משרדים גדולים

incognito20

New member
משרדים גדולים

מה לדעתכם הטווח הציונים שבנאדם מאוניברסיטה תל אביב או בר אילן צריך לקבל בשגיל להגיע לראיןם במשרדים גדולים כמו גולדפרב, לוי, ערן, מאירי, צפריר או הרצוג פוקס נאמן לדוגמה...האם מקבלים רק עם ממוצע מעל 88?

B L I M P

New member
אני חושבת שבגלל יריד ההשמה

נפתחות יותר אפשרויות להרשים על אף הממוצע. ושימי לב שגולדפרב התמזג עם זליגמן והם עכשיו המשרד הגדול בארץ.

incognito20

New member
אוקי אבל בכל זאת

מה הממוצע הדרוש? כל אחד אומר לי משהו אחר אז זה קצת מבלבל...

tautau2

New member
אני יכולה להעיד

רק על אוניברסיטת תל אביב שראיונות במשרדים האלו כמעט כל מי שרוצה מקבל. כלומר מהבחינה של לקבל ראיון, אלא אם כן משהו חריג קרה אין שום סיבה לא להצליח לקבל ראיונות במשרדים הגדולים (אני לא מדברת על אנשים עם ממוצע 65 אלא נגיד על 75 ומעלה). מכאן ככל שהממוצע עולה כך סיכויי הקבלה עולים (יש חריגים לכלל הזה שקשורים לכמה עשירים קורות החיים שלך וכמה אתה קריזמטי ואהוב בראיון, אבל בעקרון זה בגדול כלל האצבע). מההתרשמות שלי 85 צפונה כבר כמעט מבטיח קבלה ללפחות אחד מהמשרדים הגדולים. שוב , ברור שלא מדובר בכלל ברזל אבל בגדול זו המגמה לפי מה שאני ראיתי על השנה שלי

tautau2

New member
פעם חשבתי שמדובר בבערך שליש

הערכה גסה מאד: בערך לשליש מהתלמידים במחזור שלי היה ממוצע גבוהה מ85 בסוף שנה א'. אבל זה מאד לא מדויק, וזה משתנה ממחזור למחזור.

B L I M P

New member
שליש?

את בטוחה? בעקרון עקב הנרמול זה לא אמור לצאת ככה... אני מניחה שזו תחושה סובייקטיבית..

tautau2

New member
אמנם לא מדובר בתשובה מדויקת

אבל נראה לי שזה דיי קרוב למציאות. יש נרמול אבל בגלל שהנרמול הוא פר מועד (כלומר למועד א ומועד ב בנפרד) לא פעם יוצא שהממוצע הסופי של הקורסים הוא קצת יותר גבוהה מ81 (לפעמים הוא יכול להגיע עד אפילו סביבות ה84). כך שבסוף הממוצע הסופי של כלל התלמידים בכלל הקורסים בהחלט יכול להיות מעל טווךהתקנון (אצלנו לדוגמא הוא היה בסביבות ה82) , במקרה כזה נראה לי הגיוני שלבערך שליש יהיה ממוצע של מעל 85 - אבל ברור שאני לא יודעת באמת.

tautau2

New member
העניין

הוא שזה גורם שתלוי בעיקר באופן הפיזור ופחות בממוצע (אם כי גם בו).

sacrament

New member
מה שאת אומרת נכון על שנים מתקדמות יותר

בשנה א' זה איזור ה-25%+ כי יש פעמון מאוד אזכרי ששם את רוב הציונים על ממוצע 79, ואת השליש השלישי של הציונים בין 80 ל-84. ככל שהשנים מתקדמות אנשים משפרים מאוד את הציונים (בין היתר בגלל קורסים ללא תקנון, או שהפעמון בהם נראה אחרת לגמרי כי יש פחות אנשים בקורס) עד שבסוף שנה ד' כ-45% מהבוגרים מקבלים 85 ומעלה.

זאת פחות או יותר התפלגות

ואפשר לראות את זה פה: http://www.law.tau.ac.il/Heb/?CategoryID=217&ArticleID=427&Page=1

למעלה