משקלים

ballack

New member
משקלים

רציתי לדעת מה המשקל של סמיטריילר (הדגמים הגדולים ביותר שקיימים בארץ) וכמה משקל נוסף הוא יכול לסחוב.

© DrorZi

New member
יש הגבלה בחוק, אבל אלה של הצבא

רומסים אותה בקלות, רק משקל מרכבה 3 עולה על המשקל הכולל המותר בחוק למיטב זכרוני. אם אני זוכר מדובר על טנק של סביב ה 61 טון ועוד עגלה וסוס סביב ה 20 טון. בטוח שאני טועה פה בכמה טונות טובות לכאן או לכאן אבל זה הכיוון.
דרור זי.

חן 1111

Active member
תשובה בשליפה מהמותן

הכי כבד זה מוביל טנקים גדול (נגרר עם 3 סרנים). קח בחשבון שטנק כבד מגיע ל-60 טון, והמשאית כולל הנגרר כ-20 טון או קצת יותר. סך הכל 80 טון. סמיטריילר רגיל להובלה - משאית כולל נגרר נגיד 15 טון, ויכול להוביל אולי 40 טון, סך הכל 55.

חיים_K

New member
סמיטריילר

המשאית עצמה (ראש גורר) שוקלת 10 - 15 טון לפעמים יותר, תלוי במספר הסרנים והתקנים נוספים (כננת, מנוף וכו'). המשקל הכולל הוא 55 טון למיטב זכרוני, כאשר יש כלים שמאושרים גם ל 85 טון. קיימים גם כלים שמיועדים להובלות חריגות שיכולים לקחת גם 150 - 200 טון.

4tis

New member
מה המשקל של אלה שסוחבים טורבינות

ענקיות של חברת החשמל-אלה שעוצרים את כל התנועה וצ'קלקות וכל הבלאגן?

370 טון !!! הטורבינה הכי כבדה בארץ

הוכנסו לא מכבר לאתר גזר ליד בית חרושת למלט נשר ברמלה הובלו ע"י משאיות של תעבורה הסוס קצת מסיבי אבל העגלות יש להן 80 גלגלים מקדימה ו 80 מאחורה ויש אפשרות להטות את הגלגלים .

FreeSpider

New member
כמה כ"ס יש למשאית שיכולה לסחוב 370

טונותתתתתתתתתתתתתתתתת?????

srulik500

New member
משקל מותר

המשקל של לובי חדש הוא 83 טון מירבי אבל החוק מאפשר לקחת יותר בתנאי שזאת יחידה אחת ,מרכבה שוקלת 80 טון די 9 ממוגן גם 80 טון,אין קשר לכח המנוע,אלא הדגש על מספר הגלגלים,גם מנוע קטן סוחב ,המנועים היום של הוולוו הצביע הfh 16 610והקודם 530 אבל גם 420 עם בקאקס גדול סוחב

Rשף

New member
נצל"ש- למה משאית עוצרת לאט ?

נכון שמשאית שוקלת יותר, אבל יש לה יותר גומי שנוגע באספלט ובלמים מאסיביים יותר, אז למה ההבדלים הדרמטיים במרחקי העצירה ?

שי ז.

New member
בלימה של רכב זו לא בלימה של

מקדמי חיכוך בלבד. עקב החיכוך הרב הגומי למעשה נשרף ונקרע ולא מתחכך כמו שלומדים בשיעורי פיזיקה. חוץ מזה המשקל הגבוה מחייב מתלים חזקים יותר ולכן הצמדת הגלגל (ששוקל גם הרבה יותר מצמיג סגסוגת קלה של מכונית ספורט) הרבה פחות טובה.

שי ז.

New member
וכמובן שכחתי גם את סוג הגומי

שחייב להיות פחות גמיש כדי שיוכל לעמוד בעומסים הגדולים ולא להיגמר אחרי 5,000 ק"מ.

Rשף

New member
../images/Emo45.gif ידוע

אבל עדיין לא פתרת לי את הבעייה, גם ההצמדה הפחות טובה לא מסבירה הרי משאית תבלום פחות טוב גם בכביש מעולה וחלק, והגומי הפחות טוב מסביר רק חלקית כי הסכמנו שאין החלקה אבל האחיזה פחות טובה.

שי ז.

New member
תבדוק את ההבדל בין צמיג סיני יבש

לצמיג איכותי על אותו הרכב. ההבדל בין צמיג ממוצע לצמיג של משאית הרבה יותר גדול.

חן 1111

Active member
התשובה הרבה יותר פשוטה.

והיא בתחום הפיזיקה: התאוטה שווה לכוח הבלימה כפול המאסה. וכוח הבלימה שווה למאסה כפול מקדם החיכוך. אז גם אם מקדם החיכוך של כל הצמיגים שווה, הגורם היחיד שמשפיע על הבלימה הוא המאסה של הרכב. לא מספר הצמיגים, לא השטח שלהם ולא הגודל.

enigo

New member
לא ממש נכון

או יותר נכון - ממש לא נכון
גם מהמשוואות שאתה העלת - רואים שהמסה מתבטלת. בתאוריה הדבר היחיד שקובע הוא מקדם החיכוך בין הגומי לכביש, ולא משנה אם הצמיג מורכב על אופניים או טנק. אבל... וזה אבל גדול, התאוריה לא ממש מתארת את המציאות במקרה שלנו, משום שבגלל תכונות הגומי שטח המגע כן משחק תפקיד בנושא. אם אתה רוצה לקרוא עוד - עשה חיפוש בפורום אופנועים, טחנו את הנושא לפני ולפנים שם. לך נשאר רק לברור למי אתה מאמין. לגבי משאיות - לדעתי אכן הבעיה העיקרית היא סוג הגומי. מעבר לזה - האם בלמי משאית מסוגלים לנעול את הגלגלים כשהיא עמוסה?

חן 1111

Active member
צודק, צודק, איזה מטומטם אני.

לא יודע איך התבלבלתי ככה. מזל שלא תכננתי גשר. עכשיו, כשהשקעתי עוד מחשבה בנושא, אני נזכר שבכל טבלאות מרחק הבלימה אין התייחסות למשקל הרכב. כלומר אנחנו טועים. אין הבדל משמעותי במרחק הבלימה (בבלימת חירום) בין רכב קל לכבד, כולל משאיות. כך שההבדלים אם ישנם הם לא משמעותיים ונובעים מהגורמים הבאים: הבדל כלשהו בכל זאת במקדם החיכוך של הגומי, צמיגים המיועדים לשטח, ואולי נהגי משאיות נזהרים יותר מכיוון שנעילת גלגלים במשאית מסוכנת יותר. וכן, משאית יכולה לנעול גלגלים.

למעלה