לכול מי שחושב שאפשר בלי למדוד, תלוי מה חשוב..
אני גולש פרי-רייד ברמה די גבוהה, הציוד מאוד חשוב, אולי למי שגולש פעם ראשונה או שהוא ברמת מתחיל זה פחות משנה, מספר היתרונות לקנייה באתר, 1. אם יש נזק או שהמוצר לא מתאים ניתן להחליף במקום. והמוכרים לפחות באוסטריה מאוד מחוייבים לשרות, 2. ברוב המקרים המוכרים יתנו לכם ציוד מתאים כי אם לא תחזרו לחנות, לכן לרוב, פחות ינשוא לדחוף לכם ציוד לא מתאים (אבל אני תמיד עושה בדיקת רקע מראש ולא מגיעה לחנות כשאין לי מושג) וקורה שיש פגמים. חבר שלי קנה גוגלס של בולה בשלדמינג, אחרי יום משהו היתפרק, וכמובן שהחנות נתנה לו מייד חדש. הגוגלס שלי עולות מעל 150 יורו, אין מצב שאני מזמין מהאינטרנט בלי לבדוק קודם, למרות שיכול לצאת ב 20-30 יורו פחות, לי לא שווה את הסיכון. לפני זמן מה ראיתי ישראלי שהזמין בורד מיוחד מאוד "במחיר טוב" רק מה הבורד רחב, ומידת הנעליים של האיש 43. למי שמבין הוא יסבול איתו קצות (הנעל לא תהיה מעל לסכין). אני רוצה לגלוש וזה לא ספורט זול וחשוב שהציוד יהיה ברמה מתאימה. אין שום משמעות למחיר עם הציוד לא עושה את העבודה, בגד שלא נוח ביגלל שהוא גדול מדי או אין לו פתחי איוורור מתאימים, או לא מספיק אטום לפאודר וכד'.
טוב כמו שכר אמרתי אולי אם אתם הולכים לגלוש בפעם הראשונה או שאתם ברמת מתחילים זה לא משנה. את סט הציוד הראשון לקחתי "בספורט-מרט" בהרה"ב זה כבר היה מזמן, בכול מקרה הכול הוחלף אחרי מקסימום שנה. ולכול החוכמולוגים שמזמינים הכול מהרשת, אני מאוד מקווה שנעליים למשל אתם מודדים קודם, וגם קסדה יש לה מידות. לגבי גוגלס אני גולש בתנאים מאוד קיצוניים ולראות זה מאוד מאוד חשוב, ואם אין איוורור טוב בין הקסדה לבין הגוגלס היצטברו אדים, לכן המדידה חשובה במיוחד במסגרות גדולות. יכול להיות שהגוגלס יכנסו, אבל אם לא יהיו בתנאי מאמץ לא יצטברו אדים, אבל אצלי אין ימים קלים. בכלל אחרי שנים של ניסיון החיסכון האמיתי הוא קניית ציוד איכותי ומתאים שמשרת אותי לאורך שנים. כול השאר בטל בשישים. יש הרבה דברים שאני מזמין ב Ebay כמו ציוד ל GoPro וכד' אבל אני מקפיד את הציוד הלביש קסדה חליפה נעליים וגוגלס לבדוק קודם. ואם זה מתאים זמן המשלוח והמחיר אני מזמין. ועוד משהו אני לא בעיניין של להתווכח, אני גולש הרבה מאוד בסביבות 4 שבועות בשנה מי שרוצה ללמוד מניסיוני בקשה, אבל ברור לי שיש כאלו שיעדיפו אחרת.