משרד הדתות שפורק

כיצד התחלקו ה-700 מיליון, בדיוק?

האמנם ח"כלל הציבור"? האם ישנה חפיפה בין ההצהרות הדקרלטיביות לעובדות עצמם. אני אשמח , אם אקבל תשובה מהוקצעת בהתאם לעובדות בדוקות -כפי שידידנו איתי פורמן טורח להדגיש.

זה כבר הרבה יותר קשה לבדוק

הבעיה עם מה שהם עשו, מחוסר כשרון מוחלט אם אתה שואל אותי, שהם לקחו את זה מהאוויר, מבלי לדאוג למקורות התקציב. אין שום ספק שאף אחד לא היה פוצה את פיו אם הכסף היה מגיע מסעיף "כוללים" ועובר לסעיף "השכלה גבוהה". מעבר לזה, אני מניח שיש רשימה של "לאן הועבר הכסף", אבל שוב, מדובר בביצוע תיאורתי ולא בביצוע בפועל, חוץ מזה אי אפשר לדעת אם האוצר, כמו שהוא עושה בדר"כ, לא קיצוץ, מראש בכל מיני סעיפים שהוא ידע ששינוי תקפוץ על הרגלים ולמעשה הכסף היה מוחזר בכל מקרה. בעקרון אם אני לא טועה רוב הכסף הועבר לאוניברסיטאות. לצערי מסמכי התקציב זמנית לא זמינים ע"מ שאני אשווה את תקציב 2004 ל 2005. יש איזה הודעה: "תקלה, המערכת מבצעת עדכונים"

על זה יש תשובה טובה עכשיו ../images/Emo13.gif

מאחר וכאמור הקיצוץ הנ"ל הועמק בשנים הבאות, הרי שינוי בסה"כ לקחה את אותם 700 מיליון שקלים שפעם הועברו לכוללים, שינתה יעודם והעבירה אותם לאוניברסיטאות, כלומר שינתה את סידרי העדיפויות בתקציב. פחות כסף לישיבות יותר כסף לאוניברסיטאות. בנימה רצינית יותר, אני כאמור, מתנגד בנחרצות לליקחת 700 מיליון השקלים ומחכה שאותם שניים שביצעו זאת, תוך עקיפת המרכז (כי פחדו שזה לא יעבור), ילכו קדימה.

יש כאן איזו אמונה מיסטית שכסף../images/Emo5.gif

המועבר לאוניברסיטאות הוא בהכרח כסף "פרוגרסיבי". מעבר לעובדה שרוב האוניברסיטאות בישראל הצטיינו בניהול כושל במשך שנים. ע"ע למשל אונ' ת"א וגרעונותיה- אני רוצה להעלות טענה- כסף למחלקות מסוימות למשל "רוח והחברה " לא רק שאינם מחזירות את עצמן אלא הן מייצרות מעל סף מסוים אינפלציה של הכשרה מיותרת. יתר על כן -מרבית מחלקות מדעי הרוח והחברה בישראל נשלטות ע"י השמאל הקיצוני. דוגמאות ספורדיות : ראש החוג לחינוך באוניברסיטת בן -גוריון שמומן מכיסנו פרופ' לב גרינברג פירסם לפני שנתיים מאמר בבלגיה ובאיטליה בו הוא קורא לאירופים להתערב באופן אקטיבי במערכה נגד ישראל מכיוון שהיא "מבצעת רצח עם בפלסטינים" (אגב לב גרינברג היה יועצו של מיודענו עמיר פרץ). והרשימה ארוכה ומפוארת של מרצים וראשי חוגים , באוניברסיטאות (בעיקר במש"ח) שמומנים מכיסנו -אר משתייכים לשמאל האנטי-קיצוני.

אני לא מתווכח איתך על זה

אם כי, אני מניח שאתה מסכים כי הקצאה לכוללים היא ההקצאה הגרועה ביותר האפשרית, כך שלהעביר את המשאבים שבעבר הופנו לכוללים לכל מקום אחר, כמעט, זה עדיף.

לא מסכים. זו אמירה פשטנית .

העברת כספים לגורמים התומכים הבכחדת המדינה היהודית גרועה מהעברת כספים לכוללים. בשניהם מדובר אמנם על מיעוט בטל של אנשים מבחינה נומינלית, אבל הראשונים מסוכנים עשרות מונים לעצם קיומנו -ע"י שמימוש במינוף הכח שבו הם אוחזים לתפעל את הפרופגנדה של האנטישמיות החדשה (עירעור על זכותה של מדינה היודית להתקיים). ברמת המשנה -יש פה שאלה גדולה האם העברת כספים לטובת מימון לימודים במד"ח היא פרוגרסיבית לחברה הישראלית או בדיוק להיפך. יש יגידו שהיא מממנת במידה זהה לימוד מיסטיקני -אנטי ישראלי. הטענה שבוחר שינוי ממוצע בגלל סלידתו מחרדים יבחר בכל אפשרות מלבד העברת כספים לחרדים -בהחלט נחה על בסיס איתן. זה לא אומר בהכרח שהטענה הזו נשענת על מניע רציונלי.

החרדים מסוכנים למדינה באותה המידה

הפלסטינאים אזרחי ישראל וכל אוהביהם מהשמאל הפוסט ציוני מסכנים את מהותה היהודית (והדמוקרטית, לאחר מכן) של המדינה ואילו החרדים מסכנים את מהותה הדמוקרטית של המדינה. בסופו של דבר שניהם עלולים להביא אותנו למצב של אירן. לגוף העניין, נגדיר את זה ככה, אני אעדיף שהכסף יתרם לנפגעי הצונאמי באסיה מאשר יחולק לחרדים. ההשפעה של חלוקה לחרדים חורגת מהנזק הכלכלי הישיר אלא מאפשרת להם לא לעבוד ובכך נגרם נזק הגדול פי כמה מהעלות הכלכלית המיידית כתוצאה מהעברת הכספים הנ"ל. קיצוץ התקציבים העודפים הנ"ל + ביטול קצבאות הילדים אמור להביא, בסופו של דבר, לירידה, לפחות מסוימת, בילודה הפראית שלהם.

פה המשגה שלך לטעמי. אם היית

מעביר את הכספים לטובת התניית שילוב של החרדים והוצאתם היחסית מהגטאות -זה כבר היה נשמע רציונלי יותר. אם תצליח בכך אפילו חלקית, תוכל לתעל היטב את הילודה שלהם בטווח הרחוק בדיוק למטרות הציוניות המבוהקות . לידיעה- רוב גדול של מצביעי ש"ס הם אנשים עובדים בכלל. רוב גדול של הנשים האשכנזיות והמזרחיות במגזר החרדי הן נשים עובדות. רק מיעוט קטן לומדים בכוללים והוא קרוב לדעתי למספר הפוסט והאנטי ציוניים שניזקם חמור פי כמה למדינה -שאת ערכו הסגולי ניתן להבין רק במבט על הנעשה בחו"ל.

אנדרי ז

New member
וטכנית, איך בדיוק תעשה את זה?

אתה רואה כמה קשה לכפות עליהם אפילו דברים בסיסיים כמו תוכנית הליבה של מערכת החינוך.

אנדריי ידידי בתור ליברל חובב

הטרמינולוגיה בא אתה עושה שימשו בנקל מזכירה לי יותר חינוך של החבר עמיר פרץ. אבל אולי זה רק אני. למה צריך "לכפות" עליהם? פה זה לא גולאג. הם חלק מבני עמנו היהודי. ההתניה קשורה למשל להשתתפותם בשירות לאומי , כמו גם תחילה של יציאה לעבודה תוך הורדה הדרגתית של התמיכה הממשלתית לרמה שבא ממומן סטודנט בחוגים מיסטיקנים בחלק מהחוגים המיסטקנים למדעי החברה. השלתבותם של החרדים בתוך העשייה הציונית לאומית היא נדבך חשוב מאוד בכלל לחברה הישראלית , ובמערכה הדמגורפית הכוללת שישראל מצוייה בא. אותה מערכה שפורמן, רמת השרון ושאולי מתריעים על בעירתה שוב ושוב.

אנדרי ז

New member
בחירה לא מוצלחת של מילה

הייתי צריך להשתמש במילה "לאכוף", שזאת זכות וחובה של מדינה לגבי חוקיה. לא ייתכן שמגזר כלשהו יקבל את כל הזכויות (ועוד הרבה יותר ממה שבאמת מגיע לו) אך יהיה פטור מחובות, ובהן החובה להעניק חינוך ראוי לילדיו.

החתירה לקראת יצירת מערכת חינוך

אחידה אך מגוונת מספיק צריכה להתבצע בהדרגה ולא באכיפה כאילו מדובר בעבריינים. אגב, הדברים אינם תקפים רק לגביהם. עמודי הטווח עליהם עומדת מדינת ישראל ראשית היותה מדינה יהודית במובנה הלאומי והתרבותי -והלאומי כולל המסורת הנשענת המקורות היא חלק נכבד מאותה ליבה שצריכה להכיל את כל המגזרים- מעבר לאלה שבנוסף אליו ילמדו החובות האזרחיות במדינה. לגבי לימודים גבוהים: זו כבר בחירה שלהם לימודים בכולל אינם מיסטיקנים יותר מרוב לימודי מדעי החברה באקדמיות בישראל של שנת 2000. זה כמובן לא יכול לפתור אותם מהצורך לבצע שירות לאומי ולצאת לעבודה כמו כולם.

yosep nanon

New member
על אותו עקרון אפשר לפרק את כול ...

המשרדים. האם במשרדים אחרים אין מינויים פולטים ?? האם אי אפשר לקצץ ולחתוך במשרדים אחרים ולחסוך יותר מ חצי מליארד ? לדעתי זו רדיפה עוורת בכול מה שקשור לדת!!

שאלה קטנה אך מחייבת תשובה

מי משלם לאותם מובטלים שפוטרו בעיקבות הפרוק? ואם בתי הדין עברו לידי משרד המשפטים מדוע נותנים עדיין לדיינים שם לעשות ככול העולה על רוחם כולל לעשות רק חמש אחוז בקושי מעבודתם ולהתפרפר רוצה תשובה.

שאלה קטנה אך מחייבת תשובה

מי משלם לאותם מובטלים שפוטרו בעיקבות הפרוק? ואם בתי הדין עברו לידי משרד המשפטים מדוע נותנים עדיין לדיינים שם לעשות ככול העולה על רוחם כולל לעשות רק חמש אחוז בקושי מעבודתם ולהתפרפר רוצה תשובה.

FuxPavel

New member
תשובה

אותם מובטלים יכולים למצוא עבודה חדשה, כמובן שמשלמים להם פיצויים וכו לפי החוק. את השאלה השנייה תפי בבקשה לשרת המשפטים, היא זאת שאחראית על העניין.

ביננו ישנם משרדים מושחתים פי כמה

ושרים שהשררה וחוסר היושר דבק בהם הדובררים ע"י ג'נטלמן מבולבל. ההטפלות המוטפת לדתיים היא משהו לא ברור. מדוע למשל -אין הקפדה יתרה מצד אנשי שינוי על העברת כספים ציבוריים לגורמים אנטי-ציונים?

למעלה