תשובות:
לפני הכל, ניראה שזה די מיותר שזה שזאת העדפה אישית שלי, שנובעת גם מאידיאולוגיה צרכנית מסויימת.
ברטון - חברה שמוציאה את הייצור שלה לסין ובנוסף, היא חייבת "להמציא" סטנדרטים משלה שלא מאפשרים התאמה קלה ונוחה של ציוד של מותגים אחרים. חברים טובים עם ניסיון גלישה הרבה יותר עשיר משלי טוענים גם שהמוצרים שלהם לא הכי איכותיים ונשברים בקלות. אין לי מושג לגבי זה, הפעם האחרונה שגלשתי על ברטון הייתה לפני כמה שנים, ובכמה שעות שהייתי עם הבורד הוא לא עשה בעיות.
מאידך, הביגוד של החברה - הוא בעיני הטוב ביותר שיש (כ-ל הביגוד של כ-ל החברות מיוצר במזרח, ככה שאין אפשרות בחירה, חוץ מתרומה לתאגיד כזה או אחר), ואני מבסוט ממנו רצח.
ככה שבמקרה של ברטון אני קצת היפוקריטי כי אני לא מתחבר לציוד גלישה שלהם אבל לאקססוריז דווקא כן.
ייצור אוסטרי - אין שום דבר רע בייצור אוסטרי. מדובר על ציוד איכותי למדי באיכות טובה שיחזיק מעמד כמה שנים. מבחינתי, זה כמו תרופה גנרית - אותה הגברת בשינוי אדרת. לא ראיתי שום פריצות דרך טכנולוגיות (חוץ מאשר על הנייר, כמובן. ideas by the dozen) בניגוד למשל לליב טק, שהיו בין הראשונים או לא ה-ראשונים להציג את המגנה-טרקשן ואת הרוקר בקשר הבננה שלהם ניראה לי בשלהי 2006 או משהו, הרבה הרבה לפני ששאר החברות העתיקו את הקונספט, קראו לו בשמות מוזרים אחרים וניסו כמו לבדל.
לכן, אני מעדיף להשקיע את כספי בחברת בוטיק, שנותנת לי מוצר איכותי יותר (שמיוצר מן הסתם בכמויות קטנות יותר) ושהכסף שלי הולך לפרנסת משפחות של עובדים בארה"ב ולא באיזה כפר בסין.
חברות שכדאי לבדוק (אם מחירים סופר תחרותיים, לעיתים זולים מהאוסטרים):
smokin' snowboards
loka
signal snowboards - שרוב הליין שלהם זה קרשים די גמישים מעולייייייייים לפארק ולבאטרים. נורא אהבתי אותם! (יכול להיות שהקולקציות האחרונות השתנו ליותר ורסטיליות)
הנה מאמר שעוסק בחברות שעדין בונות (חוץ מהנ"ל - שאותם יצא לי לנסות באופן אישי כמה וכמה פעמים) את הקרשים בארה"ב:
http://www.examiner.com/article/seven-companies-that-still-make-their-boards-the-u-s-a