משפט שאהבתי:

אופיפה

New member
משפט שאהבתי:

" כולם מחפשים אהבה, אבל בעצם אנשים רעבים לקשר שיאפשר להם התפתחות."
מה דעתכם ?

משפט מעניין

אני חושבת שאיפשור ההתפתחות הוא חלק מתוך הדבר הגדול הזה, שנקרא אהבה.

sunshine2004

New member
גם אני חושבת שזה

חלק מההתפתחות... אני לא בטוחה אם אנשים מחפשים אהבה במודע כדי להתפתח... הם יותר מחפשים אהבה להשלים אותם...ועוד... התפתחות היא חלק בלתי נמנע ממפגש עם אהבה....

רנגיט

New member
אז ככה

לא כולם מחפשים אהבה, אני למשל לא מחפש אותה. התפתחות לא קשורה בקשר. קשר מוסיף פאן נוסף להתפתחות, אך ההתפתחות לא תלויה בו.

נכון אבל רגש האהבה לא חייב להיות בו

יתכן קשר טוב שמפרה אחד את השני, אבל לא חייב שיהיה רגש אהבה בו.

ניאו30

New member
מאוד מאוד מאוד מסכים עם המשפט../images/Emo45.gif

זה ממש כמו להתפרץ לדלת פתוחה בשבילי...לא יודע אם כולם,אבל יודע שזה בדיוק מה שאני מחפש.אחת הבעיות התפיסתיות שלי היא שאני תמיד ראיתי קשר זוגי כקשר שכובל/עוצר אותך.כמובן שזו ראייה מעוותת שאפשר לחפש את מקורותיה אי שם בעבר הרחוק,אבל לא זה מה שחשוב...מה שחשוב זה שהבנתי שזאת האהבה שבעצם אני מחפש! הרבה שנים זה לא הטריד אותי,אבל עכשיו זה כן מטריד.אני נמצא בתהליך התפתחותי לא קל,אבל אני רואה את הקו העיקרי כהולך קדימה,ובאיזה מקום הראיה שלי של מה זו אהבה ומה זו זוגיות גרמה לי לא לרצות "להתעסק" עם זה עכשיו.למה לי,ככה חשבתי...זה הרי רק יחזיר אותי אחורה,יכבול אותי וייקח ממני את אחד הדברים הכי חשובים שעמלתי קשה כדי להחזיר לי-את החופש,את יכולת הבחירה האישית(הבחירה החופשית) וכדומה. ואז זה "פתאום" הופנם אצלי לפני כמה זמן-האהבה שאני מחפש היא בעצם אהבה שתתן לי את המרחב (הפיזי/נפשי/רגשי/רוחני) לאותו תהליך התפתחות שאני עובר עכשיו,ולא רק שלא תפגע בו ותגרום לו לסגת לאחור,אלא תשתלב איתו ואף תאיץ את קצב התפתחותו.כמובן שלמצוא את זה,זה דבר אחר
,אבל זה מה שאני רוצה וזה מה שאני מרגיש,וזה מה שאני גם מאמין אהבה אמיתית צריכה להיות. מעניין אותי גם איפה נתקלת במשפט הזה?

אופיפה

New member
ניאו אהבתי את תגובתך../images/Emo45.gif

המשפט הזה לקוח מספר בתחום שאני לומדת. פיזיקה משפחתית. ובעצם תמצית היידע הזה היא איך להיות בקשרים של התפתחות. זה יכול להיות כל קשר, לאו דווקא קשר בין גבר לאישה. קשר עם כל בן אדם שפוגשים בחיים, בבית ומחוץ לבית. זה שאתה הגעת להבנה שזה מה שאתה בוחר למצוא, זה צעד אדיר לדעתי. יש המון אנשים שמחפשים משהו אבל לא יודעים מהו. ברגע שהגדרת מה את מחפש פתחת את הדלת לדבר הזה. ואני מאחלת לך שתדבוק בבחירה הזו ותמצא את האחת שתבנה איתך קשר של התפתחות וזה מה שבאמת מכניס את האהבה הביתה. בהצלחה. אם תרצה לבוא לשמוע הרצאות בתחום אוכל להמליץ לך.

יש בהחלט מן הנכון במשפט ../images/Emo45.gif

אני חושבת שכולנו מחפשים בקשר דרכים להתפתח, להיפתח לדברים חדשים, לרעיונות חדשים, וזה מה שאהבה אמורה להביא.

לירננה

New member
לא בטוחה

לי נראה שאני רוצה אהבה שתקפא במקום שנוצרה ושתשאר תמיד כך אני יודעת בשכל שזה לא אפשרי וגם לא רצוי בכלל, ובכל זאת רוצה לא מרגישה את הצורך בלהתפתח אל מול האהבה מרגישה צורך במשהו יציב ובטוח ומוגן (אז אולי אני צריכה הורים אחרים ולא בן זוג) זה די נורא לומר אבל לפעמים אני מרגישה אני לא מתפתחת בשביל עצמי אלא בגלל שצריך, ובשביל אחרים. כי חייבים להמשיך להתפתח, וקצת מייאש אותי שזה אף פעם לא נגמר ולא יגמר לעולם איזו הודעה פסימית טוב, אני חולה מה לעשות

omer73

New member
אני חושב

שיש מערכות יחסים שבאמת מרגישים שעוברים "שידרוג". במערכת יחסים האחרונה שלי באמת הרגשתי שאני מתפתח, שאני לומד דברים חדשים, עובר חוויות חדשות. מצד שני בקשר הראשון שהיה לי הרגשתי שאותה בחורה מושכת אותי למטה. ככה שזה ממש תלוי בבן/ בת הזוג, יש מצבים שהקשר משדרג, ויש מצבים שהקשר מושך לכיוונים לא ממש טובים. אחרי שבלבלתי לכם בראש, אסיים בזה שנורמלי שבנאדם יחפש קשר שיגרום לו להתפתחות ולא יחסום אותו מלהתפתח באופן אישי.

למעלה