משרד התקשורת מתריע, זהירות - התמכרות

נומלה

New member
אני רק שאלה

ממתי למשרד התקשורת יש כלים לבדוק נושא כמו התמכרות? ולהזכירך בעבר הלא רחוק גם הסתדרנו בלי בלוגים, בלי מחשבים, בלי הרבה דברים. אין עוררין על כך שההכנסה לנפש יותר גבוהה, שתוחלת החיים יותר גבוהה, שרמת החיים יותר גבוהה. ההתרפקות על העבר עם כל היופי שבה נובעת מראיה מאוד סלקטיבית של העבר ומזכרונות מאוד סלקטיבים של העבר. לנושא הסלולארי, יש בו בהחלט דברים שהם מאוד שונים בשביל משתמשים רעננים ממה שאנחנו הורגלנו. אבל לנו היו דברים שונים מאשר לדור שגדל לפנינו וקצת להזכירך שכל פעם המבוגרים יותר צועקים שהולך ופוחת הדור, האידאלי ם לא מה שהיו, ועוד. זה יותר בעיה שלנו המבוגרים שאנחנו מחמת גילנו מסתגלים פחות לשינויים. לא צריך להפיל את זה על כתפי אחרים.

הבעיה העיקרית היא...

ערכים וכלים ערכים לפעול על פיהם כלים להתמודד עם החיים את שי אלו אנו המבוגרים צריכים להנחיל לדור הבא. לצערי אנו לא נוחלים הצלחה מרובה אין ספק שהטכנולוגיה החדישה כמו גם התפתחות המדע והרפואה תורמת רבות לאיכות חיינו אך תמיד עליה וקוץ בה ועלינו לדעת להזהר מהקוץ הן מיתרונות העתיד והן מחסרונות העבר

נומלה

New member
כשהייתי בכיתה ז

היתה לי מחברת ציטוטים. אז הנה ציטוט בשבילך מהזיכרון (ויסלח לי בעל הזכויות) בכל קילומטר בכל עידן הזקנים במוח מנוון מראים לילדים את הדרך במחווה של בטון מזויין אנחנו מנחילים ערכים כמו שהנחילו לנו. חלק קולטים אותם וחלק לא (בדיוק כמו בזמננו) אנחנו מנחילים כלים כנ"ל. וגם כאן בדיוק כמו בזמננו חלק קולטים אותם וחלק לא. ואנחנו מצליחים עם חלק (בדיוק כמו הורינו). ובדיוק כמו הורינו עלינו להזהר מהחסרונות. והנה נתן אלתרמן (מדור אחר בכלל....)במיוחד בשבילך : "אל תרכיבו משקפיים לא קודרות ולא שמחות הסתכלו נא בעיניים בעיניים פקוחות "

noa_f

New member
ראשית "אליה וקוץ בה"

שנית, הבעיה היחידה בטכנולוגיה היא האנשים שפוחדים ממנה. אין קשר בין טכנולוגיה לערכים, אולי חוץ מהערך של יכולת המצאה וחשיבה מקורית.

אירישה

New member
../images/Emo163.gif אוי ההתפתחות הטכנולטגית!

לפני 15-16 שנים גרנו בבית של סבתא ז"ל של בעלי בטבריה. כל זוג צעיר כמעט במשפחה שלו עבר תקופה בדירה הזאת. אז היא עוד הייתה בחיים ופעילה יחסית, והתגוררה בבית אבות ממש מעבר לכביש, ונהגה לבקר את הדיירים בבית, במיוחד אם היו שם נינים. יום אחד נאלצנו לנסוע לחיפה בלי הודעה מוקדמת, ומכוון שציפיתי לשיחת טלפון חשובה (אופס! לא לכולם היו אז ניידים!), עשיתי "עקוב אחרי" למס' של אמא שלי בחיפה. כמעט 4 שעות ברצף היא התקשרה אלינו מטלפון ציבורי - והגיעה לבית של אמא שלי כמובן - ולא האמינה שאנחנו לא בבית אלה בחיפה, נורא נעלבה כי חשבה שאנחנו פשוט לא מכניסים אותה לבית! הדודים של בעלי היו צריכים "להדגים" לה אחר כך איך עושים את ה"עקוב אחרי" כדי שתסלח לנו

למרות ההצדעה שלך למעלה -אני מוותרת עליה

כי ההחלטה שלי לא לעשות שימוש בסלולרי נבעה מהבחירה שלי שאנשים לא יהיו איתי בקשר בכל עת. לא בחרתי באור העששית והכביסה בנהר. אני מאד אוהבת את הטכנולוגיה כשהיא משרתת אותי נכון, וכאשר היא לא----אז אין לי בעיה לצמצם/להפסיק את השימוש בה. לא צריך להפוך כל דבר לאידאולוגיה. נ.ב. אין שום קשר לדעתי בין ערכים,חנוך וטלפון סלולארי.

noa_f

New member
הסתדרנו?

אחותי שכבה שעות לבד בבית החולים עד שאני חזרתי מהצבא וקיבלתי הודעה שהיא מאושפזת בעקבות תאונה (ההורים בדיוק נסעו לחו"ל) לי אין בעיה עם הפלאפון: אין לי חשבון שיחות מאוד גדול, אין לי מנדנדים, אין לי שום בעיה לא לענות לו כשאני עסוקה במשהו אחר, לא מקבלת אלפי סמסים. והוא כן משמש אותי, הפלאפון הוא המחשב שלי מחוץ לבית: יש עליו את היומן שלי, את כל אנשי הקשר, מוסיקה, אפשרות למייל ואפילו משחקים כשהילד צריך לשבת לחכות איתי באיזה תור...

אירישה

New member
יש לי נייד כבר 11 שנה אני חושכת

ואני לא מתכוונת לוותר עליו בעתיד הנראה לעין. הילדים מקבלים נייד משלהם ברגע כשמתחילים לחזור לבד מבית הספר. תמיד יש את הלוגיסטיקה מי מחזיר את הצעיר, מה קורה עם המתבגרות כשהן יוצאות לבילוי וכו'. לא מוכנה לוותר על זה. למטופלים שלי יש את המספר, וכולם יודעים שמתקשרים אלי בשעות העבודה, ויודעים שאם אני לא עונה גם בשעות האלה, אז יש סיבה, ואני אזור עליהם. בשעות אחרות, אם יש משהו דחוף, מסמסים. בדך כלל אני לא מנהלת שיחות חולין בנייד, אלא אם כן המשמרות שלי ושל אמא שלי מתנגשות, ואז אנחנו יכולות לדבר רק בדרך ל/מעבודה (ואנחנו חייהות לדבר לפחות פעם ביום
). למה שאני אוותר על משהו שמקל לי על החיים, והרבה פעמים גם שומר לי על השפיות? וכפי שאמרו פה כבר, כמו שלא נוותר על מקרר, קו טלפון בבית, מכונת כביסה או מדיח, או אפילו על מיקסר. פעם הקציפו ביצים ידנית, לא? אז....... שלום, אני אירישה, ואני מכורה למיקסר, בלנדר, מטחנת בשר, קוצץ ירקות, מייבש כביסה (וגם המכונת הכביסה כמובן) וטיטולים חד פעמיים! אה, וגם ליס מקס! אפשר לעצור בשיא המתח וללכת לעשות פיפי! (ואפילו לעזור לילד בשיעורי בית או להכין לו ארוחת ערב!)

מחשבות

New member
צודקת. ההיטפלות לנייד היא סתם למכשיר שמקל

עלינו את החיים בצורה שלא הכרנו בעבר.

אירישה

New member
רגע, אני חייבת לשאול......

אתה באמת מסכים איתי?????
או שזו הציניות התמידית שלך, שכבר הספקתי להתרגל אליה?????

ButtercupA

New member
והיום הסתבר לי שוב שהצעיר כבר חייב נייד

היום היה קטע מרגיז שהיה נמנע בשניה אם היה לו נייד עליו. (מגיע לבד עצמאי, וחיכה לי סתם בחוץ המון זמן, למטה, כי חשב שלא הגעתי, ואני מחכה ודואגת בבית). אוףףףף

ButtercupA

New member
הוא הגיע וצלצל

כנראה הייתי במעלית בדרך למעלה. סיכמתי איתו שבפעם הבאה יחכה 5 דק' ויצלצל שוב, כך בטוח אני נכנסת הביתה.

פלגיה

New member
לבן שלי היה

כי הוא לומד בפנימיה. אחרי שהוא הרס שני מכשירים, אמרתי שאני כבר לא עומדת במחיר. מה יהיה בשנה הבאה? אני לא יודעת. אולי בכל זאת נקנה עוד מכשיר.

למעלה