משפט שאהבתי

perhay

New member
משפט שאהבתי

המשפט מופיע כמוטו בספר "קורליין" מאת ניל גיימן "סיפורי אגדה הם יותר מאשר אמיתיים, לא כי הם מספרים לנו שיש דרקונים, אלא כי הם מספרים לנו שניתן לנצח דרקונים". ג'ק צ'סטרטון

אני חושב שזה אותו איש שאמר..

שמלאכים יכולים לעוף מפני שהם לוקחים את עצמם בקלות.. אבל אין לי מושג מי זה הג'ק צ'סטרטון הזה. אולי מישהו יודע ?

גירלברט קיית' צ'סטרטון

כתב את שמשפט שהבאת, אבל לא ראתי בשום מקום בציטוטים שלו את המשפט על הדרקונים.

perhay

New member
הציטוט באנגלית

(Fairy tales are more than true. Not because they tell us dragons exist, but because they tell us dragons can be defeated.) -G.K. Chesterton

perhay

New member
ועוד גרסה של אותו ציטוט

"Fairy tales are more than true — not because they tell us dragons exist, but because they tell us dragons can be beaten."

אוקיי, מצאתי!

וזה אחרי שאתמול קראתי איזה מאה חמישים ציטוטים שלו. שווה. שני המשפטים מופיעים ברשימה הזו במקום ה14 וה-15. בברכה,

ומשפט שאהבתי אני,...

אין דרקון מפלצתי, אלה בסיפורי המעשיות. אין ארמון מפואר כמו זה שנברא בדמיוננו,ואין נסיכות טהורות ויפיפיות מאלה שבאגדות .

y a z i z

New member
סליחה שאני מתפרץ...

אבל הדלת היתה פתוחה וכולם ישנים.... לא מתחבר למשפט (אלא אם כן "הוצא מהקשרו"). היתי מעדיף ראיה חיובית יותר. לנצח מנצחים אויבים. דרקון לא בהכרח רע, וכאן שמים עליו מדבקה . אולי משהו כמו: "סיפורי אגדה הם יותר מאשר אמיתיים, לא כי הם מספרים לנו שיש דרקונים, אלא כי הם מספרים לנו שניתן גם לחבק דרקונים". יום נפלא לכולם.

למעלה