהיכולת לנתח - אין לך אותה. את מכירה לא רע את הסיפור שלי ויודעת שדווקא הצד שלי בוודאי אינו הצד שצריך איזה שהם יסורי מצפון או רגשות אשמה... לא שהשני צריך - אבל הצד שלי בוודאי לא מכיל אותם.

rani69

New member
קשה לי להודות

אבל מסכים איתך! רק שתדע שהרסת לי הכל! הייתי בטוח שכולם פה הורים מושלמים ואנשים מאממים! בכלל לא מובן איך התגרשו מאתנו?

Rtitan

New member
לא נורא... ../images/Emo8.gif

מדי פעם אני כותב גם דברים שיש מי שמסכימים איתם
. בעיקר יש כאן אכזבה שהעולם לא רוקד לפי חלילים פרטיים שאנשים גידלו בדמיונם - ההתנגשות האכזרית עם הדימיון כואבת... מאד.

nooma13

New member
ההבדל

ההבדל לדעתי בין ההורה שמגדל את הילדים להורה שבחר לנתק/להפחית קשר עם הילדים (לפי מה שכתבת) הוא שההורה ה"מגדל" הוא זה ש"זוכה" לצפות בכאבם של הילדים על הניתוק שלהם מההורה השני ולהתמודד עם זה לבדו. בעוד ההורה שבחר לנתק / להפחית את הקשר שלו עם הילדים (יהיו סיבותיו אשר יהיו) לא עושה זאת. ובעצם כך, יוצר את התחושה שהוא שם את עצמו לפני ילדיו. בונה לעצמו חיים, מעסיק את עצמו, שומר על עצמו (מילים בהן אתה השתמשת). מסכימה איתך שזה לא אומר שהם "לא נורמלים". אבל לדעתי, ברגע שהופכים להורים, צריך לשים את הילדים במקום הראשון. לא אומרת שלא צריך לדאוג לעצמך, כמובן שכן, אבל לא במחיר פגיעה בילדים. אז אפשר גם להבין את הגישה ההפוכה מזו שלך, שכואבת את כאבם של הילדים בניתוקם מההורה השני. זהו הצד שהופך להיות ההורה בפועל, שמעבר לקשיים הרגילים בהורות, צריך לדעת ולהתמודד עם הקשיים שנובעים מהתנהגותו המנותקת של ההורה השני.

אייבורי

New member
ההבדל

הוא ביכולת לדבר קצת פחות שטויות. מי ששם תמיד את ילדיו במקום ראשון, מפספס משהו ואחרי הכל, איזונים זה שם המשחק

nooma13

New member
איזונים?

אילו איזונים נדרשים מהורה שמחליט לנתק את הקשר עם הילדים שלו??

זה טיפה סותר את המציאות

שבה הרבה פעמים אותו הורה "שמגדל" שם את עצמו לפני הילדים כמו כל השאר .. בעצם ההחלטה לפרק את התא המשפחתי .. ובהחלטות רבות אחרי פירוק התא ... אבל זה באמת לא צריך לשנות ..

nooma13

New member
פירוק התא המשפחתי

הוא הרבה פעמים מתוך מחשבה על הילדים. עדיף לילדים לגדול בבית בו ההורים בנפרד ומאושרים מאשר ביחד ואומללים.

nooma13

New member
מוסיפה את המילה "גם"

"גם מתוך מחשבה על הילדים" לדעתי אם לאחד ההורים או לשניהם (בדרך כלל זה לשניהם, לא?) לא טוב ביחד, עדיף להם וגם לילדים שיחיו בנפרד.

ליבי איתך ../images/Emo201.gif

תראה, אני קורא הרבה את מה שאתה כותב וניכר שאתה כותב מחצובות ליבך ומכאבך.... אבל, אם היה מדובר ב-
המוסך כבר היה פותר את הבעיה (או שלא ....), אם היה מדובר ב-
בטוח היית מוצא שען שיעזור לך ולילדים, וממה שאני מבין גם היה מדובכר בתקלה ב-
גם היית מוצא פתרון. אבל מדובר באנשים, ולמרות שמאד קשה לקבל (כי חונכנו אחרת) יש כאלו שפשוט אין להם את זה ולא משנה אם הם זכר או נקבה (בכוונה כתבתי כך כי גבר ואשה ואבא ואמא הם כבר דרגת התפתחות גבוהה יותר שלא כולם מגיעים אליה). לפעמים, אנשים גדלו כך שהנסיון והצפיה שלך משולים לעורב שמנסה להשקות את המדבר... וכדי להתקדם משם צריך באמת עבודה קשה של האדם עצמו ואנשי מקצוע טובים באמת. והרבה הרבה פעמים, למרות שאפשר להתפלץ מזה, אנשי המדבר רואים את עצמם לא פחות ולא יותר כנאת המדבר (ואני בטוח שתבין את זה). עזוב, אתה כבר לא יכול לקחת אחריות עליה, אפילו לא למען הילדים. תתנתק, תתגרש באמת ובתמים ותהייה אבא מלא ושלם לילדים שלך....

Rtitan

New member
לפחות פעם ביום...

כשהילדים בבית אצל גרושתי אנחנו מדברים לפחות פעם אחת ביום בשעות הערב - אני מתקשר אחרי "נוהל ערב" בבית שלהם לפני השינה גם להתעדכן מה חדש איתהם ואיך היה היום, וגם לומר לילה טוב. בדרך כלל מתחיל לדבר עם הצעיר יותר, בן 9, ואחרי כן עם מבוגר יותר - בן 15. אבל אם מי מהם רוצה להתקשר לומר משהו, או שיש להם אירוע מיוחד או סתם בא לנו לדבר - אז מתקשרים. לפעמים אחד מהם רוצה לספר משהו אז הוא מתקשר מי שבא לו. כשהייתי בארה"ב הייתי מתקשר פעם ביומיים בדרך כלל, הבן הצעיר לא הסכים לדבר כי טען שזה עושה אותו עצוב, כך שהיתה שיחה פעם בחודש בערך... עם הבן 15 היינו מדברים מעל חצי שעה בכל יום יומיים.

b e c k y

New member
אני מתקשרת המון.

כשהילדים לא אצלי, אני משוחחת איתם לפחות פעמיים ביום. פעם בבוקר ופעם אחה"צ. להגיד להם בוקר טוב, ולשמוע איך היו חוויות היום. לפעמים, אם יש דברים שעולים במהלך היום, אנחנו מדברים יותר. אם צריך, (נדיר יחסית, אבל כבר קרה כמה פעמים) אני מבקרת אותם בבית של אבא. הגרוש, לא נוהג להתקשר כשהם אצלי. אבל לפעמים הוא מתקשר אם יש משהו שהוא רוצה לדסקס איתם. אף פעם לא עמדנו בדרך אחד של השני בתקשורת עם הילדים, וזה כולל גם למשל, שינויים של הרגע האחרון או שינויים חלקיים בסדר היום. למשל אם אחים שלי מגיעים לבקש בשבת שהילדים לא איתי, כבר היו מקרים שלקחתי אותם לכמה שעות או אפילו שהוא עצמו הצטרף לביקור כשאחותי שחיה בחו"ל ביקרה. אני מאד מקפידה לא להכנס לשיגרת השיחות של הילדים עם אבא שלהם. לא מזכירה להם להתקשר לאבא כל יום, ומצד שני, אם יש חוויה מעניינת או עיניין שהם מתלבטים בו, אני תמיד מציעה לספר גם לאבא.

"אצלנו"

אין נוהל קבוע .. יש ימים שהם יכולים להתקשר גם 4 פעמים יש ימים שהם מתקשרים פעם ביומיים-שלושה וכנ"ל מצידי כשהם אצלי אמא שלהם מתקשרת לעיתים ישירות לפון של הגדול שלי (11) מצידי אין חפירות להתקשר (אלי/אליה) ונדמה לי שגם ממנה אין

למעלה