משפט נתון ותיקון

רינגו12

New member
משפט נתון ותיקון

חברים בוקר טוב,
בעבודה סמינריונית שאני עורכת צץ לנגד עיניי המשפט הבא:
האכילה מעץ הדעת הביאה האיש והאישה אל פסכת דעת אנושית. עבור האיש הייתה ירידה מדבקותו באלוקים, בעוד שעבור האישה הייתה עליית מדרגה מבחינת דעת אנושי. השינוי הראשון היה איכותי בעוד שהאחרון היה כמותי.

הצעתי לתיקון:
האכילה מעץ הדעת הביאה את האיש והאישה אל פסגת הדעת האנושית. עבור האיש זו הייתה ירידה מדבקותו באלוקים – כלומר שינוי איכותי, ואילו עבור האישה זו הייתה עליית מדרגה מבחינת הדעת האנושית – שינוי כמותי.

אשמח לקרוא את דעותיכם

הייתי משאירה את הסיומת בנפרד

קודם מציגים את השינויים, ולאחר יש משפט שמאפיין אותם - זה הגיוני וקריא יותר.
מה שכן - אני ממש לא מבינה מה זה "דעת אנושית" ולמה זה שינוי כמותי.
הייתי חוזרת לכותב לבקש הבהרה לדבריו.
ועוד משהו קטן - מבחינת המשלב הייתי מחליפה - "עבור האיש הייתה זו ירידה ..."

רינגו12

New member
אעשה כעצתך

תודה רבה (קצת באיחור).
אשר לשינוי הכמותי - אפנה אל הכותב ואשאל אותו במה מדובר. בהתאם לתשובתו ולעצה שלך אנסה לסגנן מחדש את המשפט.
המשך יום טוב.
אביבית

רינגו12

New member
אשר לסוגי השינויים שחלו - איכותי וכמותי....

בוקר מאוחר משהו,
הנה תשובתו של מחבר העבודה -
&nbsp
במילה ״כמותי״ כיוונתי ל-Quantitative, לעומת ״איכותי״ שבה כיוונתי ל-Qualitative. חוה נשארה באותו מישור של קיום, רק דרגה באותה מישור השתנתה. אדם עבר ממישור אחד למישור אחר
&nbsp
דעת אנושית היא בלשון ימינו השכל האנושי או יכולת החשיבה האנושית.
&nbsp
תודה רבה

אוקיי...

לגבי החלק הראשון של התשובה - הייתי ממליצה לו להסביר ביותר מלים, בדיוק כמו שהוא עשה בתשובה אלייך, כדי שהקורא יוכל להבין את כוונתו..
כמובן שאז לא "רק דרגה באותה מישור השתנתה" אלא "אך דרגת הידע שלה באותו המישור השתנתה".
לגבי החלק השני - "פסגת הדעת האנושית" = אני יכולה לקבל ולהבין, אך המשפט הבא להסביר את מהותה - אל לו להשתמש במושג אותו הוא בא לבאר, לנמק ולפרט.
לכן, בהסבר, הייתי משתמשת, כפי שהתלמיד כתב בתגובתו אליך - "יכולת החשיבה האנושית".
בהצלחה..
:)

למעלה