משקית קישור וגיוס

lizi312

New member
משקית קישור וגיוס

שלום ,
קבלתי את התפקיד משקית קישור וגיוס ואני מעוניינת לדעת למה יש לתפקיד הזה 2 שמות גם רכזת קישור וגיוס וגם משקית קישור וגיוס , זה אותו הדבר או שני דברים שונים?
וכמה זמן הטירונות ?

שוש אור

New member
הי,

(מגיבה דרך משתמש אחר כרגע... אבל!)

אני משקית גיוס. התפקיד מחולק לשניים: משקית קישור- המשקית שכמו שמה מקשרת בין חייל המילואים לצבא. מבחינת פרטים בעיות וכל דבר שהחייל בעצם צריך לעדכן את הצבא,
ואני - משקית גיוס - אנחנו בעצם צריכות לדאוג תמיד שהפרטים של חיילי המילואים ביחידה יהיו מעודכנים אצלנו דרך הקישור ובזמן חירום, לגייס את חיילי המילואים.

התפקיד הוא טירונות 02. חודש טירונות וחודש קורס בבה"ד 11.
לא קשה בכלל.
(אם את מגיעה תבקשי ותתעקשי להיות בקש"ג [קישור וגיוס] שקד ולא אלון. סגל אדיר!)

בהצלחה,
דפנה :)

lizi312

New member
היי

רגע , השאלה הייתה אם רכזת קישור וגיוס זה משקית קישור וגיוס ?
כיאילו אני רואה שיש לזה 2 שמות ואנלא מבינה מה הקטע אם כתוב שהם עושות את אותו הדבר

לאנודע1

New member
זה אותו הדבר.

או שתהיי משקית קישור או משקית גיוס,(זה קורס אחד שלומדים בו גם על גיוס וגם על קישור) תדעי את זה בסיום הקורס. ואני דווקא ממליצה לך על קשג אלון, ההבדל הוא גדול...

lizi312

New member
אהה

אז אני יכולה לבחור מה שבאלי?
וכן אם יש לי את האפשרת אז אבחר קשג
תודה רבה:)

צקמן

New member
רכז/מש"ק

היי!
ההבדל הוא בקב"א שיש לך.
מתחת ל52 זה רכז, מעל 52 זה מש"ק(מפקד שאינו קצין).
ההבדל הוא אדיוטי... בכותרת של התפקיד בעיקר, ובמה שכתוב במחשב - מש"קים מקבלים שלב מקצועי גבוה מזה שמקבלים הרכזים, כאשר המש"קים, כפי שאמרתי, מקבלים את התואר של עלק מפקד ונדפקים במילואים שהם צריכים לעשות.

ori239

New member
חבר, אתה טועה ומטעה

אני מקווה שהטעות שלך נובעת במקרה הטוב מדעה שגויה ולא מבורות (במקרה הפחות טוב).
התואר מש"ק ניתן לתפקידים ספציפיים, ואין שום קשר בין שם התפקיד לבין הקב"א.

לדוגמה: מש"ק שלישות ורכ"א (רכז כוח אדם) הם אותו קורס לאותו תפקיד,
ההבדל בין הקורסים הוא שקורס מש"ק שלישות ארוך בשבוע וכולל גם את המעבר משגרה לחירום.
לשניהם מתקבלים עם קב"א נמוכה מ-52. כנ"ל לתפקיד מש"ק מידע.
הייתה לי מש"קית מידע עם קב"א 49, והייתה לי רכזת קישור וגיוס עם קב"א 53 (הנה, סתרתי אותך).
עובדה נוספת שסותרת את טענתך היא רכזים (כ"א/קישור וגיוס) בעלי נתוני קצונה.
ודיברתי רק על חיל השלישות (בהתאם לפותחת השרשור).
גם בחיל לוגיסטיקה יש דימיון רב בין תפקיד "מש"ק לוגיסטיקה" לבין תפקיד "נגד לוגיסטיקה" לבין תפקיד "אחראי ניהול מלאי".
גם בתקינה סופרים את כל המקצועות הללו באותו סל (בניגוד לתפקידים אחרים, כמו טמ"מ בחיל קשר לעומת כל תפקיד קשר אחר).

התואר מש"ק ניתן לרוב לתפקידים שהם "עצמאיים" - למשל מש"ק קליעה - שכמעט כמו כל חייל
כפוף לקצין/נגד, רק שכשהוא מדריך בשטח לוחמים ואפילו קצינים הוא מעין "מפקד" מקצועי בתחומו.
כנ"ל לגבי מש"קי הדרכה וכו'.

אך אין שום קשר בין הכותרת מש"ק לקב"א - הקב"א ממיינת לאשכול תפקידים ולא לכן-מש"ק/לא-מש"ק.

לגבי המילואים - לא יודע מאיפה הבאת את המידע השגוי הזה,
ע"פ חוק המיל' החדש מש"קים הם בהחלט בעלי אופציה להיקף שמ"פ גדול יותר,
אך מדובר בתפקידים ספציפיים מאוד - מעין "חוגרים בכירים", כאשר הכוונה היא במקור בעיקר למ"כים לוחמים.

כלומר - מש"ק שלישות (אם ניקח את אותה דוגמה) לא נכלל בסל הזה.
הרעיון מאחורי זה הוא שמפקדים, בכל הרמות, מן הסתם צריכים יותר אימון מאשר הלוחם/חפ"ש.
גם בגרף התלת שנתי יש אימון מפקדים שלרוב כולל את רמת המ"כ, לכן עוגנה בחוק "תוספת" הימים למש"ק.

שבוע טוב

צקמן

New member
אני בשלישות...

וכששלחנו אנשים מהמשרד לקורס שלישות אחרי שנפלו ממסלולי לוחמה נבדקה הקב"א שלהם, ובהתאם הם יצאו לקורס מש"קי שלישות/רכ"א.
לגבי קישור... אני מוסמך גם בקש"ג, ובקורס נלמד שהצבא מחזיק את הזכות לקרוא למש"קים, לא משנה איזה, ליותר ימי שמ"פ במהלך כל שנה ובמהלך סך 3 שנים...

אושי231

New member
אז לא הבנת נכון את החוק

המחוקק קבע שניתן לקרוא למי שמוגדר מש"ק ביחידה ליותר ימי שמ"פ במהלך תקופה של 3 שנים.
העניין הוא שהמחוקק לא הגדיר מי יוגדר מש"ק אלא השאיר זאת לבחירת המפקדים- כלומר כל מפקד יכול לבחור אנשים מסויימים שהוא רוצה (יש הגבלה- הקצאה שניתנת ליחידה באופן יחסי לגודלה) שהם ייקראו מש"קים ולהם תוזן אינדיקציית מש"ק שאומרת שניתן לזמן אותם ליותר ימים מאשר חיילים רגילים.
לגבי הקב"א של הרכ"א/ קש"ג- אין לי מושג מה עשיתם שם אבל זה לא עובד כך, כפי שאורי הסביר לך. יכול להיות שהקצין שלך קיבל הנחיה נקודתית לשלוח חיילים בעלי נתונים מסויימים.

צקמן

New member
....

הנחיה לשלוח חיילים בעלי נתונים מסויימים לקורסים שונים...

למעלה