משקפת

משקפת

האם משקפת 7x50 קצת גדולה מתאימה לצפר בן 10 עם שנה אחת בתחום וטיולי צפרות כל חודש? תודה רבה, דנדנצפרות10

insomni

New member
האם המשקפת קיימת כבר בבית או שבכוונתך לרכוש?

משקפת 7X50 - מה זה בעצם אומר? יכולת הגדלה האובייקט פי שבע מכושר הראייה הטבעי שלנו וקוטר עדשת העצמית (הגדולה הפונה כלפי חוץ) 50 מ"מ עכשיו לגבי נתוני צפרות - הגדלה של פי 7, נחשבת מעט נמוכה (אבל ממש במעט), רוב הצפרים יעדיפו משקפות בעלות הגדלות של X8 או X10 ההבדל הוא קטן, אבל עדיין זהו הבדל. עדשת 50 מ"מ נותנת שדה רחב וכניסת אור מצויינת אבל מצד שני יוצרת גם משקפת גדולה יחסית ומעט מסורבלת. לכן אם קיימת כבר משקפת כזו בבית, היא תספק אותך בהחלט, ותוכל לבחון בהמשך הדרך אם להחליפה באחרת ואם תראה שזו הדרך שבחרת ללכת בה, תוכל גם להתחיל לחסוך לכיוון משקפת איכותית יותר (אני שומע בר מצווה בהמשך?), לקנות משקפת אחרת כרגע יהיה קצת חבל, כי ככל שתתקדם בתחום, תראה משקפות שונות על אנשים סביבך ותוכל לבדוק מה הכיוון הנוח לך ביותר. אבל אם מדובר על לרכוש משקפת חדשה, אז אולי כדאי לבחון משקפת מתאימה יותר, משקפת 10X50 תהיה זהה בגודל ובמשקל למשקפת 7X50 מאותו הסוג, אך בעלת הגדלה טובה יותר משקפת 8X40, 10X40 , 8X32 ניתן למצוא במגוון מחירים ורובן יתאימו יותר הן מבחינת גודלן / משקלן והן מבחינת כושר ההגדלה שלהן. אם ניגשים לקנות משקפת חדשה, יש לזכור מוכרים בחנויות לרוב אינם צפרים ו/או מודעים כלל לאיכות התצפית ולכן רבים מהם ינסו למכור משקפות שנראות בעיניהם טובות יותר (במקרה הטוב, במקרה הרע הם ינסו למכור משקפות שהחנות רוצה להיפטר מהן), ואלו עלולות להיות לא מעשיות כלל כמו משקפות בעלות הגדלה גדולה מדי (X16, X20 ומעלה, אני אישית חושב שכבר X12 היא מוגזמת) שאינן יציבות ביד וגורמות למאמץ גדול של העין. או משקפות בעלות יחס עדשות לא הגיוני (נמכרת בארץ משקפת זוועתית בגודל 16X25, מתכון בטוח למשקפיים) ולכן לא כדאי להתפתות להצעות "מעניינות" בחנות, בלי להתייעץ כאן. שי (גילוי נאות, עבדתי כסגן מנהל סניף גדול של אחת מרשתות ציוד הטיולים הגדולות בארץ תקופה ארוכה בעברי, הסיבות למכירת משקפות פעמים רבות הן כי אחוז הרווח עליהן מצויין, ולא איכותן...)

תודה ועוד...

דבר ראשון, רק שנבהיר: אתה אומר שלא כדי לקנות עכשיו, אלה בשלב יותר מאוחר שאני אהיה בשלב יותר מתקדם. משקפת מהשלושה- 8X40, 10X40 , 8X32 תספק אותי בהחלט (אם אתה יכול להמליץ על אחת ספציפית, אשמח
. דבר שני, יש לי כבר את המשקפת הזו, ויש לי גם משקפת 8x20 אך היא ממש ממש קטנה. דבר שלישי, יש לי בר מצווה עוד 3 שנים, ואני רוצה טיול צפרות לבריטניה. תודה רבה שי, עדן

aetos

New member
10X40 זה הכי קלאסי לצפרות

כמעט כל הצפרים יסכימו על כך .

aetos

New member
יש חנות 'אטקס' באיזור התעשייה צומת רעננה צפון

ציוד יקר ומובחר . יש חנות 'קוסמוס' ברמת גן ברחוב הרא''ה ליד פינת ביאליק . אבל זו חנות המיועדת לציוד אסטרונומי . המשקפות לצפרות שיש שם אינן מהחברות הקלאסיות - ולא ממש עומדות במבחן לאורך זמן . בכל אופן - אם עכשיו יש אצלם פריטים של החברות המובילות - לאייקה ,זברובסקי ,מיינוקס ואפילו ניקון - כדאי לקנות . החברות הללו הן המובילות בתחום . יש גם חברה צרפתית וואנגארד vanguard גם באיכות טובה ,אם כי כנראה טיפה פחות מהנ''ל . חברים שמבינים בציוד הרבה יותר ממני יוכלו לספר לך בטח על עוד חנויות . (גם אני הייתי רוצה לדעת ,אגב..)

qwaega

New member
ואנגרד לא כדאי בכלל...הכי פשוט וכדאי--ניקון

מונארך

לאחר בדיקה קצרה...

סרקתי קצת באינטרנט וראיתי שממליצים על משקפת: Nikon Action 10X40CF. האם מתאימה לצפרות בכלל?בנוסף, אשמח אם עוד אנשים יכתבו את דעתם המקצועית
דנדנצפרות10

רעי רז

New member
משקפות ניקון

מה לקנות: אם כבר- אז את ה- action במידה 8X40 אפשר לקנות אפילו אצל פוטו הדר ב- 380 ש"ח, 110 שקל פחות מה- 10X40, ואישית אני מעדיף הגדלה X8 על X10. זו משקפת שאיננה עמידה במים והיא רחבה יותר. עדיין- בחירה טובה לצפר המתחיל במחיר סביר מאוד. אם אינני טועה יש כמה צפרים צעירים שמשתמשים במשקפת הזו (יורי?), וממה שאני זוכר משימוש חד-פעמי באחת כזו היא הייתה על הכיפאק. מצד שני- אם יש דוד שיכול להביא משקפת מאמריקה, אז ה- monarch 8x42 נמכרת שם בסביבות 280$, שהם בשער הדולר הנוכחי כמעט 1000 שקלים. בארץ נמכרת ב- 1600, שזה כמעט בסדר אבל עדין יקר. בין שתיהן בשלב זה- לך על הראשונה, ובהפרש הכסף תקנה מגדיר, כובע, תרמיל וצא לצפר. מה לא לקנות: בושנל, טאסקו (כמו הדפוקות של מרכז הצפרות במעגן מיכאל..), כל מיני משקפות צינוריות עם עצמיות של 20-25 מ"מ, משקפות זום, ובאופן כללי כל מה שנמכר בפחות מ- 400 ש"ח- רוב הסיכויים שזה לא שווה את הכסף.

תשובה קצרה

רעי שלום, דבר ראשון, יש לי בן דוד בן בסביבות ה-20-30 שנמצא בבוסטון כי הוא לומד ב-MTV והוא בא לביקור בארץ בסוף החודש, עוד 10 ימים נראה לי... אז אם אני קונה אני צריך שם של חנות בבוסטון. ודבר שני, יש לי את המגדיר מהוצאת לקסיקון מפה, "הציפורים"
, יש לי כובע
, תיק
ואני יוצא "לצפר"
... תודה, דנדנצפרות10

caspian gull

New member
למה 8X ולא 10X

כמה נקודות לשיקולך, אני ממליץ על משקפת 8X ופחות על 10X, לרוב ה'תמונה' שתתקבל תהיה נעימה ונוחה יותר לעין, עם משקפת 8X תהיה לך (תמורת הכסף שתשקיע) חויית צפיה טובה יותר. כדי לקבל אפקט דומה ממשקפת 10X תצטרך להשקיע הרבה מאוד כסף. נסה למצוא משקפת קלה. אחת שלא תגרום לך להתעייף במהלך תצפית ארוכה (אתה בכל מקרה תתעייף), וכזו שתיקח איתך גם אם אינך יוצא בהכרח לתצפית ציפורים (כהמלצה לצפר מתחיל תסתובב כמה שיותר עם המשקפת ולא רק ב'תצפיות'). תבדוק מה המרחק בין עינך (עניין של מבנה אבל גם של גיל), יש משקפות שלא יתאימו מסיבה זו.

סיכום הנתונים הזמניים...

דבר ראשון, אני רוצה להגיד תודה רבה לססי, לרעי רז , לשי אגמון, ל-aetos ול-qwaega שהשתתפו בשרשור עד כה. דבר שני, ארצה לסכם אתה הנתונים שהשגתי עד עכשיו...: בעניין ההגדלה- שי בעד שני ההגדלות, aetos ו-qwaega (אשמח אם תאמרו לי את שמכם האמיתי) בעד משקפת של 10X אך ססי ,רעי רז ויהונתן מירב בעד 8x. בעניין החברה- לאייקה ,זברובסקי ,מיינוקס או ניקון מיינריך. בעניין החנות- אטקס, פוטו הדר, האם גם "הדר ייבוא צרכי צילום" אם יש להם? וקוסמוס כאפשרות שנייה. עוד כמה שאלות: 1. יש לי עוד משקפת 8x20 קטנטונת 6 ס"מ בערך. האם היא מתאימה? 2. אם משקפת של 8x, אז 8x מה? 3. איזו משקפת תהיה יותר זולה בכללי? 4. והאם יש משקפת ספציפית טובה? אשמח אם אנשים ימשיכו ויתנו לי את דעתם המקצועית
אם למישהו יש תשובה ארוכה, בפורמט הפורום קצת לא נוח לי להודעות גדולות, אז המייל שלי: [email protected]. שוב, תודה רבה רבה למי שהשתתף לדיון עד כה
דנדנצפרות10 = עדן לפיד [email protected]

insomni

New member
עדן, כרגע יש לך משקפת מספקת

בעוד שלושה חודשים אתה משתתף בפסטיבל בחולה, לא? במקום תראה מבחר רב של משקפות ברמות מחיר ואיכות שונות, ותחכים מאד נחמד לשמוע המלצות מאנשים מנוסים כמו כל אחד מהאנשים שענו כאן, אבל צריך לזכור גם נתונים שונים - מתוך היכרות עם רוב האנשים, יהונתן וקווגה הם אנשים גבוהים וחסונים שבדרך כלל יסחבו עליהם גם ציוד נוסף, רעי ואני חסונים במידה דומה אך בעיקר לרוחב... ששי נוטה לסחוב איתו גם מצלמת וידאו "קלילה" בקיצור, לכל אחד יש את השיקולים שלו, משקל (של המשקפת ועצמי...), תקציב, נוחות (גודל כף היד משפיע על היכולת לפקס בקלות, מרחק בין העיניים כפי שכבר נכתב), ציוד נוסף (היום כשרובנו סוחבים גם מצלמה ועדשת תותח, טלסקופ, מלאי שוקולד לרגעי קושי וכו'). המלצות של כל אדם ואדם הן טובות מאד, אך קודם כל בעיקר לעצמו, משקפת טובה לא קונים כל יום, המלצה בתיאוריה בלבד איננה מספיקה. צא לצפות, בטוח תפגוש עוד צפרים (טוביה לדוגמא לא יכול לברוח הוא תקוע בעמדה בחום של עמק בית שאן
) תבקש בנימוס להסתכל במשקפת שלהם, תבדוק את הנוחות שלך ואז תחליט כשתגיע לשלב שאתה מתלבט בין דגמים מסוימים אז שווה לעשות סקר שוק, אם הגעת לשלב שאתה מתכוון לקנות משקפת איכותית - עדיף לרכוש בחו"ל, הפרש המחירים אדיר לעיתים יותר מפי שניים. ממה כן להתרחק? ממציאות זולות, רעי כתב כאן על בושנל וטסקו - שתי חברות שדי שלטו בשוק המשקפות הפשוטות בארץ בעבר, כיום חברה אחת בלעה את השנייה ושתיהן מייצרות בסין ובעצם זהות לעוד עשרות חברות שונות שנקראות גם "חברות מדבקה" - היצרן בסין מייצר את אותה משקפת בדיוק וכל חברה מדביקה את מדבקת הלוגו שלה... משקפת עדיף לקנות לפי דגם ולא לפי חנות! במילים פשוטות לא לקנות לפי מבצע בחנות מסוימת אלא לבחור משקפת שמתאימה לך ואז לחפש איפה לרכוש אותה (בארץ או בחו"ל) בין ההמלצות שניתנו לך כאן לא כל כך צוינו מחירים - כתבת צייס,לייקה,סווארובסקי באותה הנשימה עם ניקון מונארך ואחרות, אבל המחירים הם בטווח שבין 500 ש"ח ל 8000 ש"ח... שי

תודה

דבר ראשון, רוב הסיכויים שאשתתף בפסטיבל הצפרות בחולה בנובמבר, אז כנראה באמת אקנה שם, רעיון טוב... דבר שני, נראה לי שהפסטיבל בחולה זו באמת הזדמנות לבדוק משקפות ולראות. דבר אחרון, אני רוצה להגיד תודה רבה לששי, לרעי רז, לשי,ל-aetos, ול-qwaega שעזרו לי בנושא. תודה
ניפגש בפסטיבל, דנדנצפרות10

למעלה