טוב, נמאס לי. להלן ניתוח מפורט
אז ככה, ראשית היה מסובך מאוד לאתר את כל הסעיפים השונים ולדעתי יש מספר פיספוסים, אך נתחיל אם מה ש"בטוח" (גם זה לא לגמרי בטוח, אני מניח שלא בוצעו שינויים תוך סעיפים שאני לא מודע להם). בכל מקרה, בסבירות גבוהה היו השינויים הבאים: (השוואה בין תקציב (בפועל) של 2003 ו 2004): תמיכה בכוללים: ירידה של 95 מיליון מסכום של 402 לסכום של 307. תמיכה בישיבות גבוהות: ירידה של 62 מיליון מסכום של 222 ל 160. הבטחת אכנסה אברכים: ירידה של 36 מיליון מסכום של 140 ל 114. תמיכה מוסדות תורה: ירידה של 79 מיליון מסכום של 96 ל 17. שירותי דת: עליה של 11 מיליון מסכום של 244 ל 255. בתי דין רבניים: ירידה של 4 מיליון מסכום של 116 ל 112. רבנות ראשית: ללא שינוי מסכום של 16 ל 16. סה"כ סיכום חלקי: חיסכון של 265 מיליון ש"ח מסכום של 1,236. עכשיו מגיע החלק היותר בעייתי, נתחיל עם מה שיש לי השארות אך אין באפשרותי לבדוק זאת: ישיבות הסדר וקד"ץ: במשרד הדתות עמד על 38. אין גישה לתקציב הבטחון ואין לי אפשרות לאתר את התקציב הצולב, אם קיים. מאחר ורוב הסעיפים המכריע הצלחתי למצוא תקציב צולב, אני מניח שהוא קיים ובתוך משרד הבטחון. אני אניח שמאחר והמפד"ל ישבו בממשלה, הסיכוי לפגיעה שם הוא אפס ועל כן אין חיסכון בסעיף זה. סעיף נוסף שלא הצלחתי לאתר זה "אולפנות וחטיבות" שעמד על 57. ניסיתי לאתר את התקציב הזה במשרד החינוך אך נכשלתי בכך. יש סיכוי יותר מסביר שהתקציב הזה נכנס לתקציב הרגיל של בתי הספר, מצד שני יתכן והתקציב הנ"ל בוטל. גם כאן אני נוטה לקבל את הגישה שהתקציב הספציפי הזה לא בוטל. סעיף נוסף שלא הצלחתי לאתר הוא "מקומות קדושים" שעמד על 72, שזה כלל תקצוב בתי כנסת, בתי קברות וכו. אני נוטה לקבל את הסברה שתקצוב בתי אלמין, בתי דת לא יהודים ומקוואות וערובין לא בוטלו, יתכן שהיה קיצוץ מסוים במקוואות ועירובין (נניח 50%). התוצאה היא שבנתיים הנחתי ש 20 לא בוטלו. ההפרש בעיקר מוסבר ע"י ועדה בין משרדית להקמת מבני דת שעלתה 46. סוף סיפור, אני מניח שהיסכון שהושג הוא 50, אבל זה בעירבון מוגבל מאוד. איכשהו יש לי הרגשה שאותה ועדה מסתורית הצליחה להידחף לאיזה תת סעיף אך בהחלט יתכן שבוטלה. סעיף חדש (בתקציב 2004) התגלה במשרד הפנים, 38 מיליון שעברו לתפעול שירותי דת לא יהודים. מתוכם 8 איתרתי במשרד הדתות ועל כן יש כאן "הפסד" של 30, בפועל אני מניח שזה נכלל בתוך איזה סעיף שהורדתי. סעיף שלדעתי בוטל זה "פעולה כללי" בסכום של 39. (נוריד מיליון לעלות של סגן השר ועוזריו), סה"כ 38. סיכום החלק הזה: מתוך 168 מיליון שלא הצלחתי בבירור לאתר להיכן עברו (או בוטלו) אני מניח שבכל זאת נחסכו כ 60. מאחר ויתכן והאולפנות חטפו קיצוץ אפשר להעלות את הסכום לכיוון 68 מיליון. סיכום ביניים: חיסכון של 335 מיליון ש"ח מתוך 1404 סה"כ תקציב משרד הדתות בשנת 2003 1469. הפספוס מוסבר בעיגול, טיפוס הוואי דתי בסכום של 20 מיליון וכל מיני תתי סעיפים קטנים. בסה"כ אני אוסיף 30 נוספים לקיצוץ. והגענו לקיצוץ עגול של 365 מיליון. עכשיו, נשארה רק נקודה אחת שזה הקיצוץ הממוצע בתקציב המדינה. מאחר ותקציב 2004 היה קטן בכ 6% מתקציב 2003, צריך להתחשב בכך ולבצע "הפחתה אוטומטית" של 6% מהתקציב המקורי של 2003. כלומר צריך "למחוק" 85 מיליון מהקיצוץ והגענו לסכום סופי של 280 מיליון ש"ח. סיכומו של דבר, בסעיפים "הבטוחים" ולאחר התחשבות בקיצוץ של 6% בתקציב, הגענו לחיסכון של 190 מיליון. בשער הסעיפים אני מניח שהקיצוץ האמיתי הוא מעל 50 מיליון ופחות מ 150 מיליון. סה"כ הקיצוץ בפועל זז בין הסכומים 240 ל 340 מיליון ש"ח. הישג טוב. כמובן, מעניין כמה מהתקציב הנ"ל הוא מיותר, למרות הקיצוץ. אבל זה כבר ניתוח לזמן אחר. המקור הוא כמובן ספרי התקציב של 2003 ו 2004. נ.ב אולי מישהו צריך לשלוח את הניתוח הנ"ל לח"כ בריזון ולבקש את תגובתו. יתכן בהחלט שטעיתי (יש מקום לטעויות, כמו למשל ההנחה שסעיף מסוים הוחדר לתקציב הבטחון, למשל) אך ככל הנראה ח"כ בריזון הוא שטועה. אין שום סיבה להפריז בדיווח על הקיצוץ. גם קיצוץ של כ 300 מיליון שהוא קיצוץ של 20% (בבסיס התקציב, כלומר באופן קבוע) זה הישג מרשים. נ.ב.2 (לאיתן גנור) הבנת איך אמורה להינתן ולהיראות תשובה רצינית?