משקפי סקי

lola2525

New member
משקפי סקי

שלום לכל הגולשים,

לקראת חופשת סקי אני מצטיידת בציוד ורוצה להזמין מאמזון משקפי סקי.. אבל אין לי מושג לגבי דגמים ומה טוב..

אני אשמח לשמוע אם יש לכם המלצות?

תודה רבה!!

Drifter2

New member
עצה

לא לקנות את הזבל הסיני שעולה 30 - 50 שקל ... כל המשקף יתמלא אדים ולא תוכלי לגלוש ...

תקני מותגים אולי טיפה יותר יקרים סביבות ה 200 - 300 ותהני מהחופשה :)

לפי דעתי חובה למדוד

אפשר להזמין מאמזון אבל רק דגם שמדדת קודם. לי למשל חלק לוחצים על האף.

ועוד טיפ, לדעתי כדאי למדוד גם על קסדה כי הקסדה מותחת את הרצועה לצדדים ומשנה מעט את הצורה שלהם.

דבר אחרון, אם את קונה רק זוג אחד, לדעתי עדיף שקופות או כמעט שקופות.
עדיף לסבול קצת שמש מאשר לא לראות שאר הזמן. יש גם כאלה שמכהות לבד לפי כמות האור. אישית לא ניסיתי אבל מי שניסו לא התלהבו מדי.

Indego

New member
הכל תלוי מה התקציב שלך...

מן הסתם האיכות תואמת למחיר.

אני רכשתי בארה"ב משקפי סקי של אוקלי שבארץ עולים באיזור ה2,000 שקל (והן שוות כל שקל).

אם את חובבנית, אני ממליץ לך על משהו כזה:

http://www.ebay.com/itm/OAKLEY-MAX-...3?pt=US_Athletic_Clothing&hash=item417b332b3d

סה"כ מחיר טוב, בארץ הן יותר יקרות, והן יחסית מקצועיות.

משהZ

New member
אני אהבתי את ANON M2

אחלה גוגלס עם עדשות מתחלפות

היה ניתן לראות לא מעט כאלו באולימפידה האחרונה

אם את מתחילה אז לדעתי אין טעם להשקיע

הון קטן בציוד. אם יש לך דרך להזמין דרך ארה״ב אז תוכלי לקנות גוגלס סביר פלוס במחיר מגוחך. קניתי דרך האינטרנט במחירי סוף עונה גוגלס בסיסים לנשים של סקוט ב-50 ש״ח בערך, אם לא פחות. בארץ גוגלס בסיסיים עולים סביב 250...

yarivHar1

New member
אי אפשר להזמין גוגל בלי למדוד קודם !

בכדי לקנות גוגלס יש צורך לדעת מה רוצים ראות טובה, לראות גרועה, משולב וכד' בנוסף יש חשיבות רבה מאוד להתאמה בין הגוגלס לקסדה, חשוב שיהיו פתחי איוורור מספיקים אחרת גם הגוגלס היקרים והטובים ביותר התכסו באדים ולא ניתן לראות בהם. חבל על הכסף עדיף לקנות בחנות ולמדוד, בכול אתר גלישה יש מגוון עצום. בכול מקרה לא התרשמתי מהמחירים של amazon אם כבר יש דילים טובים יותר ב Ebay למשל ועוד הרבה אחרים. החיסכון האמיתי הוא בקניית מוצר מתאים שישרת אותך לאורך שנים ביעילות ונוחות.

davesh

New member
אני קניתי 2 זוגות גוגלז מהאינטרנט מבלי למדוד

ושניהם יושבים עליי פיקס, ואין גם שום בעיה עם הקסדה.

HelloweeN

New member
את כ-ל הציוד שלי קניתי באינטרנט מבלי למדוד

כולל מכנסיים, מעילים, חולצות ותחתונים - והכל יושב פיקס. כבר מזמן התגברתי על הפוביה העסקנית "אי אפשר לקנות בלי למדוד" (בולשיט, אפשרי גם אפשרי וחוסכים 50-75% מהעלויות בדרך).
לגבי גוגלס - זה אם כבר אחד הדברים היותר אוניברסליים וסיכוי ליפול איתם הוא אפסי.

אני למשל אוהב גוגלס של BOLLE, וכבר 5 שנים שאני קונה את הסדרות הכי יקרות וטובות במחירים של $40-50 באיביי (שנמכרות לרוב בסביבות ה-100 דולר בחוץ). תוסיף לזה משלוח של עוד 10 דולר לארץ, והנה, מוצר עילית שבארץ יגנבו ממך 600-700 שקל בחמישית מחיר.
אז במחיר הזה, כן מומלץ לקנות. על אף ה"סיכון" של החוסר מדידה. (ששוב, בעיני הוא לא סיכון אם אתה יודע את המידות שלך ו/או לא מתעצל למדוד את עצמך וללמוד את המידות שלך)

yarivHar1

New member
לכול מי שחושב שאפשר בלי למדוד, תלוי מה חשוב..

אני גולש פרי-רייד ברמה די גבוהה, הציוד מאוד חשוב, אולי למי שגולש פעם ראשונה או שהוא ברמת מתחיל זה פחות משנה, מספר היתרונות לקנייה באתר, 1. אם יש נזק או שהמוצר לא מתאים ניתן להחליף במקום. והמוכרים לפחות באוסטריה מאוד מחוייבים לשרות, 2. ברוב המקרים המוכרים יתנו לכם ציוד מתאים כי אם לא תחזרו לחנות, לכן לרוב, פחות ינשוא לדחוף לכם ציוד לא מתאים (אבל אני תמיד עושה בדיקת רקע מראש ולא מגיעה לחנות כשאין לי מושג) וקורה שיש פגמים. חבר שלי קנה גוגלס של בולה בשלדמינג, אחרי יום משהו היתפרק, וכמובן שהחנות נתנה לו מייד חדש. הגוגלס שלי עולות מעל 150 יורו, אין מצב שאני מזמין מהאינטרנט בלי לבדוק קודם, למרות שיכול לצאת ב 20-30 יורו פחות, לי לא שווה את הסיכון. לפני זמן מה ראיתי ישראלי שהזמין בורד מיוחד מאוד "במחיר טוב" רק מה הבורד רחב, ומידת הנעליים של האיש 43. למי שמבין הוא יסבול איתו קצות (הנעל לא תהיה מעל לסכין). אני רוצה לגלוש וזה לא ספורט זול וחשוב שהציוד יהיה ברמה מתאימה. אין שום משמעות למחיר עם הציוד לא עושה את העבודה, בגד שלא נוח ביגלל שהוא גדול מדי או אין לו פתחי איוורור מתאימים, או לא מספיק אטום לפאודר וכד'.
טוב כמו שכר אמרתי אולי אם אתם הולכים לגלוש בפעם הראשונה או שאתם ברמת מתחילים זה לא משנה. את סט הציוד הראשון לקחתי "בספורט-מרט" בהרה"ב זה כבר היה מזמן, בכול מקרה הכול הוחלף אחרי מקסימום שנה. ולכול החוכמולוגים שמזמינים הכול מהרשת, אני מאוד מקווה שנעליים למשל אתם מודדים קודם, וגם קסדה יש לה מידות. לגבי גוגלס אני גולש בתנאים מאוד קיצוניים ולראות זה מאוד מאוד חשוב, ואם אין איוורור טוב בין הקסדה לבין הגוגלס היצטברו אדים, לכן המדידה חשובה במיוחד במסגרות גדולות. יכול להיות שהגוגלס יכנסו, אבל אם לא יהיו בתנאי מאמץ לא יצטברו אדים, אבל אצלי אין ימים קלים. בכלל אחרי שנים של ניסיון החיסכון האמיתי הוא קניית ציוד איכותי ומתאים שמשרת אותי לאורך שנים. כול השאר בטל בשישים. יש הרבה דברים שאני מזמין ב Ebay כמו ציוד ל GoPro וכד' אבל אני מקפיד את הציוד הלביש קסדה חליפה נעליים וגוגלס לבדוק קודם. ואם זה מתאים זמן המשלוח והמחיר אני מזמין. ועוד משהו אני לא בעיניין של להתווכח, אני גולש הרבה מאוד בסביבות 4 שבועות בשנה מי שרוצה ללמוד מניסיוני בקשה, אבל ברור לי שיש כאלו שיעדיפו אחרת.

HelloweeN

New member
שוב פעם, את הפוביה שאתה סובל ממנה

החלמתי ממנה לפני 10 שנים ומאז אני חוסך המון כסף ומשקיע את הכסף בדברים החשובים באמת.

אם אתה בא בגישה של טאמבל - לא לומד על הציוד ועל ההבדלים ועל המותגים, וסתם קונה משהו על בליינד - אין לך את מי להאשים חוץ מאת עצמך.
מאידך, אם אתה לומד על הציוד, יודע את המידות שלך בצורה מדוקדקת וכמובן, מתגבר פסיכולוגית על קניית מוצר שאתה לא מחזיק אותו בעיניים (אתה עדין נושך מטבעות בכדי לוודא שהם לא מזוייפים?) - כל העולם פתוח לפניך.
מידות מכנסיים וביגוד - אפשר למצוא את כל המידות (אורך, מותן, גזרה) באינטרנט. תקנה סרט מדידה ותמדוד את עצמך ותדע.
קסדה - תמדוד היקף ראש ותדע את המידה המדוייקת של הקסדה
מעיל - תמדוד אורך אמות, היקף חזה
נעליים - כל חברה נורמלית מפרסמת את מידות האורך (ולרוב גם הרוחב) של הנעליים שלך. תמדוד את אורך כפות הרגליים שלך, ותשווה. מידה 42 של X זה לא 42 של Y, אבל מה שקובע בפועל זה אורך הנעל בס"מ.

בקיצור, כלל האצבע הוא פשוט. אם החיסכון של קניה ברשת הוא מעל 20% - עדיף ורצוי לקנות ברשת. אם פחות, אז לא.

ותעשה לי טובה, מה זה "תנאים קיצוניים"? קצת רוח במינוס 25 מעלות?
יש לי גוגלס של BOLLE (מהסדרות הכי טובות) ובחיים לא היו לי איתן בעיות. לא כשגלתי ב-Aiguille du Midi ושאר נקודות הפרירייד בשאמוני בשנה שבעברה, ואין לי בעיה גם כיום, ברוקיס בקולורדו בגבהים של 3500 מטר. לא יודע על איזה ציוד אתה גולש, אבל היום, הכל מודולארי. גוגלס של מותג A מתאימים לרוב המוחלט של הקסדות בשוק.
תכף תגיד לי שאתה גם גולש עם מעיל ומכנסיים תואמים, כי "כל השאר פוגע בביצועים"?

ואני יכול להתווכח איתך גם על כל המושג "פרי רייד" ועל ה'צורך בציוד' ייעודי. אני למשל גולש עם אותו הבורד בכל מקום בהר ואין שום בעיה.
גם אני הייתי פעם בסרט של פרירייד, וקניתי בורד סופר קשיח וארוך - שהגביל אותי בטירוף ונפטרתי ממנו אחרי כמה ימים.

בקיצור, אפשר לקנות בכל ברשת ובזול, הכל תלוי ברמת המוכנות שלך למדידה ולמידה ובמקרים מסויימים גם למפח נפש קל כשהמידה לא ממש מתאימה (למרות שזה כמעט ולא קורה). במקרה שלי, כשאני קונה ציוד מהסדרות היקרות ביותר שעולות מאות דולרים - החיסכון הוא סופר משמעותי. כשאני חושב על זה, גם ציוד פשוט הוא הרבה יותר זול אונליין.

eveik

New member
אתה יכול לספר קצת יותר על הבורד?

אני רוצה לקנות בורד דרך האינטרנט אבל קצת חושש, בעיקר בגלל שאני יודע שיש כל מיני סוגים ועוד לא לגמרי בטוח מה אני רוצה (ואם יש באמת הבדל, כמו שאמרת..).

HelloweeN

New member
אני מציע לשבת ולקרוא

על ההבדלים השונים של הבורדים, לקרוא ביקורות ולהסיק מסקנות.
אני אישית לא מתחבר לבורדים של בורטון ושאר מותגי העל הסיניים ולא לבורדים מייצור תעשייתי אוסטרי (rome, bataleon, signal, capita, forum, nitro ועוד עשרות 'מותגים' שונים שכולם מיוצרים באותו המפעל וזאת אותה הגברת בשינוי אדרת) אלא מתפקס בבורדים של חברות בוטיק מקומיות, בעיקר אמריקאיות, שמיוצרות ע"י אמריקאים, בארה"ב. (חשוב לי מאוד לתמוך בכלכלה המקומית, בכל מקום)
אני כידוע חובב ענק של LIB TECH, ומפה, קל לי למצוא את מה שאני רוצה באינטרנט. כיוון שאלו בורדים מאוד יקרים בחנויות (500-600 דולר בארה"ב, בטח בארץ יגנבו עליהם לפחות 4000-5000 שקל על בורד מסריח), אונליין הם זולים משמעותית (סביבות 300 דולר). ככה שגם עם משלוח ומכס הקניה היא עדין משתלמת.

השלבים שלך לדעתי צריכים להיות:
- גודל הבורד
- תקציב
- מותגים מועדפים או היצע.

כמובן, שיש פורומים הרבה יותר מקצועיים שניתן לקרוא בהם חוות דעת (באנגלית אבל) על מנת שתקבל יותר אינדיקציה.
נקודה נוספת היא שבורד טוב, מחברה טובה, זה חבר לחיים, שיכול לסחוב בקלות 5 שנים ויותר. הבורד שלי היום הוא מ-2009, ואני לא מתכוון להחליפו בקרוב.

אז איזה עוד חברות בוטיק טובות יש

חוץ מזו שציינת?
תוכל לפרט מה אתה לא אוהב בברטון ובייצור האוסטרי?

yarivHar1

New member
לגבי בורדים

לא מכיר את המגיב ומה הבעיה עם קרש אוסטרי, חברה שלי גולשת סקי, השתמשה השנה בציוד אוסטרי של בליזרד, והציוד היה מצויין, לגבי ברטון אני יכול לומר שלפרי-רייד המערכת של ה EST לא נוחה לתיפעול בתנאי שטח, קרח מצטבר על המסילות, וגם יכול להשתחרר בקלות ולצאת מכיוון. אני מעדיף מערכת של שלוש או ארבע ברגים. לגבי הקרש, לדעתי כול החברות מייצרות מגוון דומה, ההבדל הוא בגרפיקה בין חברה לחברה.

מי שכתב לך לעיל הוא מדריך סנובורד מוסמך

שעשה לא 4 שבועות בשנה אלא כבר 4-5 עונות שלמות באתרים... החלפת כבר 4 בורדים? לא רע, רק מניחה שהוא החליף יותר והתנסה על הרבה יותר בורדים, הרבה יותר חברות והרבה יותר זמן על כל בורד מהגולש הממוצע.

yarivHar1

New member
מעניין, ואיפו הבחור מדריך ?

אני בסך הכול מספר מניסיוני, עם זה עוזר סבבה.

אם זכור לי נכון אז ארה"ב ואירופה

כרגע בעונה בארה"ב. ויתקן אותי HelloweeN אם אני טועה או מטעה.

למעלה