משפטים מהתנ"ך

• פותח הנושא Tznim
  • פורסם בתאריך

Tznim

New member
משפטים מהתנ"ך

שלום אני מחפש משפטים מהתנ"ך לחולצה צבאית... לא חייבים להיות בעלי מאפיינים מילטנטים.. תודה רבה מראש.

פלגיה

New member
אישית

מפאת השקפת עולמי, אני מעדיפה שלא יהיו פסוקים על חולצות. אם בכל זאת אתה רוצה פסוק כזה, ובלי מאפיין מיליטנטי, כדאי לחשוב מה עוד מאפיין את חברי הקבוצה שהחולצה מיועדת עבורם, ולנסות לחפש פסוק בכיוון הזה. (ועכשיו עולה לי בראש "וכיתתו חרבותם לאיתים וחניתותיהם למזמרות".

סוריאל

New member
ותמנע היתה פלגש וכו'

עטרות ודיבון ויעזר ונמרה וכו' ארץ איפתה כמו אופל צלמות ולא סדרים וכו' נניח לרגע, מה שלא יעלה על הדעת, שאחד מפסוקים אלו הודפס על חולצה. גם אז תזקק לגניזה?

פלגיה

New member
לפי חלק מדעות הפוסקים - כן

אם מדובר בפסוק שלם מתוך התנ"ך - אין להשליך אותו לאשפה אלא לגנוז אותו. יש דעות אחרות שאומרות שגניזה דרושה רק אם מופיע בפסוק השם המפורש.

eyalnadav

New member
כל פסוק כלשהו מהתנ"ך

למעט אם כתוב פחות מ-3 מילים - כך ההלכה (עין גיטין פרק ראשון ). לפי דעת הרמב"ם באגרותיו - אין הבדל בין פסוק ותמנע הייתה פלגש לבין פסוק שמע ישראל

סוריאל

New member
אהממ.

שים לב שמדובר במשפט חיווי (הִכו) ולא ציווי (הַכו). שמא מתכוון אדוני להתפאר במותם של צעירי הישיבה הנ"ל?

יהוי

New member
הנה כמה

אל יתהלל חוגר כמפתח- אסור להתפאר בנצחון שטרם הושג מי עז כארי ומה מתוק מדבש? לכה נתראה פנים (או בעברית מודרנית,בוא נלחם) בחוזקנו לקחנו לנו קרניים(עמוס ו' 13)- מדבר על התפארות אחרי נצחון בקרב. מנשרים קלו,מאריות גברו ישחקו הנערים לפנינו פלישתים עליך שמשון תמות נפשי עם פלישתים כי בתחבולות תעשה לך מלחמה מה טובו אוהליך יעקב הכה שאול באלפיו ודוד ברבבותיו קשה אתה וגיד ברזל ערפך ומצחך נחושה

למעלה