משרד התקשורת מתריע, זהירות - התמכרות

נומלה

New member
אפשר לקנות בחנות יד שניה

מכשירים פשוטים פשוטים בזול מאוד. זה הפתרון שלנו לנושא.

פלגיה

New member
המכשיר השני נקנה בחנות יד שניה

הוא לא היה "זול מאוד", אלא זול יחסית (500 שקל). הצליח לשרוד חודשיים ואחרי שהוא התקלקל כבר לא היתה אחריות.

ButtercupA

New member
זה קטע אחר

אנחנו גרים בקומה גבוהה (9) במעלית הוא לא יכול לעלות לבד (צעיר) כלומר, כדי לעלות למעלה מישהו צריך להעלות אותו במעלית, או שיעלה ברגל. הוא עשה את זה בשנה שעברה כשהיה יום שקבוע הגעתי בחצי שעה יותר מאוחר והוא העדיף לעלות ברגל, ואז היה לו מפתח ונכנס וחיכה לי, אבל זו לא בחירה ראשונה.

noa_f

New member
הפעם האחרונה שגרתי בבנין עם מעלית היתה

כשהייתי בת 16, אז אני כבר לא זוכרת: הפחד מפני תקיעה הוא כ"כ גדול?

ButtercupA

New member
קודם כל החוק אומר עד גיל 14

דבר שני, את מכירה את מרפי?.. מעלית יכולה להתקע, ואז זה נראה לי מלחיץ מאוד עבורו להתקע לבד.

noa_f

New member
יש חוק למעליות? וואו.

המעלית אצלכם מתוחזקת כראוי? היא נוטה להתקע? הילד היסטרי? ובינינו, לעלות 9 קומות זה בערך כמו לרוץ במשחק כדורגל בהפסקה - אפשרי.

ButtercupA

New member
ברור שאפשרי, עובדה שעשה את זה

אבל על בסיס יומיומי זה מנג'ס.

ButtercupA

New member
אבל באופן כללי הנקודה היא שקרה משהו לא צפוי

היום זה זה, מחר זה משהו אחר שלא חשבתי עליו (והוא לא חשב). חשבתי על זה שאי אפשר לעבור על כל תרחיש אפשרי, והתרחישים האלה הם בדיוק המקום שבו היה עוזר הסלולרי.

noa_f

New member
בזה אני בוודאי מסכימה איתך

אנחנו הצמדנו לילד סלולרי פשוט, ברגע שהתחיל להסתובב לבד.

פלגיה

New member
אני, לצערי, לא יכולה לוותר

שנים רבות הסתדרתי יפה בלי טלפון סלולרי. כיום הגיע מצב שאני לא יכולה. אני בנסיעות רבות, בתחבורה ציבורית, ומצב התנועה בכבישים מחייב שתהיה לי אפשרות זמינה להודיע באם אני מתעכבת, ולארגן סידורים אחרים לבני הבית. פעם אחת נפצעתי בפיגוע, והייתי יומיים בבית חולים בלי יכולת תקשורת זמינה. זה היה קשה מאוד, שלא לומר מדאיג. מעבר לכך גם בימים כתיקונם המתבגרים שלי מבקשים קשר ישיר וזמין איתי, ואני מאוד מבינה את זה.

יעלעל

New member
למה לוותר?

כל אחד עושה מה שמתאים לו. אישית אני לא מתה על הסלולרי בטח לא כשמסביב כל הזמן מדברים ומקשקשים ויחד עם זאת מאוד נוח לי שיש אותו לתאומים עם הילדים ובכלל. במיוחד מאז שלסוכר שלי יש סכרת, מאוד נוח ומתאים לי שהיא יכולה להתקשר לשאול אותי שאלות על הזרקה, ובכלל לשתף אותי בכל מני. יחד עם זאת אני מבינה את מי שמוותר על זה. הייתי מפחיתה שימוש אך לא מוותרת לגמרי. ואיך הסתדרנו פעם? שאלה טובה. ההורים שלנו למשל ישבו בבית דאוגים אם אחרנו בלילה והיום הם יכולים להתקשר ואנחנו יכולים להתקשר לברר.... בהחלט נוח.

על אף שאת מתפרצת בדלת פתוחה ...

אני חושש שהזמינות התמידית שלנו עבורם מעכבת ופוגעת בהתפתחות האחריות האישית של הילדים

ולדעתי האישית....

אין ספק שהזמינות הזאת פוגעת ביכולתם של הילדים להתמודד עם בעיות שכן המפלט המיידי הוא להתקשר להורים

mykal

New member
לאורך השרשור נראה לי

שהנושאים או חוזרים או בעצם נושאים אופי מתנצל, (אפילו למה שאני עצמי כתבתי) כי אתה התיחסת בתחילת הדברים כאילו הנייד, לא ראוי לשימוש--ועכשיו בפוסט אליו אני מגיבה, זה פוגע בהתפתחות האישית של הילדים. וא רוצה לומר כך. 1) אין חפץ או מכשיר שאין בו מעלות וחסרונות ולכן עלינו לעשות בכל מכשיר שימוש מושכל--אחרת פספסנו. 2)שום דבר לא ניתן להשואה של מה היה פעם. החיים זורמים קדימה לא אחורה, רגעי ההיזכרות והלמידה מהם, לא משנים את ההווה אלא מלמדים לעשות יותר נכון גם אם באמצעים שונים. 3)אם מה שמציק לך זו ההתמכרות עצמה--אזי התמכרות פועלת בהרבה תחומי חיים. צורת אכילה, שתית אלכוהול עישון ועוד, יש טיפולים למניעת התמכרות, לא שמעתי עדיין על טיפול להתמכרות לנייד.

ראשית אני מתלבט ומקשיב ...

לדעות אחרים. הרשומה שלי איננה נחרצת מלכתחילה וציינתי מפורשות שאני לא אוותר על הסלולרי שלי אבל יש לו גם חסרונות כפי שציינת כמו לכל דבר בחיים שנית כל טיפול בבעיה מתחיל בהכרה בבעיה לדוגמא בשנות ה-60 לא ראו בעישון בעיה גם הפרזה בשימוש בסלולר היא בעיה (ואני שומע מאנשים על נערים עם חשבונות חודשיים של 500 ש"ח ויותר

למעלה