משפט צדק?!

32eden

New member
משפט צדק?!

היום נשפטתי על ידי סמח"ט החטיבה לה אני שייך בדרגת סא"ל. הטענה הייתה התנהגות בלתי הולמת- רקע למשפט- ביום שישי ניהלתי שיחת טלפון עם המפקדת שלי, השיחה התנהלה בצעקות מצד שני הצצדים. במהלך השיחה אמרתי למפקדת שלי 'את לא מציאותית תנחתי על הקרקע' וסיימנו את השיחה במשפט שלי 'את אומרת לי במילים אחרות לבוא בטרמפים אני מגיע בטרמפים אבל גם הקבילה בדרך' (היא ניסתה להקפיץ אותי לבסיס כשהתחבורה הציבורית לאזור הסתיימה) במהלך המשפט אימת אותי הסמח"ט עם העובדות וציין שאיימתי על המפקדת שלי בקבילה (איפה האיום?! זאת זכותי המלאה להגיד למפקדת שלי שכאשר היא עושה משהו שנוקד את הפקודות אני אקבול אותה). והמפקדת שלי שנכחה במשפט (למרות שביקשתי שלא תהיה במשפט אבל הסמח"ט טען שבגלל שהיא עדה היא חייבת להיות נוכחת. למרות שהיא המתלוננת) בסוף המשפט הסמח"ט מצא אותי אשם תחת האשמה של 'התנהגות בלתי הולמת' ודן אותי ל7 ימי מחבוש על תנאי. לפני המשפט אמרתי למפקדת שלי שאני לא רואה שום סיבה למשפט ושמה שאמרתי אמנם לא נעים ולא יפה אבל אין שום סיבה למשפט. היא כמובן בחרה להתעלם. יש לי כמה שאלות- 1. האם יש באמת סיבה למשפט? 2. האם להגיד למפקדת שלי 'אני אקבול אותך' זה איום או זכות? 3. מה ההגדרה להתנהגות בלתי הולמת?\ תודה :)

32eden

New member
תוספת..

אציין עוד כי במהלך המשפט הודתה המפקדת שלי כי השיחה התנהלה בצעקות באופן הדדי.

volkaria

New member
לא חושבת

זכותך לקבול,ואין לך מה להתבייש בזה ומגיע למפקדת שלך לשמוע את זה בפנים בעיקר אם היא מנסה לשדל אותך לבוא בטרמפים.

bouscher

New member
אני כן חושב שזו עילה לקבילה, אבל השיחה...

לא הייתה צריכה להתנהל בצעקות מ-2 הצדדים. אני מניח שאם הטונים היו נמוכים יותר, לא היה מקום למשפט הזה. בכ"א, אני הייתי מערער על התוצאה ורק בגלל העובדה שהיא רצתה שתבוא לבסיס כשאין תחבורה ציבורית...וזו גם העילה לקבילה למעשה.

ESPS

New member
דין משמעתי, ולא דין צדק

בצבא – אין צדק. יש רק משמעת. בעיקרון - הצבא לא מתערב בענייני "חומרת העונש" כשמופעל דין משמעתי, אלא אם התקיימה חריגה מסמכות. סמכות השפיטה של קצין השיפוט, נובעת גם לפי הדרגה שלו. במקרה שלך, נשפטת ע"י קש"ב ( קצין שיפוט בכיר, רס"ן ומעלה ). שים לב שבגזר הדין לא קיבלת ענישה בפועל. זה אומר משהו. "התנהגות בלתי הולמת" - לא הוגדרה בחוק השיפוט הצבאי. היא מופיעה כמשהו מובן מאליו, כמעין סעיף "סל" לכל התנהגות פסולה בהיעדר סעיף עבירה אחר הולם יותר. הסעיף חל על חייל בדרגת סמל ומעלה בלבד. אז אני מניח שאתה סמל או בדרגה גבוהה יותר. לא הצלחתי לאתר את הפ"מ הרלוונטי, אבל בעיקרון, קש"ב עלול לגזור עליך עד 35 ימי מחבוש בפועל על כל עבירת משמעת מכל סוג. בבי"ד צבאי- זו עבירה של שנת מאסר, לפי סע' 130 לחוק השיפוט הצבאי. אם אתה מערער על חומרת העונש, גזר הדין עלול גם להחמיר.

B R A Y E R

New member
מנהל
2 שאלות..

מה הדרגה שלך? והאם הסעיף שנשפטת עליו הוא "התנהגות שאינה הולמת"?

32eden

New member
אני טוראי

התגייסתי לפני חצי שנה, אני טוראי ובסופו של דבר הסעיף בוא הואשמתי הוא 'התנהגות שאינה הולמת'

אושי231

New member
שים לב שרק דרגת סמל יכולה להשפט על

התנהגות בלתי הולמת. ממליצה לפנות לקו הייעוץ של נקח"ל ולראות מה הם אומרים.

B R A Y E R

New member
מנהל
יפה מאוד

אז ההליך לא היה תקני מהיסוד
תרים טלפון למספר הבא - 03-9573069 זה הטלפון של דמ״ש(דין משמעתי), הגוף בצבא שאחראי על תקינות ההליכים המשמעתיים בצבא. הם יבקשו שתפקסס להם את הטופס תלונה, ומכיוון שנשפטת על סעיף שאסור היה להם לשפוט אותך עליו - רוב הסיכויים שהם יבטלו את המשפט והעונש שקיבלת (ולא תוכל להשפט על המקרה הזה שוב) בהצלחה!

32eden

New member
הם הזינו לי בנגררת תלונות סירוב פקודה

ברוב חוצפתם הם הזינו לי בנגררת תלונות בתיק אישי תלונה על סירוב פקודה- "133. (א) חייל שעשה אחת מאלה, דינו – מאסר שנה: (1) לא קיים הוראה מפקודות הצבא" (זה לא הנוסח המדוייק, אבל כעיקרון הוזן לי סירוב פקודה) למרות שמה שנשפטתי על 'התנהגות בלתי הולמת' ובסוף המשפט אמר לי הסמח"ט שהוא מוצא אותי אשם בסעיף של 'התנהגות בלתי הולמת' כשאמרתי את זה למפקדת שלי היא טענה שאין זו טעות וכי לא קיים סעיף שנקרא 'התנהגות בלתי הולמת'. בנוסף היא טענה שהתנהגות בלתי הולמת נכנסת תחת הסעיף של סירוב פקודה כשהבהרתי לה שקיים סעיף כזה וגם אמרתי לה את מספרו (130) היא התחמקה ויישר אמרה לי פנות לסמח"ט ששפט אותי. הסמח"ט לצערי לא נמצא עד שבוע הבא.

B R A Y E R

New member
מנהל
חוצפה

יש לך העתק של הטופס תלונה? אם לא - זכותך לבקש עותק. אם מתועד שנשפטת על סעיף התנהגות בלתי הולמת, והוזן שנשפטת על סעיף אחר - זה חמור מאוד. תדבר עם דמ״ש במספר שהבאתי לך!!! הם אמורים להיות זמינים 24/7

למעלה