משפחת קורץ

zvikurz18

New member
משפחת קורץ

בימים האחרונים גיליתי עץ משפחה דומה מאוד לשלי אך התאריכים לא מדויקים מעלה את שני הקבצים אולי מישהו יכול לעזור לי

לא ברור מה השאלה

אם זה חוקר אחר, תוכל לפנות אליו דרך הקישורים שבאתר ולשאול אותו ישירות.

zvikurz18

New member
זאת התשובה שלו

yesterday you asked about my relation to your family.

These are not direct. Since 30 years I have friends in the UK that emigrated 1937 as children from Berlin to London. One sister of their mother was the wife of Efrem Kurtz and because I did their family-tree I added also severals »Kurtzes«.

שרי סילבר

Active member
אבל אם החוקר הזה ערך עבורם את עץ-המשפחה שלהם הרי שמישהו שם מתעניין. נסה לבקש ממנו פרטים ליצירת-קשר עם הצאצאים של אותה גברת שנישאה לקורץ (במידה שהיא עצמה לא בין החיים עוד). אולי הוא לא יסכים לתת לך את פרטיהם, אך אולי יסכים להעביר אליהם את פנייתך ואת הפרטים ליצירת-קשר עימך. רק ביצירת-קשר עם הצאצאים הישירים תוכל להבין מהיכן שאוב המידע שלהם.

zvikurz18

New member
בעץ המשפחה שמצאתי יש קשר למשפ רוזנוולד

אחת האחיות של סבי נקראה סילקי ולפי העץ החדש היא היתה נשואה לויליאם רוזנוולד בארה"ב

שרי סילבר

Active member
ועדיין לא ברור מה בדיוק אתה מחפש האם לפתור את הסתירה בין תאריכי-הלידה השונים בשני הקבצים הראשונים שהצגת?

האם לנסות ולאתר צאצאים של סילקי ושל בעלה?

אני מציעה שתארגן לעצמך תחילה את כל המידע החדש שקיבלת, ותבחן מה זהה לידוע לך, היכן יש סתירות, והיכן מידע חדש לחלוטין, שאתה רוצה להעמיק את הפרטים אודותיו. כך תוכל לרכז לעצמך רשימת-שאלות/מטלות, ותוכל לפתוח הודעה מסודרת ביחס לכל נושא ו/או לכל ענף של המשפחה, ולשאול בצורה מסודרת. זה יקל עלינו לנסות לסייע לך.

zvikurz18

New member
מחפש את משפחת קורץ

אני מחפש את כל משפחת קורץ שנעלמה לאחר השואה יש לי את כל הפרטים אליהם מדפי עד וממשפחה שהצלחתי לשואל אך לא מצאתי חוץ מאשר את אחיו הקטן של סבי.
אתמול קיבלתי בגני הודעה על מצאנו כפילויות עבור פרופילים אלו. צפה במיזוגים הממתינים לאישור כדי לוודא שהם זהים.
שמות האחים אומנם זהים אך חלק מהתאריכים במיוחד אלו שיש אליהם פרטים לא מתאימים למה שאני יודע,
האם יש אפשרות ששמות האחים כולם זהים ותאריך של סבי ואחיו הצעיר שבוודאות יודע לי התאריכים נכונים בשני אילן היוחסין?

zvikurz18

New member
השוואה באילן יוחסין

השוואתי בטבלה את אילן היוחסין
השאלה היא איך אפשר לדעת עם זו אותו משפחה או שאותו חוקר הוסיף פרטים לפי אילן היוחסין שלי?
אני מנסה למצוא את שאר משפחת קורץ

פרטים שידועים לי על משפחתי
מחפש את בני משפחת קורץ מויז'ניץ רומניה כיום ויז'ניצה אוקרינה קורץ מאיר נולד ב-1906 בויז'ניץ בצפון בוקובינה אוסטרו-הונגריה (כיום אוקרינה)לסבו קראו חיים ולסבתו רבקה גולדה, לאביו קראו משה אלתר ולאמו קראו פיגה ,היו להם מספר ילדים.
ידוע לי רק שמותיהם של שבעה ילדים : הגדול ילד בשם מאיר לייב(שהוא סבי),בן בשם בנימין בן בשם אפרים יליד 1916 בן בשם קופל ושני בנות בשם פפי(נישאה לשרול) וסילקי והבן הצעיר אושר יליד 1919. לאחר לידת אושר נפטרה פיגה אמו.
לא ידוע לי על בנימין,קופל, וסילקי.עם פפי היה קשר עד שסבי נפטר ולאחר מכן גם נעלמה לא זכור לי או לאבי את שם משפחתה ידוע לי שהיה לה בן שנקרא צביקה.
לאחר המלחמה שסבי ומשפחתו הגיעו ארצה סבי חיפש את אחיו ואחיותו אך לא מצא.
קורץ מאיר התחתן עם קלרה חיה מסטרוזינץ בוקובינה בין 1930 ל1940, נולד להם בן בשם משה ב1940 לפני המלחמה,הם התגוררו בסטורוז'ינץ ברחוב נויוולדגאסה, מאיר עבד כאופה.הם עברו את מלחמת העולם השניה בטרנסניסטריה במחנה ברשאד וניצלו.
הם הגיעו לארץ באונית המעפילים פן יורק(קיבוץ גלויות) ופן קרסנט(העצמאות) ונשלחו לקפריסין נעצרו והיו במחנה חורף 69 משה היה בנוער בני עקיבא במחנה.
ב-1948 הגיעו ארצה נשלחו לגור באופן זמני בפרדס חנה, לאחר כחצי שנה עברו להתגורר בחיפה .
מאיר עבד כאופה במאפיית אפשטיין בבת גלים וכאשר המאפייה נסגרה עבר לעבוד במאפיית אחדות חיפה.
מאיר קורץ נפטר ב-1975 בגיל 69
קלרה(קלינגר)קורץ נפטרה ב-1992 בגיל 85 (ביום השואה).
לפני כשנה לאחר חיפושים מצאתי את משפחתו של אושר האח הצעיר של אבי שגר בצפון הארץ וחי,הם אלו ארצה ב1991.
במפגש התברר לי שאושר נפגש עם אחיו אפרים הגדול ממנו בשלוש שנים בסביבות שנות ה-80 הוא גר בטשקנט אחר-כך עבר לגור עם אישתו ממוצע גרמני לגרמניה כנראה.
אני ממשיך ומחפש את שאר המשפחה
בתודה מראש
קורץ צביקה
נשר
[email protected]

חייקין

New member
קורץ מברלין

בת דודי, שושנה חייקין, ילידת יפו 1897 נישאה לדוקטור משה מקס קורץ מברלין 1895.
בנם אורי נולד 1927 על כן אני מניח שנשאו בסביבות 1925 וכנראה שבסביבות הזמן הזה בא מברלין. הוא היה רופא בחדרה כל חייו. נפטר 1967.
אחותו אלי קורץ היתה זמרת אופרה חשובה בברלין. עלתה לתל אביב בסביבות 1937 ושם לימדה מוזיקה.
אשמח לקבל עידכון אודות משפחת קורץ מברלין.

קורץ מברלין

עד כמה שידוע לי, משה קורץ היה בן דוד מדרגה שניה של סבא שלי ד'ר יצחק פריץ ויילה.
הקשר הוא דרך אימו אידה לבית קרקאור.
האם אתה יודע, מה הקשר המדויק?

חייקין

New member
קורץ וקרקאוור

תודה על תשובתך. איני יודע יותר ממה שכתבתי על הקשר בין קורץ מברלין לברלינאים אחרים (אמי ילידת ברלין גם היא).
בתחילת שנות השישים למדתי רישום ושימוש בצבע אצל גרטה קרקאוור אשתו של האדריכל שבנה בתים רבים ברחביה, ביניהם את ביתם של הורי סבי שהגיעו מברלין 1933.
אשמח אם תשלח לי עץ משפחה המראה גם את החיבור עם קורץ:
chaikin at netvision.net.il

אלי קורץ

פרטים אודותיה באנציקלופדיה לחלוצי הישוב ובוניו - תדהר http://www.tidhar.tourolib.org/
נפטרה ב- כ"א תמוז תשל"ד 11.7.1974
קבורה בבית הקברות בחדרה חלקה ד' שורה 6.
האב זינדל קורץ קבור שם בחלקה א' שורה 8 - זיגמונד קורץ - טרנוב - ברלין - חדרה תרל"א - תרצ"ב 31.7.1932.

אנסה להתקשר לאורי כדי לברר את הקשר בין סבי לאביו.

חייקין

New member
תודה לך עפר

מסור ד"ש חמה לאורי ממני

yagury

New member
Kurz הוא שם משפחה לא נדיר כלל

אין טעם להניח שכל הנושאים שם זה הם קרובי משפחה, ולכן אין טעם לחפש "בכל העולם" ולנסות למצא התאמות. לדוגמה, חיפוש בבסיס הנתונים של העיר צ'רנוביץ באתר, לא רחוק מהעיירה של המשפחה שלך, מניב כרגע למעלה מ-300 רשומות לידה / נישואין / פטירה של בני משפחת Kurz, והעבודה על הארכיון טרם הושלמה.
לגבי עץ המשפחה המקביל - אני מצטרף לדעת קודמי. עד שלא תתחקר את יוצר אותו עץ לא תדע את התשובה. האפשרות שהוא העתיק "ושיפר" סבירה מאד, עברתי את החוויה הזו יותר מפעם אחת.
יוסי יגור

יוחיק

New member
אני מנהל עץ קורץ מ''כשאנוב'' ליד קרקוב-פולין

עץ שמתנהל משנת 1800 ומכיל הרבה מאד הסתעפויות ושמות משפחה שהשתדכו לקורץ .

חייקין

New member
מתשובתו של החבר עפר בינהיים עולה קשר בין ...

קרקוב לקורץ.
אשמח לקבל עץ משפחת קורץ מאזור קרקוב ואשמח עוד יותר למצוא קשרים העוברים דרך ברלין.

למעלה