משקפי סקי

תצטרך לשאול אותו

HelloweeN

New member
אם מדובר עלי,

אז אני מדריך ב-Arapahoe Basin בקולורדו, בעיקר בסופי שבוע.
אתה מוזמן.

(terrain שלא נופל מהאלפים בצרפת ואוסטריה, בצדק a-basin נחשב לאחד מעשרת האתרים המובילים בצפון אמריקה)

HelloweeN

New member
תשובות:

לפני הכל, ניראה שזה די מיותר שזה שזאת העדפה אישית שלי, שנובעת גם מאידיאולוגיה צרכנית מסויימת.
ברטון - חברה שמוציאה את הייצור שלה לסין ובנוסף, היא חייבת "להמציא" סטנדרטים משלה שלא מאפשרים התאמה קלה ונוחה של ציוד של מותגים אחרים. חברים טובים עם ניסיון גלישה הרבה יותר עשיר משלי טוענים גם שהמוצרים שלהם לא הכי איכותיים ונשברים בקלות. אין לי מושג לגבי זה, הפעם האחרונה שגלשתי על ברטון הייתה לפני כמה שנים, ובכמה שעות שהייתי עם הבורד הוא לא עשה בעיות.
מאידך, הביגוד של החברה - הוא בעיני הטוב ביותר שיש (כ-ל הביגוד של כ-ל החברות מיוצר במזרח, ככה שאין אפשרות בחירה, חוץ מתרומה לתאגיד כזה או אחר), ואני מבסוט ממנו רצח.
ככה שבמקרה של ברטון אני קצת היפוקריטי כי אני לא מתחבר לציוד גלישה שלהם אבל לאקססוריז דווקא כן.

ייצור אוסטרי - אין שום דבר רע בייצור אוסטרי. מדובר על ציוד איכותי למדי באיכות טובה שיחזיק מעמד כמה שנים. מבחינתי, זה כמו תרופה גנרית - אותה הגברת בשינוי אדרת. לא ראיתי שום פריצות דרך טכנולוגיות (חוץ מאשר על הנייר, כמובן. ideas by the dozen) בניגוד למשל לליב טק, שהיו בין הראשונים או לא ה-ראשונים להציג את המגנה-טרקשן ואת הרוקר בקשר הבננה שלהם ניראה לי בשלהי 2006 או משהו, הרבה הרבה לפני ששאר החברות העתיקו את הקונספט, קראו לו בשמות מוזרים אחרים וניסו כמו לבדל.
לכן, אני מעדיף להשקיע את כספי בחברת בוטיק, שנותנת לי מוצר איכותי יותר (שמיוצר מן הסתם בכמויות קטנות יותר) ושהכסף שלי הולך לפרנסת משפחות של עובדים בארה"ב ולא באיזה כפר בסין.

חברות שכדאי לבדוק (אם מחירים סופר תחרותיים, לעיתים זולים מהאוסטרים):
smokin' snowboards
loka
signal snowboards - שרוב הליין שלהם זה קרשים די גמישים מעולייייייייים לפארק ולבאטרים. נורא אהבתי אותם! (יכול להיות שהקולקציות האחרונות השתנו ליותר ורסטיליות)

הנה מאמר שעוסק בחברות שעדין בונות (חוץ מהנ"ל - שאותם יצא לי לנסות באופן אישי כמה וכמה פעמים) את הקרשים בארה"ב:
http://www.examiner.com/article/seven-companies-that-still-make-their-boards-the-u-s-a

elotan

Member
אתה נשמע לי ישראלי

למה אתה מעדיף משפחות בארה"ב על פני משפחות בסין? אתה הרי לא אמריקאי ולא סיני.

משהZ

New member
לעודד יצור מקומי למה לא?

ובכלל בארצות הברית הקטע הזה חזק
אנשים משתדלים לקנות מתוצרת מקומית, בגדול זה כסף שחוזר... (כלכלה)

אני מעדיפה בכל מקום תוצרת מקומית

הרבה בגלל ענייני אקולוגיה. מעדיפה שאת מה שאני קונה הסיעו כמה שפחות ולא הטיסו מהצד השני של כדור הארץ, תוך זיהום סביבתי אדיר.
שלא לדבר על תמיכה בכלכלה המקומית.

ובעיני אם אפשר לפגוע בכלכלה הסינית - מה טוב. המדינה הזו נוראית, היחס שלה לאזרחיה נוראי, היחס לבעלי החיים נוראי והיחס שלהם לעולם שלנו מחריד. אם היה אפשר להימנע מקנייה של כל מוצר סיני אז הייתי עושה את זה. לצערי בימינו בלתי אפשרי להימנע מכך באופן גורף אבל לעיתים זה ניתן, אפילו בדברים קטנים. אם האופציות שלי בקניית בורד הוא בורד שנבנה בסין לעומת בורד שנבנה במקום אחר אז אני אמנע מהבורד הסיני.

HelloweeN

New member
אני גר בארה"ב, עובד בחברה

אמירקאית, שיכולה בקלות לתת את התפקיד שלי לאיזה עבד בהודו או בפיליפינים בחמישית השכר - ועדין, הם מעדיפים אותי בגלל שאיכות העבודה היא עשרות מונים טובה יותר.
לא הייתי רוצה שיעבירו את את התפקיד שלי לחו"ל ואשאר מובטל (או סקי באם), נכון? לכן אני מעודד תוצרת מקומית אמריקאית, בדיוק כמו שאני אעדיף תוצרת ישראלית על פני תוצרת אחרת, גם אם היא תעלה יותר כסף, שכן ההורים שלי עובדים בארץ, ולא הייתי רוצה שיעבירו את החברה שאבא שלי למשל עובד בה למקום זול יותר והוא ישאר סוס זקן, בן 58, מובטל, שאף מעסיק לא ירצה להעסיק אותו.

עניי עירי לעולם יהיו קודמים לכל, וחבל שאנשים כמוך (רבים אחרים גם כן) מעדיפים את המוצר הסופי בלי להתענין בדרך מאיפה הוא, והכל בשביל לשלם 50 סנט פחות כדי לא להרגיש פראיירים.

HelloweeN

New member
אני גר בארה"ב, עובד בחברה

אמירקאית, שיכולה בקלות לתת את התפקיד שלי לאיזה עבד בהודו או בפיליפינים בחמישית השכר - ועדין, הם מעדיפים אותי בגלל שאיכות העבודה היא עשרות מונים טובה יותר.
לא הייתי רוצה שיעבירו את את התפקיד שלי לחו"ל ואשאר מובטל (או סקי באם), נכון? לכן אני מעודד תוצרת מקומית אמריקאית, בדיוק כמו שאני אעדיף תוצרת ישראלית על פני תוצרת אחרת, גם אם היא תעלה יותר כסף, שכן ההורים שלי עובדים בארץ, ולא הייתי רוצה שיעבירו את החברה שאבא שלי למשל עובד בה למקום זול יותר והוא ישאר סוס זקן, בן 58, מובטל, שאף מעסיק לא ירצה להעסיק אותו.

עניי עירי לעולם יהיו קודמים לכל, וחבל שאנשים כמוך (רבים אחרים גם כן) מעדיפים את המוצר הסופי בלי להתענין בדרך מאיפה הוא, והכל בשביל לשלם 50 סנט פחות כדי לא להרגיש פראיירים.

משהZ

New member
אשמח אם תוכל להמליץ על בורדים שלדעתך הם הטופ

אשמח אם תוכל להמליץ על בורדים ונעלים שלדעתך הם הטופ של הטופ

בוא נגיד שהלבוש שלנו כולו ברטון סדרה AK גוגלס M2 קסדה גם של ANON,
בכללי זאת הרמה שאני מחפש (לפחות).

בורד ונעלים אנו משכירים לבנתיים (רוצה לקנות נעלים בהזדמנות הראשונה, ב או מ ארצות הברית)

תודה רבה

rendbend

New member
מאז שמכרו לי ברטון בן שנתיים פחות במחיר של

MOD ROCKER חדש, אני אצל החנות הזו כבר לא ארכוש בורד וירד לי החשק מברטון.

אפשר לדעת מה מיוחד בבורדים של LIB-TECH?
חיצונית הם יפים.

yarivHar1

New member
כאשר באים לקנות חשוב לבדוק קודם.

אני לא מאמין לשום מוכר נקודה, אחרי ניסיון של שנים אני תמיד עורך קודם סקר לגבי מה אני רוצה, כי אחרת ידחפו לכם דברים שאתם לא צריכים או שלא מתאימים לכם. כמה דוגמאות שדחפו לי ציוד לא מתאים, מכרו לי נעלי ברטון יון ואמרו לי שעדיף שהמידה תהיה קצת קטנה, אחרי שלוש שנות סבל הבנתי שזה פשוט לא מתאים לי, מכרו לי בורד של ניטרו שהיה רחב, מידת הנעליים שלי 43.5 וזה לא מתאים לבורד שלקחתי, בפרי-רייד הוא תפקד בסדר על מסלולים הוא לא תיפקד טוב בכלל, כי הנעל לא מעל לסכין. מכרו לי גם ביינדים קרטל של ברטון מידה לרג' גם לא מתאים. בזכות יד 2 הנזקים לא נוראיים. אבל היום אני בודק היטב את מה שאני רוצה, כרגע אני חושב על חליפה חדשה, יש מספר דגמים שמתאימים לי של ברטון, אוקלי, ארקיטריקס וארמדה, כולם חליפות שאל עם שלוש שכבות גורטקס. בעוד שבועיים אני בשמוני, זה גם הזמן למבצעי סוף עונה. אם אני יראה אחת מהחליפות אבדוק, למרות כול אלו שמזמינים בלי לבדוק, לי זה חשוב בחליפה לראות שהיא נוחה, למשל אני מכניס את הכפפות לתוך השרוול כדי שפאודר לא יחדור. לא בכול החליפות נוח להכניס כפפות ובמיוחד את ה LEVEL שהם ארוכות ועבות.

yarivHar1

New member
לגבי בורד, תפרט סיגנון גלישה, משקל, וגובהה.

לגבי בורדים באופן אישי עברתי כבר ארבע בורדים, ניידיקר, ברטון, ניטרו, ונבר-סמר. החברה לדעתי די חסר חשיבות רוב החברות הטובות מייצרות את אותו דבר, וזה לא משנה איפו. מה שחשוב זה רמת הקושי הרוחב, והאוררך, מידת הרוחב חשובה ביותר כי אחרת הנעל לא תשב מעל הסכין וזה יפגע ביציבות, וצורת הקימור של הבורד, קמבר, רוקר או הייבריד. כרגע אני גולש עם Never Summmer F1, זה בורד פרי-רייד עם קימור הייבריד, אני חושב שהייבריד ורוקר בכלל הם יותר מתאימים לי, אבל אני עושה איתו הכול והוא פשוט ניפלא, כולל ריילים וקפיצות בסנוו-פארק. אני בטוח שגם בורדים של ברטון מעולים, לגבי est של ברטון זה פחות מתאים לפרי-רייד, קשה לתפעל ולכוון כאשר נימצאים בשטח ולא על שולחן עבודה. לגבי בורד אני לא חושב שיש בעיה להזמין דרך הרשת, אני את שלי קניתי בסקי-פס בסביבות 2300 ש"ח בסוף העונה הקודמת, בבורד פרי-רייד לא הייתי משקיעה יותר מידי, למשל ניידיקר מעולים אבל המחיר מוגזם, כי מימלא עוברים על לא מעט אבנים, לדעתי בלא יותר 500 יורו ניתן למצוא בורד מעולה. ל K2 יש בורדים טובים במחיר טוב, למשל האולטרה-דרים, גם ראיתי שמישהו המליץ על ליב-טק, גם אמור להיות בסדר. לדעתי כדי להתפקס על סוג הבורד, ואז לראות מי החברה שמציע את הדיל הטוב ביותר, כאשר בחרתי את הנבר-סמר היו מספר אופציות דומות, של בורד פרי-רייד היברידי (מעל הביינדס זה קמבר, והבורד רוקר, לדעתי זה הטוב משני העולמות)
מוסיף קישור לחנות גרמנית יש להם גם K2 ועוד מגוון רחב. כמובן יש עוד הרבה חנויות ברשת.
http://www.warehouse-one.de/en/Sports-World/Snow-World/Snowboards/
ועוד משהו עם זה רק לשבוע בשנה אני לא בטוח שזה שווה, אולי עדיף להשכיר. לקחת את הבורד בטיסות זה מסבך קצת ועלול לייקר.

eveik

New member
בגלל שעוד לא גלשתי הרבה

לא יצא לי להתנסות מספיק בשביל להגיד מה אני מעדיף. אני אנסה לעשות את זה בחופשה הקרובה ומקווה שיהיה לי יותר ברור. בהתחשב בעובדה שעולה 100 ומשהו יורו להשכיר בורד לשבוע, ואפשר לקנות בורדים ב200-300 יורו (וגם ראיתי פחות) - לקנות בורד נראה לי דיי מובן מאליו.

yarivHar1

New member
חבל לא תלמד כלום עם גישה זו.

פוביות למה סתם לבלבל את המוח, אולי אתה צריך פאף להרגע ? ואלי אתה לא יודע הכול ?

HelloweeN

New member
נשמה, אני גר בקולורדו.

תאמין לי שפאפים זה הדבר האחרון שחסר לי.

אולי לא. אולי.

yarivHar1

New member
גדול, כן קולורדו נשמע נפלא וגם חוקי :).

לגבי הגלישה, קולורדו קצת רחוק :) חושב אולי שנה הבאה ליגלוש בארה"ב, כרגע חושב על הלי-סקי באלסקה אתה יודע עם כבר טסים את כול המרחק...

triki11

New member
אני קניתי את שלי באיביי ואני מבסוט עליהם!!!

מאחר שהמבחר בארץ הוא ממש קטן והמחירים ממש יקרים.
אני קניתי את הגוגלס שלי באיביי המבחר יותר גדול גם בדגמים וגם במחירים! נכון שאין את האפשרות למדוד ולדעת אם זה נוח או שזה יושב טוב על הראש אבל תמיד אפשר לחטט בפורומים מחו"ל ולבדוק מה אנשים אחרים חושבים על המוצר ויש דיונים על כך בשפע (אפשר לשאול את כבוד הרב גוגל).
אני קניתי את הEG2 של אלקטריק ב250 שקל כולל משלוח לארץ והם נוחות בטרוף לא הורדתי אותם לרגע גם בארוחת צהרים... הם ממש עצומות ומכסות חצי פנים אבל לי יש ראש קצת גדול חחח אז זה מתאים יש להם עוד דגם שאני לא זוכר את השם שלו שהוא אותו דבר בדיוק רק קטן יותר בגודל של הפנים..
ואני חושב שהעדשה בצבע ברונזה או כתום הן הטובות ביותר...

rendbend

New member
רכשתי מאי ביי שתי משקפות, APX ו- DRAGON APXS

עלו 600-650 שקל כל אחד, הרבה יותר זול מאשר בארץ.
וגם אתה רוכש מחברה ידועה ולא חברה עלומת שם.
יש דברים שפשוט לא קונים בארץ.

למעלה