משפטים בבר אילן

bumpygirl

New member
משפטים בבר אילן

אני מאוד רוצה להתחיל ללמוד משפטים בבר אילן השנה.. אבל הבעיה היא שהבגרות והפסיכומטרי שלי לא מספיק גבוהים. יש לי פסיכומטרי 640 וממוצע בגרות של 97, שיחקתי קצת עם המחשבון של תנאי הקבלה ומצאתי שאם אעלה את הממוצע בגרויות שלי ל105 בערך אז אוכל להתקבל. האם יש מכינה כלשהי של בר אילן שאוכל בה לשפר את הבגרויות שלי?

navyseal2

New member
האמת שאני כרגע עושה מכינה בבר אילן

שנה הבאה אני גם עתיד ללמוד משפטים. ישנה מכינה אבל היא מכינה של שנה ככה ששנה הבאה לא תוכלי ללמוד בטוח אלא רק שנה אח"כ.

comer789

New member
אונ' ת"א

מבלי להיכנס לויכוח אם עדיף ת"א או בר אילן, יש מכינה קדם אקדמית מאד נוחה באונ' ת"א. הציון שלה אמנם יפה רק לאונ' ת"א והאונ' העברית, אבל אם אלו מקומות שאת שוקלת ללמוד בהם, כדאי לשקול את המכינה של ת"א: קלה, נוחה ונחמדה...

bumpygirl

New member
טוב אז דיברתי עם בר אילן

לגבי המכינה.. ופשוט הבנתי שזה לא בשבילי. אני צריכה להשלים שני מקצועות סך הכול ל5 יחידות ולקוות לקבל בהם 90 בשביל להגיע לממוצע שאני צריכה. לכן אין טעם שאני אעשה מכינה של שנה שלמה בשביל שני מקצועות בלבד! הם הציעו לי לקבוע פגישה עם ראש החוג ולנסות לשכנע אותו שיקבלו אותי עם הנתונים שלי.. יש סיכוי שזה יעבוד?

navyseal2

New member
בוודאי שלא...

אנשים עם ציונים הרבה יותר גבוהים מאלה לא מתקבלים. אם ממוצע פחות מ100 אין לך מה לדבר בכלל על ללמוד משפטים באונ מה גם שהפסיכו שלך נמוך מאוד. אם ממש חשוב לך להתחיל השנה תנסי בהרצליה או במכללה למנהל הנתונים שלך תואמים את הדרישות שלהם.

בתגובה להערה על הפסיכו' שלך

זה נכון שהוא בצד הנמוך בשביל משפטים, אבל הוא לא "נמוך מאד". עדיין עם ממוצע בגרות גבוה אך סביר תוכלי להתקבל גם לאוניברסיטאות. כמו שציינת בעצמך. לדעתי זה מסלול שכדאי לך לנסות להשקיע בו.

navyseal2

New member
אממממ לא מסכים

640 זה מאוד מאוד גבולי עם ממוצע 107 אולי היא תוכל להגיע לבר אילן (ששם הדרישות נמוכות יותר מת"א וירושלים) אבל בטח לא עם פסיכו כזה וממוצע 95. בכל מקרה גם אם היא תשפר בגרויות היא לא תוכל להרשם השנה ללימודים באוניברסיטה, אלא אם היא תיגש לבגרויות הקרובות(בהנחה שהיא לא צריכה לעשות קורס) וגם אם היא תשיג את הציונים המבוקשים היא תצטרך להסתמך על הרשמה מאוחרת. אני לדוגמה הייתי עם ציונים מאוד דומים לשלה פסיכו 650 וממוצע בגרויות 100, ואני כרגע עושה מכינה כדי להתקבל לשנה הקרובה לבר אילן(אני צריך ממוצע 105 עם פסיכו 650 אז בחישוב גס מאוד היא בטח תצטרך 107)ץ

bumpygirl

New member
אתה עושה מכינה בשביל 5 נקודות?

זה נראה לי ממש מיותר.. לא בא לי לבזבז כסף על מכינה בשביל שתי בגרויות סך הכול.

Proper2

New member
אני מציע לך לוותר על זה

ולהתחיל ללמוד עוד השנה במכללה למינהל או בבינתחומי. הרמה בחוגים למשפטים כיום במכללות מאוד גבוהה וכמעט ואין הבדל בין בוגרים של מכללה לאוניברסיטה. המשרדים הגדולים שורצים בבוגרי מכללות איכותיים. נראה לי חבל לבזבז כ"כ הרבה זמן על שיפורים, בגרויות ומכינות. שכר הלימוד אומנם יותר יקר אבל זה שווה את זה ומסתדרים עם הכסף, יש תמיד מלגות, מלגות הצטיינות והלוואות שאפשר לקחת או לעבוד תוך כדי התואר - המון סטודנטים עושים את זה ביניהם אני. בכל אופן בהצלחה רבה בכל דרך שתבחרי.

ההערה שלי היתה נקודתית

אתה אמרת לה שהפסיכומטרי שלה נמוך מאד. זה לא נכון. הוא אמנם לא גבוה, ואפילו בצד הנמוך, אבל הוא לא נמוך מאד. זהו - הערה תחומה ונקודתית. מה שכן, ממוצע 107 הוא בהחלט "גבוה אך סביר", כמו שאמרתי לה שהיא תצטרך בשביל להתקבל לאוניברסיטה (אני לא יודעת מאיפה לקחת את הנתון של 107, אבל אניח לשם הדיון כאן שהוא נכון). (וקיימת גם חיפה, שם אאל"ט הדרישות נמוכות אף יותר). כך שבסופו של דבר נראה שהנקודה בה אנחנו חלוקים היא רק על הגדרת "נמוך מאד".

דבר נוסף

אם כבר בהשוואות עסקינן, ממוצע בגרות 97 או 100 הם ציונים יותר נמוכים מאשר פסיכומטרי 640 או 650. (ובהתאם, סקרמנט ואנוכי המלצנו לה ללכת על שיפור הבגרות)

navyseal2

New member
לא המצאתי שום נתון

אמרתי גם שהחישוב שלי הוא מאוד גס.... אני עם פסיכו 650 צריך ממוצע 105, אז הסקתי שהיא תצטרך בכמה נקודות יותר(אולי אני טועה). אני עושה את המכינה כדי בסופו של דבר להגיע לממוצע 110 לא ל 105, ואת גם ככה תבזבזי שנה אז כן הייתי ממליץ על מכינה, בנוסף רוב התלמידים מקבלים מלגת לימודים שמכסה חלק נכבד משכר הלימוד(בהנחה שעשית צבא) אז תחשבי שני מקצועות של 5 יחידות יכול לעלות לך אותו סכום ביואל גבע או במכון אחר, אם לא יותר.

sacrament

New member
עדיף לשפר בגרויות

או לעשות 5 יחידות כמו שאמרת... או לקחת בגרות ממש נמוכה שהורידה לך את הממוצע ולהעלות אותה. בהצלחה!

opsimit

New member
לי יש פסיכומטרי 644 וממוצע בגרויות 99.6

(5 יחידות אנגלית 87, 4 יחידות מתמטיקה 78) והמלצתם לי בזמנו לשפר דווקא פסיכומטרי ולא בגרויות. אם תוכלו להסביר לי מה ההבדל ביני לבין פותחת השרשור - אני אשמח, כי על פניו הנתונים שלנו די דומים.

navyseal2

New member
הרבה אלמנטים יכולים להשפיע על העניין

לדעתי תמיד עדיף לשפר בגרויות מפסיכומטרי.... זה גם תלוי איפה אתה רוצה ללמוד, כי כל אוניברסיטה מחשבת את הסכם אחרת. בר אילן נותנים משקל שווה לפסיכו ולבגרויות ואילו ירושלים (אומר בהסתייגות כי אני לא בטוח*) נותנים דווקא משקל רב יותר לפסיכו. מאחר והיא שאלה ספציפית על בר אילן אז ההמלצה המתבקשת היא בגרויות.

sacrament

New member
מסכימה ומוסיפה../images/Emo45.gif

באופן יחסי, יותר קל לשפר בגרויות מאשר פסיכומטרי (כמובן שזה לא נכון לכל אחד...). בהנחה שלא הייתה הסטה בפסיכומטרי או מחלה או משהו בסגנון- רוב הסיכויים שלא תהיה תנודה משמעותית כלפי מעלה. ממה שזכור לי כשלמדתי- הנתונים מראים על עליה ממוצעת של 10 נקודות בין פסיכו ראשון לשני. מה גם שללמוד לפסיכומטרי לוקח לך איזה חודשיים פלוס רצופים מהחיים ובגרות, כל עוד היא לא במתמטיקה/היסטוריה לוקח הרבה פחות. מצד שני, ההמלצה הזו לא נכונה לכל אחד. יש לי חברים שהבגרויות שלהם, לא משנה מה - לא עברו את ה-70, אבל בפסיכומטרי ראשון או שני פתאום הפציצו. דבר אחר שצריך לשקול מאוד טוב זה שיפור של בגרויות שהציון בהם יחסית סביר ופה מאוד לא מומלץ לעשות שוב כי הציון שנחשב הוא האחרון (לפחות ממה שזכור לי, תקנו אותי אם אני טועה) ופסיכו מה שחשוב זה הגבוה... אז שוב- מסכימה עם מי שמעליי- הנושא מורכב, וכך גם התשובה...

opsimit

New member
אוקיי, שאלה נוספת.

סכם הדחיה באונ' חיפה נכון לעכשיו הוא 649 וסכם הקבלה הוא 670. הסכם שלי הוא 651. נרשמתי לפני כחודש בשביל הסיכוי הקלוש מאוד שאתקבל. באונ' בר אילן סכם הדחיה הוא 77 וסכם הקבלה הוא 79, כאשר הסכם שלי הוא 73. האם שווה להירדם או שזה לגמרי חסר סיכוי?

flutter girl

New member
התחלתי להגיב למעלה ואני אגיב פה

בחיפה עדיף לשפר פסיכומטרי ולא בגרויות, כיוון שיש משקל גבוה יותר לפסיכו. לגבי ב"א - אם סכם הדחיה הוא 77 והקבלה הוא 79, זה אומר שסכם הדחיה לא יפחת מ77 ולכן אני לא רואה טעם להירשם (אשמח אם יתקנו אותי אם אני טועה, ככה הבנתי שזה עובד). ועוד עניין לגבי חיפה - קחי בחשבון שהסיכויים שתתקבלי עם 651 הם לא גבוהים במיוחד, אני פשוט גם מכירה את השיטה האווילית של חיפה להפחית כל פעם את גודל המחזור כדי שיהיו רק מתקבלים עם נתונים גבוהים במיוחד.

B L I M P

New member
בעקרון, גם אם רק תשפרי שתי בגרויות

שלא במסגרת מכינה. את עדיין תאלצי לדחות את הלימודים בשנה. כי משפטים אי אפשר להתחיל בסמסטר ב'. איך יותר נוח לך, זה כמובן שיקול שלך.

למעלה