משקה אנגגטי

baba116

New member
משקה אנגגטי

שלום התחלתי ללמוד אומנות לחימה אבל אין בו את הויטאליות המספיקה האימונים נראים כמו נצח וקשים פיזית מרגישה שצריכה תוסף תומך ולא יודעת איך לקבל אותו בדרך הטבעית האם יש איזה משקה אנרגטי שניתן להכין ולשתות לפני או במהלך האימון אפילו סתם לאכול תפוח או בננה לפני משהו שיש בו פצצת אנרגיה טבעית שיכול לסייע להחזיק מעמד באימון ולהשקיע בפחות מאמץ כדי שיהיה אפשרי להתרכז בתרגילים ולא רק באיך נושמים עכשיו כדי להגיע לרגע של אחרי בלי להתמסר ללמידה עכשיו ורק להיות שקועים בכמה קשה פיזית לעכל את השיעור או שיש דברים אחרים שיכולים לעזור אמחש לשמוע

eladי

New member
אני לא בטוח שזה יעזור

אם יורשה לי לשאול - לפני כמה זמן התחלת להתאמן ? אם לפני שבועות אחדים, אז ברור שלוקח זמן להתרגל לאינטנסיביות. עם הזמן מתרגלים לעומס. תמיד בהתחלה האימונים קשים ונראים כמו נצח.... משקה "אנרגיה" רק יזיק, כי זה בסופו של דבר הגוף שלך הוא אותו גוף - ואם הוא לא מסוגל לעמוד בעומס, משקה מסוג כזה או אחר לא ישנה את המצב. אז מה כן ? אם קשה בהתחלה, להוריד קצת מהעומס. הכל פונקציה של סיבולת, וזה דבר שמקבלים על ידי אימון אימון ועוד הרבה אימון (ולא על ידי פחית רד-בול). וחוץ מזה ? תזונה נבונה. כדאי לאכול פחמימות לפני האימון (קורנפלקס, גרנולה ועוד כל מיני דברים), לדאוג לשתות תוך כדי. אפשר לשתות משהו ממותק (אני חושב), לא מוגז. סבלנות, ואימונים יומיים (ריצות ארוכות, תרגילי סיבולת) ישפרו את המצב לאין ערוך. בהצלחה

baba116

New member
יש צדק בדברייך

אתן לזה עוד קצת זמן להסתגלות הבעיה שקשה להוריד במינון ובלחץ בזמן האימונים מכייון שהקצב רץ אבל אנזה את הטבעי גרנולה וכו'... תודה על הכיוונון

בטח שיש משקאות כאלה!!!

וזה שזה אותו גוף, זה שטויות!!! גוף הוא גוף, כמו מכונית, אבל בוא נגיד שאם אתה מתדלק אותו כמו שצריך בזמן האימון הוא נוסע הרבה יותר טוב ומגיעים לתוצאות יותר טובות. משקע עשיר בפחמימות זמינות וארוחה מלאה בפחמימות מורכבות לפני האימון יכולים להגדיל את היכולות שלך ברמות שלא דמיינת. אם אתה מעוניין ביותר מידע והמצלות אישיות, דבר איתי בפרטי.

eladי

New member
טוב, אם אתה אומר....

אתה בטח יודע. אבל אני בכ"ז אעיר כמה הערות: גוף הוא לא מכונית. הגוף מתאים את עצמו לתנאים, וההתאמה הזו עובדת בקבועי זמן של שבועות עד חודשים עד שנים. לגבי תזונה - אני מסכים שתוספת פחמימות תעזור (ואם תקרא את התגובה הראשונה, תראה שהתייחסתי לזה), אבל כל זה טוב ויפה לאדם שהוא בכושר, ואני מבין לפי התיאור של baba שהבעיה שלה היא לא תזונה לא מתאימה לאימון, אלא פשוטו כמשמעו - גוף שלא בכושר. ואת זה שום משקה פחמימות לא יפתור, אלא אימונים והתמדה. השרירים של כותבת ההודעה לא בנויים למאמצים (אירובים ואנאירוביים) לפי מה שהיא מתארת. וזו תופעה מוכרת וידועה אצל לא מעט מתאמנים חדשים. נסיון להעמיס על הגוף יותר ממה שאפשר ע"י חומרים ממריצים עשוי להסתיים בתוצאות שהן לא ממש להיט.

ואוסיף על דבריך:

כדי שגוף האדם ינצל יהנה מתוספת האנרגיה המגיעה מניצול פחמימות מוגבר (כמו ספורטאים מקצועיים שמעמיסים פחמימות לפני מאמץ קשה) הגוף דורש ניצול פחמימות מקסימלי לפני המאמץ. ז"א: צריך לעשות מאמץ אירובי קשה ולנצל את מלאי הפחמימות בגוף עד תום. רק אז, העמסת פחמימות ביממה שטרם המאמץ תיתן תוצאות. לא ממש ריאלי למי שמתאמן פעמיים בשבוע...

eladי

New member
והכי חשוב - להתאמן

עם אימון כושר משלים נכון הקושי ירד בקרוב מאד, והכושר ישתפר פלאים. תשאלי את המדריך בקבוצה (או תלמיד בכיר) אם יש לו עיצות בנושא - אני כמעט בטוח שתקבלי תשובה טובה.

amir_aikido

New member
שתי המלצות פשוטות

דברי עם המורה שלך זו הסיבה שהוא נמצא, לא רק כדי להנחות בתרגילים, אלא גם כדי לעזור לתלמיד להתאים את האימון לעצמו. לכן גם כולם בפורום ממליצים ללמוד אמנות לחימה ממורה ולא מקלטת וידיאו, מורה יכול לענות לשאלות ולתת משוב. בחני את העומס וזמני המנוחה שלך בניגוד למחשבות של מתחילים רבים, אחד המפתחות העקריים לשיפור כושר נמצא דווקא במנוחה - זמן ההתאוששות לאחר אימון. במהלך כל אימון גופני הגוף מפרק את עצמו, הן מבחינת פירוק של תאי שומן אך גם פירוק של השריר. השיפור בכושר נובע מתכונת "תיקון היתר" של הגוף. לכן, מנוחה ומשטר אימונים שמתוכנן נכון הם קריטיים. הקפידי על כמות מספקת של שעות שינה, במיוחד לאחר אימון, על תזונה נכונה לפני ואחרי האימון ועל פרק מנוחה מספק במסגרת שבועית (לפחות 24 שעות רצופות ללא אימון בשבוע). אגב, משטר כזה אמור להועיל גם מהבחינה המנטלית, והיה על כך דיון בהיסטוריה של הפורום. אמיר

baba116

New member
תודה

דברתי עם המורה שלי ואין ממש פתרון חודש הסתגלות לכושר הבעיה שלי היא פיזית שאני לא בכושר וכנ"ל שהגוף שלי לא במשקל הרצויי וזה מה שמקשה עוד יותר אז כן צריכה אוכל וכן צריכה חיזוקים לא התכוונתי משקאות או כדורים כאלו, אלא משהו ממש טבעי ופשוט לשתות שיעניק איזו מנת אנרגיה לאימון על מנת שאוכל להתרכז גם בתרגול עצמו ולא להיות כל הזמן בשליטה על כמה כח פיזי נותר לי המצב הפיזי שלי לא הכי כשיר לאחר שהייתי תקופה ארוכה מאוד מאוד חולה וישר התחלתי ללמוד עכשיו כדי לחזק את הפיזי והן את המנטלי כמו שנאמר שיש אצלו פן מאוד חזק אצלי שדורש שיפור לכן אני גם במתח נוראי אשמח לקרוא מה שרשמתם על המנטלי גם אם תוכלו לכוון אותי איפה הלינק תודה

יש לזה שם: תירוצים ורחמים עצמיים

אני לא יודע מה איתכם, אבל אני ספורטאי מאז שאני זוכר את עצמי, והגוף שלי עבר לא מעט בחיים הקצרים שלי, בין אם זה בספורט, הכנה לצבא והצבא עצמו. חקרתי את נושא התזונה והספורט לא מתוך עניין אלא מתוך מרדנות כי לא אהבתי לעשות משהו שאני לא מכין רק בגלל שהמאמנים אומרים זאת. אז ככה, מבחינת שרירים, סיבולת שריר זה דבר שנבנה, אך תלוי מאאאאווודדד בסוג הדלק שהשריר מקבל במהלך האימון. אם מגיעים לאימון בלי כמות מספיקה של דלק בגוף הסוכר הזמין בדם נשרף די מהר.כאשר הגוף עדיין צריך אנרגיה (מה לעשות השרירים צריכים דלק) הגוף מתחיל לפרק את השריר. לא את השומן, השריר. מאחר והפירוק איטי יחסית מרגישים עייפות. לא מרגישים כאב בשריר או מתנשפים, פשוט מעין עייפות כזאת. אז העייפות הזאת לא באה מחוסר כושר אלא מתזונה לא נכונה לפני האימון. תזונה נכונה נותנת לגוף את הדלק הרצוי וכך הגוף צריך לפרק פחות את השריר לצורך האנרגיה והגוף מקבל את האנרגיה הדרושה מהאוכל. דבר נוסף הגורם לעייפות הוא חוסר המוגלובין בדם, משהו שהוא נפוץ בקרב האוכלוסיה וניתן לפתרון ע"י צריכת תוספי ברזל או שוב, תזונה נכונה. אמרת שאת לא במשקל המתאים, אני מאמין שמדובר בעודף, אני מאמין שאת רוצה להוריד את העודף (על זה בפרטי) אבל לכל הקוראים האחרים, את לשלו את עצמכם שאם לא תאכלו לפני האימון תשרפו יותר שומן, אתםתשרפו את השריר ובכך בעצם תשמינו יותר (כן כן). מבחינה פיזיאולוגית הגוף צריך 48 שעות מנוחה בשביל "לבנות את עצמו". רצוי להקפיד על 8 שעות שינה ביום ו..הזכרתי כבר תזונה נכונה? אה כן, הקטע המנטאלי, מספיק עם הבולשיט! תפנימו פעם אחת ולכל החיים... הכל בראש!!! כן, הכל בראש, תחליטו שאתם לא מוותרים, ולא תוותרו, תחליטו שאתם סוחבים עד הסוף תוך התעלמות מהכל ואתם תסחבו. ההחלטה נמצאת בראשו של המתאמן, וברגע שהתקבלה, הגוף כבר יתפקד בהתאם. ותזכרו, שהשיפור הכי ניכר קורה רק כאשר מגיעים לקצה היכולות, בין אם זה כוח שריר, סיבולת שריר או סיבולת לב-ריאה. וכך גם מנטאלית, כל ניצחון קטן על עצמך מחזק את הפן המנטאלי.

baba116

New member
לא נורמאלי

היי קראתי ומתחברת ומבינה ולא אני לא בעודף משקל . נהפוכו. לכן זו בעיה גדולה. אני בחוסר ולגוף שלי קשה לשאת אותו אבל מה שכן יש לי גמישות של הגוף וסיבולת לסחוב עד הסוף כמו שאמרת, אבל זה לא בהכרח אולי טוב ככה להכנס בגוף חזק במיוחד אחרי שעברתי מחלה ארוכה ושרשרת של אנטיביוטיקת, לכן אני לא יודעת איך להתחיל לאכול את המקום הזה שקפצתי פתאום ישירות לאימונים אחרי שנה ומשהו שבקושי הלכתי. זה פחות או יותר תודה

amir_aikido

New member
באיטיות ובהדרגה

לכן כתבתי לדבר עם המורה: בהסכמה עם המורה אפשר גם לעשות סט שכולל רק חצי מכמות החזרות שהמורה מבקש מהקבוצה, לוותר על חלק מהסטים. אפשר אפילו לעשות הפסקות מנוחה כשצריך. אמיר

amir_aikido

New member
צודק אך ../images/Emo18.gif

כל הדברים שכתבת נכונים ביותר. ובכל זאת, רצוי לזכור גם את נושא סרגל המאמץ, וכי סיטואציה נפוצה להתקפי-לב היא אנשים שמנסים לבצע פעילות גופנית אחרי שנים שלא עשו דבר (מדברי המדריכים של מד"א). לכן, רצוי לדבר עם המורה ולהתאים את המאמץ לרמת הכושר האישית, בתכנון כזה שיעלה את רמת הכושר בהדרגה. פירוק השריר תמיד יקרה באימון גופני ממושך, ועצימותו תגבר אחרי הסתיימות מאגר הגליקוזמין בשריר ובכבד. אבל, אם נותנים מנוחה מספקת, והתזונה נכונה, השריר יבנה בעת המנוחה בתיקון יתר (
המינוח המקצועי נשכח ממני). אכן ניתן לא לוותר מנטלית, וזה אף חיובי בסיטואציות מסוימות. אבל, רצוי לזכור שיש לכך גם סיכון וגם מחיר, ושניהם עולים עם הגיל. ולכן שוב, חשוב להתאים את האימון לאדם הספציפי בשלב הספציפי. אמיר

baba116

New member
אמיר

אתה צודק גם אני מבינה אתכם ואתם מאוד מסייעים לי אכן אני לא עומדת בסרגל הזה הנדרש וגם שפניתי למאמן הוא אמר שכך זה בהתחלה ואין מה לעשות והכל בסדר אבל אני בערך בתת משקל ואחרי תקופה ארוכה שהייתי חולה מעל לשנה ואני לא בכושר וניסיתי להסביר ועדיין זה היה ממקום של תשתלבי ואם חלילה אני יושבת לרגע או עוצרת באמצע סריות של תרגילים אז צועקים עלייך לנסות . ולך תסביר שאין כח פיזי להשקיע בהדף של התרגיל לא אהבתי את המקום הזה של אטימות כשמצד שני מחייבים אותך לחתום שאתה בריא פיזית אבל בחירה שלי. לעזוב. להתעלם. לעשות מה מרגיש לי. הבעיה שכולם רצים ואני מאחורה מודעת לבעיות שלי ומצאתי את המקום של אימונים להחלמה. אני רק מקווה שלא אפגע מזה

א1ט1

New member
אני לא מבין כלום ברפואה או תזונה

אבל נראה לי שהכי טוב בשבילך זה ויטמינים,דברים מזינים,לא שטויות כמו ממתקים וכל הזבל אלא רק דברים שיעזרו,כמובן עוף ודגים חשוב מאוד לאנרגיה. תראי אין צורך להבהל מכושר אני מתאמן 4 חודשים ואני בקושי מצליח את הכושר שאנחנו עושים למרות שלרוב אנחנו לא עושים הרבה יחסית לדברים שראיתי במקומות אחרים, הכושר שלי מעאפן אבל אני עדיין נהנה באימונים,אם תסבירי למאמן שלך את הבעיות הרפואיות מן הסתם הוא יתן לך לעשות רק כפי יכולתך. ואולי בכלל את צריכה לחפש משהו עם קצת פחות כושר משהו שיותר יתאים לך.

amir_aikido

New member
הסרגל מותאם לאדם, לא להיפך

האם ישבת עם המורה בשקט, מחוץ למועדון, והסברת לו את מצבך הפיזי והבריאותי
הוא מודה לכך שאת מחלימה מתקופה ארוכה של העדר פעילות מוחלט ? האם התייחסתם בשיחה לנושא של השתלבות איטית ? אם כן, יש שתי אפשרויות, ואין אפשרות לי או לאחר לקבוע מי מהן הנכונה כשאנו מכירים אותך ואת רק דרך הרשת, בלי לצפות, ובלי לדעת מי המורה ומהו נסיונו (ועדיף להשאיר זאת כך):
המורה, מתוך הסתכלותו עלייך בזמן המאמץ, חש שאת מוותרת לעצמך, ויכולה לעשות הרבה יותר מכפי שאת עושה באמת. לא הייתי מזלזל באפשרות זו, אנשים רבים נוטים לרחמים עצמיים וויתור מוקדם, בקלות רבה מדי.
המורה איננו סובלני או לא מעוניין ללמד תלמידים שאינם שייכים למערך הומוגני של הקבוצה, ויש מקום לשקול לימודים אצל מורה אחר. כל זאת כאמור בהנחה שהמורה מיודע לנושא בצורה רצינית, ולא רק ברמה של הערת אגב שלך או תלונה על הקושי. אמיר

eladי

New member
../images/Emo45.gif מסכים עם כל מילה, ומוסיף

אולי תפגשי תזונאי\ת ?

Tonjin

New member
משהו שכדאי לזכור

גם, וביחוד אם נדמה לך שאתה יכול להכליל מעצמך אל הכלל - זה הזמן שכדאי לעצור ולחשוב שוב... קושי וכאב הם סובייטיביים לחלוטין והקיצוניות בהן גדולה, אותה דקירת סיכה באותו מקום השפעתה שונה לחלוטין עלי ועליך.. אתה יכול שלא לחוש אותה ואני יכול להתעלף מכאב, ושנינו מתפקדים בצורה נורמאלית לחלוטין כנ"ל לגבי קושי: אני יכול לרוץ 10 קילומטר בלי להתחיל להתעייף, אבל 200 מטא בבריכה יעייפו אותי לסף טביעה, אצל אחרים זה להיפך. ישנם אלו שלא יכולים לפתור משוואה ריבועית וכאלו שלא מסוגלים להתחיל להבין איך זה לא יתכן.. לפני שאתה זורק "תירוצים ורחמים עצמיים" ראוי לעצור רגע ולשקול אם האובייקט של ההאשמה הזאת לא הגיע כבר ל"קצה היכולות" הספציפיות שלו

למעלה