משפטים וחשבונאות

elibs2306

New member
משפטים וחשבונאות

שאלה למי שלומד/למד/מכיר מישהו שלמד בתוכנית המשולבת משפטים וחשבונאות. במידה ואין לי שום מטרה להיות רואה חשבון, אך אני מתעניין בהשכלה כלכלית, מחפש יתרון יחסי בשוק בהשתלבות כעו"ד מסחרי ולפתוח אופצייה לקידום עתידי לתפקידי ניהול - האם יש טעם ללמוד את התוכנית הלא פשוטה הזאת? או שמא עדיף כבר לשלב עם ניהול/כלכלה? על מנת לרכוש את שני הטייטלים, רו"ח ועו"ד, על פי הבנתי יש צורך בסטאז' בשני התחומים, דבר שבשילוב עם הלימודים מגיע למסלול של בערך 7 שנים, שזה מסלול שנראה לי ארוך מדי ביחס לתמורה שמקבלים, קל וחומר שבכל מקרה תצטרך לבוא החלטה באיזה מהתחומים להמשיך. (כמובן שמדובר בהנחה שלי, שהיא לא מספיק מבוססת, כך שאם למישהו יש השגות בעניין אשמח אם יתייחס לכך) אז אחדד את השאלה שוב - גם אם לא מתוכנן סטאז' בראיית חשבון, האם עדיין מדובר בתוכנית כדאית בהתחשב במטרות (יתרון בשוק העבודה כעו"ד, השכלה כלכלית [תחום מעניין בעיניי] ואופציות קידום לתפקידי ניהול) ? תודה מראש :)

elibs2306

New member
אז למי שיש מושג בעניין יש אפשרות לעזור ליותר

מאדם אחד :) אני מניח שזה נושא שעלה פה כבר בעבר, אך מהרבה חיפושים בפורום, לא הצלחתי למצוא דעות ברורות בנוגע לשילוב *כשלא מתוכנן סטאז' בראיית חשבון*. תודה מראש לעוזרים.

אל תעשה את זה לעצמך

זה אחד השילובים העמוסים ביותר האפשריים, אם לא העמוס ביותר. שילוב עם כלכלה יהיה עמוס פחות (אף כי עדיין עמוס למדי). עם מנע"ס לתואר שני (או אפילו ראשון) יתן לך יתרון דומה בשוק, עם הרבה פחות עומס בזמן הלימודים. גם ציונים גבוהים (אותם תוכל להשיג אם יהיה לך זמן לנשום בין השיעורים) יתנו לך יתרון דומה אח"כ. כך שיכול להיות ששווה לך לא לשלב, אלא להשקיע בתואר ולהוציא ציונים גבוהים. אפילו גליקסברג, שמלמד דיני מסים בעברית, לא למד חשבונאות. קורסים כלכליים אפשר ללמוד במהלך התואר גם בתוך הפקולטה למשפטים (וקל וחומר אם משלבים עם אחד החוגים שציינתי לעיל), וגם להשלים בהמשך, בהתאם לעניין והרצון שלך.

incognito20

New member
אוקיי תודה סוף סוף על התשובה...אני רק..

אשאל אותך עוד דבר עד דבר ראיתי באתר של האוניברסיטה שמדובר גם על תוכנית נוספת שהיא לא תואר נוסף אלה ללמוד את המקצוע בחטיבה מורחבת של מקצועות כמו כלכלה או ניהול. את יודעת מה ההבדל?

לא יודעת בדיוק

אני עשיתי בזמנו חטיבה מורחבת בחוג במדעי הרוח, אבל אני חושבת שהדברים השתנו מאז. בגדול זה אומר שצריך לעשות פחות קורסים בחטיבה מאשר בשילוב עם חוג נוסף ראשי-ראשי. אם אני לא טועה, בעברית יש מישהו שאחראי על מתן תשובות כאלה למתקבלים. כלומר, בנוסף לרכזת תואר בוגר (שושי בן עמרם, המייל שלה נמצא בפקולטה). נדמה לי שבשנה שעברה קראו לו עומר (שלוס אולי? שם משפחה דומה לזה). אני מניחה שתוכל למצוא את פרטי ההתקשרות איתם באתר של הפקולטה, ואני גם מניחה שהם יוכלו לתת לך מידע יותר מלא ומדוייק משאנחנו כאן נוכל.

Anabol

New member
בתור אחד שעושה את זה

אני אומר לך שאין שום סיבה ללמוד חשבונאות, אם לא רוצים להיות רואה חשבון. זו לא השכלה "כלכלית כללית" אלא השכלה מאו ספציפית שמייעדת אותך להיות רואה חשבון. אין כמעט שום שימוש בה שלא למטרה הזו. זה יהיה בזבוז זמן נוראי לעשות את השילוב ללא שום מטרה להופך לרואה חשבון. לגבי הסטאז'ים אתה מסתכל על זה די לא נכון. זה לא שאתה מבזבז את ה3 שנים של הסטאז'. בשנתיים של הסטאז' בחשבונאות אתה עובד לכל דבר, וזה נסיון טוב ומהשכורת גם כן לא רעה. יש גם תחומים שחופפים, כמו מיסים. אבל בכל מקרה, אם אתה בטוח שאתה רוצה להיות עו"ד, אין צורך.

elibs2306

New member
אני עדיין לא מבין איך זה עובד עם שני ההתמחויו

אתה אומר שהשנתיים סטאז' בחשבונאות לא בזבוז כי זה עבודה וניסיון, אבל בסופו של דבר זה נראה שהניסיון הוא בחשבונאות, בעוד שמדובר בשנתיים שאתה לא עובד כעו"ד. במידה וסטודנט למשפטים חשבונאות עושה את שני הסטאז'ים ובסוף מחליט להיות עו"ד ולא רו"ח - זה לא ביזבוז עבורו השנתיים של ההתמחות בחשבונאות? בתור אחד שלומד את התוכנית, אתה יודע לומר לאיפה בדיוק מכוונת התוכנית? מה האידיאל? להיות רו"ח ועו"ד במחלקות מסים במשרדי רו"ח או שמא להיות עו"ד מסחרי עם ידע חשבונאי?

Proper2

New member
משפטים בשילוב חשבונאות

זה מסלול מאוד קשה. אני רואה אנשים שלומדים איתי במכללה למנהל וקורסים תחת הלחץ. זה מסלול באמת קשה שאני לא רואה סיבה ממשית ללמוד אותו אלה אם אתה משוגע על חשבונאות ורוצה לעסוק בזה. אך אני בטוח שיהיה להם יתרון יחסי עלי בשוק העבודה לאחר סיום התואר. אני חושב שהמסלול הנורמלי והמומלץ הוא ללמוד משפטים בלבד ולהתמחות בתחום שמאוד מושך אותך וכך תהיה מעולה בתחום אחד. מומחה. זה על רגל אחת אבל זה דיון ארוך ויש המון צדדים למטבע.

כמו שענו מעלי

אם אתה לא רוצה להיות רואה חשבון הרבה הגיון במסלול הזה אין, אבל יש מסלולים אחרים ביותר ממוסד אחד ששמשלבים את שני הדברים שאתה מחפש, זאת רק דוגמא אחת מיני רבות אבל בנתניה אפשר לעשות תואר במשפטים בשילוב עם קורסים בניהול שמתאימים לתואר שני.

למעלה