משקית מקאם.

יפית5555

New member
משקית מקאם.

שלום,
אשמח לשמוע פרטים על התפקיד, ומהן אפשרויות השיבוץ.
אני מעוניינת בבסיס סגור בלבד.
תודה.

אושי231

New member
זה תפקיד מדהים, אני עשיתי אותו

בתור משקי"ת מקא"מ את משתבצת באחד הפיקודים, ובפיקוד קצינת המקא"מ מחליטה אם תישארי בפיקוד או שתשבי באוגדה מסויימת (כאשר קצינת המקאמ היא עדיין המפקדת המקצועית שלך!)
לגבי איפה תשבי- זה מאוד תלוי בהקצאות שיהיו באותו זמן בפיקודים. את יכולה לבקש בסיס סגור, לא בטוח שתקבלי.

מש"קית המקא"מ עוסקת בכמה רבדים-
-קליטה של החיילים מהטירונות/ מקורס ושיבוצם תחת מפקד שמתאים להם.
-ליווי החייל ביחידה החדשה שלו, להיות לו אוזן קשבת, לסייע לו בהגשת בקשות (כל בקשות התש של חיילי המקאמ עוברים דרך המשקית שלהם), לגשר בינו לבין המפקד שלו במידת הצורך, ולסייע לו לצלוח את השירות הצבאי.
- הוצאת החיילים לקורסים מקצועיים והכנה לשחרור.

התפקיד הוא תפקיד מאוד משמעותי ורציני, את צריכה להיות מאוד אחראית כי את משפיעה על חייל של חיילים ישירות.
זה תפקיד מדהים, עם המון סיפוק.

יפית5555

New member
תודה רבה.

האם יש אפשרות גם לשיבוץ בחוות השומר או מחווה אלון?

אושי231

New member
אם תהיי משק"ית מקאמ של חיילים שמשרתים שם

אז ייצא לך לבקר אותם שם (חיילים שמשרתים שם בפועל ולא עושים שם טירונות, אני מדברת נניח על מישהו שמשרת שם בתור נשק/ פקיד/ טבח וכו').
מעבר לעובדה הזו- אני לא מכירה מישהי שמשרתת כשמקית מקאם בחווה או במחווה.

TCL3

New member
יותר ספיצפי קצת -

לגביי מחווה אלון וחוות השומר, אם תשרתי כמש"קית מקא"ם שלהם את תיהיי מש"קית מקא"ם באגף כח אדם (אכ"א), שזה יומיות.
לפי מה שאני יודע רוב המש"קיות מקא"ם עושות יומיות,
יש תפקיד אחר בקורס הו"ד בחיל חינוך שזה מפקדת צוות, שאז תוכלי להיות מפקדת צוות בחוות השומר או במחווה, אך התפקיד הזה מצריך המון... יכולות רגשיות גבוהות ויכולות מנטליות ופיזיות (פיקוד בכל זאת...)

אבל כן יש כמה תקנים למש"קיות מקא"ם בבסיסים סגורים, פשוט צריך נורא להראות את זה בקורס הו"ד (שזה קורס נורא קשה... אז תתכונני מראש :).
בהצלחה!!

למעלה