מתפרצת בדלת פתוחה?
למה בדיוק אתה מתכוון? באיזה דלת פתוחה התפרצתי (או יותר נכון לאיזה דלת, אם כבר) ומה שכתבתי זה על בתי שיש לה סכרת והזמינות הזאת מאפשרת לה להתלבט אתי על כמות האינסולין להזרקה או מה לעשות אם חס וחלילה קורה לה משהו שקשור בזה. ללא המכשיר אני חוששת שהיה לה הרבה יותר מסובך לצאת למחנה של הצופים, טיול שנתי, הופעת ריקוד בעיר אחרת וכו'. ככה, הזמינות הזאת מאפשרת לה לעשות מה שהיא רוצה ואם נוצרת בעיה שקשורה ברמות הסוכר או בכל תופעה מעצבנת אחרת, היא מתקשרת ומתייעצת. אני לא רואה בזה כל פסול. להפך. ואגב אחריות, לא ממש בטוחה שאתה צודק לגבי זה. בני הבכור קיבל סלולרי כשיצא מהישוב שלנו ללמוד בחטיבת הביניים מחוץ לישוב. הוא היה בן 12. מאז יש לו מכשיר. (לפני זה אני לא חושבת שצריך, אבל זה תלוי בכל משפחה וההרגלים שלה). כיום הוא קצין בצה"ל, מפקד קורס חובשים, אחראי משכמו ומעלה, חוזר כל מוצאי שבת לבסיס, גם כשלא צריך, על מנת לסיים את המשימות שלו ולקבל את חייליו בראשון בבוקר כהלכה. לעניות דעתי הוא אחראי סופר. האם הסלולרי פגע באחריות הזאת? אם כן, אז טוב שכך כי עוד קצת אחריות על הילד הזה (נער? בחור?) כבר היה קצת מוגזם.... כמו שכתבו לך כאן, בכל דבר יש טוב ויש רע (או פחות טוב). לומר שזה מעכב ופוגע? קצת מוגזם לטעמי. יש ילדים שהמצאות הטלפון מאפשרת להורים שלהם להשאיר אותם לבד יותר שעות כי ההורה יודע שהילד יכול להשיג אותו במקרי חרום. יש הורים שמאפשרים לילד יותר חופש כי הם יודעים שבמקרה הצורך יוכלו להשיג אותם. יש למכשיר גם יתרון או שניים...