משפטים? לא עו"ד!

asafkom

New member
משפטים? לא עו"ד!

היי, רציתי לדעת אם יש כאן מישהו שלומד\ת משפטים (או התחיל את הלימודים ודעתו השתנתה) בלי כוונה להיות עו"ד במקצוע בסוף התהליך, אלא רק בשביל ההשכלה והרזומה ומשם להתפתח. אם כן - האם בכל זאת אתם מתכננים לעשות סטאז' ומבחני לשכה? (אם יש למישהו שקורא כאן חבר\ה בכיתה שמתכנן לעשות את זה ויכול לענות בשמו זה גם מעולה) ומעניין לעניין - האם אפשר להתחיל שנת לימודים בתואר משפטים דו-חוגי, ואם רואים שלא מתאים אז לבטל את הדו-חוגי ולעבור למשפטים חד חוגי? ספציפית באוניברסיטה העברית, אבל לא בהכרח. תודה לעונים! אסף

Or Ely

New member
מצטרף לשאלה

Anabol

New member
לגבי השאלה השנייה

אפשר להתחיל תואר דו חוגי ואז לעזוב,אבל צריך לזכור שכמות הנקודות הדרושות במשפטים תעלה.

כמו הסטודנטית (סטאז'ית) העייפה - כן

הגעתי ללימודי המשפטים די במקרה, אבל אני אעשה התמחות ונראה משם. כרגע אני לא חושב להישאר בתחום, אבל כל מה שאני מכיר זה לימודי משפטים ולא את המקצוע עצמו.

Sister Grimm

New member
לא מתכוונת להיות עו"ד,

לא בטוחה גם לגבי התמחות ומבחני לשכה.

איזה רזומה נותן תואר ראשון במשפטים

ללא רישיון עו"ד? (מבחינת אפשרויות תעסוקה וכו').

JaneLame

New member
יש משרות שמחפשים תואר ולא כזה משנה במה

אחת החברות הטובות שלי, שכבר כתבתי עליה כאן, עבדה כעיתונאית באתר כלכלי ומשם עברה לחברת הייטק בשכר נאה מאוד. היא עשתה את כל זה עם תואר ראשון בספרות אנגלית מאת"א, שאפשר להתקבל אליו עם פסיכומטרי 500 ומשהו גם. לתשומת לב כל אלה שמעדיפים ללמוד משפטים באוניברסיטת ג'רבי. :)

JaneLame

New member
אני כבר לא אהיה עורכדינית כנראה.

"בשביל ההשכלה והרזומה ומשם להתפתח" - בערך, כן. לא רציתי להגיע לגיל 30 בלי שום תואר, ומשפטים נחשב לתואר כללי סביר. הסיפור שלי קצת חריג, אבל הנה. הייתי כתבת ובגיל 26 החלטתי לעשות הסבה מקצועית לעריכת דין, מתוך כוונה להתמקד בעריכת דין בעלת אופי חברתי ולא מסחרי. בשנה א' בערך השגתי דרכון זר (זה היה דיי לא מתוכנן, סיפור ארוך) והתגבשה אצלי החלטה להגר למדינה אחרת. היות שזו הפעם השלישית שאני מתחילה לימודים, לא רציתי להיות זאת שנשרה שלוש פעמים והחלטתי לסיים את התואר. אני יודעת שלא אעסוק בעריכת דין במדינה אליה אהגר, מהסיבה הפשועה שעם תואר ישראלי אי אפשר לעבוד שם בלי לעבור פרוצדורה של שנת השלמות במוסד מקומי. וגם אז לא ברור מה שווי השוק שלו. אני לא יודעת עד כמה התואר שלי יהיה שמיש בעתיד, אני עושה אותו מתוך איזושהי אינרציה. ממליצה למי שהולך ללמוד שיחשוב טוב טוב על מה הוא בוחר ולמה, שלא יגיע למצב שלי.

Drunk Bullet

New member
שימושי, שימושי

לפני שנה, יצא לי לנסוע לחלוק מונית יחד עם אדם חביב שנראה קלולס לגמרי. בזמן שעזרתי לו להתמצא בת"א, ניהלנו שיחה והסתבר שהוא בא מאוסטרליה לבקר את ההורים. לטענתו, הדבר הכי חכם שהוא עשה מאז שסיים את התואר במשפטים (באת"א) הוא לעזוב לאוסטרליה (והוא עובד במקצוע גם שם), בעיקר בגלל התמורה והתנאים נטולי התחרות ההזויה שיש בארץ.

JaneLame

New member
באמת? מדהים!

אי מתארת לעצמי שאין לך מייל שלו? לא הצלחתי למצוא בכלל ישראלים דומים במצב שלי שיוכלו לייעץ, ותאמין לי שחיפשתי. מסתבר שאין בכלל ייצוא של עורכדינים מישראל למקומות אחרים, מסיבות ברורות. הכי דומה לי שמצאתי היה ישראלי שלמד באנגליה, עבר לאוסטרליה, עשה את שנת ההשלמות הנדרשת על-ידי הלשכה שלהם שם (לא צריך בכלל התמחות) והצליח למצוא עבודה. אני מקווה לטוב אבל יש הרבה אי-ודאות. באשר לתנאים ולתמורה, גם מנקה רחובות באוסטרליה מרוויח יותר טוב מעו"ד שכיר בישראל. הברוטו של אחותי כיום, שסיימה בעברית בממוצע יפה משלי והתמחתה בגרוס, קליינהנדלר חודק, הוא כ-10,500 שקלים והנטו כ-8K. באוסטרליה המספרים האלה הם הרבה מתחת לשכר המינימום.

Drunk Bullet

New member
אין לי מייל

סתם התקלות אקראית בבן אדם שהיה נטול חוש כיוון בת"א. יצא לנו לדבר 15-20 דק', הדבר הראשון שקפץ לו כשאמרתי שאני לומד משפטים, זה שפתיחת המכללות (בלי בקרה) תרמו להחלטה שלו לעוף. בנוגע להתייעצויות, דברי עם מרצים בפקולטה, נדמה לי שכמה עבדו גם בחו"ל (ארה"ב). שנת השלמה זה לא מכשול גדול, בסה"כ שיטת המשפט יושבת על אותו הבסיס. ובנוגע להשוואת שכר, היא צריכה להיות יחסית (השכר פה ביחס לעלות מחיה אל מול השכר שם אל מול עלות המחיה שם), לא שאני מפקפק בזה שהמצב שם בכל מקרה יותר נוח..

למעלה