משקפת /מזהה בנתב"ג

cohenlil

New member
משקפת /מזהה בנתב"ג

לום שבוע הבא יש לי מרכז הערכה לתפקיד משקפת / מזהה בנתב"ג ,רציתי לדעת האם מישהו היה במרכז הערכה הזה ? מה עושים שם ? האם התפקיד מעניין ?וכמה משלמים ? אני יעבוד דרך החברה האחים עובדיה.

איפה המרכז הערכה הזה? פרטים?.?

חברה שלי גם מסרה מועמדות לאחים עובדיה, היא סטודנטית והיא מאוד רוצה להתחיל באחים עובדיה... רק שמה יש תנאים שהיא יכולה ללמוד ולשלב את העבודה.. תבאי כמה פרטים יותר אם את יכולה?... תודה רבה

igalep132

New member
אחיעם עובדיה

המרכז הערכה זה סתם יום של 4-5 שעות, באים, יושבים בפמאל קבוצתי, כל אחד מספר על עצמו, מקבלי איזה משימה שאין לה פתרון (הם רוצים מי עומד על שלהם) קצת שיחה באנגלית וזהו, צריך להפגין בטחון עצמי (בצורה סבירה) לחייך הרבה ולמכור לבחורה שמאבחנת את מה שהיא רוצה לקנות (עבודה בטחונית עם אופי של שירות לקוחות...) הבעייה היא בחברה ובתנאים שלהם, זאת הסיבה שאני לא המשכתי הלאה. תקראו את החוזה עבודה שלהם ותבינו בעצמכם.... בהצלחה

במקום להשמיץ תפרט

אז קצת פרטים מדויקים יותר החברה הזאת פשוט מחתימה על התחייבות לעבוד דרכם למשך תקופה מסוימת כמעט כמו כל מקום עבודה נורמלי (גם ברשות מחתימים). נראה לי שניגשת למיונים ופשוט לא עברת ולכן החלטת ללכלך!!! (קצת מזכיר אדם אחר שלכלך פה בפורום). תן לאנשים לעשות החלטות לבד ואם כבר אתה נותן עצות אז שיהיו מפורטות ומדויקות. אין ספק שעדיף לעבוד ברשות אבל אם מישהו כבר לומד אז האופציה הזאת לא רעה בכלל (אנשים ברמה גבוהה,עבודה מענינת ודינמית,מפעל שידוכים ענק.........).

igalep132

New member
רק בגלל שבקשת לפרט

אז דבר ראשון כן עברתי את המבחני הערכה (לא צריך להיות גאון בשביל לעבור אותם...) דבר שני אני לא מלכלך, אלא אומר מה הולך שם, כל חברה נורמלית מחתימה על התחייבות חוקית, אך באחים עובדיה ההתחייבות היא לא חוקית (דיני עבודה, תבדקי מה הם אומרים ותשכילי קצת במקום להכפיש סתם אחרים) כמה דוגמאות מהחוזה שלהם: השכר הוא 20.6 לשעה (לא גבוה כמו שמבטיחים אך סביר), איחור של רבע שעה , קנס של 30 ש"ח !!!! ואני שואל, זה חוקי ? על רבע שעה איחור משלמים קמעט שעה וחצי של עבודה, וגם כל עניין הקורס, ברגע שמתחילים את המיונים, מתחייבים לחברה, ואם מפסיקים אותם באמצע אז משלמים קנס בין 300-800 ש"ח לא מקבלים ולו שכר מינימום על הקורס אלא "תמריץ" עבודה של 1400 ש"ח ולפי חישוב שעות קורס זה יוצא 12 שקל לשעה+/- במקדונלדס מרוויחים יותר !!! ועוד כל מני שטינצים אחרים... אני לא אומר לא ללכת למרכזי הערכה, בגדול זה נחמד, משחקי חברה לפיתוח ביטחון עצמי (לפחות לזה אין להם עדיין שום התחייבות :) ) אז אפשר ללכת, לעשות את המרכז ולהווכך לחוזה שיעבוד שלהם בהצלחה (ולפקידת שיכות, אני מקווה שזה היה מספיק מפורט בשבילך)

דבר אחד לא חוקי במה שאמרת

וזה נושא הקנס בזמן ימי ההערכה, אין להם שום דרך חוקית לגבות אותו והוא משמש להפחדה בלבד. הרבה דברים קיימים שלא הכי הוגנים בחברה הנ"ל, אך ניתן להשוות אותה לכל חברת כוח אדם הקיימת היום בשוק ואינה עובדת בשדה התעופה. התנאים בשדה התעופה טובים בהרבה יותר ממה שהולך היום בשוק. הסעות, משכורת ותלושי מזון מה שלא ניתנים בשום מקום אחר. את תנאי השכר שיש שם ספק אם תמצא בחברות שירות הלקוחות והמכירות הטלפוניות למיניהן.

igalep132

New member
בקשר לקנס

זה נכון שזה רק להפחדה, אבל עדיין זה קיים, ואת לדוגמא במהלך הקורס מחליטה שלא מתאים לך, את לא מקבל אגורה על הזמן שהיית שם אז זה בעצם הקנס שאת משלמת בצורה עקיפה, כי לפי החוק את צריכה לקבל שכר גם על תקופת הכשרה/התלמדות/קורס וכו'...

ברוב המקומות זה ככה

גם בחברות שירות לקוחות שונות בהן אתה עובר קורס של שבוע - שבועיים ובאחד מימי הקורס מחליט שהעבודה לא בשבילך אתה לא תקבל את השכר המגיע לך על ימי הקורס האלו. זהו דבר מאוד מקובל בשוק העבודה.

igalep132

New member
רגע אני לא מבין,

את מנסה להוכיח שאחים עובדיה הם בסדר ? אז גם בחברות שירות לקוחות שלא מש/למים משכורת זה לא חוקי וזה שנותנים תלושים על ארוחות באחים עובדיה... אז מה ? בתכלס כמה מקדונלדס אפשר לאכול ? (כן כן יש גם את הסנדוויצים והאוכל האיטלקי...) ובקשר לנסיעות, אז בעובדיה יש אסעות ובשער המקומות משלמים כל נסיעות (חוץ מזה באסעות של עובדיה זה רק במשמרות לילה ואחרי לילה, וכל שאר הזמן הגעה עצמית) ואם כבר אז משך הקורס זה שבועיים (12 יום) הם לא משלמים על הנסיעות בתקופה הזאת (זה 12 פעם ברכבת שעולה 30 ש"ח לכל כיוון (מהרצליה) חשבון פשוט זה 360 שקל על נסיעות, יש תמריץ של 1400 שקל, ואחרי הנסיעות נשאר לך 1040 שקל תשלום עבור הקורס, בחישוב שעות זה יוצא בערך 9.5 ש"ח לשעה !!!!) עכשיו תגידי לי אם זה תקין

זה חוקי לחלוטין.

לא נראה לך פייר? אף אחד לא מכריח אותך לעבוד שם. התנאים באחים עובדיה טובים בהרבה ממה שתמצא בחברות שירות הלקוחות השונות. העבודה הזו מעולה לסטודנטים והשכר שם ביחס לחברות אחרות גם כן גבוה יותר, ועל השעות שאין הסעות מחזירים לך בשכר. ואגב, יש חדר אוכל בטרמינל, האוכל שם סביר לחלוטין וגם שם אפשר לאכול.

igalep132

New member
איפה את עובדת ?

למה שאת לא תתחיל לעבוד שם ותעזבי את הרשות ? ובגלל שזה לא היה נראה לי פייר לא הלכתי לעבוד שם

כי ברשות אני מקבלת שכר גבוה יותר

ולא, לא לכל אדם העבודה ברשות מתאימה. יש אנשים שמעוניינים ללמוד תוך כדי עבודה ולא לחכות שנה ולכן העבודה שם מתאימה להם. במקום להתלונן על עבודה שאתה לא עובד בה לך תעשה משהו קצת יותר מועיל.

igalep132

New member
יופי יפת נפש

"כי ברשות מקבלים יותר"... אז תפסיקי להיות כזאת יפת נפש ולספר כמה אחים עובדיה טובים , אבל לא לעבוד שם כי לא מקבלים הרבה וכי יש להם תנאים על הפנים. ואני שלא כמוך לא מתלונן אלא מספר לאחרים מה באמת הולך שם, בעצם כשאני חושב על זה, מה אני בכלל מתווכח איתך את כל התקופה של עבודה בנתב"ג אוכלת מהקצפת של הרשות, את יודעת מה הולך בכלל בחברות קבלן ? לכי תשכילי קצת ואחרי זה נדון על כך

בניגוד אליך

אני מרוויחה את כספי בכבוד, התקבלתי לעבודה בזכות קישורי והגעתי לאן שהגעתי בחיים שלי בזכות מי שאני ועל כן אני לא מבזבזת את זמני ואת זמנם של אחרים בגיבובי שטויות על עבודה שבכלל לא התקבלתי אליה או שאיני עובדת בה. התנאים באחים עובדיה ללא ספק פחות טובים מהתנאים של עובדי רש"ת, אך בניגוד לחברות כוח אדם אחרות הקיימות בתחומים רבים בשוק וביניהם בתחום האבטחה התנאים באחים עובדיה מאוד טובים. לא הצגתי את עצמי ולא לשניה אחת כ"יפת נפש" כהגדרתך ולא טענתי כי התנאים באחים עובדיה טובים כשל הרשות או טובים מהתנאים בה. אני מציאה לך להשכיל בעצמך, ללמוד קצת דיני עבודה לפני שאתה זועק כי מה שהאחים עובדיה עושים אינו חוקי. עשה לעצמך ולחברי הפורום הזה טובה ומצא לעצמך בילוי אחר לשעות הפנאי כיוון שאתה לא מועיל כאן כלל מלבד להכפיש שם של עבודה שלא התנסת בה כלל.

*כישוריי

ואגב, מחיפוש קצר בפורום נראה כי ניסית להתקבל לכל עבודה אפשרית בנתבג, כנראה שאתה לא כזה מוכשר כמו שאתה מציג את עצמך...

igalep132

New member
באמת

נסיתי להתקבל רק ל2 מקומות בנתב"ג (ואם היית מחפשת יותר טוב היית רואה מה אחרים אמרו לי על חברות קבלן בנתב"ג)

מעניין

אני מצאתי הודעות על סורקים, יל"ה, אחים עובדיה וסלקטורים ברשות, אני חושבת שזה קצת יותר משתי עבודות.

igalep132

New member
וואלה

מעניין לי זכור רק עובדיה וסורקים... דרך אגב זה אחלה של דרך להעביר את הזמן וויכוח סרק הזה

קצת עובדות

ראשית כל עקב ויכוח שכבר היה פה בפורום תשלום תמריץ על זמן הכשרה הוא חוקי לחלוטיןועומד בדרישות החוק. הקורס הוא בן 10 ימים ולתשומת לב כולם עובדי הרשות מקבלים משהו כמו 1000 ש"ח עח קורס של חודש. לגבי הקנסות אם מישהו מאחר רשאים לקנוס אותו שכן החברה נקנסת בעצמה (דיני חוזים....). אם לא מתאים לך לעבוד שם זו בעיה שלך (למרות שאני עדיין מאמינה שפשוט גלגלו אותך מכל המדרגות) אבל אל תקלקל להרבה אנשים טובים שרוצים לשלב עבודה ולימודים כבר השנה. מה עדיף לעבוד באבטחה בשביל שכר מינימום/מלצרות או במקום עבודה מעניין עם תנאים סבירים? נכון ברשות משלמים יותר והמחיר שאנחנו שילמנו הוא חוסר האפשרות לשלב עבודה ולימודים ישר מההתחלה. לגבי הסעות גם לעובדי הרשות אין הסעות בשעות יום אז גם אותנו דופקים? אם יש כאן מישהו בפורום שעובד בחברה הנ"ל ויכול לשפוך קצת אור לגבי העבודה אנא עשה זאת כדי שאנשים קטנים כמו יגאל יבין שזה שלא קיבלו אותו לאף מקום בנתב"ג לא מעיד על הכלל אלא רק על הפרט. ואם כבר ביגאל עסקינן אז אנא החכם אותנו וספר לכולם מדוע לא התקבלת לרשות

למעלה